Poradte mi prosim pri koupi el kytary

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
wenca93

Příspěvek od wenca93 »

Však říkám ať si stanoví nějaké hranice, ať pak má z čeho vybírat.
Gibson SG --> Tech21 Sansamp British, Dallas-Arbiter Fuzzface, VOX Time machine, Digitech Whammy --> Crate V50, Kustom 12 Gauge, Marshal ms-2:D

Stara španělka - DADGAD
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

wenca93 píše:
Ja nevim, ale kdyby se mi zvukové líbil třeba LP a ten tvar by se mi nelibil, tak bych měl špatny pocit ze hraní, ale je pravda že mluvim za sebe. Jinak jak si mluvil o tom, že má koupit levné LP a Strata, tak není lepší zajít do hudebnin, poptat se prodavačů, ozkoušet a tak, než utrácet zbytečně peníze?
Myslím že kytara má hlavně hrát a ne vypadat, ale to je každého věc...
Jinak stěma dvěma kytarama je to jenom návrh, další varianta. Je to myslím lepší v tom, že představu o zvuku, o pohodlnosti hraní atd. si neuděláš z jedné návštěvy obchodu (o radění prodavači raděj vůbec nemuvím:) ) , obzvlášt když elektriku drzžíš poprvé v ruce, většinou to totiž vypadá spíš jako rozmazaný táborák když se někdo snaží hrát akordy na zkresleném zvuku:) Takhle, když je bude mít doma obě, zezačátku si je bude střídat a časem začne jedna stále víc ležet/stát/válet se v kufru/stojanu/ na zemi a na tu druhou bude hrát pořád. A to bude ta chvíle kdy si vybere co chce za zvuk a půjde si vybrat svůj nástroj za 30. Je to myslím nejrychlejší cesta...

edit: McKozias mě předběhl:) ano řekl to jednoduše a daleko výstižněji než já
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

wenca93 píše:Však říkám ať si stanoví nějaké hranice, ať pak má z čeho vybírat.
A podle čeho si ty hranice stanoví, podle vzhledu? Ach jo...
wenca93

Příspěvek od wenca93 »

Latam píše: o radění prodavači raděj vůbec nemuvím:)
JJ...Jinak to máme jiné zkušenosti, bo typci v braunu ti dokážou za ten den v obchodě stravený zkoušením pomoct s kytarou, která by se ti líbila. Aparáty tam můžeš vohulit do mrtě a po několika miutách, hodinách hraní, kdy už tě ta kytara nedokáže překvapit dokážeš vybrat.
Gibson SG --> Tech21 Sansamp British, Dallas-Arbiter Fuzzface, VOX Time machine, Digitech Whammy --> Crate V50, Kustom 12 Gauge, Marshal ms-2:D

Stara španělka - DADGAD
wenca93

Příspěvek od wenca93 »

Latam píše:
wenca93 píše:Však říkám ať si stanoví nějaké hranice, ať pak má z čeho vybírat.
A podle čeho si ty hranice stanoví, podle vzhledu? Ach jo...
Hele ja nevím, ale třeba ortodoxní metalista by nezačal hrát na třešňového LP, jen proto že má pěkný zvuk. Takový týpek hledá zabijáckou kytaru, superstrat, V, mockinbird a tak..

Při psaní tohohle jsem na Ace myslel. :D Tobě Ace připadá jako metalista :D Nic proti Kiss jsou dobří, ale to sou takový šašci trochu
No a Zakkova Psychadelická Epina je celkem metla, ale říkám, že to je každého věc, a že to je mlj nazor
Naposledy upravil(a) wenca93 dne 23.02.2009 0:59, celkem upraveno 1 x.

Stara španělka - DADGAD
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

wenca93 píše:
Hele ja nevím, ale třeba ortodoxní metalista by nezačal hrát na třešňového LP, jen proto že má pěkný zvuk. Takový týpek hledá zabijáckou kytaru, superstrat, V, mockinbird a tak..
Obrázek
Obrázek

a tihle kluci ti připomínají jazzmany?
Paulooze
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paulooze »

aspon ze to sem Latam pastol za mna... ;)
tvar a vzhlad by urcite nemali byt na prvom mieste ;)
Gitara: Epiphone Les Paul 100-BK Kombo: Soundking AK30GR Trsatka: Dunlop .88 black Kable: No Name (zatial)...
His gift for riff, His goatee red,
We will never forget the life he led.
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

ale tak kiss nebyli zrovna ortodoxni metly..jinac ta kytara zakka vypada drsne..
Paulooze
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paulooze »

skatulkovanie sice uplne spravne nie je, ale Kiss takisto nehrali ani country, ani blues... :P
ked je to niekomu malo, tak:
Obrázek
Obrázek
Naposledy upravil(a) Paulooze dne 23.02.2009 1:01, celkem upraveno 1 x.
Gitara: Epiphone Les Paul 100-BK Kombo: Soundking AK30GR Trsatka: Dunlop .88 black Kable: No Name (zatial)...
His gift for riff, His goatee red,
We will never forget the life he led.
wenca93

Příspěvek od wenca93 »

McKozias píše:ale tak kiss nebyli zrovna ortodoxni metly..jinac ta kytara zakka vypada drsne..
přesně

Stara španělka - DADGAD
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

Paulooze píše:skatulkovanie sice uplne spravne nie je, ale Kiss takisto nehrali ani country, ani blues... :P
ked je to niekomu malo, tak:
Obrázek
Obrázek
o tom zadna, ale byla rec o metlach:Dmrdup, resite blbosti..autor topicu by mel proste prosmatlat obchody..treba mu vic padne do ruky lp, treba strat..ale takhle o tom zvanit je naprd
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Kluci, nerad bych tady rozjížděl tak velé OT. Ty obrazky byli jen ilustrativní a myslím že není pořteba tady z toho dělat galerii. Téma je otom, že chce poradit s výběrem kytary a ne o tom kdo byl a nebyl metalista. Jinak wenco nevím na co reaguješ... (původně trochu silná slova, promiň)

jinak jdu spat, svůj názor na to jak vybrat správně kytaru jsem napsal a jestli se to tu vrátí k původnímu tématu tak klidně zase přispěju

edit: a zase mě výstižněji předběhl...
Naposledy upravil(a) Latam dne 23.02.2009 1:09, celkem upraveno 2 x.
wenca93

Příspěvek od wenca93 »

Obrázek

ja mluvil spíš o něčem takovém

Stara španělka - DADGAD
wenca93

Příspěvek od wenca93 »

Latam píše:Kluci, nerad bych tady rozjížděl tak velé OT. Ty obrazky byli jen ilustrativní a myslím že není pořteba tady z toho dělat galerii. Téma je otom, že chce poradit s výběrem kytary a ne o tom kdo byl a nebyl metalista. Jinak wenco nevím na co reaguješ, každopádně pro mě tvoje příspěvky přestávají mít jakoukoli vypovídací hodnotu a doporučil bych autrovi tématu aby se podle nich příliš neřídil, nic proti tobě;)

jinak jdu spat, svůj názor na to jak vybrat správně kytaru jsem napsal a jestli se to tu vrátí k původnímu tématu tak klidně zase přispěju

edit: a zase mě výstižněji předběhl...
Jj v poho, můj názor je takový tvůj takový

Stara španělka - DADGAD
wenca93

Příspěvek od wenca93 »

Jinaj nekomu se treba libi vice tvaru nebo je mu to vylozene jedno tak to potom fakt vybirat a byt opatrny, ale tak kdyz sem posrany třeba do LP tak nevidim co by bylo spatneho vybrat si z techto kytar

Stara španělka - DADGAD
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

Nechcete se zamerit na rady pro noveho kytaristy? Tohle bych presunul do topicu o LP...
StoneG
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od StoneG »

Hrál jsem na strata a když jsem si ho kupoval byla to pro mě nej kytara zvukově a vzhledově, po dvou letech mě "omrzela". Teď hraji na LP a nemohu si vynachválit, super zvuk i vzhled...

Přikláním se k názoru vyzkoušet si více kytar než jednu hned koupit s černou myšlenkou, že vlastně ani nevím jak hraje..

Jnak pro mě je kytara s humbuckerama univerzálnější - ještě když se dají rozepínat - pouze můj subjektivní názor..

Takže Gibson Studio, PRS, IBANEZ
A hlavně aparát: bazarové VOX AC, Marshall JTM...

Nevnuciji, jen doporučuji z vlastních zkušeností..
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

místo marshalla JTM řad bych zahrnul komba US Peavey a Fendery.) a to jsou aparáty, který nezklamou, JTM jsou nechvalně proslulá řada - rádi hořej:)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Maples píše:místo marshalla JTM řad bych zahrnul komba US Peavey a Fendery.) a to jsou aparáty, který nezklamou, JTM jsou nechvalně proslulá řada - rádi hořej:)
To jsem četl na netu... A to jsem si ho chtěl koupit. Ještě, že jsem to neudělal... Jinak zvuk se mi i docela líbil :)
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

od pohledu je to špatně udělaný, ty marshall komba jsou prostě divný a debilní v tom, že maj lampy poměrně hluboko v bedně pod zesákem, takže tam zdaleka neproudí vzduch tak dobře, jako u jiných, který je mají zpravidla vzadu až na kraji a k tomu mají většinou zadní desku, nebo nákej blbej kryt:)když už marshall kombo, tak to všechno oddělat, nebo tam hodit větráček:)

Prostě marshalla nechme dělat hlavy a Fendera komba, at dělá každej, co umí nejlíp.)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“