laney rb9

Baskytarová aparatura ...
wary

laney rb9

Příspěvek od wary »

máte někdo zkušenost s touto hlavou
http://kytary.cz/laney-baskytarovy-zesi ... 14:0:0:1:0
wary

Příspěvek od wary »

beru jakoukoliv chytrost co mi kdo poradí,kámoš mi říkal že to hraje líp jak hartke ale radši se poradím i tady děkuji za kažkou radu.
Dr.Stein

Příspěvek od Dr.Stein »

Mysleel jsem si aspoň do včerejška, že Laney RB-9 je nic moc. Pletl jsem se... ten zvuk z teho hlavy byl srovnatelny s Hartke HA3500. Možná toho bylo dosaženo spojenim 1,15+4x10 boxů a taky Laney. (u toho Hartke to bylo 4x10 Aluminovými reproduktory.
Krom toho ta hlava není vůbec veliká jak se zdá na první pohled, ale ba naopak je mensi než HA3500 (co se aspoň šířky a délky týče).
Myslím, že investice do této hlavy není nesmysl.
Gallien Krueger RB1001, Kustom Deep End 410, S.b.Fender JazzBass, Compresor Samson16C, Monster Cabell
A chuť do hry...
BUDAJ-31

Příspěvek od BUDAJ-31 »

ja som mal tuto hlavu,za tie peniaze celkom dobre,dokonca aj koncerty to obre utiahlo.ma to dobry kompresor ktory netreba nejak steloval ale sa sam zapina podla vybudenia...Pouzival som to s bednou Hartke VX410 a celkom sa to dalo:D
Dr.Stein

Příspěvek od Dr.Stein »

To je u vsech RB rad (mysleno s tim kompresorem). Krom toho pouzivat takovy zesilovac spolecne s boxem Hartke je opravdu skoda... ne ze bych jim neweril ALE!...... kdo zná ví...:)

Každému muzikantovi vyhovuje hold něco jiného...
Gallien Krueger RB1001, Kustom Deep End 410, S.b.Fender JazzBass, Compresor Samson16C, Monster Cabell
A chuť do hry...
Kustomator

Příspěvek od Kustomator »

Ono není hodně aparátů, co jsou vyloženě špatné. Vždycky se najde styl nebo hudebník kterému zvuk vyhovuje. Konkrétně Laney se mi ale zvukově nikdy nelíbil a nevím co lidi tolik k tomu zvuku táhne.
Basa: Apollo DGB-1350, Kombo: Kustom KBA30X, Struny: Jimi Hendrix 1202 XL, Trsátka: Jim Dunlop X-H, Kabely: Stagg
Dr.Stein

Příspěvek od Dr.Stein »

cena.... lidi co zacinaji nebo chteji proste hrat za jakoukoliv cenu a nechteji behringer....... Laney:)
A chuť do hry...
Kustomator

Dr.Stein píše:cena.... lidi co zacinaji nebo chteji proste hrat za jakoukoliv cenu a nechteji behringer....... Laney:)
To je pravda, cena je to pěkná. Já se zatím nemůžu rozhodnout do čeho pujdu až budu pořizovat stack. Kvůli financím si nejdřív napojím box na kombo, ale výkon pořádny hlavy to stejně nenahradí.
Basa: Apollo DGB-1350, Kombo: Kustom KBA30X, Struny: Jimi Hendrix 1202 XL, Trsátka: Jim Dunlop X-H, Kabely: Stagg
Dr.Stein

Příspěvek od Dr.Stein »

Hlavu? HARTKE... za malo penez....a sak to znas:)

Krom toho, tohle laney RB9 s ostatnimi komby od laney nema nic moc spolecneho....:) (mysleno kvalitou zvuku)
A chuť do hry...
Kustomator

Dr.Stein píše:Hlavu? HARTKE... za malo penez....a sak to znas:)

Krom toho, tohle laney RB9 s ostatnimi komby od laney nema nic moc spolecneho....:) (mysleno kvalitou zvuku)
Tím myslíš, že je to nějak výrazně lepší?
Dr.Stein

Příspěvek od Dr.Stein »

S ostatnimi RB to moc spolecneho nema.... rekl bych lepsi equalizer a compresor...(víc vyuzitelnejsi) s Laney RB4 bych si to netroufl srovnavat (ten gain....och boze...) s RB7 z 50%... RB9 se uz vazne da:)
A chuť do hry...
garde

Příspěvek od garde »

....RB9nka, RB8čka a RB7čka sú rovnaké zosilovače, dokonca aj EQ je porovnateľný.....dokonca si dovolím tvrdiť že mi viac vyhovuje EQ z komba ako z hlavy RB9.....zopár značkových basgitár sa robí sprepínaním frekvencií aby sa dali zvýrazniť tie frekvencie ktoré majú byť zreteľné a parametrické stredy na kombách rady RB to presne robia.....a druhá vec je načo potrebujem 5 šablí keď mi celý ten rozsah frekvencií vie ovládať jeden potenciomer, pardon dva potenciomery.....práve toto robí z kómb rady RB jednoduchšie ovládateľné veci oproti tej hlave.....

....mne ten zvuk úplne vyhovuje, zo samotného komba lezie prierazný, konkrétny a dravý zvuk.....je však pravda že nemá také gulaté basy ako Ampeg, Ashdown, Trace Elliot, ale to sú ampy v úplne inej kategórii....

....kombinácia komba RB7 a bedne RB115 úplne stačí je to lacné, výkonné spratné a v neposlednej rade kvalitné....a ostatné záleží čo do toho človek zapojí a ako vie hrať....aparát sám nebude hrať za nikoho.....
Lakland Skyline 55-02 DLX
GK 700RB-II + GK 810SBX
kapela: http://bandzone.cz/unknownman
fisermi1

Příspěvek od fisermi1 »

Sám mám rb9 a hartke 410ku. Na zvuk si nestěžuju. Je dost variabilní a hraje s patnáctkou i čtyřma desítkama. Kompresor běhá jak má. EQ moc nepoužívám páč v tom nějak nevidim pořádný změny ve zvuku (basy teda fakt nakopává, středy a vejšky se s nim moc nebaví:-))). Osobně můžu doporučit ale jak je psáno... je to muzika za relativně málo peněz, takže trejs nebo ešdaun to holt nejni...
A další věc: při zapnutí mi jednu dobu vyhazoval pojistku 3,15A u napájecího kejblu. Neví někdo čim to může bejt? Po reklamaci mi řekli že je všechno vpoho a od tý doby se to nestalo... Čekám kdy se to bude opakovat:-))
Dr.Stein

Příspěvek od Dr.Stein »

Garde slysel jsem Rb4, Rb7 a RB9... nelze porovnavat... je to preci jenom hlava..... krom toho ta hlava ma naprosto stejny pocet potenciometru jako RB4...
A chuť do hry...
Kustomator

Dr.Stein píše:Garde slysel jsem Rb4, Rb7 a RB9... nelze porovnavat... je to preci jenom hlava..... krom toho ta hlava ma naprosto stejny pocet potenciometru jako RB4...
Nemyslíš, že je možné aby výsledný zvuk ovlivnil 4x 10" reprobox? Přece jenom je to rozdíl v objemu a reproduktorech oproti kombu. Docela by mě zajímalo porovnání zvuku z linky - tam si myslím, že bude znít RB7 (kombo) a RB9 (hlava) hodně podobně.
Dr.Stein

Příspěvek od Dr.Stein »

Zvuk komba, (respektive RB7 se mi nelibil... opravdu je to asi jenom na tom hraci...)
A chuť do hry...
garde

Příspěvek od garde »

Dr.Stein píše:Garde slysel jsem Rb4, Rb7 a RB9... nelze porovnavat... je to preci jenom hlava..... krom toho ta hlava ma naprosto stejny pocet potenciometru jako RB4...
....ak si porovnáš zosilovače tak tie sú rovnaké......ak si porovnáš korekcie tak sú rozdielne len na korekciách stredov, ale tento rozdiel z toho topu nespraví diametrálne rozdielny aparát od tých komb.....ak to chceš porovnať z hladiska bední tak RB9 bude hrať ináč s bedňou Laney ináč s bedňou Ashdown atd.....

....k tomu čo sa komu ako páči, tak k tomu sa nevyjadrujem, ja som z toho komba dostal konkrétny dravý stredobasový zvuk....je to asi tak, že keby že hrám ja pred niekým kto po mne vybali Ampega (značka použitá len tak pre príklad) tak poslucháči si povedia veď ten s tým Laney tam nemal poriadne basy.....ale ak by to bolo naopak....tak si povedia tomu to ale reže a nehuhňá.....
GK 700RB-II + GK 810SBX
Dr.Stein

Příspěvek od Dr.Stein »

Vím jak to myslíš , ale pro příklad jsi si vybral špatnou variantu...
to uznat musis...:)
Jinak jak jsem rikal... zalezi na hraci a jeho citeni... to ma kazdy jiny..:)
A chuť do hry...
garde

Příspěvek od garde »

Dr.Stein píše:Vím jak to myslíš , ale pro příklad jsi si vybral špatnou variantu...
to uznat musis...:)
Jinak jak jsem rikal... zalezi na hraci a jeho citeni... to ma kazdy jiny..:)
.....prečo zlú variantu???.....
GK 700RB-II + GK 810SBX
Dr.Stein

Příspěvek od Dr.Stein »

Porovnáni Ampege.... s Laney? nebo co to bylo....
ale jak jsem rikal zalezi na muzikantovi a jeho citeni... a to mame kazdy jiny:)
A chuť do hry...
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy pro baskytary“