Epi Firebird - gearless tuners

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
ANIMA

Příspěvek od ANIMA »

caves poslem nooo ja mam asi iny typ posilan link kukni sa na to (hlavne tam dole)
http://www.stewmac.com/shop/Tuners/Guit ... ml#details
fakal

Příspěvek od fakal »

A namotáváš to na hlavy mechanik správně? Správně musíš prostrčit konec, pak obtočit strunu horem přes ten konec a dál bez překřížení navíjet směrem dolů, u tenkého E asi čtyři až pět otáček hlavy. Občas to praská, když máš strunu překříženou nebo moc zalomenou.
Pročpak má asi napsáno v topicu GEARLESS TUNERS??? příště se zkuste pořádně podívat na ten název!!

Já si myslím že to bude asi problém v těch mechanikách, nikdy jsem to neměl v ruce ale vypadá to že se daji i nějak štelovat takže to bych zkusil, asi tam je nějakej moc velkej zlom a tu strunu to uštípne tak to zkus nejak vyfachat.
Cort G250(popruh ORX, struny Daddario exl110, slides Jim Dunlop), Planet Wawes + homemade + Smrckaeffects kabely, napáječ Smrckaeffects 8x, Jim Dunlop classic WAH, SansAmp TRI AC preamp, Addrock Ol Yeller, Ernie Ball Volume Pedal, JamMan Solo, Fender Blues Jr.
ANIMA

Příspěvek od ANIMA »

fakal píše:
A namotáváš to na hlavy mechanik správně? Správně musíš prostrčit konec, pak obtočit strunu horem přes ten konec a dál bez překřížení navíjet směrem dolů, u tenkého E asi čtyři až pět otáček hlavy. Občas to praská, když máš strunu překříženou nebo moc zalomenou.
Pročpak má asi napsáno v topicu GEARLESS TUNERS??? příště se zkuste pořádně podívat na ten název!!

Já si myslím že to bude asi problém v těch mechanikách, nikdy jsem to neměl v ruce ale vypadá to že se daji i nějak štelovat takže to bych zkusil, asi tam je nějakej moc velkej zlom a tu strunu to uštípne tak to zkus nejak vyfachat.
hej hej uplne ako keby tu strunu presekne ked je uz moc natiahnuta
woro90

Příspěvek od woro90 »

Tak to sorry, nenašel jsem co to je za mechaniky tak jsem předpokládal, že mají jen nějaký vymakanější systém otáčení, ale klasickou hlavu. Funguje to tedy jako mechaniky s přímým tahem u bezhlavých kytar, nebo ne? Pokud to tak je, vypadá to fakt na tu ostrou hranu u té části, která drží tu strunu, možná by stačilo vzít na to pilníček. Tam se to totiž ohýbá o 90°, a asi na moc malém poloměru. Podle mě by to vyřešilo obroušení té hrany, ale v ruce jsem to neměl, soudím jen podle fotek a popisu.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
ANIMA

Příspěvek od ANIMA »

hmmm ale tak potom preco to robia tak ked si to ma potom kazdy doma pilnikovat....jeden gitarista mi tiez spominal nieco podobne ako ty, hmmmm som s tym uz mimo dost
woro90

Příspěvek od woro90 »

ANIMA píše:hmmm ale tak potom preco to robia tak ked si to ma potom kazdy doma pilnikovat....jeden gitarista mi tiez spominal nieco podobne ako ty, hmmmm som s tym uz mimo dost
Možná konstrukční chybička nebo s daleko větší pravděpodobností otřep vzniklý při výrobě? Nebo se to frézuje a dělníci jsou líní tu hranu dostatečně zakulacovat... Tyhle věci se stávají i u normálních mechanik.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
ANIMA

Příspěvek od ANIMA »

woro90 píše:
ANIMA píše:hmmm ale tak potom preco to robia tak ked si to ma potom kazdy doma pilnikovat....jeden gitarista mi tiez spominal nieco podobne ako ty, hmmmm som s tym uz mimo dost
Možná konstrukční chybička nebo s daleko větší pravděpodobností otřep vzniklý při výrobě? Nebo se to frézuje a dělníci jsou líní tu hranu dostatečně zakulacovat... Tyhle věci se stávají i u normálních mechanik.
aha....do prdele :D, to si uz mozu dat trocha zalezat. mam fakt nerv dost uz z toho sa to tu snazim aj teraz porobit, mam tri struny AED aj naladene ale dalej mi nejde a bojim sa ze zas nejaka praskne. problem je ten ze ju nenatiahne tak aby ju naladilo na klasicke ladenie a ked je uz moc natiadhnuta struna to potom asi nevydrzi.
woro90

Příspěvek od woro90 »

ANIMA píše:mam tri struny AED aj naladene ale dalej mi nejde
To jako že už to dál nedotáhneš, že máš mechaniku zašroubovanou na doraz? Nebo jak?
ANIMA

Příspěvek od ANIMA »

woro90 píše:
To jako že už to dál nedotáhneš, že máš mechaniku zašroubovanou na doraz? Nebo jak?
hej presne
woro90

Příspěvek od woro90 »

ANIMA píše:
woro90 píše:
hej presne
Aha. Tak to pak řeší všechno, pokud tě chápu správně. Vyšroubuj (povol, podlaď) mechaniku na maximum a strunu trochu přitáhni. Nejlépe tak, aby byla trochu napnutá. A přečti si ještě jednou návod. Tam se dokonce píše, že u tenkého E musíš trochu povolit tremolo, aby byla struna napnutá i s úplně povolenou mechanikou.
ANIMA

Příspěvek od ANIMA »

sorry ze sa zas pytam mozno blbo s tym eckom tenkym to som sa tam docital aj ja....len nechapem ako mam povolit tremolo. nerozumiem proste tomu. nie je som uplny blb do gitar ale stale je sa co ucit:)
woro90

Příspěvek od woro90 »

Prostě chytneš páku (whammy bar, fofrklacek, krám blbej, vibrapáku, má to spoustu názvů...) a zatlačíš na ni :wink: Tím se struna trochu povolí, a tím pádem ji můžeš povolenou uchytit do mechaniky a po puštění páky bude už mírně napnutá, přestože bude mechanika povolená nadoraz.
ANIMA

Příspěvek od ANIMA »

....to tam ja nemam :)....mam kobylku tune-o-matic.
woro90

Příspěvek od woro90 »

ANIMA píše:....to tam ja nemam :)....mam kobylku tune-o-matic.
Tak pokud nemáš tremolo, musíš si pomoci jinak - například snížením kobylky (musíš si zapamatovat o kolik, abys ji pak mohl zvednout do původní polohy), shozením struny z kamene kobylky, případně pouhým natáhnutím struny. Pokud strunu provlečeš mechanikou a za volný konec ji rukou trochu napneš (radši tolik, kolik vydržíš, než začneš mít dojem že už ti to uřízne prst :wink: ), přičemž druhou rukou strunu zajistíš, získáš podobné předpětí jako u triku s tremolem.
ANIMA

Příspěvek od ANIMA »

hej presne toto aj robim este skusim to co si pisal na koniec....inac dik ze sa zaujimas a odpisujes mi :wink:
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Zdar, omlouvam se ale, nestalo by za uvahu, tuto veskze "zajimavou" mechaniku, nahradit mechanikou beznou? Predstava, ze bych pri kazde vymene struny musel myslet na to, za mam primacknout tremolo a strunu natahnout na maximum, mne ponekud desi - hlavne pri zivem hrani to musi byt velmi prakticke.
Dal bych tam normalniho Gotoha a po vtakoch.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
ANIMA

Příspěvek od ANIMA »

Atkins píše:Zdar, omlouvam se ale, nestalo by za uvahu, tuto veskze "zajimavou" mechaniku, nahradit mechanikou beznou? Predstava, ze bych pri kazde vymene struny musel myslet na to, za mam primacknout tremolo a strunu natahnout na maximum, mne ponekud desi - hlavne pri zivem hrani to musi byt velmi prakticke.
Dal bych tam normalniho Gotoha a po vtakoch.
hmmmm mozno ze to aj spravim lebo som z toho uz fakt v koncoch :D
tieto mechaniky sa daju predat nie? su nove tu gitaru mam 2 mesaice, problem je v tom ze neviem s tym robit :D
woro90

Příspěvek od woro90 »

Výhoda těchto mechanik je v stabilitě ladění - natáhneš struny, naladíš je a už se to ani nehne, protože se nemá co hnout. Jinak klidně vyměním za obyčejné :wink:
ANIMA

Příspěvek od ANIMA »

woro90 píše:Výhoda těchto mechanik je v stabilitě ladění - natáhneš struny, naladíš je a už se to ani nehne, protože se nemá co hnout. Jinak klidně vyměním za obyčejné :wink:
bohaca ked sa mi to paci :D ....len keby to ide tak ako ma :D
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“