Digitech RP 250 ANO / NE ?

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Nuker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nuker »

Nero píše:Heleďte, nekecejte o tom, co jste v životě nesylšeli nebo přes co jste nehráli...

Sám jsem měl k RP nedůveru, páč jsem hrál na staré 70 nebo 90 nebo kolik to je... V pátek jsem velmi důkladně ozkoušel RP250 a za ty prachy je to velmi dobrá věcička.
Moje řeč , když jsem přemyšlel mezi pandorou (kterou chváli každej až do nebes ) a RP250 tak jsem jsi byl jistej , že chci pandoru . Pak jsme v hudebninach vyskoušeli pandoru a ¨digítko a nestačily jsme se divit ... Pravda stary modely Rpček jako je 50/80 jsou na jednu věc , ale ty novy řady už stojej za to , simulace jsou opravdu věrohodný a v plnym rozsahu použitelny , ted se rozhoduju mezi 250tkou a bossem ME20 a furt nevím .... Za sebe říkám , že digitech se plně vyrovná Zoomu , Korgu a podobnym značkam ... A jeste maly detail , na tom digítku bylo použitelnych soundů převažně 80% kdyžto u pandory bylo asi tak 10-15 ze sta . Nero potvrdí . HOWGH
.:- Washburn X22 -- Guitar Rig 3 -- Amplitube 2 -- Amplitube Metal -- Amplitube Fender -- Amplitube Jimi Hendrix -- Dunlop Jazz III -- Red Lucky Strike -:.
Nuker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nuker »

Adamz Asah píše:Já říkám nekupovat tyhle multiefekty ... 8)
Sám jsem měl sice horší podobný mulťák, ale i tak bych to nebral. Jestli ale chcete přece jenom mulťák, tak určitě vyberte jiný, protože tahle řada RP mi přijde dost ubohá ... :wink:
Ja říkám , že jsi trochu mimo (objektivní nazor)
.:- Washburn X22 -- Guitar Rig 3 -- Amplitube 2 -- Amplitube Metal -- Amplitube Fender -- Amplitube Jimi Hendrix -- Dunlop Jazz III -- Red Lucky Strike -:.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Potvrdí... :wink:

Ta Pandora je pěkná hračka a dají se z toho dostat fakt psychadelický zvuky (i prodavači se divili co nám z toho leze...), ale použitelných presetů je tam skutečně až moc málo...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Nuker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nuker »

Ještě malý detail . Zde jsou ukázky toho RP250 a mužu s potěšením říct , že ten zvuk co je na strankách je hodně , dovoluju si říct až chirurgicky přesný jako v realu .
Zde ukázky : http://www.digitech.com/RP250Demo/index.php
Jen tak pro ukazku
Lachim

Příspěvek od Lachim »

A co řekne císař a šéf,to platí :lol:
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Lachim píše:A co řekne císař a šéf,to platí :lol:
Přesně...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Adamz Asah
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adamz Asah »

Nuker1993 píše:
Adamz Asah píše:Já říkám nekupovat tyhle multiefekty ... 8)
Sám jsem měl sice horší podobný mulťák, ale i tak bych to nebral. Jestli ale chcete přece jenom mulťák, tak určitě vyberte jiný, protože tahle řada RP mi přijde dost ubohá ... :wink:
Ja říkám , že jsi trochu mimo (objektivní nazor)
Jen jsem chtěl říct, že bych se (já) raději poohledl po něčem jiném ... ty vyšší verze těch RP jsou možná pro někoho dobré, ale já prostě po mé špatné zkušenosti tomu už nevěřím ... toť vše :)

Kytary: Cort L450C NS (akustika) | Fender American Standard Strat (2009, sunburst, rosewood, S-S-S)
Aparát: Blackheart Little Giant (BH5-112)
Mikrofón: Apogee MiC
Efekty: Smrčka Compressor, Boss DS-1 (Bill Kasper mod), Boss DS-2 (Japan), EHX Big Muff (w/ Tone Wicker), MXR Micro Amp, Ibanez WH10 (black), MXR Analog Chorus, MXR Phase 100, Boss DD-7, EHX Holy Grail Plus
YouTube kanál: Adamz Asah's covers
Borda13

Příspěvek od Borda13 »

Co na to rict,
Nero ma pravdu ze pokud to clovek neozkousi a neslysi tak nevi.

Treba kdyz se nahraje z RP 250 primo do kompu pres UBS tak to vetsinou nezni uplne tak jak nazivo. Protoze jsem jednou nahral kamaradovy ukazku pres usb a rikal ze jako nic moc, pak jsem mu to zahral nazivo pres zesak a on nechapal. Navic moznost USB a rychleho nastaveni a zkouseni presetu od lidi se mi libi. Protoze na strankach digitechu je komunita kde se objevuji nove presety.

Jinak ja mam napojede RP do kompu a vystup mam na combo a hned slysim jak to zni tak klikam a naklikam neco jineho atd..porad dokola :-) Takze ja jsem spokojen.
Obrázek
Ničim struny, ničim trsátka, ničim si prsty, ale nejsem tak bohaty abych si mohl dovolit ničit kytary.
Kytara Cort-X6, Squier Bullet Strat C-Drop, Fender FRONTMAN 15W, Peavey Bandit 65W, Digitech - RP250.
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Co tadyta kombinace? do zkušebny to pude ne? a dycky můžu behringera vypnout a hrát jen na Bosse
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Kozanostra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kozanostra »

ja mam 350tku a sem taky spokojenej do zacatku to byla dost dobra volba ale tedka bych spis sel uz do krabicek ptze tech zvuku je tam hafo a ja toho vyuziju zlomek.....je fakt ze zkreslenej nic moc a musis si s nim hodne vyhrat a nema takovou dynamiku jako dyz hrajes jen pres kombo nic mene se ho nechci zbavovat prave kvuli USBecku a nahravani do compu jak uz bylo nahore zmineno...bydlim totiz v panelaku v 1+1 a rodice travej rekneme dost casu doma :lol:
na tohle domaci nahravani a skladani vlastnich veci tj za ty prachy supr :wink:
Gibson Les Paul Standard (94´)
Ibanez GRG 270 (SH-2N a SH-4 Duncany)
Mesa Boogie Dual Rectifier 3 Channel
Marshall 1960A
Digitech RP 350
struny LaBella 10ky , trsátka Jim Dunlop Tortex 0,73
a nenaladitelná akustika značky noname :-)

http://mesa1.myminicity.com/
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

Kozanostra píše:ja mam 350tku a sem taky spokojenej do zacatku to byla dost dobra volba ale tedka bych spis sel uz do krabicek ptze tech zvuku je tam hafo a ja toho vyuziju zlomek.....je fakt ze zkreslenej nic moc a musis si s nim hodne vyhrat a nema takovou dynamiku jako dyz hrajes jen pres kombo nic mene se ho nechci zbavovat prave kvuli USBecku a nahravani do compu jak uz bylo nahore zmineno...bydlim totiz v panelaku v 1+1 a rodice travej rekneme dost casu doma :lol:
na tohle domaci nahravani a skladani vlastnich veci tj za ty prachy supr :wink:
ja si planuju některý z digitechu s USB ze stejneho duvodu koupit, abych mohl nahrávat zaznamenávat atp. sice na něj mám i prachy ale bohuzel :-D planuju novou kytaru :-D takze si budu muset tak rok počkat :-(
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

nečetl jsem celý téma, ale můj názor je takovej že pokud potřebuješ ty různý delay, reverb, compresor, simulaci reprobedny, noise gate atd. a nemáš moc prachů tak je mulťák dobrá volba, akorát maj hold horší zkreslení...já když jsem ještě neměklpředstavu otom jakej chcu zvuk tak jsem si koupil Digitech RPx400 a pak sem zjistil že všechny ty efekty nevyužiju a že jediná hlavní věc pro mě je pořádný zkreslení. Ten mulťák ještě mám ale už ho nepoužívám, pokud bys měl zájem, napiš SZ.
schecter damien 7(w/ EMG 707), engl e530, l-amp 50W 6L6 poweramp, engl e212v
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
Phoenixcqcq
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Phoenixcqcq »

Nechci zakládat nové téma tak to prdnu sem:
---Zajímá mě jak je na tom RP250 s modulačníma efektama co se kvality týče (zkreslení mě absolutně nezajímají)
---Dál mě zajímá, zda má RP250 něco jako looping (nahraju podklad a do toho pak jamuju) Pokud ano, kolik vteřin lze nahrát?
---Dále zda při deaktivaci všech efektů dochází k nějaké větší změně signálu, zda ho hodně žere, nebo zda je to zanedbatelné.
---Má někdo zkušenost se zapojením do efektové smyčky u lampy?
---Jak je na tom kvalitativně Delay? V manuálu jsem viděl nějaký tap delay. Tak se chci zeptat, zda je to ta funkce, že si při hraní nastavím delay přímo do rytmu???
---A co nastavování vlastních presetů? Je to v pohodě? Příklad: Určitě si budu chtít udělat čistě jen delay ostatní efekty vypnuty....

Za odpovědi děkuji...
Kytary: BC Rich Flesh Ring 2003, LAG 300JCE
Efekty: Zoom G9.2tt, Digitech The Weapon, Digitech RP250, Zoom 505II
Komba: Behringer Blue Devil 60W, Kustom KLA10
Hlava: Bugera 333XL
Box: Marshall 1960AV
Scotty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scotty »

Rp 250 mám doma,myslím ža na to domácí cvíčení a nahrávání jsou ty modulační efekty v klidu,pokud vim tak žádný looping to nemá ale s tím USB to stejně můžeš připojit do kompu a loopovat třeba v Guitar Rig....
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
Kytara:STAGG - Heavy C - Serie 450
Komba:STAGG 20 GA,Kustom DART 10,Hocke 50w lampa
Efekt:Digitech RP250
Keyboard:Yamaha E413
Nuker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nuker »

Loopovat to bohužel neumí , to až ty nejvyžší verze mam takovej pocit , delay je celkem v klidu i ty modulace se daj až na phaser a flanger to je digitalni prasarna , ale na reverb , delay , atd.. je to celkem v klidu .
Lachim

Příspěvek od Lachim »

Tak RP 250 má 5 sec. DELAY,modulační efekty very gut (i ten flanger se mě líbí,ne jako Nukerovi - vkus je holt věc individuální). Loop to nemá,tap nastavit nejde.
Teď je ale novější RP 255 a ten má 20 sec LOOP. Pohledej 8)
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
Backstage

Digitech 250 VS Line6

Příspěvek od Backstage »

osobně bych radši vsadíl na kvalitnější a osvědčené "fazole" multiefekty LINE6
http://www.line6.com/
nebo konkrétně verze
http://music-city.cz/eshop/line-6-pod-2 ... ess=296256
nebo podlahovou verzi určenou pro živé hraní
http://music-city.cz/eshop/line-6-floor ... ess=296256
Backstage
Nuker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nuker »

Za tyhle prachy jedině POD , nebyl to náhodou pupack kdo si to pořídil na bazaru to XTčko ? Ozvi se .
Braniik
Rádce

Příspěvek od Braniik »

Tie POD 2.0 a Floor POD mi pridu ale dost slabe - pozor na to, maju pramalo funkcii... Na bazari bol POD XT tusim za 4200, to uz by bola dobra kupa.
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
Nuker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nuker »

Braniik píše:Tie POD 2.0 a Floor POD mi pridu ale dost slabe - pozor na to, maju pramalo funkcii... Na bazari bol POD XT tusim za 4200, to uz by bola dobra kupa.
O tom mluvím , nebo skus pandoru když si s tim pohraješ tak z toho něco vytřískáš :-P
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“