Nahrávání kytary do počítače

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
DaveMurray

Příspěvek od DaveMurray »

Tak to je modrý!

No a jinak jsem dnes sednul do židle a pustil odyšn (Adobe Audition 1.5) a čumim na to jak zjara a normálně equalizer mi nejde od 8k nahoru! Ty posuvnítka jsou šedý a nejde s nima hejbat a samozřejmě logicky ani ty fregvence nehrajou, takže je to bez výšek! Ví kdos čím to je a jak se to dá napravit? Zvláštní, že před chvílí to fungovalo a povden nic. A na nic jsem nezmáčk! :evil:
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

DaveMurray píše:Tak to je modrý!

No a jinak jsem dnes sednul do židle a pustil odyšn (Adobe Audition 1.5) a čumim na to jak zjara a normálně equalizer mi nejde od 8k nahoru! Ty posuvnítka jsou šedý a nejde s nima hejbat a samozřejmě logicky ani ty fregvence nehrajou, takže je to bez výšek! Ví kdos čím to je a jak se to dá napravit? Zvláštní, že před chvílí to fungovalo a povden nic. A na nic jsem nezmáčk! :evil:
a je to originál? :lol: nechci bejt jedovatej, priznam se mam take cracklou verzi, a je treba se smirit s tim ze ne vse pak funguje jak ma a obcas se to chova "divne" :)))
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
DaveMurray

Noo jenže tuten odyšn už mám víc jak tři roky a toto se mi nikdy nestalo.. Možno ho reinstalluju a uvidím :?
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

hm me takhle prapodivne odesel odyšn 3 :) musel jsem ho nahradit programem Reaper a jsem spokojen ;)
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
DaveMurray

Noo tak nakonec je to v pařátku, odinstaloval jsem a našel cedo a installnul ho znovu a už to faká. Teda ale myslel jsem, že to bude něco horšího, proto jsem se hned ptal aniž bych zkusil reinstall noo. No já jsem spokojen s odyšnem 1.5, i když jsou lepší a novejší jak auditiony tak jiné programy, já su na toto zvyklý :D
Hiddenplate
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hiddenplate »

Zdravím dlouho jsem nekoukal na tohle fórum :D

Dneska mě trkla do hlavy taková deharmonizovaná melodie tak jsem s ní neudělal nic jinýho než nahrál do compu... :)

Zní to jako takovej technical death nebo něco takovýho. Nevím kam jinam to přiřadit.

http://hiddenplate.wz.cz/tech_death_test1.mp3

Povězte má cenu tohle rozvinout dál? :) Jestli jo, tak se to pokusím dodělat a udělat z toho songa. :D

Kritizujte a kritizujte... :D

Nahráváno v FL Studio 8.0.2
Kytary: Amplitube 2 Metal
Basa: Amplitube 2
Bicí: Addictive Drums
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Sorry, ale na jednom riffu neni moc co kritizovat :D Mne osobne se ten riff az tak nelibi, je to klasicka death/blackova drticka, nic novyho.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

Jak rika Wohma, klasika...chce to neco novyho, neco ze sebe, drivejsi nahravky se mi libily vic;)
schecter damien 7(w/ EMG 707), engl e530, l-amp 50W 6L6 poweramp, engl e212v
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
Hiddenplate
Kontaktovat uživatele:

Ahoj lidi :)

Hmm dneska mě prolítla hlavou taková melodická :D melodie, takže jako obvykle to dávám sem :D

http://hiddenplate.wz.cz/test1.mp3

Co myslíte? :)
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Vzdyt to neni melodie, ale podkresova (rytmicka kytara). A zni mi to uplne jako nejaky ty Bullet For My Valentine nebo co, zkratka ten uplne klasickej metálkór :)
Somnus Aeternus
Hiddenplate
Kontaktovat uživatele:

Tak já už nevím. :D Dneska už jsou všechny možný riffy tak profláklý, že vymyslet něco originálního je NADLISKEJ úkol. Takže, když něco vymyslim tak se vždycky ozve někdo, že to zní jako z nějaký kapely. :D

Kalim na to. Jdu na řízek se salátem... :D
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Tak kdyz jenom hoblujes jednu strunu a do toho tam jednou za takt flaknes dva tony ze stupnice, tak je jasny, ze tech moznosti je omezenej pocet. Zkus vymyslet taky neco svyho a nekopiruj to, co jsi uz slysel...
Somnus Aeternus
Hiddenplate
Kontaktovat uživatele:

Ahoj...

Jsem dneska zkoušel nahrávat přes novou zvukovku ASUS Xonar D1 a tady je výsledek.

http://hiddenplate.wz.cz/behringer_modeler.mp3

Dneska jsem poprvý zkombinoval Amplitube s efektem co se mi válí na zemi :D (Behringer V-Tone GDI 21) a narval jsem tam EZDrummer místo Addictive Drums.

to Wohma: Tohle jsem si vymyslel sám. Fakt!! :D :D :D

EDIT: Trochu jsem to upravil, aby to neznělo furt tak stejně. Odkaz zůstává stejný. Asi mě za to někdo zastřelí a zakope... :D
SinisteR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SinisteR »

Wohma píše:Klidne hazej dalsi (mozna radsi do vlastniho threadu, jestli jich planujes vic), rozhodne to je nadejny jak po zvukove, tak po hudebni strance ;)
Cauko, tak po dlhsej dobe som spat :) Tu su tie dalsie + prva so spevom a prerobenymi bicimi:

http://www.passionforsorrow.ic.cz/Songs/Lost.mp3
http://www.passionforsorrow.ic.cz/Songs/The_Phantom.mp3
http://www.passionforsorrow.ic.cz/Songs ... _Grave.mp3
http://www.passionforsorrow.ic.cz/Songs ... ration.mp3
skl08

Příspěvek od skl08 »

Hiddenplate:
mas pekny zvuk, mohl bys prosim napsat, jak mas v GR3 za sebou zapojene jake efekty a jak je mas nastavene?
Snazim se udelat vlastni nahravku, ale nedari se mi, je to daleko horsi, nez kdyz nahravam z komba pres mix (coz je take hodne plochy a nevyrazny zvuk).

(v kytare nebo kombu problem neni, ty same jsem pouzival ve studiu a tak vim, ze zvuk dokaze byt dobry, stejne tak zvukovku mam poloprofi externi - takze je to jen o schopnostech, jak software nastavit)

Zajimalo by me, jak jsi docilil zvuk tak pekny, plny. Pokud umi forum pridavat obrazky, mohl bys sem prosim dat screenshoty jednotlivych efektu?

Doufam, ze sem obcas chodis, abys stihl odpovedet, nez mi vyprsi demoverze GR3, at se do te doby rozhodnu, zda si program koupit, nebo nekoupit.

Diky - a s pouzitymi efekty a nastavenim se muzete chlubit i ostatni, kdo jste sem davali ukazkove nahravky, nejen Hiddenplate :-)
Metallistic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Metallistic »

Ahoj,mám dotaz prosím,když jsem dřív zapojil kytaru do počítače,tak mi normálně šlo nahrávat,a zvuk kytary mi šel z repráků..Ale teď po tom co mám přeinstalovanej windows,kytaru zapojím (line in) a.... ticho,nic se neděje :( Všechny ovladače hlasitosti mám naplno a stejně nic :( Nevíte čím yb to mohlo být..?Když dřív mi nahrávat šlo a teď nic. .?
:evil:
Cvičit,Cvičit,Cvičit ale bez chyb a pomalu jinak to nemá smysl;-)můj názor. .
Kytara-(sh*t Cruiser By Crafter),Cort EVL Z-4 BKS
Kombo-Roland Cube 30X,(Cruiser By Crafter)
Efekt-Digitech Death Metal
Obrázek
Hiddenplate
Kontaktovat uživatele:

Zdravím lidi dneska (v 1:19 ráno :D) jsem dodělal (není teda ještě dodělaný intro a vokály ale... :)) song, na kterým jsem makal.

MP3 HERE --> http://hiddenplate.wz.cz/metal-project51_mix4.mp3

Prosím kritiku ohledně zvuku a nebo mi to klidně zkritizujte všechno... :D

to Wohma: Konečně jsem se dokopal k tomu, abych zbytečně neuploadoval jen jeden riff. :D

Nahráváno v FL Studio 8.0.2
Kytary: Guitar Rig 3
Basa: Amplitube 2
Bicí: EZDrummer + Drumkits from Hell
Hudba: Člověk s cigárem v hubě mezi klávesnicí a žídlí před monitorem v místnosti o velikosti zhruba 3x5m... :D

EDIT: Jinak teď nahrávám přes Xonar D1 od ASUSu. :)
Hiddenplate
Kontaktovat uživatele:

to skl08: No... můžu na sebe prásknout, že se nějakým točením poťáků nebo nastavováním efektů v Guitar Rigu 3 moc nezaťežuju. :) Spíš používám už hotový zvuky, který tam byly. Zvuk, který jsem použil do toho metal-project51... ehmmmm... to byl myslím Ultrasonic -> Heavy Sonic (HB Bridge). Jediný co jsem otočil byl poťák BASS doleva zhruba na 2.35, protože ty kytary pak basovaly víc než samotná basa. :) Holt mám BC Richku a ty jsou založený na basech... :) Pokud máš nějaký další konkrétní dotazy, tak klidně piš. Rád odpovím. ;)

EDIT: Takovej dodatek... Jak jsem psal nahoře. Moc se kroucením nezabejvám. Prostě tam hodím efekt, nahraju to a exportnu to. Akorát u tý poslední skladby jsem teda řešil multiband compresor, protože jsem ho ještě neuměl moc nastavit. :) No, ale abych se dostal k čemu jsem se chtěl u dodatku dostat. :D Prostěěěěě.... zapnu program, hodím efekt (Ultrasonic -> Sonic Clean (HB Bridge)) a zmáčknu tlačítko record. Pak teda zjistím, že jsem zapomněl zapnout metronom. :D Tak ho teda zapnu a nahraju to znova a vznikne z toho třeba takovejhle zvuk: http://hiddenplate.wz.cz/metal-project51_clean.mp3
Třeba tohle mi trvalo asi +/- 15 minut od zapnutí programu až po export do MP3... No nějak se tak asi trochu řídím pravidlem: "Hlavně se s tím nesrat..." Pardóóón za ten výraz. :)
SinisteR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SinisteR »

Zdarec,
predosle pesnicky som vymazal. Mam uz nahratu basu do 3 zo 4, tu je aktualizacia:
http://www.passionforsorrow.ic.cz/songs.html

..snad mi nieco napisete k tomu :)

jo, a to co pouzivam som si dal do podpisu
Guitar: Ibanez RG 1570 Prestige, Hohner RTX Revelation
Pickups: V7 - S1 - DM D-Activator Bridge
Strings: DR DBG .11
Preamp/Recording: Rocktron Voodu Valve, Tech 21 SansAmp PSA-1 (na predaj), Behringer Ultrafex II, Line 6 Toneport UX2+Metal Shop
Mic: Soundking ECO 15W
Amplification: Marshall El84 20/20, RCF ART 310a
Band: Et Moriemur (Doom Metal)
Solo Project: Passion For Sorrow (Gothic Death Metal) http://www.passionforsorrow.com http://www.myspace.com/passionforsorrow
skl08

Příspěvek od skl08 »

Hiddenplate píše:to skl08: No... můžu na sebe prásknout, že se nějakým točením poťáků nebo nastavováním efektů v Guitar Rigu 3 moc nezaťežuju. :) Spíš používám už hotový zvuky, který tam byly. Zvuk, který jsem použil do toho metal-project51... ehmmmm... to byl myslím Ultrasonic -> Heavy Sonic (HB Bridge). Jediný co jsem otočil byl poťák BASS doleva zhruba na 2.35, protože ty kytary pak basovaly víc než samotná basa. :) Holt mám BC Richku a ty jsou založený na basech... :) Pokud máš nějaký další konkrétní dotazy, tak klidně piš. Rád odpovím. ;)

EDIT: Takovej dodatek... Jak jsem psal nahoře. Moc se kroucením nezabejvám. Prostě tam hodím efekt, nahraju to a exportnu to. Akorát u tý poslední skladby jsem teda řešil multiband compresor, protože jsem ho ještě neuměl moc nastavit. :) No, ale abych se dostal k čemu jsem se chtěl u dodatku dostat. :D Prostěěěěě.... zapnu program, hodím efekt (Ultrasonic -> Sonic Clean (HB Bridge)) a zmáčknu tlačítko record. Pak teda zjistím, že jsem zapomněl zapnout metronom. :D Tak ho teda zapnu a nahraju to znova a vznikne z toho třeba takovejhle zvuk: http://hiddenplate.wz.cz/metal-project51_clean.mp3
Třeba tohle mi trvalo asi +/- 15 minut od zapnutí programu až po export do MP3... No nějak se tak asi trochu řídím pravidlem: "Hlavně se s tím nesrat..." Pardóóón za ten výraz. :)
Diky za obsahly prispevek :-)
Vcera jsem stravil skoro celou noc zkoumanim nasi stary studiovy nahravky a myslim, ze "plny" zvuk se ani tolik nedela nahravanim, jako masteringem.
Vzal jsem si kousek skladby, kde hraje jen jedna kytara bez jakychkoli jinych nastroju. Az ted pri zkoumani skladby mne doslo, ze hraje lehce i druhy kanal. Pritom zvukar mi tenkrat vyslovne rikal, ze kytary dava zcela do stran. Urizl jsem tedy druhy slabsi kanal, nechal kytaru jako mono a soupl ji do strany. Zvuk byl najednou mene plny, ne sice vylozene plochy jako z domaci nahravky, ale bylo to znatelne horsi. Lehce jsem tedy kytaru posunul ke stredu (aby pomer kanalu odpovidal puvodni studiovce) - a zvuk byl stale malo plny. Byl sice slyset i druhym uchem, ale cosi se z nahravky vytratilo.

Nahral jsem si tedy druhy slabsi kanal studiovky, zamutoval silnejsi stranu meho pokusu a srovnal mezi sebou pouze slabsi kanaly. Ukazalo se, ze studiovka mela kanal posunuty (nebo s malym echem, tezko se mi to rozlisuje) a jeste s hodne vytazenyma vejskama a trochu stazenymi stredy.
Pokusil jsem se tedy napodobit druhy kanal kytary pomoci ekvalizeru a delaye a vysledek byl hned o neco lepsi.

Ve studiove nahravce mel tuto upravu pravdepodobne na svedomi plugin Wave hammer (take o echu a reverbu se zvukar zminoval, ze je nepouziva ani na kytary, ani na celou skladbu, takze ozvenu ve slabsim kanale tam musel zanest W.H.). Tento plugin bohuzel nemam, tak se snazim detailni analyzou jeho funkci napodobit pomoci zakladnich efektu :-)

Co pouzivas za pluginy pri mixovani a masteringu (na kytary, pripadne basu, a celou skladbu - bici ted vynechame)?
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“