Cort X2 versus Epiphone G310

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět

Cort X2 nebo Epiphone G310?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

MarekF

Cort X2 versus Epiphone G310

Příspěvek od MarekF »

Ahoj, váhám mezi levorukými Cort X2 http://www.musiccenter.cz/Cort-X2-LH-BK ... e/:3:28663

a Epiphone G310 http://www.muziker.cz/default.aspx?Epip ... od_id;9950#

Kterou byste mi doporučili a jaký je mezi nimi rozdíl? Moc děkuju a omlouvám se, že Vás otravuju tímto nezajímavým tématem.

Mějte se a ještě jednou děkuju! :wink:
Naposledy upravil(a) MarekF dne 25.02.2009 19:20, celkem upraveno 1 x.
biker_xx

Re: Cort X2 versus Epiphone G310

Příspěvek od biker_xx »

MarekF píše:Ahoj, váhám mezi levorukými Cort X2 http://www.musiccenter.cz/Cort-X2-LH-BK ... e/:3:28663 a Epiphone G310 http://www.muziker.cz/default.aspx?Epip ... od_id;9950#

Kterou byste mi doporučili a jaký je mezi nimi rozdíl? Moc děkuju a omlouvám se, že Vás otravuju tímto nezajímavým tématem.

A jak hrajou?
- 2008 Gibson Les Paul Standard
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1999 Fender Stratocaster USA Custom Vintage
- 1986 Gibson Explorer
---------------------------------------
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2021 Gibson Hummingbird Custom Adirondack
fakal

Příspěvek od fakal »

Ahoj konečně taky nějakej levák :twisted: . Hele taky jsem chtěl tu X2 ale moc dobrý ohlasy na to nejsou prej je to špatně zpracovaný a tak. Já jsem nakonec skončil u Cort G250 a rozhodně si nestěžuju ta kytara je super, máš tam singly i humbackery takže pro mně ideál. Jinak s tim epiphonem to fakt nevim ale u kytar v těhlech relacích je opravdu nejdůležitější vybrat kus a dneska bych to určitě jinak neudělal. I pokud seš začátečník poznáš, jestli se ti to bude líbit nebo ne a jestli je zkroucenej krk a tak. Takže vyraž do hudebnin kde maj pár levorukejch kytar a hledej tu pravou :wink: . Pak se pochlub co si koupil.
Cort G250(popruh ORX, struny Daddario exl110, slides Jim Dunlop), Planet Wawes + homemade + Smrckaeffects kabely, napáječ Smrckaeffects 8x, Jim Dunlop classic WAH, SansAmp TRI AC preamp, Addrock Ol Yeller, Ernie Ball Volume Pedal, JamMan Solo, Fender Blues Jr.
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

fakal píše:Hele taky jsem chtěl tu X2 ale moc dobrý ohlasy na to nejsou prej je to špatně zpracovaný a tak.
No, určitě záleží na kuse. Ale levné Corty z řady "X-" na tom nejsou moc dobře no. Nicméně za tu cenu bych hledal u Cortu ale ne Xovou řadu.
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

DL píše:
fakal píše:Hele taky jsem chtěl tu X2 ale moc dobrý ohlasy na to nejsou prej je to špatně zpracovaný a tak.
No, určitě záleží na kuse. Ale levné Corty z řady "X-" na tom nejsou moc dobře no. Nicméně za tu cenu bych hledal u Cortu ale ne Xovou řadu.
ja mam X6, a ze by to bylo nak spatne zpracovane se rict neda..krk prohnuty neni,ladeni drzi a lak se stoho netrousi:D
fakal

Příspěvek od fakal »

No jasně ale to už je právě o další 1000 draší, ale určitě i ta X2 se bude dát najít dobrá. Já mam taky toho corta za podobný prachy jako ty máš tu X6 a je to v pohodě. Ještě bych měl jedno upozornění radši si kup kytaru s pevnou kobylkou protože bude lepší za stejnou cenu než když tam budeš mít páku a budeš s tim mít míň problémů a delší sustain :wink: .
Cort G250(popruh ORX, struny Daddario exl110, slides Jim Dunlop), Planet Wawes + homemade + Smrckaeffects kabely, napáječ Smrckaeffects 8x, Jim Dunlop classic WAH, SansAmp TRI AC preamp, Addrock Ol Yeller, Ernie Ball Volume Pedal, JamMan Solo, Fender Blues Jr.
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

fakal píše:No jasně ale to už je právě o další 1000 draší, ale určitě i ta X2 se bude dát najít dobrá. Já mam taky toho corta za podobný prachy jako ty máš tu X6 a je to v pohodě. Ještě bych měl jedno upozornění radši si kup kytaru s pevnou kobylkou protože bude lepší za stejnou cenu než když tam budeš mít páku a budeš s tim mít míň problémů a delší sustain :wink: .
jj bez paky to bude lepsi..ja to tremolo hned zaspalkoval, idyz to bylo spis proto ze podladuju
MarekF

Příspěvek od MarekF »

biker_xx píše:
MarekF píše:Ahoj, váhám mezi levorukými Cort X2 http://www.musiccenter.cz/Cort-X2-LH-BK ... e/:3:28663 a Epiphone G310 http://www.muziker.cz/default.aspx?Epip ... od_id;9950#

A jak hrajou?
To zatím nevím... :)
MarekF

Příspěvek od MarekF »

On je trochu problém, že u těch levorukých není moc z čeho vybírat. A když bych našel tyhle kytary ve stejné kvalitě, tak přesto byste mi nějakou nedoporučili víc? Nebo máte ještě nějaký tip na jinou levorukou kytaru v téhle cenové hladině? Ten Cort mají v Brně takže bych si ho asi musel nechat poslat poštou což je asi trochu risk... Nad osobní vyzkoušení zřejmě není... Nebo bych si pro ní dojel, ale jet tam tak trochu na blint je asi taky nic moc, když mají ten Epiphone v Praze...
biker_xx

Příspěvek od biker_xx »

MarekF píše:To zatím nevím... :)
No tak to bys asi měl, než to budeš měsíc řešit na netu... :wink:
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1986 Gibson Explorer
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
MarekF

Příspěvek od MarekF »

biker_xx píše:No tak to bys asi měl, než to budeš měsíc řešit na netu... :wink:
No, ale do Brna moc cestu nemám a když už bych tam jel, tak bych chtěl vědět víc. A navíc začínám tak nevím, jestli to dokážu úplně odhadnout... :(
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

MarekF píše:
No, ale do Brna moc cestu nemám a když už bych tam jel, tak bych chtěl vědět víc. A navíc začínám tak nevím, jestli to dokážu úplně odhadnout... :(
ale treba v tom musiccentru najdes vic veci...takhle pres net je to na nic, tam mas ty kytary pred sebou
fakal

Příspěvek od fakal »

Hele levoruký kytary fakt nmaj jenom v Brně.
třeba tady to je fakt velká prodejna kde ti poraděj a myslim že tam chvíli vydržíš: http://music-city.cz/eshop/fender-squie ... ess=4bf150 nebo http://music-city.cz/eshop/epiphone-les ... ess=4bf150
A nebo pak kytary.cz ty maj určitě taky nejakej kamenej shop kde pár levejch budou mít. Ale pokud se ti líbí ty korty a já ti radim jdi do nich tak zajeď fakt do toho brna no. Já osobně mam kytaru přez net ani jsem jí nekupoval já ale ježíšek:-P :twisted: . Naštěstí mam štěstí a všechno je jak má být, ale dneska už bych to tak opravdu neudělal a vybral bych si. Akorát máš pravdu že těch levorukejch je holt málo no. A jestli znáš někoho kdo hraje vem ho s sebou ten to bude hlídat ať nekoupíš šunt.
biker_xx

Příspěvek od biker_xx »

MarekF píše:
No ale když něco objednáš naslepo přes net, bude to ještě horší. Zvlášť v těhlech cenovejch relacích, jsou nejen mezi jednotlivejma značkama, ale hlavně i kusama veliký rozdíly. A upřímně, kdybych byl prodejce kytar, kterej bude mít na prodejně dva kusy, jeden dobrej, druhej blbej a chytil bych nějakou kavku přes net, poslal bych mu tu shitku, aby mi na prodejně zbyla ta dobrá... ;-) Lidi, lidi, vy nemáte rozum. Často za to utratíte všechny svoje chechtáky, budete to mít v ruce každej den, někdy i roky a nejste ochotný kvůli tomu hnout zadkem...
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1986 Gibson Explorer
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
fakal

Příspěvek od fakal »

Tak nějak poučit sem se musel :P . A stejně mi přijde že ta první elektrika je spíš na to abys zjistil jakej chceš zvuk a od toho pak odvodíš jakou dál. Ta moje kytara je sice přez net ale řekl bych že to neni špatnej kus. Ale dneska bych si koupil jedině LP to je prostě mnohem lepší kytara než strat :twisted: pro mně. Až našetřim na gibsona tak taky pojedu k thomannovi a vodvezu si tu nejlepší$ krásku stejně jako si to udělal ty 8) .
biker_xx

Příspěvek od biker_xx »

fakal píše:Tak nějak poučit sem se musel :P . A stejně mi přijde že ta první elektrika je spíš na to abys zjistil jakej chceš zvuk a od toho pak odvodíš jakou dál. Ta moje kytara je sice přez net ale řekl bych že to neni špatnej kus. Ale dneska bych si koupil jedině LP to je prostě mnohem lepší kytara než strat :twisted: pro mně. Až našetřim na gibsona tak taky pojedu k thomannovi a vodvezu si tu nejlepší$ krásku stejně jako si to udělal ty 8) .
Tak u mě to ani jinak nešlo, protože český obchody drahý kytary na krámě moc nedržej. A u levnějších kytar bych řek, že je nabídka i u nás víc, než slušná a vyplatí se do krámů vyrazit.
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1986 Gibson Explorer
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“