Jaky rytmus??
Pravidla fóra
Jaky rytmus??
Cau vec muze mi nekdo pomoct v jakym rytmu hraje borec tuhle pisen??DIKY
http://www.youtube.com/watch?v=P036gZLD ... re=related
quitar pro
quitar pro mam ale nevim kde tuhle pisen stahnou a dat to do toho.Poradis??
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
Re: rytmus?
no musis si to pustit...l.trta píše:Porad ale nevim jak ztoho mam vycist ten rytmus??Diky
Re: Jaky rytmus??
je to 4/4 rytmus,hodně akcenty, synkopy, stopky...hraje mu to dobřel.trta píše:Cau vec muze mi nekdo pomoct v jakym rytmu hraje borec tuhle pisen??DIKY
Nechci znít hnusně, ale pokud nedokážeš odposlouchat ten rytmus, dokážeš odposlouchat akordy, které hraje?
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
- Stanley
- Kontaktovat uživatele:
Vždyť je ten rytmus celkem primitivní... jede furt nahoru/dolů a levačkou zatlumuje... zkus si to s tim párkrát zabroukat a pak ti to půjde samo...
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
Ty jsi budto ignorant, nebo jsi to neslysel celyStanley píše:Vždyť je ten rytmus celkem primitivní... jede furt nahoru/dolů a levačkou zatlumuje... zkus si to s tim párkrát zabroukat a pak ti to půjde samo...
Jinak mam pocit, ze autorovi neslo o to, jakej je to takt, ale spis jak ma vymasterovat to trsani. Na to nezbyva nez rict: Poslouchej, hrej s nim a cvic.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Asi tim byl myslen 8/4, i kdyz ani v tom nespatruju zasadni rozdily 
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Nám, normálním lidem, je rozdíl mezi 4/4 a 8/8 vcelku ukradenej. Jednou mi člověk, co vylezl Ježkárnu, povídal, jaký je v tom rozdíl, ale nějak mi to v hlavě neutkvělo...
A Tonda to říkal asi kvůli tomu, že v 1/8 notách se to bude líp zapisovat, respektive vůbec představovat.
A Tonda to říkal asi kvůli tomu, že v 1/8 notách se to bude líp zapisovat, respektive vůbec představovat.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Nesst
- Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
- Kontaktovat uživatele:
- Stanley
- Kontaktovat uživatele:
Ano přiznávám se, jsem strašlivej ignorantWohma píše:Ty jsi budto ignorant, nebo jsi to neslysel celyStanley píše:Vždyť je ten rytmus celkem primitivní... jede furt nahoru/dolů a levačkou zatlumuje... zkus si to s tim párkrát zabroukat a pak ti to půjde samo...Nektery pasaze jsou rytmicky docela narocny a samozrejme ze jede nahoru a dolu, jinak to moc ani nejde - ovsem ne pri kazdym pohybu hraje, samozrejme.
Jinak mam pocit, ze autorovi neslo o to, jakej je to takt, ale spis jak ma vymasterovat to trsani. Na to nezbyva nez rict: Poslouchej, hrej s nim a cvic.
EDIT: vlastně jsem jen řekl, jakym způsobem bych postupoval, kdybych se tohle chtěl učit...
Basuju: Jackson C20
Nero píše: Jednou mi člověk, co vylezl Ježkárnu, povídal, jaký je v tom rozdíl, ale nějak mi to v hlavě neutkvělo...
Rozdíl v tom je, jinak by to neexistovalo, žejo
To máš jako kdyby 2/2 bylo stejný jako 4/4... Pochod není jako shuffle, třeba.
Pravdu má i Nero - (v 1/8 notách se to bude líp zapisovat, respektive vůbec představovat), a Nesst (Prostě jiný akcenty)
- jiná logika stavby melodie, výměny akordů, frázování, ale taky jinej tep basy a tak dál a podobně.
Ale fakticky je to skoro jedno, to jo..
EDIT: ale zkus si k tomu videu počítat na 4 čtvrtky a pak na 8 osmin,
Co je logičtější a přirozenější ? - mě to vychází líp na 8/8
I´m wheels... movin´wheels
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
ano, takhle to lze pitvat a škatulkovat pouze z hlediska kompozice, aranží a bůhví čeho vysoce teoretickýho...
já bych na zápis tohoto jednoduchýho rytmu použil 4/4 takt, žádnou vyšší matematiku bych v tom nehledal..
Tonda: v 4/4 taktu lze počítat jak kdo chce- na osmičky, šestnáctiny ...podle libosti a pořád je to 4/4 takt
já bych na zápis tohoto jednoduchýho rytmu použil 4/4 takt, žádnou vyšší matematiku bych v tom nehledal..
Tonda: v 4/4 taktu lze počítat jak kdo chce- na osmičky, šestnáctiny ...podle libosti a pořád je to 4/4 takt