Výběr elektrické kytary

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
TErsias

Výběr elektrické kytary

Příspěvek od TErsias »

Zdravim,
takovych temat tu asi bylo dost , ale nejak jsem nenasel podobne tomu co ja potrebuju tak se tu ptam : hodlam zacit hrat na elektrickou kytaru , styl hudby by mel byt heavy metal (napr songy black sabbathu) pokud mozno i rock. Mela by byt 6-ti strunna (pry je nejlepsi pro zacatecniky). Vzhledove se mi libi Corty a staggy napriklad :
http://kytary.cz/esp-ltd-elektricka-kyt ... 27:0:0:1:0
http://kytary.cz/cort-elektricka-kytara ... 27:0:0:1:0
(ovsem pokud by jste mi poradili ze V-cka maji fakt nizsi kvalitu , tak bych ho samozrejme nebral) chtel bych nejakou v cerne barve popr cerna + jina.

Mimochodem combo nechci a mam bedny http://mag.repro.cz/view.php?cisloclanku=2005092601 , takze bych rad aby jste mi poradili i nejake effekty, celkova cena (kytara + effekty popr kable) by mela byt 4000-6000 Kč (samozrejme kdyby byl levnejsi kousek a dobry pro zacatecniky a pekny , tak mene , nebo popr pridat tech par stovek)

Snad mi tu nekdo poradi ;) davejte navrhy pls
EDIT: popripade jestli se vyplati do zacatku
http://aukro.cz/item561951042_elektrick ... 2_rok.html
fakal

Příspěvek od fakal »

Ahoj hele pro takový ty začátečnický rady si trochu prostuduj forum. Ale za mě: Nekupuj si určitě stagg to sou fakt šunty. Cort co sis vybral je na to co si chtěl pěknej a pokud vybereš pěknej kus tak super :wink: . Určitě se vyplati jit do obchodu a vybírat protože jinak můžeš koupi opravdu nepovedenej kus. To esp má takovej extrémní tvar kterej by ti fakt nemusel vyhovovat takže bacha. Jo a pokud chceš hrát přes repráky co máš tak můžeš použít software pro PC třeba Guitar Rig nebo Amplitube a hrát přes komp. Jinak spíš nějakej multiefekt :wink: .
Cort G250(popruh ORX, struny Daddario exl110, slides Jim Dunlop), Planet Wawes + homemade + Smrckaeffects kabely, napáječ Smrckaeffects 8x, Jim Dunlop classic WAH, SansAmp TRI AC preamp, Addrock Ol Yeller, Ernie Ball Volume Pedal, JamMan Solo, Fender Blues Jr.
TErsias

Příspěvek od TErsias »

ok dik za par rad , ale i tak bych potreboval spise nekoho kdo by mi nap dal odkazy na dobre kytary a nejake mi doporucil
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

http://www.hudebniforum.cz/viewtopic.php?t=11415 myslim ze je to dobrej kup, mozna by te stvalo to tremolo ale navodu na to je tu randal tak by to nemel bejt zas takovej problem.
fakal

Příspěvek od fakal »

Ahoj hele přímo na kytary to opravdu moc řešit nejde protože je musíš vyzkoušet a nakonec ti sedne třeba uplně jiná než ti ostatní doporučili. Zkrátka ti řeknu kytary Cort jsou do začátku dobrý a nejsou na ně žádný větší stížnosti, z těch si vyber jakou chceš ale i tak pak jdi do hudebnin a alspoň tu kytaru omrkni jestli neni křivá a tak. Kytary epiphone tak u těch se prej musí fakt hodně vybírat protože některý věci sou fakt prasácky udělaný. Kytary squirer by Fender sou taky do začátku super a neuděláš s nima chybu. Já mam tuhle kytaru a je super fakt do začátku supr volba :P : http://kytary.cz/cort-elektricka-kytara ... 89:0:0:1:0
Hlavní je abyses rozhodl zatim třeba jaký se ti líbí tvar jestli stratocaster, les paul, superstrat atd. a podle toho pak si zvol nějaký favorizovaný modely a tady ti poradí ti co třeba konkrétní model vlastní a tak. Pokud chceš hrát tvrdší hudbu tak vybírej spíš s těma dvojitýma(humbacker) snímačema, jsou lepší na zkreslený zvuk.
Cort G250(popruh ORX, struny Daddario exl110, slides Jim Dunlop), Planet Wawes + homemade + Smrckaeffects kabely, napáječ Smrckaeffects 8x, Jim Dunlop classic WAH, SansAmp TRI AC preamp, Addrock Ol Yeller, Ernie Ball Volume Pedal, JamMan Solo, Fender Blues Jr.
mrkendy

Příspěvek od mrkendy »

Jestli budes hrat pres repraky, tak budes urcite potrebovat nejakou krabku - zkresleni. To bych sehnal nejakyho bosse z druhy ruky za litr, treba SD-1. Zbyde ti 5 tisic na kytaru a za to uz se da neco sehnat. Jinak pres ty bedny to nebude ono..
fakal

Příspěvek od fakal »

Jo a pokud chceš hrát přes repráky co máš tak můžeš použít software pro PC třeba Guitar Rig nebo Amplitube a hrát přes komp. Jinak spíš nějakej multiefekt .
TErsias

Příspěvek od TErsias »

mrkendy píše:Jestli budes hrat pres repraky, tak budes urcite potrebovat nejakou krabku - zkresleni. To bych sehnal nejakyho bosse z druhy ruky za litr, treba SD-1. Zbyde ti 5 tisic na kytaru a za to uz se da neco sehnat. Jinak pres ty bedny to nebude ono..
Mno ja jsem slysel ze comba jsou vetsinou stejny nebo horsi nez repraky , jedinou vyhodu pry maji ze se daji prenaset.

Co je teda lepsi ? Effekt za 2 litry nebo za 1+ combo a za 1 effekty ?
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

TErsias píše:Co je teda lepsi ? Effekt za 2 litry nebo za 1+ combo a za 1 effekty ?
Nejlepší by bylo koupit nějakej starší multiefekt se simulací reproboxu - nějakej ten Digitech RP-x nebo Zoom, Korg...
fakal

Příspěvek od fakal »

Hele jako jaky repraky jsou v kombech vo to nejde ale je to prostě kytarovej zesilovač a ne nějaka hifivěž. Taky mam doma dobry repraky a i tak mam kombíčko za dva litry a nedá se to srovnat :wink: . Ale můžeš opravdu zkusit hrát přez komp k tomu připojíš ty tvoje repro a stáhneš si ten software co jsem ti psal a pokud máš slušnou zvukovku hraješ rovnou přes to a máš tam všechny možný nastavení.
Co je teda lepsi ? Effekt za 2 litry nebo za 1+ combo a za 1 effekty ?
S tim softwarem pokud bys ho chtěl nelegálně používat tak je to zadarmo :lol: a pak si můžeš koupit třeba nějaký slušný kombíčko. A jinak rozhodně buďto ten multiefekt ale to je dražší než nějaký malý kombo(když to má za něco stát) a nebo to malý kombo kde máš zkreslenej a čistej zvuk ekvalizaci a je to.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“