prosím pomoc - Guitar Rig + ASIO

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
Hevas

prosím pomoc - Guitar Rig + ASIO

Příspěvek od Hevas »

Chci nahravat ale mam integrovanou zvukouvou karu stahl jsem si ovladače ASIO4ALL a když spustim guitar rig 3 tak mi to jen píská a chrčí porsím poradte mi čím to je(skousel sem spousty programů jako např.guitar FX box ale stále stejný výsledek)
Díky moc
!!!!KEEP THE FUCKING METAL FAITH!!!!
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

jediná pomoc - klidně i levná USB na recording na místo té integrované zvukárny.. Asi4all je softwarová NÁHRAŽKA a ne s každou zvukovou kartou si porozumí a budeš to řešit pořád dokola..a dokola a dokol a doko a dok a do a d a 8)
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Hiddenplate
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hiddenplate »

Píská to nejspíš, protože to máš furt nastavený na Direct Sound namísto ASIO.

Zapnout Guitar Rig 3. Kliknout na FILE --> AUDIO AND MIDI SETTINGS a potom:

Interface přepnout na ASIO.

Sample rate dle libosti (většinou 44100Hz ale je to individuální a taky záleží jak ti to zvládá zvukovka) a Output Device nastavit na ASIO4ALL.

Output latency nastavit tak aby to prostě nechřustilo. U některých integrovanejch jde myslím snad i 3ms...

Ale jak říkal pupack. Lepší je sehnat si nějakou zvukárnu, ale pokud si jen tak blbneš doma tak je to v celku jedno. :)
Hevas

Příspěvek od Hevas »

díky moc jde oto ze ted nemam finance na tu zvukarnu taky sem nad tim premejlel uvidime kdyztak ji koupim pozdeji a zatim zustanu u mikrofonu od skypu :cry: skusim to nastavit uvidim dik moc
Hevas

Příspěvek od Hevas »

tak sem to nastavil a uz je to v poho akorat uz dneska nevyskousim zapojit kytaru :cry: takzejtra udeal sem to jak si mi napsal a latenci tam mam 2 ms fakt dik uz sem byl zoufalej a jeste jeden dotaz na tu integrovanou zvukarnu musim kytaru zapojit pres efektovou krabicku nebo staci rovnou do pc¨
Hiddenplate
Kontaktovat uživatele:

Já to mám zapojený přímo do Line In vstupu a nemám s tím žádný problémy, ale správně by se to mělo napojit přes DI-BOX nebo nějak tak se to jmenuje. Ten by měl nějak vyrovnat impedanční výstup z kytary, ale mám takovej dojem, že vypnutej efekt funguje stejně jako ten DI-BOX. :D
Hevas

Příspěvek od Hevas »

No tak nic nefacha to ja sem s to ho na palici skoušel sem to přes všechny vstupy na ty tarpný integrovany zvukarně vysledek byl že jednu chvily sem slyšel něco jenom fakt strašně potichu tak budu muset vydržet a koupit nejakou USB a budu mit klid.
Hiddenplate
Kontaktovat uživatele:

Re: prosím pomoc - Guitar Rig + ASIO

Pokud ti beží Guitar Rig jen tak samotný tak pod ním nesmíš mít zapnutý žádný jiný programy, který přehrávají hudbu. Nevím proč, ale ASIO4ALL prostě nezvládne přehrávat dvě věci najednou... :)

Prostě a jednodušše měj zapnutý jen Guitar Rig a jestli si chceš hrát do písniček tak má Guitar Rig přímo nějakou funkci na to... xD
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: prosím pomoc - Guitar Rig + ASIO

Příspěvek od pavlii »

2Hidden: :lol: žádný ovladač (kromě "multiclient", čili umožňující ASIO, WDM, MME apod. provoz) neumožňuje použít dva a více programů s jednou zvukovkou v jednom okamžiku. Osobně to nedoporučuji využívat ani v případech, kdy to lze.

2Hevas: opravdu pořiď i nějakou lacinou externí zvukovku; pokud si pohlídáš, aby měla "INSTR-IN" (čili přepínání vstupu do "nástrojového" režimu), nebudeš potřebovat ani DI-box.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“