Šrouby na tremolu
Pravidla fóra
Šrouby na tremolu
Zdravím,
asi mám blbej dotaz, ale k čemu přesně slouží šrouby na tremolu stratocastera? Mám na mysli těch 6 šroubů před každým kamenem, které jsou zašroubovány do kytary? Co přesně se jimi dá seřizovat?
Díky moc za odpovědi.
asi mám blbej dotaz, ale k čemu přesně slouží šrouby na tremolu stratocastera? Mám na mysli těch 6 šroubů před každým kamenem, které jsou zašroubovány do kytary? Co přesně se jimi dá seřizovat?
Díky moc za odpovědi.
Fender Stratocaster MIM, Fender Hot Rod Deluxe, Dunlup Cry Baby, Marshall Bluesbreaker II, Fender PT-100
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
Ty šrouby tremolo drží na těle kytary, tvoří osu otáčení. Jejich špatným nastavením se dá docílit ohnutí základní desky kobylky buď tahem pružin nebo při páčení, případně nestabilitu výšky celé kobylky. Jejich správné dotažení je popsáno v návodu, já jen dodávám, že není potřeba nechávat to na vnějších dvou šroubech, stačí se pozorně dívat zezadu na tremolo, zda se při dotažení ještě nezvedá.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
proboha vzdyt to je naprosto debilni ukotveni tremola co v tom resis? proste to dotahnu a tremolo seridim vzadu.tys to rozpatlalworo90 píše:Ty šrouby tremolo drží na těle kytary, tvoří osu otáčení. Jejich špatným nastavením se dá docílit ohnutí základní desky kobylky buď tahem pružin nebo při páčení, případně nestabilitu výšky celé kobylky. Jejich správné dotažení je popsáno v návodu, já jen dodávám, že není potřeba nechávat to na vnějších dvou šroubech, stačí se pozorně dívat zezadu na tremolo, zda se při dotažení ještě nezvedá.
Já to řeším proto, protože jsem to právě dotáhl na maximum a potom se mi právě tremolo nevracelo úplně na doraz k tělu a kytara se rozlaďovala. Takže proto mě zajímalo, jak přesně ty šrouby mají bejt dotažený...
Fender Stratocaster MIM, Fender Hot Rod Deluxe, Dunlup Cry Baby, Marshall Bluesbreaker II, Fender PT-100
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
To je blbost. Píše že má ty šrouby dotažené na max, takže pokud by tě poslechl a přetahoval to pružinami, ohnul by si desku kobylky. Je potřeba ty šrouby povolit, ono si to zase sedne, a pak postupně dotahovat tak, aby to neblokovalo vracení tremola do rovné polohy.Disasterpiece píše:z druhy strany kytary mas takovou krytku, tu odsroubuj a pak sroubovakem si trochu prisroubuj ten kovovej plech co drzi ty pruziny, sroubuj do ty doby nez budes spokojenej s tremolem.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
To jsem si myslel, díky.woro90 píše:To je blbost. Píše že má ty šrouby dotažené na max, takže pokud by tě poslechl a přetahoval to pružinami, ohnul by si desku kobylky. Je potřeba ty šrouby povolit, ono si to zase sedne, a pak postupně dotahovat tak, aby to neblokovalo vracení tremola do rovné polohy.Disasterpiece píše:z druhy strany kytary mas takovou krytku, tu odsroubuj a pak sroubovakem si trochu prisroubuj ten kovovej plech co drzi ty pruziny, sroubuj do ty doby nez budes spokojenej s tremolem.