Plnič nebo tmel?

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
Odpovědět
dfleischer

Plnič nebo tmel?

Příspěvek od dfleischer »

Omlouvám se za špatné zařazení,ale ještě jednou...
mam dotaz: budu si přestříkávat kejtru,ale nevím co mam stříknout jako první vrstvu hned na obroušený dřevo - nevím jestli "tmel ve spreji"nebo "plnič ve spreji"...prostě potřebuju aby bylo tělo hladký a připravený na primier,barvu,a lak...prohrabal sem celí fórum a našel sem tu tohle:

...tzv. "plnič poru" je lepsi nez strikany tmel...
a nevim jestli je to pravda nebo ne,tak to pls potvrdte nebo vyvratte:-)
na to jsem se dočkal odpovědi:
1) Špatná sekce, máme tu Home-Made sekci
2) O lakování se tu mluvilo snad stokrát
1.ještě jednou sory adminovi,že sem si spletl sekci už se to nestane :wink:
2. vím že se tu mluvilo 100x o lakování ale nikde se nepsalo o tom jestli použít tmel nebo plnič tak se jenom ptam...snad někdo poradí :cry:
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Plnič je prý lepší co se zvuku týče, ale já používal tmel a nevidím resp. neslyším rozdíly
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

pouzil jsem taky tmel, ale docela me zajima kolik toho kdyby to bylo ve spreji spotrebuju na tu kytaru nez bych si zakryl vsechny diry co potrebuju?tipuju ze by toho byl randal.a co jsem slysel tak plnic se pouziva nejak na metalizu ci co ale uz to nevim jiste.
dfleischer

díky za odpovědi,pudu do toho tmelu (snad bude stačit 400 Ml)...pak sem hodim fotky jestli se to povedlo (nebo nepovedlo 8) )
dfleischer

Tak tady máte pár fotek jak sem dopadl (omluvte kvalitu fotek,jsou z mobilu).Možná to někomu poslouží jako návod na lakování protože jsem maximálně spokojenej bže sem se bál že to po**ru (nikdy sem nic nelakoval:D)

0. Nakoupil jsem akrylátové laky ve spreji,tmel ve spreji a bezbarvý lesklý lak (překvapivě taky ve spreji) (všechno cca za 450,- kč)
1.z kytary jsem serval lak (nožem na koberce sem kousek odštípl,a potom se lak dal snadněji "sloupat")
Obrázek
2.všechno co šlo jsem sundal a díry pečlivě zalepil aby se do nich později nedostala barva
Obrázek
3.Koupil jsem tmel ve spreji (cca 150,- Kč) a nastříkal jsem slabou vrstvu tmelu,a až to uschlo,šmirglem přebrousil až na dřevo. Takle jsem to udělal asi 4x dokuť povrch nebyl hladký
Obrázek
4.Předek kytary jsem nastříkal černým lesklým sprejem (100,-).udělal jsem 2 slabé vrstvy (je to lepší než jedna tlustá)
Obrázek
5.Ze samolepící fólie jsem vyříz kruhy a ty jsem pak nalepil na kytaru.
Obrázek
6.celou kytaru jsem nastříkal bílím lesklím lakem
Obrázek
7.sloupl jsem samolepící fólii a celou kytaru jsem nastříkal bezbarvým lesklým lakem
Obrázek
8. na kytaru jsem nasadil snímače,krk,floyd rose atd. a tady je výsledek:
Obrázek :D :D :D
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Chápu že jsi asi chtěl design ala zakk wylde ale ta kombinace černé s červenou lepící páskou byla supr. měls udělat černočervené kruhy :)
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
mrkendy

Příspěvek od mrkendy »

Pekna prace a jak se to nakonec povedlo, myslim kvalitu laku, takhle z fotek tezko soudit. Vybrousil jsi nakonec tech nekolik vrstev laku z loze krku, ktery jsi zapomel zakryt?
dfleischer

jj to sem vyšmirgloval až na dřevo...jo a ta červenočerná kombinace se mi taky líbila.ale nakonec sem si řek že se budu držet původního návrhu
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Velmi pekne! :)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
jindrak

Příspěvek od jindrak »

Gratuluju,koukam ze se povedlo :)
Cort KX Custom SBB , Cort X-6