Měnění strun - jak často?

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

woro90 píše:
No a u akustických je právě perfektně slyšet, v jakém jsou stavu, zatímco u elektrických ne.
Tak to musis bejt asi hluchej nebo nevim :roll:
metr.puk

Příspěvek od metr.puk »

Jsem prase: struny měním až když jsou vymačkaný a neladí nebo maj na sobě příliš mnoho nánosu... Dřív jsem vyznával jen Ernie Bally, ale dnes kupuju pokaždý jinou značku a zatím mi vyhovujou všechny (D´adaria, Carl Martin, Sfarzo...) na vyloženej sh*t jsem nenarazil už hodně dlouho :wink:
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

no já měnim struny jak kdy, většinou až mám dost "náhradních" za ty prasklý... teď trhám struny dost často. Teda musim zaťukat skoro dva měsíce nic, ale předtim to bylo tak jedna za dva tejdny. Musim zajít za kytarářem ať mi nějak upraví ten nulťák a poradí s kamenama... :roll: Většinou ale utrhnu když se snažím překonat jejich přirozenou roztažitelnost :lol:
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
absolute__

Příspěvek od absolute__ »

Já mám elektriku od počátku listopadu a este sem ji nijak necistil, tak jsem si objednal todle:http://kytary.cz/dunlop-cistic-strun-65 ... 15:0:0:1:0(na čištění strun)

a todle: http://kytary.cz/dunlop-pripravek-pro-c ... 15:0:0:1:0

Bych se chtěl zeptat, jeslit jsem koupil dobře...jo a ještě, když mám ibanezku grg 170dx, která má tmavý povrch(hmatník), koupil jsem dobře to leštidlo?
Ibanez GRG 170DX
Crate FW15/Marshall (repro)
Asus U80V --> Line 6 UX2

"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature"!
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Měl by to být Váš krok číslo jedna v údržbě.

Sakra tak to jsem asi zaspal s údržbou :lol: no hele nic se nestane když to nebudeš používat, já nic takovýho nemám a jsem spokojen. Každopádně trochu to ty struny udrží dýl naživu. S tim leštidlem to ti nepovim, jak říkám nikdy jsem nic podobnýho nepoužíval. :P
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
kubog

Příspěvek od kubog »

Nero píše:
Crowley píše:dovolím si malý OT:
já už ani nvm zaplaťpánsatan jaký to je když vám praskne struna:)
mě už nepraskla snad 2 roky žádná struna:)

taky měnim struny pravidelně po 2 měsících, protože jak říkal Nero, jinak potom zní jak šňůry na prádlo... :)
To jsme na tom fakt úplně stejně. Struna mi naposled praskla tak 3 roky zpět a to ještě při natahování nové sady na akustiku, takže šlo asi o výrobně špatný kus. Jinak struny opravdu netrhám.
Mne ešte struna nepraskla odkedy hrám na gitaru. A to fakt nekecám :!:
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Pokud na nastroj hraji denne, tak jednou za cca 2 mesice. Apropos - nanaset na struny nejake chemicke sracky, je nesmysl. Maximalne vylestit korpus.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
absolute__

Proč je to nesmysl?
Ibanez GRG 170DX
Asus U80V --> Line 6 UX2

"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature"!
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Namoc si strunu do oleje a pak si ji poslechni - asi tak.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
wreptile
Bandzone: http://bandzone.cz/ghostface

Příspěvek od wreptile »

Dřív jsem struny měnil tak jednou za rok :lol: Teď, když jsem si začal zvykat na kvalitní zvuk tak měním tak jednou za měsíc.
Kytara: Epiphone SG G400 | Kawai Aquarius s krkem Jackson
Basa: Squier Precision Bass modded
Snímače: DiMarzio Tone Zone, Kawai zebra hb
Box: Marshall 1936
Hlava:Randall RH 50T
Efekt: Joyo Vintage Overdrive, KOKKO Compressor, Rowin Noise Gate, Twinote Boogie Distortion, Boss SD-1, Artec Analog Delay, Behringer DD300, KOKKO Linear Boost
Bezdrát:AKG WMS40 Pro
GHOSTFACE - rock 'n' roll / post hardcore
http://bandzone.cz/ghostface
KOFE-IN - pop / rock
http://bandzone.cz/kofein
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

cca co 2 měsíce na obou kytarách
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
absolute__

Atkins píše:Namoc si strunu do oleje a pak si ji poslechni - asi tak.
Ale ten olej když se namaže a setře, tak na strunách vznikne jenom nějaký mikro povlak, ne?...(tedka strilim z boku)
Ibanez GRG 170DX
Asus U80V --> Line 6 UX2

fakal

Příspěvek od fakal »

No dyť jo to je jenom spor dvou názorů někdo řiká že bez čističe to vůbec nejde a druhej že je to hovadina. Musíš to vyzkoušet jak velkej to má efekt ale nejakej tam asi bude no.
Cort G250(popruh ORX, struny Daddario exl110, slides Jim Dunlop), Planet Wawes + homemade + Smrckaeffects kabely, napáječ Smrckaeffects 8x, Jim Dunlop classic WAH, SansAmp TRI AC preamp, Addrock Ol Yeller, Ernie Ball Volume Pedal, JamMan Solo, Fender Blues Jr.
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Zhruba kazde 2 mesice, necistim je, jen je po "upocenem" hrani pretru hadrikem (metoda hadriku mezi nehty a sjet kazdou strunu tam i zpet).

Jooo, kdybych mel struny rekneme za 5 stovek, tak bych si i dal zalezet nejakym pripravkem, jenze od takovych strun bych take cekal, ze vydrzi v uspokojivem stavu podstatne dele nez 2 mesice.
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

o struny se musi pecovat, ja k tomu pouzivam nejaky ty "elixiry" od Dunlopa a struny pak vydrzi svezi mozna i jednou tolik, nez kdybych se o ne nestaral..
jinak menim struny, kdyz mi praskne druha z jedny sady, protoze pak mi ten znatelnej rozdil v nesoubehu sady uz vadi pri hrani :lol:
FENDER STANDARD TELECASTER - GIBSON SG WORN BROWN | CERIATONE 20 WATT LEAD & BASS - ORANGE TH30 - FENDER HOT ROD DELUXE | ORANGE PPC412 BLK
wenca93

Příspěvek od wenca93 »

Lidi co děláte, když Vám struny přečnívají? Ucvaknete je nebo je necháte tak?
Gibson SG --> Tech21 Sansamp British, Dallas-Arbiter Fuzzface, VOX Time machine, Digitech Whammy --> Crate V50, Kustom 12 Gauge, Marshal ms-2:D

Stara španělka - DADGAD
Demilich

Příspěvek od Demilich »

wenca93 píše:Lidi co děláte, když Vám struny přečnívají? Ucvaknete je nebo je necháte tak?
Nestříhal jsem je do doby, než jsem jednou hrál a nechal se unést, zapojil do hry menší headbang a nejhrubší trčící struna mě švihem pohladila na oční bulvě (prostě po ní jakoby kousek přejela). Teď už vždy nakrátko :)
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
wenca93

Příspěvek od wenca93 »

jj :D tluste E mi vysí a při hraní mě to s**e, tak to asi ustřihnu :)
Gibson SG --> Tech21 Sansamp British, Dallas-Arbiter Fuzzface, VOX Time machine, Digitech Whammy --> Crate V50, Kustom 12 Gauge, Marshal ms-2:D

Stara španělka - DADGAD
fakal

Příspěvek od fakal »

Nevim co řešíš jako mít tam různý trčivý vousy jak hovado nebo to mít parádně zastřižený :lol: . Ale viděl jsem i týpka kterej to mněl pěkně smotaný do kroužku a pěkně vedle sebe, to někdy taky zkusim.
Cort G250(popruh ORX, struny Daddario exl110, slides Jim Dunlop), Planet Wawes + homemade + Smrckaeffects kabely, napáječ Smrckaeffects 8x, Jim Dunlop classic WAH, SansAmp TRI AC preamp, Addrock Ol Yeller, Ernie Ball Volume Pedal, JamMan Solo, Fender Blues Jr.
wenca93

Příspěvek od wenca93 »

u těch tenčích mi to i jde, ale u těch tlustších vubec.

Stara španělka - DADGAD
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“