POD XT Live ?vs. POD X3 Live
Pravidla fóra
- brazdil.radek
- Kontaktovat uživatele:
POD XT Live ?vs. POD X3 Live
Zdarec. potřeboval bych znát rozdíly těchto dvou efektů, který je podle váš lepší, jaké jsou výhody X3 oproti XT verzi? a ještě mám dotaz k těmto mulťákům, když jsou jako zvukovka, dá se z nich nahrávat třeba aji z mixu, mikrofonu, nebo basy? díky
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
POD XT LIVE:
kolem 80 efektů, 42 modelů aparátů, nástrojovej preamp, expression pedál, USB, midi...
POD X3 LIVE:
kolem 98 efektů and studio efektů, 78 modelů aparátů z toho 28 bass aparátů, 6 preampů na zpěv = XLR vstup na mic, efetková smyčka pro přidání jiných efektů, expression pedál, USB 2.0 , lepší konstrukce
hlavní rozdíly:
- X3 má dvě efektové cesty naráz
- X3 je o několik let novější (teoreticky lepší zvuky, novější technologie)
- X3 má XLR vstup na mikrofon (čili můžeš zpívat a hrát naráz s efekty atd)
- X3 má efektovou smyčku
Oba jsou na stejné bázy.. prostě Xt je starší a má míň možností a X3 nové s více možnostma... záleží co využiješ nebo nevyužiješ.. oba jsou dobré
konkrétní efekty, vstupy, výstupy, fotky a ukázky tady
http://line6.com/pod/
kolem 80 efektů, 42 modelů aparátů, nástrojovej preamp, expression pedál, USB, midi...
POD X3 LIVE:
kolem 98 efektů and studio efektů, 78 modelů aparátů z toho 28 bass aparátů, 6 preampů na zpěv = XLR vstup na mic, efetková smyčka pro přidání jiných efektů, expression pedál, USB 2.0 , lepší konstrukce
hlavní rozdíly:
- X3 má dvě efektové cesty naráz
- X3 je o několik let novější (teoreticky lepší zvuky, novější technologie)
- X3 má XLR vstup na mikrofon (čili můžeš zpívat a hrát naráz s efekty atd)
- X3 má efektovou smyčku
Oba jsou na stejné bázy.. prostě Xt je starší a má míň možností a X3 nové s více možnostma... záleží co využiješ nebo nevyužiješ.. oba jsou dobré
konkrétní efekty, vstupy, výstupy, fotky a ukázky tady
http://line6.com/pod/
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
- brazdil.radek
- Kontaktovat uživatele:
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
nooo pravě s tou registrací bývá trošku problém při koupení z druhé ruky, je potřeba aby ten člověk co to prodává ti dal i ta přihlašovací data, pokud se tam registroval. Já stahuju každý týden aktualizace firmwaru i aktualize softwaru pořád to vydávají nové a nové, čili si to zkus ošéfovat s konkrétním človíčekm od koho to budeš kupovat! Bylo by blbé kdyby jsis to nemohl aktualizovat.brazdil.radek píše:díky za vysvětlení. Ještě bych chtěl poradit, zda při nákupu jednoho z těchto dvou krasavců z bazaru si dávat konkrétně na něco pozor. Co by nemělo k efektu chybět, jak je to s updatováním efektu přes pc? nějaká registrace je nutná nebo tak?
jinak na co si dávat pozor, těžko říct, vyžkoušet si pedál jestli fachá, nožní spínače a tak, zkusit si uložit nějaký preset, vyzkoušet postupně potenciometry jestli reagujou... prostě klasika. Nevím o nějaké specifické vadě která by se pravidelně u těhle efektů vyskytovala aby ses na ní musel speciálně zaměřit. Myslím že stačí selský rozum ať ti to předvede a tak
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
- LarryColl
- Kontaktovat uživatele:
Podxt live je temer to samy vo podx3 live akorat u toho podX3 máš dva vstupy a vsechny modelovací balíky(metal shop,collectors classic a bass expansion - tyhle vsechny můžes jeste dokoupit...)
Nepijte vodu... p*caj v ni ryby:)
Epiphone Les Paul Midnight Ebony Ltd. Ed
Bugera 6262 + Crate FW412A
Line6 PODXt Live + Metal Pack
Tak každopádně pro mě je úplně největší rozdíl, že X je ¨v podstatě jenom na kytaru , Xt3 použiješ na všechno kromě bicích a připlatit si 2000 se podle mě 100%tně vyplatí. Ale jestli víš , že to nikdy k takovejm účelům nebudeš potřebovat, tak nemáš důvod kupovat XT3. Teď sem si kupoval tu XT3 a přišla mi rozbitá , takže když sem jí vracel , tak , protože jí tam neměli, sem zkoušel Xko a myslim , že v těch efektech neni markatní rozdíl. -z obou dostaneš slušnej zvuk.
k úspěchu nevede výtah musí se jít po schodech
-
ahomonicky
- LarryColl
- Kontaktovat uživatele:
na www.customtone.com nejaky urcite najdes, a me by docela zajimalo pomoci jakych programu nahravate z poda , ja zkousel audacity a ten zvuk tak nejak nema "stavu" zkousel jsem ruzny nastaveni na pedalu a nejak to nepomohlo nemohlo by to byt tou audacity?
Nepijte vodu... p*caj v ni ryby:)
Re: POD XT Live ?vs. POD X3 Live
Pokud někoho zajímají produkty LINE 6, především kytara Variax a POD X3 Live, pak se podívejte na http://www.marshallmalinovsky.cz/line-6/.
POD X3 LIVE vs POD XT Live
Já myslím že zvuk X3Live je o dost dotaženější než v předchozích verzích.Měl jsem Pod xt live a pak jsem přešel na lampový apará + analogové krabičky.Byl jsem nadšen jak to na lampáči reaguje atd.No ted po čase jsem vyzkoušel X3 je tam daleko propracovanější pocit ze hry.to co mě vadilo uXTčka to znamená že zvuk ve vysokých polohách na tenkých strunách se ztrácel a nedržel.Ted jsem nadšen z toho jak to funguje.Říkal jsem si a co zvuk .Proto jsem jsem si na stránkách MOjave což je americký vyhlášený výrobce replik starých marshalů stáhl nějaké jejich demo ukázky.Nakroutil na Podu příslušný model a pak porovnával.Přátelé shoda 99%i hig gain simulace jsou parádní na minulých se mi nelíbily.Takže jsem prodal své milované kombo Marshall Bluesbreaker reissue 62 , protože ten zvuk mám i ve 20 watech u pc.MOc se mi to líbí a jsem spokojen už jen to že při přechodu z lampy na simulaci mi na tom nic nevadí hlavně ani herně hovoří samo o sobě.Nicméně mohlo být bytelnější provedení. Těším se až k tomu píchnu variax 600.MYslím že ty dva procesory jsou pořádně znát.Nenechte se odradit lidmi kteří říkají že to nehraje jako originál.Pochybuju o tom že je vrepublice někdo kod slyšel 200w vytaveného MArshalla z roku 68.Myslí že investice do po xt live nemá smysl X3 nabízí za srandovních 12.000 tolik že není jiná volba.
Gibson Les paul standard 94´,Gibson Custom Shop 1958 Les Paul Plaintop Reissue VOS - Faded Tobacco,Sratocaster 1960 Dakota red ,Telecaster 1950 relic-Jurča guitars,Kemper profiler,Marshall JTM45,Marshall 2x12 2061X.
Re: POD XT Live ?vs. POD X3 Live
Dopsal jsem poslední zkušenosti.jirikrov píše:Pokud někoho zajímají produkty LINE 6, především kytara Variax a POD X3 Live, pak se podívejte na http://www.marshallmalinovsky.cz/line-6/.
Re: POD X3 LIVE vs POD XT Live
[Pochybuju o tom že je vrepublice někdo kod slyšel 200w vytaveného MArshalla z roku 68.Myslí že investice do po xt live nemá smysl X3 nabízí za srandovních 12.000 tolik že není jiná volba.[/quote]
Tak já myslím,že tady v republice je hodně lidí co slyšeli vytavenýho Marshalla z 68
a jinak nic proti ,X3 je irčitě skvělej mulťák má super možnosti,ale zase na druhou stranu bych se neodvažoval srovnávat to s lampou ...kdyby to lidi furt nesrovnávali tak by to bylo mnohem lepší.
Tak já myslím,že tady v republice je hodně lidí co slyšeli vytavenýho Marshalla z 68
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Zvuky pro POD X3 Live
Něco jsem k tomu napsal na http://www.marshallmalinovsky.cz/news/l ... itar-port/hendy9 píše:Nevíte někdo jestli se dáj někde stáhnou náký zvuky na x3 popřípadně jestli ste někdo nevytočily něco fakt pěknýho ?
Nahrávání z POD X3 Live
Zkus RiffWorks, teď se dá koupit za 100 dolarů od Line6.LarryColl píše:na www.customtone.com nejaky urcite najdes, a me by docela zajimalo pomoci jakych programu nahravate z poda , ja zkousel audacity a ten zvuk tak nejak nema "stavu" zkousel jsem ruzny nastaveni na pedalu a nejak to nepomohlo nemohlo by to byt tou audacity?
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nahrávání z POD X3 Live
no chtelo by to lepsi multitrack, neco jako cubase, audition, nueno, ableton atd ja nahravam v reaperu, dulezite je take v tom programu potazmo v nastaveni ovladacu pro POD ve win nastavit kvalitu 24bit misto standardnich 16bit a nahravat staci pak ve 44khzjirikrov píše:Zkus RiffWorks, teď se dá koupit za 100 dolarů od Line6.LarryColl píše:na www.customtone.com nejaky urcite najdes, a me by docela zajimalo pomoci jakych programu nahravate z poda , ja zkousel audacity a ten zvuk tak nejak nema "stavu" zkousel jsem ruzny nastaveni na pedalu a nejak to nepomohlo nemohlo by to byt tou audacity?
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
popis to trochu konkretneji, nejak nevim co presne ti nejde, kdyz tam pichnes sluchatka, mel by se POD prepnout do rezimu STUDIO DIRECT a hrat zvuk ze sluchatek - a instalace ovladacu do PC s stim nema nic spolecneho...hendy9 píše:Jeste jednou vas prosim - ty co prosli instalaci PODu . Nainstaloval sem si Line6 Monkey , updatoval sem temer vsechno co slo, ael zvuk mi z toho stejne nejde...jestli mi treba muze chybet nakej ovladac Windows...?
rozepis to jsem z toho trosku zmateny, pak rad pomuzu kdyz budu moc
edit: do PC ti pak staci akorat jedna vec a to ovladače pro USB a pokazde kdyz POD zapnes a mas tam kabel by ho mel system rozpoznat