Mám Jaguara (Classic Player, Special HH, MIM). Nestane se tomu nic když tam natáhnu Elixiry - .012, .016, .022, .038w, .052w, .068w ... a budu hrát na normální ladení (EADGHE) ?..... Při menší menzuře by měli bejt míň natažený, ale i tak radši se zeptám, nechci si nějak zničit svýho milačka.
Jaguar MIM a struny .012/.068
Pravidla fóra
Jaguar MIM a struny .012/.068
Zdravim... Prosim Vás o radu ...
Mám Jaguara (Classic Player, Special HH, MIM). Nestane se tomu nic když tam natáhnu Elixiry - .012, .016, .022, .038w, .052w, .068w ... a budu hrát na normální ladení (EADGHE) ?..... Při menší menzuře by měli bejt míň natažený, ale i tak radši se zeptám, nechci si nějak zničit svýho milačka.
Naposledy upravil(a) freeworm dne 1.03.2009 18:27, celkem upraveno 1 x.
GUITAR: Fender Classic Player Jaguar HH
AMP: Peavey - ValveKing Head (100W)
+ Repro Framus 2 x 12"
Celestion Vintage 30
PEDALS: BOSS DS-2, EHX Smal Clone,
BOSS AC-3, BOSS TU-2
+ Repro Framus 2 x 12"
Celestion Vintage 30
BOSS AC-3, BOSS TU-2
- Regular John
pardon ladění ...Regular John píše:Můžeš si to lazit jak chceš, maximálně ti tak rupne nějaká ta struna, nebo se ti celá kytara zlomí vejpůl a můžeš s ní pak přikládat
Když hraju někdy třeba v ladění Drop C# ....Hanzbiker píše:Na co tam omg chceš 12...já mám 10 a už se mi to zdá moc tuhý na normální LAĎENÍ...!!!
+ Repro Framus 2 x 12"
Celestion Vintage 30
BOSS AC-3, BOSS TU-2
+ Repro Framus 2 x 12"
Celestion Vintage 30
BOSS AC-3, BOSS TU-2
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
jenže já tam mám jedenácky D´addario (.011, .014, .018, .028, .038, .049) ..... a když podladim na C# tak basový sruny ztrácej a začínaj plandat.Disasterpiece píše:desitky bohate staci, a kdyby ne tak max jedenactky
Chtěl bych spíš vědět jestli to ublíží kytaře nebo ne .... nebo jestli víte o nějakech strunách dobrejch který jsou v poho na normalní ladění i na podlazení tak prosím poraďte.
+ Repro Framus 2 x 12"
Celestion Vintage 30
BOSS AC-3, BOSS TU-2
+ Repro Framus 2 x 12"
Celestion Vintage 30
BOSS AC-3, BOSS TU-2
DR nebo Ernie Ball když sem šel na 10 do drop B tak to bylo v klidu...aji drop A se na tom da eště...11 nejvíc...od DR nebo Ernie bally...12 rozhodně ne na těch už bys normální ladění nedal ani kdyby ses posral...už na těch 10 je tah jak sviňa...
Fender Stratocaster MIJ, Fender Showmaster, Orange Rockerverb RK50C212 MKII.....
Na podladěnou hru sis asi měl koupit jinou kytaru. S takhle krátkou menzurou to moc dobře vyřešit nejde.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
- Regular John
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Přesunuto - do snímače, hardware...
Tady tomu bude nejlíp - když se bojíme poškození kytary.
K tématu: Já si myslím že se nic nestane, sám užívám jedenáctky u standard E - nechápu jak někdo může hrát na 10ky třeba B - pro mě je to jako šňury na prádlo. Sám jsem uvažoval nad 12tkami na standard E, ale zatím jsem to nevyzkoušel - kytaru mam superstrata.
Tady tomu bude nejlíp - když se bojíme poškození kytary.
K tématu: Já si myslím že se nic nestane, sám užívám jedenáctky u standard E - nechápu jak někdo může hrát na 10ky třeba B - pro mě je to jako šňury na prádlo. Sám jsem uvažoval nad 12tkami na standard E, ale zatím jsem to nevyzkoušel - kytaru mam superstrata.
"MOJO" kills modern music...
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
10 je strašně málo - je to měkké. IMHO 12tky kytara udrží bez problémů, ale chce to nastavit solidně výztuhu krku.
No upřímě bych na Ibanez S470 12tky nedal, protože ten úzkej krk (kvůli kterýmu jsem jí prodal) by prostě nevydržel - už 11tky s krkem dělaly divy.
No upřímě bych na Ibanez S470 12tky nedal, protože ten úzkej krk (kvůli kterýmu jsem jí prodal) by prostě nevydržel - už 11tky s krkem dělaly divy.
- Regular John
Divná věc. Co to vyvádělo když jsi natáhl 11ky a seřídil to? Nějaké zvlnění nebo co?Red Bull píše:10 je strašně málo - je to měkké. IMHO 12tky kytara udrží bez problémů, ale chce to nastavit solidně výztuhu krku.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ne to vůbec, když jsem nastavil výztuhu, tak bylo vše v nejlepším pořádku, ale při nenastavené výztuze byl krk docela výrazně do luku. S výztuhou krku se musí opatrně, protože dřevo se přizpůsobuje plně výztuze cca 24hodin.
Tak to bych neřešil a natáhnul tam klidně 12ky, vždyť jde přece o to, jak se to chová s nataženými strunami a seřízenou výztuhou, ne?Red Bull píše:Ne to vůbec, když jsem nastavil výztuhu, tak bylo vše v nejlepším pořádku, ale při nenastavené výztuze byl krk docela výrazně do luku. S výztuhou krku se musí opatrně, protože dřevo se přizpůsobuje plně výztuze cca 24hodin.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
To je samozřejmé, ale výztuha by se neměla pootáčet více jak o půl otočky po tomto otočení se bude krk přizpůsobovat těch cca 24 hodin - pak se dá teprve hovořit o tom že je krk nastavený.
- pigdestroyer
- last.fm: tlumok
- Bandzone: pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
hraju na B standart a pouzivam sadu 13 - 56, na E bych si to nedovolil natahnout
i tak se mi to zda dost tlusty, podadoval sem si horni strunu na Fis a i tak to hralo v pohode.. na E standart pripadne Cis bych nechal 11ky, to by melo vyhovovat.. ale je to stejne kytara od kytary.. a to ze nekdo hraje treba drop B na dresitky chapu, pokud ma na kytare floyda.. aspon se mu delaji dobre flazolety 
Re: Jaguar MIM a struny .012/.068
Používám na black top jaguara struny ghs boomer 012-52 při klasickým ladění.Nic se nezlámalo,nezkroutilo.To je fakt a takhle to prostě je.
) Jestli si někdo myslí že se daj použít max 010,tak může používat 010.ale měl by si to nechat spíš pro sebe a nemást lidi co se v tom nevyznaj.
Ptáš se na struny .012/068.. Vzkoušej to ale myslim že na větší podlazení by byla vhodnější vážně kytara s delší menzurou.Každopádně jaguar HH hraje dost do šířky a hutně (aspoň teda ten black top HH) a já nemám potřebu to podlazovat.No ale to jsem já
) Jestli chceš hrát podlazeně a trváš na jaguáru,tak si nech kytaru vyrobit podle svejch představ 
Ptáš se na struny .012/068.. Vzkoušej to ale myslim že na větší podlazení by byla vhodnější vážně kytara s delší menzurou.Každopádně jaguar HH hraje dost do šířky a hutně (aspoň teda ten black top HH) a já nemám potřebu to podlazovat.No ale to jsem já