Masteringový procesor

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
.:AND1:.Kubina®
Kontaktovat uživatele:

Masteringový procesor

Příspěvek od .:AND1:.Kubina® »

Zdravím,

chtel bych se zaptat, poradí mi nekdo nejaky kvalitní masteringovy procesor ? Jde mi o to jeste lepe vyladit zvuk z mikrofonu a posunout zvuk zase o neco dal, potlacit nechtene frekvence a mozna i pridat nejaky ten efekt atd. Mam to asi nasledovne, jako "zvukovou kartu" pouzivam numark DXM01 ktery je zapojen pres USB do notebook a na nej pripojene vsechny veci, hlavni mix Soundcraft EPM6 a k nemu mikrofon RODE NT2, plnim si sen a stavim si doma mensi nahravaci studio a prahnu po opravdu kvalitnim zvuku z mikrofonu, po zvuku ktery se ve vyskach netrepe atd. O masteringovych procesor toho moc nevim, ale myslim ze je to proste dalsi krok, nasetrit se da cokoli, ale myslim ze prozatim by 10-15tisic mohlo stacit :-) Dival jsem se na

Kód: Vybrat vše

http://kytary.cz/behringer-deq-2496-ultra-curve-pro-masteringovy-procesor/87254/?SE5663:0:0:1:0
který se mi ale zda nejaký levný a od firmy behringer nevim nevim :-)
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Pri vsi ucte bych nejdriv zacal studiem toho, co je na mastering opravdu potreba a co to vlastne je. Dneska se k amaterskemu ci poloprofesionalnimu masteringu nemusi pouzit ani jeden kus HW, vsechno lze delat v pocitaci a je to take schudnejsi reseni pro zacatecniky. Mimo to je mastering finalizace smichane nahravky, takze s upravou signalu z mikrofonu to prilis nesouvisi. Upravovat nahrany signal z mikrofonu muzes pomoci softwarovych ekvalizeru a kompresoru, ono se to taky vetsinou oboji pouziva na vokaly (komprese v podstate vzdy, EQ podle potreby).

Pokud chces zainvestovat, doporucuju se poohlednout po dospele zvukovce, takova EMU 0404 USB bude mit zarucene lepsi zvuk nez ten Numark a ziskas tim i kvalitni predzesilovace, mozna i lepsi nez v tom Soundcraftu (ktery je jinak dost dobry). Rode NT2 sis vybral dobre, sice je to podle me dost predrazeny mikrofon, ale poslouzi urcite dobre.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Kontaktovat uživatele:

...prave o koupi nove zvukovky uz mam take dalsi plany, musim si postavit novy pocitac a chtel bych pouzit nejakou PCI zvukovku treba od M-audia, ale zpet k masteringu, nejsem si prave moc jisty, jestli softwarovy mastering bude stejne kvalitni jak ten hardwarovy a proto jsem chtel zainvestovat do neceho co se vyplati. Mozna sem udelal chybu pri koupi toho soundcraftu EPM6 a mel jsem rovnou koupit SOUNDCRAFT - EFX-8 s efektorem od lexikonu a dokoupit nejaky ten kompresor jak rikas. Mimochodem s tim mikrofonem Rode NT2 jsem opravdu spokojeny, ale ted na kytary.cz nejak podrazil mel jsem ho za necelych 7k :-/
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Pokud nepocitam kvalitni studiove monitory, coz je pro mastering naprostej zaklad, ti nic, co stoji pod 50K, nepomuze, anebo to splni prinejlepsim stejnou sluzbu jako softwarove pluginy. Pokud nemas statisice na vybavu, tak nekupuj zadny hardwarovy efekty, tne Behringer ti bude na prd.

A mimochodem i profici pouzivaji softwarovy kompresory.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Kontaktovat uživatele:

ok dik
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“