Mesa Boogie?

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Guitarbob
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Guitarbob »

Crowley píše:
qwer píše:takze spis jit do duala? no co jsem se dival, tak neni problem se vejit do 30t. (preprava + clo) a mozna by to slo i za nejakych 25

vyhodou je i ten trikanal... akorat co jsem kdesi cetl, tak ty stare dvoukanaly jsou pry zvukove lepsi tak nevim, jesltit o zase neni nejaka povera a nebo se to zaklada na pravde :?:
já mam řekl bych vedle dual rackmount nejlepší verzi Recta jaká kdy byla, mám starý kvalitní dvoukanál Triple, který míň kreslí, ale zato má větší dynamiku, taky nemá relátka, ale optočleny, takže při přepínání kanálů není slyšet "HISS" no co dodat:) rozhodně jdi do Duala a ne do Singla, je to rozdíl nebe a dudy :)
Plne souhlasim

Kytara: Fender strat classic 60´ (2 SILVER lace sensor+Seymour duncan hot rails.)
Kombo: Crate V18 112
Krabky: Marshal Shredmaster (Made in England 1991)

tobel

Příspěvek od tobel »

Tak dual by na me byl asi hodne moc hlasitej :) ......
BTW neslysel jste nekdo nahodou, jak hraje tohle http://kytary.cz/mesa-boogie-kytarovy-z ... 67:0:0:1:0 ? To prepinani na 5W zase nemusi byt tak na skodu, kdyz chci cvicit doma :wink:
JirkaD

Příspěvek od JirkaD »

tobel píše:Tak dual by na me byl asi hodne moc hlasitej :) ......
BTW neslysel jste nekdo nahodou, jak hraje tohle http://kytary.cz/mesa-boogie-kytarovy-z ... 67:0:0:1:0 ? To prepinani na 5W zase nemusi byt tak na skodu, kdyz chci cvicit doma :wink:
protoze sem to pochopil tak, ze penize nehrajou halvni roli, vyjde ti lip koupit dual a nakyho maly srace zvlast ;-) nevyjde to lip finance, ale kvalitativne ;-)
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

Nebyl by tu nekdo z Usteckyho kraje, kdo by me nechal vyzkouset Recto Single?? Nebo na vzajemne zapujceni za Orange Rocker?
FENDER STANDARD TELECASTER - GIBSON SG WORN BROWN | CERIATONE 20 WATT LEAD & BASS - ORANGE TH30 - FENDER HOT ROD DELUXE | ORANGE PPC412 BLK
Crowley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Crowley »

jonas1 píše:Nebyl by tu nekdo z Usteckyho kraje, kdo by me nechal vyzkouset Recto Single?? Nebo na vzajemne zapujceni za Orange Rocker?
aparát mam ve zkušebně v Kralupech nad Vltavou, pokud chceš tak se můžem domluvit a zkusíš si Tripla, singla nekupuj to nemá s recto zvukem nic moc společnýho, Recto zvuk je až u Dual a Triple řady
Terror Incognita
http://www.facebook.com/pages/Terror-In ... 3073007674

HAIK Custom Baritone 27" SD Distortion/Jackson DK6 Pro C.O.W sign+Seymour duncan Blackout pick up/acoustic Jumbo Parker
Obrázek
Peavey 6505+,Fractal AXE FX, ENGL 4x12 V30 PRO, QSC RMX1450 , Ibanez LU 20 SL, BOSS DD7,Maxon OD808, AKG WMS 40 PRO, ISP Decimator,Korg Pitchjack Black, Gotham, Spectraflex,MONO80 a hromadu dalsiho harampadi,..
DirX

Příspěvek od DirX »

JirkaD píše:
tobel píše:Tak dual by na me byl asi hodne moc hlasitej :) ......
protoze sem to pochopil tak, ze penize nehrajou halvni roli, vyjde ti lip koupit dual a nakyho maly srace zvlast ;-) nevyjde to lip finance, ale kvalitativne ;-)
Proč myslíš že je to sh*t?
costha

dual rect Brno

Příspěvek od costha »

Ma nekdo dual nebo tripple z brna? Mam problem s footswitchem tak bych to rad zkusil jinde...Diky..
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

Určitě někdo z brna bude mít, koukni na bandzone na brněnský kapely a kdyz ho nekde uvidis na fotkach tak zkus napsat;)
schecter damien 7(w/ EMG 707), engl e530, l-amp 50W 6L6 poweramp, engl e212v
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
costha

Příspěvek od costha »

jasne ja jako mam predstavu asi o trech lidech ale nemam na ne kontakt tak rozhazuju site i tady :) mimochodem nechal sem si to poslat z ameru a ty svine postacky mi vylomili jednu lampu, tak sem ji tam vratil ale nejak zahadne se dalsi dve pri hrani rozpalily do cervena... pritom vsechny krasne sviti oranzovo modre :) hlavu mam dobre 8/8 ohmu.. kdyz jsem dal pak 8ohmovy repro do 4 ohmovyho vystupu tak uz to prestalo zhavit ty dve ale zaclo to hravat chvilema potichu a nebo se ztraceli stredy a basy.... asi tim rozpalenim umreli...
Jo a to ze se do mesy cpou od vyroby 6L6 celkem nechapu, je to kec na vsech music serverech na vsech forech, v manualu od mesy ale na APARATU je psano ze dodavaji a doporucuji EL34.. Aji mi to s nima prislo.. jestli rozdilne serie? nevim nevim....
xmarox

stileto ???

Příspěvek od xmarox »

Je pravda, že tenhle rádoby brtiský zvuk se mese u stiletta nepoved..

Co se týče singlů tak to opravdu nehraje jako dual/triple ale recto sound tam je a s dobrou bednou se to dá rozehrát parádně. Mám navíc single s proklatě nízkým sériovým číslem a ten je zvukově dost jinde než nové singly. I po všemožném prohazování beden, kytar, kabelů apod byl ten rozdíl pořád slyšet s jasnou výhrou pro staré singly (v mém případě). Mínus u starých singlů je "punchnutý" mód na čistém. Ten se mi víc líbí na nových singlech. "marky" jsou parádní aparáty ale stejně bych už teď přešel jen na dual a 4x12. Ale když je hold ta kriiize :D ale prostě kdo chce mesu chce mesu a ví proč. Původně jsem chtěl 5150 ale "bohužel" jsem je pak slyšel vedle sebe a bylo jasno )) 5150 má perfektní specifický průrazný zvuk ale recto je hold zvukově jinde a sedlo mi jako p***l na hrnec...

univerzální je prakticky každý aparát, když nemá člověk na*ráno v rukách a v hlavě...

singlu bych se nebál ale když je možnost dual tak brát okamžitě
costha

Příspěvek od costha »

dik za info ale uz toho duala mam doma jen dela problemy :-D
xmarox

problemy?

Příspěvek od xmarox »

Slovo problémy, je široký pojem. Tak co s tím je?
nity

Příspěvek od nity »

ja bych rek se sousedi furt chodej poslouchat tu krasu co :D
Gibson Les Paul Custom 1978, Godin Gseries, Soldano X88R, Mesa 50/50(6L6), Mesa Roadking 2*12, Crybaby Classic, Rocktron Xpression, Boss TU-2, Nobels MF-2
costha

Příspěvek od costha »

no kdyz to dorazilo jedna lampa byla mimo apec, tak sem ji tam vratil sice se rozsvitily vsechny 4 ale pri hrani se pak dve (ale ne ty z toho paru kde byla ta vyndana) zacli tavit do cervena, takze asi je ten jeden par poskozenej... prehodil sem tedy bednu z 8ohm vystupu do 4ohmovyho a hral, lampy se prestaly tavit ale po chvily hrani se zacla libovolne menit hlasitost... a kdyz ne hlasitost tak to ztracelo stredy a basy... Doufam ze tohle bude resitelny vymenou koncovych lamp... a pak dalsi problem co me stve je ze nejede footwsitch- kdyz ho pripojim a na apecu ho zapnu tak se mi aparat prepne na druhy kanal, na footsw se rozsviti diody vsech trech kanalu a pri stisknuti se to na footswitchy prepina (meni barvy, zapina solo, efektovou smycku, proste to reaguje tak jak by melo) ale apec na to vubec nereaguje, stale jen druhy kanal.... to je asi tak vsechno co me trapi ...
nity píše:ja bych rek se sousedi furt chodej poslouchat tu krasu co :D
kez by, ale to po vyreseni prijde :-DD

Edit Red Bull: Spojeny dva příspěvky pod sebou - používej EDIT.
The Duke

Příspěvek od The Duke »

costha píše:no kdyz to dorazilo jedna lampa byla mimo apec, tak sem ji tam vratil sice se rozsvitily vsechny 4 ale pri hrani se pak dve (ale ne ty z toho paru kde byla ta vyndana) zacli tavit do cervena, takze asi je ten jeden par poskozenej... prehodil sem tedy bednu z 8ohm vystupu do 4ohmovyho a hral, lampy se prestaly tavit ale po chvily hrani se zacla libovolne menit hlasitost... a kdyz ne hlasitost tak to ztracelo stredy a basy... Doufam ze tohle bude resitelny vymenou koncovych lamp... a pak dalsi problem co me stve je ze nejede footwsitch- kdyz ho pripojim a na apecu ho zapnu tak se mi aparat prepne na druhy kanal, na footsw se rozsviti diody vsech trech kanalu a pri stisknuti se to na footswitchy prepina (meni barvy, zapina solo, efektovou smycku, proste to reaguje tak jak by melo) ale apec na to vubec nereaguje, stale jen druhy kanal.... to je asi tak vsechno co me trapi ...
No a všiml sis takřka stejnýho počtu čudlů na zadnim panelu, který musíš tak nastavit aby to hrálo... ono na těch krabicích neni nadarmo psáno: "před uvedením do provozu si přečtěte uživatelský manuál!!!"
kytara z Asie, aparát starej a ještě k tomu pučenej - ale lampáč!!!, spousta šumících krabiček, línej jak vandrácká veš, ruce... raděj useknout

ALE MILUJU TO!!!
costha

Příspěvek od costha »

hmm zajimave ze vis ze mi to prislo v krabici i s manualem.... ale dekuju ze jsi mi poradil vyresit muj problem! bylo to manualem...

footswitch nejede protoze mi ten vul poslal midi kabel misto 7ziloveho na mesa footswitch, odpoledne vyrobim...

lampy budu resit dneska.. koukam ze asi nikdo nevi cim by to mohlo byt tak opet pouziju multimetr schematko a tabulky... pak dam vedet na co sem prisel...
The Duke

Příspěvek od The Duke »

Tys to kupoval nový nebo jetý??? samozřejmě, že může bejt problém v lampách, další věc je, jak si vyřešil trafo, co vim tak Mesa nemá přepínání mezi 230 a 110 V. V USA maj 110 V, co jsem slyšel, tak to neni tak úplně p***l to dát dokupy aby to fachalo jak má, a hlavně hrálo jak má!!!
kytara z Asie, aparát starej a ještě k tomu pučenej - ale lampáč!!!, spousta šumících krabiček, línej jak vandrácká veš, ruce... raděj useknout

ALE MILUJU TO!!!
Crowley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Crowley »

vzhledek k informačním hodnotám příspěvků předešlých uživatelů, jsem se rozhodl pomoci já:) napiš mi SZ s bližšími informacemi a já se ti pokusím pomoct...

měl bych vědět vše ohledně rectifierů od výměny potenciometrů po Voodoo módy...

(jsem hrozně namachrovanej:D )
Terror Incognita
http://www.facebook.com/pages/Terror-In ... 3073007674

HAIK Custom Baritone 27" SD Distortion/Jackson DK6 Pro C.O.W sign+Seymour duncan Blackout pick up/acoustic Jumbo Parker
Obrázek
Peavey 6505+,Fractal AXE FX, ENGL 4x12 V30 PRO, QSC RMX1450 , Ibanez LU 20 SL, BOSS DD7,Maxon OD808, AKG WMS 40 PRO, ISP Decimator,Korg Pitchjack Black, Gotham, Spectraflex,MONO80 a hromadu dalsiho harampadi,..
fakal

Příspěvek od fakal »

hmm zajimave ze vis ze mi to prislo v krabici i s manualem.... ale dekuju ze jsi mi poradil vyresit muj problem! bylo to manualem...
Tady někomu uteklo IT Crowd... Read The Fucking Manual :lol: :lol: .
Cort G250(popruh ORX, struny Daddario exl110, slides Jim Dunlop), Planet Wawes + homemade + Smrckaeffects kabely, napáječ Smrckaeffects 8x, Jim Dunlop classic WAH, SansAmp TRI AC preamp, Addrock Ol Yeller, Ernie Ball Volume Pedal, JamMan Solo, Fender Blues Jr.
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

a neni ta mesina nahodou Made in Britain? :lol:
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“