Jaké struny používáte???

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět

jaký struny používáš???

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Saul píše:ne. Mám už několikáté Arkaye a žádné nic takového nedělaly. Těžko říct čím to je. Já jsem naopak velice spokojen.
Stejné zkušenosti, znám dost lidí, co na Arkaye hraje, a taky si zatím nikdo na nic nestěžoval. Možná šlo, wikxzene, o nějakou blbou sérii...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
woro90

Příspěvek od woro90 »

wreptile píše:No, zatím stále hledám co mi nejvíc sedne. Testuji výhradně 10.-11. hybridy. Nejlíp mi z toho zatím vycházejí Dunlopy, měl jsem signované GHSka od Erica Johnsona, zvukově byly super, ale hrozně rychle se vyhrály... Dadarka nic moc, uvidím co se mi dál připlete do cesty.
Btw, na jedné mojí kytaře mám dadarka 2 roky, nerupla ještě ani jedna a to na ni hraju každý den doma, nashucho...
Jak můžeš mít jedny struny dva roky? Chápal bych, že nepraskly, taky nejsem zrovna kovář a nikdy mi struny nepraskla při hraní (při seřizování nebo při natahování, když byla nová, už kolikrát), ale jak je možné, že hraješ každý den a ten zvuk ti pořád stačí? Na elektrice půl roku a konec, na akustice rychleji, napadá mě jen jediná možnost - HB a stažená tónová clona, nebo že ji nezapojuješ vůbec nikdy a když na ni hraješ nasucho, tak jen proto, aby sis pocvičil prsty, takže to neposloucháš. Jinak si nedokážu vysvětlit dva roky staré struny, když na ně hraješ každý den... Ale možná ze mě mluví jen zpovykanost člověka hrajícího na twangovější kytary, tj. akustiky a strata.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Buldokill

Příspěvek od Buldokill »

Používám Ernie Ball Hybrid slink orange. Z toho co jsem vyzkoušel, se mi na ně hraje nejlíp 8)
Gibson SG-SFWCH

kombo: Roland Cube

Boss LS2, Boss AC3,Blackstar HT Dual,
Digitech Multi Chorus, EHX - Freeze Retainer,Morpheus Capo
Vysílačka: Line 6 Relay g30
biker_xx

Příspěvek od biker_xx »

woro90 píše: Na elektrice půl roku a konec
Já mám pocit, že nehrajou už po 2 tejdnech...
- 2008 Gibson Les Paul Standard
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1999 Fender Stratocaster USA Custom Vintage
- 1986 Gibson Explorer
---------------------------------------
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2021 Gibson Hummingbird Custom Adirondack
P5YCHO

Příspěvek od P5YCHO »

Používal sem Dunlopácký struny navrhovaný Zakkem Wyldem,ale asi přejdu na Elixirky.
Stagg SG + Guitar Rig 3
blind boy of Alabama

Příspěvek od blind boy of Alabama »

dovolte abych se připomenul :lol: . O jakých strunách si myslíte, že by podtrhly kulatost zvuku :?:
Lime

Příspěvek od Lime »

Zdravím - používám struny viz. dole... Ernie Ball na Telecastera, Martin na Ovationa a D´Addario na Chet Atkinse
Guitars: Fender: Telecaster, American Deluxe Stratocaster; Ovation Ultra series; Gibson Chet Atkins CEC
Effects: Line 6 HX STOMP; BOSS: SD-1, ES-8; TONEX Pedal; Origin Effects Cali76; Salva Tonewheel
Amplifier: Laney LC-30II; Mackie HD 1221
Strings: ERNIE BALL; Black Smith; MARTIN ACOUSTIC GUITAR STRINGS; D´Addario
Tuners: BOSS-TU12H

http://www.youtube.com/@jerusalemCZ
woro90

Příspěvek od woro90 »

blind boy of Alabama píše:dovolte abych se připomenul :lol: . O jakých strunách si myslíte, že by podtrhly kulatost zvuku :?:
Na čem? Na Wildkatu? V elektrických strunách moc rozdíl není, kulatý tón mají všechny téměř stejný, ale niklové kulatější než ocelové poniklované, a pochopitelně mají kulatější zvuk hladce opředené oproti obyčejným. Viděl bych to na tři opotřebované levné nikláče + nové opředené géčko a nové dráty :wink:
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

lol cože? on je i nějakej bazar na struny? :shock: :lol: proč opotřebované? :cry: :lol:

mno zkus prostě nějaký celoniklový struny, třeba ty rotosoundy...
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
woro90

Příspěvek od woro90 »

rasomaso píše:lol cože? on je i nějakej bazar na struny? :shock: :lol: proč opotřebované? :cry: :lol:

mno zkus prostě nějaký celoniklový struny, třeba ty rotosoundy...
Opotřebované proto, aby ztratily twang :wink:
blind boy of Alabama

Twang je takové to zvonění? :?:
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

blind boy of Alabama píše:Twang je takové to zvonění? :?:
http://www.youtube.com/watch?v=YfRmKkLvtzM
Ten začátek, zcela jasně. :)
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
P5YCHO

Příspěvek od P5YCHO »

Tak sem přešel na hybridní struny Roto Blues od firmy RotoSound a nemůžu si stěžovat...hraje se na nich supr pohodlně,nerejou do prsů,nic..jen rychleji zkorodujou.Nebo se mi to aspoń taky jeví..zase je fakt,že byla zima a vzduch v garáži byl asi z veliký čsti prosycenej vodou.Uvidíme co budou dělat v létě.
Stagg SG + Guitar Rig 3
blind boy of Alabama

Tak sem přešel na hybridní struny Roto Blues od firmy RotoSound a nemůžu si stěžovat...hraje se na nich supr pohodlně,nerejou do prsů,nic..jen rychleji zkorodujou.Nebo se mi to aspoń taky jeví..zase je fakt,že byla zima a vzduch v garáži byl asi z veliký čsti prosycenej vodou.Uvidíme co budou dělat v létě.
a jaký to má zvuk, smím-li se tázat. U strun na blues bych čekal ten bluesovej "plecháč". je to tak?
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

Rotosoundy mají sady označené barvou, tudíž Roto Blues jsou 10/52 (hybridy), já hraju na Orange 9/46, Yellows jsou 10 atd...
http://www.rotosound.com/rotos.html
ondies
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ondies »

jedině GIBSON Les Paul... drží krásně a nejsou hned zrezlý...
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

Moje zkušenosti s gibsonama sou takový, že jsou hned zrezlý... ;)
ondies
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ondies »

mycountry píše:Moje zkušenosti s gibsonama sou takový, že jsou hned zrezlý... ;)
:D :D asi mluvíme o jinejch strunách... :lol:
Johndie
last.fm: http://www.last.fm/user/Johndie
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/johndierocks
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Johndie »

Mám na akustice Martinky, za týden byly zrezlé, tak uvažuju o Elixirech
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

Elixiry uz nikdy vic, vcera mi na zkousce prasklo dokonce i E, to se mi jeste nestalo ani u trikrat levnejsich GHSek :lol:
FENDER STANDARD TELECASTER - GIBSON SG WORN BROWN | CERIATONE 20 WATT LEAD & BASS - ORANGE TH30 - FENDER HOT ROD DELUXE | ORANGE PPC412 BLK
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“