Multiefekt nebo krabky?

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

1. podle mě nezáleží na tom, jakou hudbu hraješ. každý, kdo chce efekty by je měl chtít kvalitní

2. s ušlapáním je to možná pravda :-) záleží ale taky jak ty efekty implantuješ do písniček a jak máš postavený board

ale nikomu "svou pravdu" necpu :-)
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Lachim

Příspěvek od Lachim »

Už jsem to psal,ale dle mě je hlavní mít dobrej čistej a zkreslenej zvuk. Ostatní jsou jen berličky.
Já jen chorus přikoupil analogovej,protože na tom skvělým A-čistým byl ten mulťák znát. Ale pokud to jede na 24 bit., tak na Delaye,Revrby a Flangery (ten ještě k tomu při skreslenym) to je opravdu podle mě bezpředmětný.
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

Mne by treba zajimalo co pouzit jako koncak multaku? Hodne lidi nadava na ztratu dynamiky, kdyz multak daj primo pred aparat. Nekdo rika, ze se to zlepsi, kdyz to da do smycky... Co si myslite vy, co mate multaky? Kdyz chcete pouzit i zkresleni z procesoru? Nebo snad jen rovnou pichnout do mixu a do PA ? ...neni lepsi dat za multak jeste nejaky lampovy koncak s reproboxem a vyhnout se tak simulaci reproduktoru?
Me na multakach osobne laka variabilita (rad si zahraju GnR AC/DC...pak si rad zahraju Satrose a dokonce i klidne treba Krystof...takze od rocku po nejakej soft) a nahravani bez potizi...neresite zvukovku (ta uz je v multaku, vim ze ne vsechy jsou shopny :) ) neresite snimani mikrofonem. Jen nainstalujete nejaky software jako Audacity a jedete...
Jenze vzdy me odradil zvuk. Mel jsem teda multak pichlej vzdy primo do aparatu, ale nic moc. Jediny, ktery me mile prekvapil a byl jsem moc rad, ze ho mam byl Tonelab LE...ten jsem srovnaval i s GNX3 a nejakym Korgem, ty oproti VOXu zaostavaly...jenze kvuli mechanicke poruse pedalu sel z domu...a nejak me multaky odradily...ted ale zase zacinam resit problem ala variabilita a nahravani...preci jen nahrat se digi. fotakem je na prd...

Mate nekdo zkusenost s GSP 1101 ? ja jen s 2101...je to dobra vec, primo delana na zapojeni k nejakemu konci.
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

Mylann píše:Mne by treba zajimalo co pouzit jako koncak multaku?

Mate nekdo zkusenost s GSP 1101 ? ja jen s 2101...je to dobra vec, primo delana na zapojeni k nejakemu konci.
Ad konec: to je skutecne otazka. Kdysi jsem nektery koncerty hraval i tak, ze jsem hral pres COSM v racku a jelikoz muj Roland mel 4 vystupy, tak 2 sly do myho lampovyho stereo Marshalla 9100 a bedny, ale zvukari jsem dal vystupy z druhy dvojice, takze sel rovnou dvema lajnama do mixu a tyhle vystupy mely zapnuty speaker simulatory v Rolandovi. Dole nikdo nic nepoznal, ja byl taky celkem v pohode (trochu feeling, ale koneckoncu mel jsem to nastaveny tak, ze se na to dalo hrat primo aniz bych se poblil). No a zvukari pak behali a ptali se, pres co jsem to vlastne hral, ze se jim to zvucilo krasne. A treba na harley srazu na Stvanici na mne zvukar (uz to ma za sebou... :-() odtahl k pultu, at si poslechnu, jak skvele to hraje i kdyz necha korekce rovne.

Ale vetsinou hraju lampy do procesoru a pak do lampovyho konce... a snimam klasicky. Obcas si rikam (kdyz nejsem spokojenej se zvukem dole), jestli bych nemel zvukari dat radsi hadicku a rict mu "nesahej na korekce a jenom to zesil". Vsechno ma svy pro a proti, ale kdyz zvukar umi a je dobra akustika, tak jsem zastance toho jeste efektak prohnat lampovym koncem a dodat tomu osobitost.

Ad GSP1101: Co by te presne zajimalo? Mel jsem ho u sebe nejakou dobu, psal jsem na to recenzi do Muzikusu... 2101 znam, 2120 taky...
Obrázek
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

Cybermuff píše:
Mylann píše:Mne by treba zajimalo co pouzit jako koncak multaku?

Ad konec: to je skutecne otazka. Kdysi jsem nektery koncerty hraval i tak, ze jsem hral pres COSM v racku a jelikoz muj Roland mel 4 vystupy, tak 2 sly do myho lampovyho stereo Marshalla 9100 a bedny, ......
Presne tak....Tohle je prosteu multaku dost diskutabilni tema... a dost lidi se v tom placa a nevi jakou cestou teda jit...

Jinak GSP 1101 jsem fakt nikdy nemel v ruce. Takze nevim, jen by me zajimalo jake to je v porovnani s 2101. Ucitel mi rikal, ze 1101 je jakoby jen nova kvalitneji provedena verze co se tyce efektu. Ani jsem to poradne nezkoumal papirove. Ale co se tyce 2101 tak me docela prekvapilo zkresleni. Hraval jsem na tom u ucitele. Pouzival ho i ve sve kapele a dost mi toho predvedl. Takze takovym vecem davam hlas...
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

No 21xx mela lampy na zkresleni (a taky tranzistory), 1101 ma simulace. Cili diametralne jiny zvuk. Efektova cast je podle mne mnohem dal, taky je to o nejakych 14 let novejsi. Hally a dalsi jsou proste lepsi, koneckoncu koupenim Lexiconu ziskali nejake knowhow a je to podle mne slyset i techto nezvukarskych skatulich. Dalsi vec byla digitalni zvuk nekterych starsich digitechu, kdy mi chybely simualce analogu - treba u chorusu a delaye. Sice to bylo na urcity typ zvuku zajimave, ale obecne snadno prevalcovatelne. V tomhle taky u mne 1101 ziskala body. Zkresleni je zejmena pro lampove maniaky nic moc - trochu mouka, koneckoncu jako u vetsiny simulaci. Ale tohle je prvni procesor, kde vyrobce rovnou rika "dejte lampy do efektove smycky" - teda rika to i stim, ze ten efekt zvuk nezmrvi a zustanou zachovany vsechny atributy a feeling. Diky tomu, ze to ma 2 procesory, tak jeden pak slouzi pro simulaci krabicek pred zkreslenim (kvakadla, screamery, kompresory) a druhej je klasickej na modulacni a prostorove efekty. V tomhle u mne 1101 dost zabodovala. Takze ji obecne nevyzdvihuju jako samostatny procesor, ale jako dobrou soucast lampovyho racka, kde mas lampovej konec a lampovej preamp. Porad si rikam, jestli jsem ji mel vracet a nenechat si ji, asi bych pro ni nasel uplatneni. (jeste jednou opakuju, ze jako samostatny procesor mne simulacema nemuze oslnit).
Obrázek
The Duke

Příspěvek od The Duke »

mno tak taky s troškou do mlýna... můj názor je takovej, pakliže potřebuješ dva zvuky a nějakou modulaci a máš dost peněz tek krabky... jestli hraješ na lampovej apec tak bych volil ty dražší True Baypass, Dunlop MXR, Maxon, vynikající je nová řada HardWire od DigiTech (analog + TB)!!! Jestli chceš mít širokej rejstřík zvuků, tak kvalitní multiefekt a nemusíš dávat 43000 za G-system, G-major dneska koupíš za 13t, nebo super je DigiTech GSP 1101 http://www.music-city.cz/eshop/digitech ... ess=62f429, kterej umožňuje zapojit tak, že věci který patřej před pre-amp (nakopávadla, boostry a jiný mršítka) jsou před preampem a ty co patřej za preamp (modulace, dozvuky, atd.) až za něj, což je podle mě super... G-2 od Zoomu je skutečně hračka na vzebrubné seznámení s multiefektem...
kytara z Asie, aparát starej a ještě k tomu pučenej - ale lampáč!!!, spousta šumících krabiček, línej jak vandrácká veš, ruce... raděj useknout

ALE MILUJU TO!!!
The Duke

Příspěvek od The Duke »

no tak koukám že jsem se trefil do toho GSPíčka :) já jsem na to hrál právě v Music City, kde to měli zapojený do Marshalla 20/20 a do Mesy 20/20 a hrálo to pěkně pře oboje, záleží na tom jestli dáváš přednoust Americkýmu nebo Britskýmu zvuku... to zapojení před a za preamp ale nevyužiješ, pokud budeš používat jen koncák, já bych se v tomhle případě nevzdával možnosti použít zkreslení z hlavy, pokud za to stojí ;)
kytara z Asie, aparát starej a ještě k tomu pučenej - ale lampáč!!!, spousta šumících krabiček, línej jak vandrácká veš, ruce... raděj useknout

ALE MILUJU TO!!!
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

G-Major možná seženeš levně, ale nechci tahat rack :D

občas mám pocit, že TB je přeceňovaný - rozhodně u dražších non-TB krabiček. u levných to docela chápu
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

Cybermuff píše:No 21xx mela lampy na zkresleni (a taky tranzistory), 1101 ma simulace. Cili diametralne jiny zvuk. Efektova cast je podle mne mnohem dal, taky je to o nejakych 14 let novejsi. Hally a dalsi jsou proste lepsi, koneckoncu koupenim Lexiconu ziskali nejake knowhow a je to podle mne slyset i techto nezvukarskych skatulich. Dalsi vec byla digitalni zvuk nekterych starsich digitechu, kdy mi chybely simualce analogu - treba u chorusu a delaye. Sice to bylo na urcity typ zvuku zajimave, ale obecne snadno prevalcovatelne. V tomhle taky u mne 1101 ziskala body. Zkresleni je zejmena pro lampove maniaky nic moc - trochu mouka, koneckoncu jako u vetsiny simulaci. Ale tohle je prvni procesor, kde vyrobce rovnou rika "dejte lampy do efektove smycky" - teda rika to i stim, ze ten efekt zvuk nezmrvi a zustanou zachovany vsechny atributy a feeling. Diky tomu, ze to ma 2 procesory, tak jeden pak slouzi pro simulaci krabicek pred zkreslenim (kvakadla, screamery, kompresory) a druhej je klasickej na modulacni a prostorove efekty. V tomhle u mne 1101 dost zabodovala. Takze ji obecne nevyzdvihuju jako samostatny procesor, ale jako dobrou soucast lampovyho racka, kde mas lampovej konec a lampovej preamp. Porad si rikam, jestli jsem ji mel vracet a nenechat si ji, asi bych pro ni nasel uplatneni. (jeste jednou opakuju, ze jako samostatny procesor mne simulacema nemuze oslnit).
To zni zajimave. Takze rikas, ze kdyz pouzijes tady tu vecicku bez nejakeho preampu s lampou, tak zkresleni nic moc jo....hm... 2101 se mi zkreslenim libila. A to bude tim, ze mela lampy jak rikas. Takze zkresleni je u tohoto nic moc? No a pak pises, ze se zvukem nic neudela. Coz teda nejaky lampovy preamp by vyresil problem se zkreslenim. A co se tyce efektu, tak jsi me trochu zmatl. Rikas, ze jako samostatny procesor te to simulacema neoslnuje. Ale vise pises, ze kdyz mas koncak i predzesak v lampe tak je to dobra soucast racku... Tak teda jak? :)

To pupack a jini: Pupacku, dkyby ses tu objevil...Ses tady docela zabehlej v PODech, ja s nema zkusenosti nemam. A nekde jsem tu cetl na foru, ze mas zkusenosti i s Tonelabem...Toho ja vlastnil. A jen tak by me zajimalo jak si tady ty dve zalezitosti stavis vedle sebe. Konkretne PODx3live a TL LE... Pokud mate nekdo jiny zkusenosti s nema, tak piste.
Braniik
Rádce

Příspěvek od Braniik »

Mylann píše: To pupack a jini: Pupacku, dkyby ses tu objevil...Ses tady docela zabehlej v PODech, ja s nema zkusenosti nemam. A nekde jsem tu cetl na foru, ze mas zkusenosti i s Tonelabem...Toho ja vlastnil. A jen tak by me zajimalo jak si tady ty dve zalezitosti stavis vedle sebe. Konkretne PODx3live a TL LE... Pokud mate nekdo jiny zkusenosti s nema, tak piste.
To by ma teda tiez zaujimalo, na ani jeden z nich som nehral, ale snazil som sa hladat vsetky mozne recenzie. Obcas sa uzivatelia tonelabu stazovali na problemy s expression pedalom. Navyse je blbe, ze ho nemozes kombinovat so simulaciami dist. krabiciek. Ten PODx3 live sa zda byt univerzalnejsi. Ale je aj o par tisic drahsi ;) Som zvedavy, ako to vidi Pupack...
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

Braniik píše:
Mylann píše: To pupack a jini: Pupacku, dkyby ses tu objevil...Ses tady docela zabehlej v PODech, ja s nema zkusenosti nemam. A nekde jsem tu cetl na foru, ze mas zkusenosti i s Tonelabem...Toho ja vlastnil. A jen tak by me zajimalo jak si tady ty dve zalezitosti stavis vedle sebe. Konkretne PODx3live a TL LE... Pokud mate nekdo jiny zkusenosti s nema, tak piste.
To by ma teda tiez zaujimalo, na ani jeden z nich som nehral, ale snazil som sa hladat vsetky mozne recenzie. Obcas sa uzivatelia tonelabu stazovali na problemy s expression pedalom. Navyse je blbe, ze ho nemozes kombinovat so simulaciami dist. krabiciek. Ten PODx3 live sa zda byt univerzalnejsi. Ale je aj o par tisic drahsi ;) Som zvedavy, ako to vidi Pupack...
No jednak to ze je drazsi neznamena, ze je lepsi... Ja ho po dvou mesicich vratil tez kvuli problemu s pedalem. Slo o mechanicky problem... Byly mi vraceny penize a od te doby jsem se zhnusil multaku...ovsem ted me lakaji urcite faktory pro a urcite me odrazuji...
Mozna POD ma vice veci, ale zase jak je to se zvukem hm?
A debaty na srovnani konkretne techto dvou jsem nasel jen na US forech...docela pekne debaty. Ale zajimaji me nazory i zdejsich lidi.
Naposledy upravil(a) MLorenzo dne 15.11.2010 17:59, celkem upraveno 1 x.
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

To Mylann: At to po sobe ctu, jak chci, porad mi to prijde srozumitelne. Vzdyt tam nekolikrat opakuju, ze se mi nejvic libil v retezci GSP -> lampy -> GSP -> lampy. Tedy nejprve z kytary to Digitechu, v jeho efektove smycce lampovy preamp z nej zase do Digitechu a z toho do lampovyho konce. To, ze to se zvukem nic neudela, znamena souhlas s digitechackym reklamnim sloganem pro tenhle procesor: "Do not touch my sound!" Tedy oni sami smeruji tento procesor na uzivatele, kterym hraje dobre jejich draha profi rackova lampova sestava, ale potrebuji pridat efekty pred a efekty mezi preamp a konec. Vetsina procesoru totiz trochu mrsi zvuk - a oni to dobre vedi, proto je to zakladni reklamni slogan (ktery mirej taky na mne, ach jo, asi si ho stejne koupim, ale jednak jsem dneska na Slovensku platil tucnou pokutu a jednak jde na trh G-major 2, ktery jsem jeste netestoval). Vyhoda je pro ne (a treba i pro mne, protoze mam taky pytel rackovych lampovych veci) v tom, ze kazdy preset muze obsahovat simulace krabicek pred lampovym preampem, muzes si zvolit, jestli preamp zapnes nebo ne (je ve smycce, muzes ale taky pouzit interni zkreslovace v procesoru), no a samozrejme v druhe casti Digitechu, kterou mas za lampovym preampem mas slusne hally, echa, whammy a pytel dalsich blbosti.
Vyhoda GSP1101 oproti nejcasteji pouzivanemu procesoru v lampovych kytarovych raccich (G-major) je, ze to umi simulace, simulace krabicek, wah a kompresory zapojitelne pred lampovy preamp a neni to jenom "ta druha cast s prostorovymi efekty" a je taky v tom, ze si ho muzes po zkousce/kseftu vyndat z racku a doma na nej cvicit a nahravat ve slusne kvalite. Je tam na to mod, kterej ti to rychle prehodi z rezimu hrani s preampem do rezimu hrani s internim zkreslovacem... Ja teda cvicim pres lampovej preamp a dalsi procesor, ale pro spoustu lidi je to vyborna vlastnost. Dobre se nosi - je melkej a ma interni zdroj (ne jako GT-10, ktera je obrovska a - hruza - napajec externi).
Obrázek
The Duke

Příspěvek od The Duke »

Dark Axel píše:G-Major možná seženeš levně, ale nechci tahat rack :D

občas mám pocit, že TB je přeceňovaný - rozhodně u dražších non-TB krabiček. u levných to docela chápu
no dovolím si nesouhlasit, dá se to jednoduše i změřit na přístrojích, zapoj kdytaru do řetězce non-TB deseti krabiček (ideálně propojenejch nějakejma propojkama 5ks za stovfku) a potom do řetězce deseti TB karabiček propojenejch PlanetWaves a uvidíš... Resp. uslyšíš :D

ALE MILUJU TO!!!
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

Cybermuff píše:To Mylann: At to po sobe ctu, jak chci, porad mi to prijde srozumitelne. Vzdyt tam nekolikrat opakuju, ze se mi nejvic libil v retezci GSP -> lampy -> GSP -> lampy. Tedy nejprve z kytary to Digitechu, v jeho efektove smycce lampovy preamp z nej zase do Digitechu a z toho do lampovyho konce. To, ze to se zvukem nic neudela, znamena souhlas s digitechackym reklamnim sloganem pro tenhle procesor: "Do not touch my sound!" Tedy oni sami smeruji tento procesor na uzivatele, kterym hraje dobre jejich draha profi rackova lampova sestava, ale potrebuji pridat efekty pred a efekty mezi preamp a konec. Vetsina procesoru totiz trochu mrsi zvuk - a oni to dobre vedi, proto je to zakladni reklamni slogan (ktery mirej taky na mne, ach jo, asi si ho stejne koupim, ale jednak jsem dneska na Slovensku platil tucnou pokutu a jednak jde na trh G-major 2, ktery jsem jeste netestoval). Vyhoda je pro ne (a treba i pro mne, protoze mam taky pytel rackovych lampovych veci) v tom, ze kazdy preset muze obsahovat simulace krabicek pred lampovym preampem, muzes si zvolit, jestli preamp zapnes nebo ne (je ve smycce, muzes ale taky pouzit interni zkreslovace v procesoru), no a samozrejme v druhe casti Digitechu, kterou mas za lampovym preampem mas slusne hally, echa, whammy a pytel dalsich blbosti.
Vyhoda GSP1101 oproti nejcasteji pouzivanemu procesoru v lampovych kytarovych raccich (G-major) je, ze to umi simulace, simulace krabicek, wah a kompresory zapojitelne pred lampovy preamp a neni to jenom "ta druha cast s prostorovymi efekty" a je taky v tom, ze si ho muzes po zkousce/kseftu vyndat z racku a doma na nej cvicit a nahravat ve slusne kvalite. Je tam na to mod, kterej ti to rychle prehodi z rezimu hrani s preampem do rezimu hrani s internim zkreslovacem... Ja teda cvicim pres lampovej preamp a dalsi procesor, ale pro spoustu lidi je to vyborna vlastnost. Dobre se nosi - je melkej a ma interni zdroj (ne jako GT-10, ktera je obrovska a - hruza - napajec externi).
Diky za objasneni :) ... no ja stejne nemam jaksi nejakej rack s lampovejma vecma. Kapelu nyni nemam, takze mam malou lampu na domaci hrani... A kazdopadne zvuk dobryho lampovyho zkresleni me vzdy posadi na p***l... Ale zase multak, to je desnej komfort co se tyce hrani in live. A vyhoda variability a nahravani. Takze ja porad nevim cemu dat prednost... Predstavuji si temer "dokonalost" pri prohnani lampovym koncem... :)

Navic kdyz hraju sirokou skalu repertoaru, tak me nudi porad kroutit s korekcema a spol...
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Braniik píše:
Kluci ja Tonelab nikdy nemel (asi doslo k nejakemu omylu), takze vam svoji osobni zkusenost nereknu, ja se motam jen kolem POD, nicmene par lidi se kteryma se internetove stykam na tonelab hrali U2 ale pravdou je ze vetsinou presedlali na produkty Line6 nebo jiné.

Kazdopadne PODX3 Live bych s tonelabem nesrovnaval... Line6 bude mit navrch co se zvuků efektu týká, prostě jejich simulace jsou nejblíže realitě (i když pořád je to simulace)

u toho Voxu těžko říct jak tam působí ta lampa, kazdopadne - Vox tonelab má stejný okruh jako komba vox VALVETRONIX a valvetronixe jsem měl.. 15w verzi

nooo ze zacatku jsem z toho byl nadsenej, ale po půlroce jsem ho prodal..

za me urcite POD X3 Live -

i když nejlepší multiefekt současné doby (bez simulací aparatu a jinejch kravin, v relativně normální ceně) je dle mě stombox modeler Line6 M13

Je to truebypass a je to kompletni pedalboard s programovatelnejma presetama - úžasná záležitost, a ty zvuky chlapci.. achjo :) a dá se, stojí kolem 12ti K
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

pupack píše:
Braniik píše:
Kluci ja Tonelab nikdy nemel (asi doslo k nejakemu omylu), takze vam svoji osobni zkusenost nereknu, ja se motam jen kolem POD, nicmene par lidi se kteryma se internetove stykam na tonelab hrali U2 ale pravdou je ze vetsinou presedlali na produkty Line6 nebo jiné.

Kazdopadne PODX3 Live bych s tonelabem nesrovnaval... Line6 bude mit navrch co se zvuků efektu týká, prostě jejich simulace jsou nejblíže realitě (i když pořád je to simulace)

u toho Voxu těžko říct jak tam působí ta lampa, kazdopadne - Vox tonelab má stejný okruh jako komba vox VALVETRONIX a valvetronixe jsem měl.. 15w verzi

i když nejlepší multiefekt současné doby (bez simulací aparatu a jinejch kravin, v relativně normální ceně) je dle mě stombox modeler Line6 M13

Je to truebypass a je to kompletni pedalboard s programovatelnejma presetama - úžasná záležitost, a ty zvuky chlapci.. achjo :) a dá se, stojí kolem 12ti K
Rekl by jsi k nemu neco vic? :) Kdyz jsi ten Line6-man... :D Ja slysel, ze je to takovy shrnuti vsech tech jednotlivejch modeleru co dela Line6 treba na delay a OD/DIst atd...
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Mylann:

to je jednoduchý, M13 jsou uplně všechny efekty (72 kusů) co kdy Line6 udělala, jako bonus je to truebypass a je to čistě jako kdyby jsi měl před sebou obrovskej pedalboard..

žádné simulace komb, aparátů atd, ani USB nic.. je to čistě pedalboard pro zapojení do komba, prostě klasika s výhodama multiefektu ;) lze připojit expression samozřejmě pro ovládání wahů, a jin. má to smyčku pro připadání tvojich krabek atd atd, prostě pecka

víc tady: http://kytary.cz/line6-m13-stompbox/101739/
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

The Duke píše:
Dark Axel píše:G-Major možná seženeš levně, ale nechci tahat rack :D

no dovolím si nesouhlasit, dá se to jednoduše i změřit na přístrojích, zapoj kdytaru do řetězce non-TB deseti krabiček (ideálně propojenejch nějakejma propojkama 5ks za stovfku) a potom do řetězce deseti TB karabiček propojenejch PlanetWaves a uvidíš... Resp. uslyšíš :D
je pravda že i kdyby to byly TB krabky a byl oto propojené jak ty řííkáš, bude ten zvuk úplně nahouby :D propojky jsou důležité

chápu tě, ale řpecejen si myslím (i ze zkušenosti), že non-TB krabky, které jsou levné budou signál mršit trochu méně, než dražší stroje :-)
The Duke

Příspěvek od The Duke »

Mylann píše:
pupack píše: Kluci ja Tonelab nikdy nemel (asi doslo k nejakemu omylu), takze vam svoji osobni zkusenost nereknu, ja se motam jen kolem POD, nicmene par lidi se kteryma se internetove stykam na tonelab hrali U2 ale pravdou je ze vetsinou presedlali na produkty Line6 nebo jiné.

Rekl by jsi k nemu neco vic? :) Kdyz jsi ten Line6-man... :D Ja slysel, ze je to takovy shrnuti vsech tech jednotlivejch modeleru co dela Line6 treba na delay a OD/DIst atd...
No ta M13 jsou vlastně ty čtyři Modelery od Line6 v jednom, prej je to zvukově identiský s těma jednotlivejma + je tam reverb, je mi sice divný, že když by sis koupil ty 4 jednotlivě, dáš za to skoro 40.000,- a M13 stojí 12.000,- na druhou stranu je to prostě digitál... tak nahrajou programy ze 4 do jednoho a ušetřej za spoustu součástek...

Dark Axel: upraven počet citací

ALE MILUJU TO!!!
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“