Mikrák pro kytaru
Pravidla fóra
Mikrák pro kytaru
Zdravim, já (kytara) a kámoš (bicí) jsme se rozhodli, že zatim než seženem zkušebnu, si budem posílat nahrávky po kompech (resp. já jemu), potřebuju nějakej mikrák do 2000 na nahrání zvuku kytary z komba do kompu, a chtěl bych se zeptat, jestli k tomu budu potřebovat nějakou lepší zvukovku (mám integrovanou). Jde o to, že to zas nemusí znít téměř profesionálně, takže na nahrání té kytary, jako normálního zvuku, by int. zvukovka stačila ne?
Jinak nevim, jestli je potřeba říct, jakej styl chceme hrát nebo jaký mám kombo atd.
Jinak nevim, jestli je potřeba říct, jakej styl chceme hrát nebo jaký mám kombo atd.
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
integrovaná zvukovka nemá vstup na klasický dynamický mikrofon... žešení je buď nahrávat mikrofonem z PC, nebo pořídit mixák a mikrofon, nebo pořídit zvukovku a mikrofon... rozhodni sa, pak už ti někdo poradí
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Jenze bez rozumnyho predzesilovace si s nim ani neskrtnes, urcite ne na integrovane karte. Minimalne investice, aby to nejak fungovalo, je jeste do Behringer MIC100 (cca litr) a nejlepsi by bylo vzit i nejakou zvukovku, treba uz i s predzesilovacem (M-Audio Fasttrack treba nebo EMU Tracker Pre z bazaru).feki píše:Rozhodně pro nazvučení mástojů, hlavně kytary Shure SM-57, v bazoši ho za dva litry seženeš.
Pokud mate moznost v blizsi dobe sehnat vic penez, berte SM57 a nejaky predzesilovac nebo lepe zvukovku, pokud je 2K absolutni strop, tak bych spis vzal jen zvukovku a nahraval naprimo, simulace boxu se da velmi slusne dodelat v pocitaci konvoluci a bude to podle me znit lip nez na dobrej mikrofon ale spatnej predzes a zvukovku.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
Nooo jestli jsem to dobře pochopil nepotřebuješ řešení na nahrávání skladby jako takové ale prostě něco, čim nahraješ svoji hru a třeba emailem nebo po ICQ to pošleš kámošovi aby do toho co javim třeba jammoval atak?
pak nemá smysl tady řešit mixy, SM57, zvukovky atd...
podle mě bohatě stačí třeba toto http://kytary.cz/samson-q1u-dynamicky-u ... fon/95008/
máš to za 1550 a ten zvuk kytary s tim nahraješ a je to rovnou i zvukovka..
jestli jsem tě špatně pochopil a chceš opravdu nahrávat kvalitněji nebo tak, pak platí co psali ostatní
pak nemá smysl tady řešit mixy, SM57, zvukovky atd...
podle mě bohatě stačí třeba toto http://kytary.cz/samson-q1u-dynamicky-u ... fon/95008/
máš to za 1550 a ten zvuk kytary s tim nahraješ a je to rovnou i zvukovka..
jestli jsem tě špatně pochopil a chceš opravdu nahrávat kvalitněji nebo tak, pak platí co psali ostatní
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Přesně tak, ale jde o to jestli už se spíš nevyplatí vrazit do toho 4-5 tisíc (tim pádem bych si musel chvíli počkat) ale mít to i do budoucnosti, nebo pořídit mikrák za 1500 "na chvilku".pupack píše:Nooo jestli jsem to dobře pochopil nepotřebuješ řešení na nahrávání skladby jako takové ale prostě něco, čim nahraješ svoji hru a třeba emailem nebo po ICQ to pošleš kámošovi aby do toho co javim třeba jammoval atak?
Ještě k tý zvukovce, když si pořídim kvalitní zvukovku, tak nebude potřeba ten předzesilovač/mixák?
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
většina audiointerface má předzes.
Možná by ale stačil mikrák a mix. pak by se ti hodili i v kapele a mít doma zvukovku a nemít do čeho zpívat je dost naprd.. to stejný s USB mikrákem. z mixu to už do integrovnaý zvukovky dostaněš. má rada tedy je mix a mikrák...
Možná by ale stačil mikrák a mix. pak by se ti hodili i v kapele a mít doma zvukovku a nemít do čeho zpívat je dost naprd.. to stejný s USB mikrákem. z mixu to už do integrovnaý zvukovky dostaněš. má rada tedy je mix a mikrák...
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
jo dík, to sem potřeboval vědět, navíc jak říkáš, se to pak dá využít i v kapele, takže asi mix a mikrák.turbo_MaCk píše:většina audiointerface má předzes.
Mikrák ste říkali- Shure SM-57 a co ovlivní kvalita toho mixu, jakej byste doporučovali, nevim kde se pohybujou ceny a kvalita u mixů.
- Monikad
- Rádce
- Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17
matezz06:
taky se připojuju k tý padesát sedmišce Shure. ten je naprostou klasikou při nazvučování nástrojů. nadoma je to možná nadstandart, no využiješ ho určitě nejen doma a v nejhorším ho ještě bez ztráty prodáš, kdyby něco..
Co se týče mixů, tam už je to o trochu složitější. Mix pulty jsou od pár stokorun po pár desítek, až stovku tisíc... Jde hlavně o počty šavlí (vstupů) jejich parametry, kvalitu korekcí, počet Aux sběrnic, atd....
na to, co potřebuješ ty, tedy jeden vstup pro zpěv a druhý pro kytaru , celé s jednoduchými korekcemi, tak to by ti stačilo něco nejmenšího z nabídky Behringer. Stereo výstup pak zapojíš normálně do linkovýho vstupu zvukovky v PC a máš posekáno
cenově to je někde 1500 až 2000,- a možná že při troše štěstí někde v bazáči i míň. navíc ten mix pak můžeš vzít i do zkušebny a tam bude stačit taky. behringer sice má neznatelně horší parametry než většina značkové konkurence, no není to nijak tragické a pro tvé účely naprosto nepodstatné....
taky se připojuju k tý padesát sedmišce Shure. ten je naprostou klasikou při nazvučování nástrojů. nadoma je to možná nadstandart, no využiješ ho určitě nejen doma a v nejhorším ho ještě bez ztráty prodáš, kdyby něco..
Co se týče mixů, tam už je to o trochu složitější. Mix pulty jsou od pár stokorun po pár desítek, až stovku tisíc... Jde hlavně o počty šavlí (vstupů) jejich parametry, kvalitu korekcí, počet Aux sběrnic, atd....
na to, co potřebuješ ty, tedy jeden vstup pro zpěv a druhý pro kytaru , celé s jednoduchými korekcemi, tak to by ti stačilo něco nejmenšího z nabídky Behringer. Stereo výstup pak zapojíš normálně do linkovýho vstupu zvukovky v PC a máš posekáno
cenově to je někde 1500 až 2000,- a možná že při troše štěstí někde v bazáči i míň. navíc ten mix pak můžeš vzít i do zkušebny a tam bude stačit taky. behringer sice má neznatelně horší parametry než většina značkové konkurence, no není to nijak tragické a pro tvé účely naprosto nepodstatné....
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
" Co neuhraješ neukecáš!! "
- Jens Ludwig
- Odborník
Re: Mikrák pro kytaru
Tohle téma už je asi polomrtvé,ale nechci začínat nějaké nové,protože mám podobný problém.
Chci si zaznaménávat své hrací začátky na akustickou kytaru jen pro svůj poslech.Mám pouze integrovanou zvukovku.Bude mi na mé účely stačit tady zmiňovaný http://kytary.cz/behringer-mic100/HN097 ... epotřebuju mít nějaký super zvuk.Jde o co nejlevnější variantu,ale aby ten zvuk nebyl nějaký moc šumivý,nebo zkreslený a jiné nějaké neduhy.Prostě jestli tohle stačí,abych slyšel relativně čistý zvuk kytary pro můj poslech??
A pokud by to stačilo,co mi to do toho PC vyplivne za formát??Nebo je třeba nějaký prográmek na převod třeba na mp3,nebo vmv a podobně,nebo jak to celé funguje.Díky!
Chci si zaznaménávat své hrací začátky na akustickou kytaru jen pro svůj poslech.Mám pouze integrovanou zvukovku.Bude mi na mé účely stačit tady zmiňovaný http://kytary.cz/behringer-mic100/HN097 ... epotřebuju mít nějaký super zvuk.Jde o co nejlevnější variantu,ale aby ten zvuk nebyl nějaký moc šumivý,nebo zkreslený a jiné nějaké neduhy.Prostě jestli tohle stačí,abych slyšel relativně čistý zvuk kytary pro můj poslech??
A pokud by to stačilo,co mi to do toho PC vyplivne za formát??Nebo je třeba nějaký prográmek na převod třeba na mp3,nebo vmv a podobně,nebo jak to celé funguje.Díky!
imho moc otazek najednou
... asi bude lepsi to resit postupne.
1) co mas za mikrofon?
(strucne se pokusim to ostatni:
- ten predzesilovac potrebujes defacto jen ke kondenzatorovemu mikrofonu. jasneze bude 10x lepsi, nez ten v integrovane zvukovce a vyplati se i k dynamickemu mikrofonu ... ale pokud jde zatim jen o nejake zkouseni (nebo nahravky na kterych moc nezalezi), neni to technicky nutne ... pockal bych s rozhodovanim az za mikrofonem (a pripadne zvukovkou, pokud bys o nejake uvazoval).
- na format tohle nema moc vliv, to je zalezitost software (a toho jsou mraky, to vis sam). obecne se tu doporucuje Audacity (freeware) na nejaky ty drobnosti (jen nahrat neco z mikrofonu) a Reaper (stahni, zkus) na pokrocilejsi prace (michani, efektovani, atd...). jo .... teda .... vetsinou je vysledkem soubor wav, u nahravaciho programu bych to nezkoumal, software na predeveni do mp3 je (opravdu velka) spousta. treba winlame se da asi zkusit.
1) co mas za mikrofon?
- ten predzesilovac potrebujes defacto jen ke kondenzatorovemu mikrofonu. jasneze bude 10x lepsi, nez ten v integrovane zvukovce a vyplati se i k dynamickemu mikrofonu ... ale pokud jde zatim jen o nejake zkouseni (nebo nahravky na kterych moc nezalezi), neni to technicky nutne ... pockal bych s rozhodovanim az za mikrofonem (a pripadne zvukovkou, pokud bys o nejake uvazoval).
- na format tohle nema moc vliv, to je zalezitost software (a toho jsou mraky, to vis sam). obecne se tu doporucuje Audacity (freeware) na nejaky ty drobnosti (jen nahrat neco z mikrofonu) a Reaper (stahni, zkus) na pokrocilejsi prace (michani, efektovani, atd...). jo .... teda .... vetsinou je vysledkem soubor wav, u nahravaciho programu bych to nezkoumal, software na predeveni do mp3 je (opravdu velka) spousta. treba winlame se da asi zkusit.
Nějak jsem si neuvědomil,že mikrofon není zároveň rekordér,na kterém zmáčknu REC a bude mi nahrávat něco do PC.Paris píše:imho moc otazek najednou... asi bude lepsi to resit postupne.
1) co mas za mikrofon?
Čili jestli tomu dobře rozumím:Zapojím mikrofon,stáhnu program,na kterém "zmáčku REC" a zvuk se mi nahraje do pc třeba v tom wavu,který už jde ve většině přehrávačů přehrát.Rozumím tomu dobře,že tahle lze amatérský docílit toho,co chci?Nebo mi tam ještě něco chybí,nebo jsem to nepochopil?Je to možná blbý dotaz,ale tyhle propojení různé a vymoženosti jsou zcela mimo mě
co ten bod 1)? 
Já jsem idiot.V tom odkaze o pár odkazů víše měl být USB mikrofon a já tam dal předzesilovač.Na ty jsem se díval proto,že prý USB mikrofony jsou úplně na nic.Ale pak jsem tu kdesi četl,že na začáteční domácí nahrávaní stačí.Někde jsem nějaký viděl do 1000 kč.Myslíš,že by to na to mé popsané nahrávání stačilo?Protože do integrované zvukovky prý normální mikrofon dát nelze.Paris píše:co ten bod 1)?
Třeba něco takového by stačilo?
http://kytary.cz/behringer-c-1u/HN108092/
do integrovane zvukovky normalni (dynamicky) mikrofon dat lze. (tim se asi par veci zmeni ... nebo ne?)
usb mikrofon je taky moznost ... ale chce to nejdriv dobre promyslet.
Jsem kdesi četl,že to nelze,že tam musí být ten předzesilovač,tak to jsem z toho jelen.Paris píše:do integrovane zvukovky normalni (dynamicky) mikrofon dat lze. (tim se asi par veci zmeni ... nebo ne?)
A změnit se teda asi nic nemění,ikdyž by se toho ani asi moc neměnilo ani tak?nebo nevím,které věci na změnu myslels?
notebook bez vstupu/vystupu zvuku? to existuje? (to se mi nezda...)
Nepočítal jsem vstup na sluchátka a na mikrofon co je třeba u sluchátek,takže 2 zdířky,ty má asi každý.a stolní pc s integrovanou zvukovkou má,pokud se nepletu 4 zdířky.ale nikdy jsem mikrofon neměl,takže netuším,co jde kam zapojit a kolik má kabelů na zapojení.