to spíš British columbiaDisasterpiece píše:a neni ta mesina nahodou Made in Britain?
Mesa Boogie?
Pravidla fóra
no jo, ja moc na ty serialy nejsem.... vic hraju
, jestli je columbie nazev ulice a britain nazev ctvrti v californii tak je mozna moje mesa z kolumbie britanie californie naraz.. ale porad asi zustavam v USA.. Je to 110v verze z usa, ale mam prevodni trafo, takze je to vpohode, hadam ze kdyz se s**e zhaveni lamp tak bud muze byt problem s vystupem do repraku, nebo ve vystupnim trafu a nebo v samotnych lampach... coz si myslim ze je nejpravdepodobnejsi... no zatim mi to problemama pripomina teslu.. 
-
blackwhite81
Re: Mesa Boogie?
každopádně nejlepší značka aparátů na světě 8 z 10 profesionálních rockerů ti řekne že má nejlepší sound ostatně i sám Kurt Cobain říkal že nic lepšího není !!!!!!!!!!nazaret píše:Čaute co víte o týhle značce jak to hraje atd...?
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Nesouhlasím - je to individuální někomu se ten zvuk nelíbí a někomu ano dávat tu statistiku 8 z 10 je dosti matoucí.
"MOJO" kills modern music...
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Zvlast kdyz i Cubain pouzival i jiny aparatyRed Bull píše:Nesouhlasím - je to individuální někomu se ten zvuk nelíbí a někomu ano dávat tu statistiku 8 z 10 je dosti matoucí.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Zkusil bych se juknout na manuál u Mesy, ale to tě asi už napadlo http://www.mesaboogie.com/manuals/user_manuals.htm
V zásadě ale at hledám jak hledám, tak nikde se nepíše o tom, že by existovaly různé verze...
V zásadě ale at hledám jak hledám, tak nikde se nepíše o tom, že by existovaly různé verze...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Ruzne vybavene verze existovaly, ale lisily se v detailech, aspon teda co jsem nasel na netu.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
taky nevim ze by bylo vic verzí, kazdopadne bych se urcite koukal po ty verzi s 5 lampama, oproti mymu podlahovymu v-twinu se dvema lampama to byl docela rozdil..
Gibson Les Paul Custom 1978, Godin Gseries, Soldano X88R, Mesa 50/50(6L6), Mesa Roadking 2*12, Crybaby Classic, Rocktron Xpression, Boss TU-2, Nobels MF-2
nity píše:taky nevim ze by bylo vic verzí, kazdopadne bych se urcite koukal po ty verzi s 5 lampama, oproti mymu podlahovymu v-twinu se dvema lampama to byl docela rozdil..
No on je hlavne rozdil v tom ze signal prochazejici tvym podlahovym v-twinem jde nejridive pres tisteny spoj a pak az pres lampy takze ten podlahovy v-twin je defakto zkreslovaci krabicka
Fokus PRS, Engl E530, Mesa Boogie Simul 295 Stereo, Custom Mahogany Cab 2*12 Vintage 30, Morley Mark Tremonti Power Wah,TC Electronic G-Major,Rack 8U SKB, Voodoo Labs Pedal Power 2 plus,Voodo labs Ground Control Pro midi switch, Behringer TO800, Dunlop Jazz III,Struny Ernie Ball 56-10
Tak jsem napsal Denymu a ten mi odpověděl, že
to info, které má na webu, je ze stranek mesa boogie. Zatím měl jen Twiny (rack) se 2 lampama...ty s 5 se snad dělaly jen chvíli...
No tak nevím, co jsem procházel netem, tak jsem narazil jen na 2 lampové modely. Holt budu muset ještě trochu hledat a pokud se opravdu vyráběly jen chvíli, tak to bude problém najít.
Tady jsem našel foto vnitřku:
http://img204.imageshack.us/img204/3748/vtwin.jpg
to info, které má na webu, je ze stranek mesa boogie. Zatím měl jen Twiny (rack) se 2 lampama...ty s 5 se snad dělaly jen chvíli...
No tak nevím, co jsem procházel netem, tak jsem narazil jen na 2 lampové modely. Holt budu muset ještě trochu hledat a pokud se opravdu vyráběly jen chvíli, tak to bude problém najít.
Tady jsem našel foto vnitřku:
http://img204.imageshack.us/img204/3748/vtwin.jpg
Tak tohle je novinka i pro me...ale 5lampovou verzi jsem videl...
Fokus PRS, Engl E530, Mesa Boogie Simul 295 Stereo, Custom Mahogany Cab 2*12 Vintage 30, Morley Mark Tremonti Power Wah,TC Electronic G-Major,Rack 8U SKB, Voodoo Labs Pedal Power 2 plus,Voodo labs Ground Control Pro midi switch, Behringer TO800, Dunlop Jazz III,Struny Ernie Ball 56-10
MESA je super.
nejlepší jsou ty starší. 10let a více.
Všechno tehdy bylo postivější.
Vem příklad.
Starej Mercedes vydržel jezdit třeba 5milionů kilometrů-taxikáři s tím měli najetý strašný kilometry a stále to jelo a jezdí...třeba 30 let.
Dnešní nový mercedesy jsou dělaný jako spotřební stroje často i ve Španělsku apod a vydrží třeba 8 let a 500.000 km a pak si bohatej člověk koupí novýho stejně. Tak proč by to vyráběly na 30 let.
A to je nová politika všech.
Vyrábět levněji a levněji.
No, příklad v trochu jiné oblasti, ale v zásadě to je stejné i u těch zesilovačů.
Měl jsem DUALA a nakonec jsem to vyměnil za starší MARK řadu a ta je poctivá ruční práce a to je i slyšet.
Takže tak.
P.
nejlepší jsou ty starší. 10let a více.
Všechno tehdy bylo postivější.
Vem příklad.
Starej Mercedes vydržel jezdit třeba 5milionů kilometrů-taxikáři s tím měli najetý strašný kilometry a stále to jelo a jezdí...třeba 30 let.
Dnešní nový mercedesy jsou dělaný jako spotřební stroje často i ve Španělsku apod a vydrží třeba 8 let a 500.000 km a pak si bohatej člověk koupí novýho stejně. Tak proč by to vyráběly na 30 let.
A to je nová politika všech.
Vyrábět levněji a levněji.
No, příklad v trochu jiné oblasti, ale v zásadě to je stejné i u těch zesilovačů.
Měl jsem DUALA a nakonec jsem to vyměnil za starší MARK řadu a ta je poctivá ruční práce a to je i slyšet.
Takže tak.
P.
imho je mesa "poctiva" furt, akorat v te dobe bylo podle mne min lidi->min muzikantu->mensi poptavka->mensi vyroba, takze tech kusu tolik nevyrobili a nebyla to takova fabrika jako dnes. Ten podil rucni prace bych nejak moc nezvelicoval, stejne jsou ve vsem tistaky - a ty v dualu jsou stejne hezky jako ve starejch markach
nehlede na to ze mark I az III se objednavaly jako kdyz si clovek obedna auto - tj. s EQ nebo bez, konec simul class nebo 100/60 nebo jen 60w, graficky eq etc. nevim jestli mesa dnes umoznuje objednat neco specialnejsiho nez barvu potahu bedny 
imho si ten standard ale porad hodne dobre drzi, kdyz to srovnam treba s marshallem ktery mi uz zdaleka neni tak sympaticky.
imho si ten standard ale porad hodne dobre drzi, kdyz to srovnam treba s marshallem ktery mi uz zdaleka neni tak sympaticky.