AlNiCo vs Ceramic

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Andreee

AlNiCo vs Ceramic

Příspěvek od Andreee »

Zdar,
trochu sem procital net, abych zjistil cim se lisej snimace zalozeny na tehdle magnetech a moc sem toho nenasel abych pravdu rekl.. Teda nasel, ale obcas dost protichudnych informaci (jeden rika to, druhy opak).
Jedine, na cem se shoduji je, ze ceramic jsou pry vyrazove silnejsi, harmonicky barevnejsi a pruraznejsi. AlNiCo jsou podle vetsiny teplejsi, kulatejsi a vyvazenejsi.

Mate nekdo treba primy srovnani u sebe na stojanku nebo tak?
60'Rock_N'_Roll

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

http://www.hudebniforum.cz/viewtopic.php?t=7031

možná tu ti něco pomůže.

To, co si našel je pravda. nevím, co chceš vědět dál.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: AlNiCo vs Ceramic

Příspěvek od Nero »

Andreee píše: Jedine, na cem se shoduji je, ze ceramic jsou pry vyrazove silnejsi, harmonicky barevnejsi a pruraznejsi. AlNiCo jsou podle vetsiny teplejsi, kulatejsi a vyvazenejsi.
Tak to je, víc moc o tom nezjistíš, leda nějaké subjektivní postřehy.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Andreee

Příspěvek od Andreee »

existuje nejaka moznost primyho srovnani? asi ne co.. treba z nahravky za sebou dva stejny party jeden alnico druha ceramic.. to by bylo zuzo
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

Čéče, jámám jednu kytaru s alnico a druhou s keramikou. Když na to hraju tak ten rozdíl cítím, ale kdybych to nahrál, tak nevím jestli by někdo jednoznačně (včetně mě) dokázal říct který je který. Je to v rukou, prostě mi všechno zní prakticky stejně a vypozoroval jsem to i u jiných člověků ;-)
Miloš_P

Příspěvek od Miloš_P »

Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Ono se to tezko posuzuje, jedine ze by snad existovaly 2 snimace, ktery maj uplne stejne vinuti a lisi se jen materialem magnetu, pak by to mozna slo porovnat.
Ja nedavno vymenil sh*t nonane low end china snimace (asi keramika) za "nizsi stredni tridu" RM pickups Alnico HB a zmena ve zvuku je jasne slysitelna, ale spis naopak nez pise autor prvniho prispevku - nove jsou mnohem citelnejsi a zvukove jasnejsi, ubylo "buceni" v nizsich stredech a rozhodne se neda rict ze by zvuk byl nejak slabsi nebo mene prurazny. Ale mozna tady ma vetsi vliv prasacky asijsky vinuti s velkou parazitni kapacitou?
Hraju výhradně na šrot.
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

Abu píše: Ale mozna tady ma vetsi vliv prasacky asijsky vinuti s velkou parazitni kapacitou?
to rozhodne!!
taky sem hazel do gaxky snimac s Alnico 5 magnetama a ta sila a pruraznost mne malem posadila na p***l (a to tam pisou ze se jedna o snimac stredni sily vystupu :lol: )
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Ja mam keramicke P90 na Jetstreamu 390 s ohmazi: kobylka - 8K, stred. - 6,5K a krk - 6,5K. Rika se ze kobylkovy P90 je zhavejsi nez bezny soupbar. Stredni a krkovy produkuji cistsi ton zase. Zvukove je to hodne otevreny zvuk - od stredu az do vysek. Takovej pozitivni! :lol:
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

po pár zkušenostech s keramikou jsem přesedlal na alnico. vyhovuje mi více, keramiky mi přišly buď příliš příliš suché a bez života, nebo až moc agresivní a ostré

zvuk je prostě jiný - alnico má podle mně více klasičtější, teplejší a lulatější zvuk, keramiky mi připadají modernější a agresivnější
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“