Cubase LE - jak rozdělit nahrávku na více tracků

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
Romanas

Cubase LE - jak rozdělit nahrávku na více tracků

Příspěvek od Romanas »

Zdravím všechny Cubasáky :) ,
společně se stereo nahrávadlem Zoom H4 byl přibalen Steinberg Cubase LE. Zatím jsem neměl moc času na pročtení více než 600 stran návodu v němčině, tudíž se ptám, jestli někdo neporadí:
Potřeboval bych stereo nahrávku koncertu ve waw formátu nakouskovat na jednotlivé skladby (věty), tak , abych při následném exportu a vypálení na cd neměl celou nahrávku jen jako jeden track, ale právě nakouskovanou na jednotlivé skladby. Ořezat začátek i konec nahrávky, případně vystříhat zbytečná místa se mi již daří, nicméně i při zběžném projití manuálu jsem zatím nenarazil právě na to, jak nahrávku nakouskovat na jednotlivé skladby... Budu moc rád, pokud někdo poradí :) Díky, Romanas
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

nemam cubase ale jinej multitrack ale obecně přeci logicky :)

vezmeš tu mega nahrávku, označíš myší oblast první skladby dáš v menu EDIT - COPY, a pak to vlozis do druheho tracku treba EDIT - PASTE a ten druhej track vexportujes jako song a tak dale dokud nebudes mit vsechny casti vyexportovane do jednotlivych wavu...pak si to jen smahnes v neru jako audio cd

ostatne k tomu nepotrebujes ani multitrack, asi to bude pohodlnejsi v audacity kdy oteveres v jednom audacity tu mega nahravku, vzdycky vykrojis olbast songu a zkopirujes to do druheho audacity kde to ulozis jako wav atd atd.

tééda jeslti jsem dobre pochopil co vubec chces :))
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Romanas

Příspěvek od Romanas »

Díky moc,
pochopil jsi mě dobře a navedl na správný směr :D . Myslel jsem, že pokud stereo nahrávku živého koncertu na začátku a na konci ořežu a pak "nastříhám" na jednotlivé skladby, bude při exportu do nového waw souboru tohle dělení (indexování) zachováno. Jenže to tak nefunguje....Nedošlo mi, že to půjde asi jen přes vyexportování každé skladby jako samostatného souboru a pak hromadné vypálení těchto souborů za sebou na jedno cd. Prostě je to tím, že s tím začínám teprve pracovat... Ani jsem to nemusel kopírovat do nového tracku, stačilo jednotlivé skladby označit levou a pravou zarážkou a pak tento označený rozsah vyexportovat jako samostatný soubor... :) .
Ještě jednou díky :)
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

ok tak hlavně že si na to přišel :) ono to možná jde i nějak naráz, ale to zase nevím já, čus
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“