nemate nekdo taby na tuhle pisnicku? nikde nemuzu nic najit
pkud by se nekdo nudil a chtel taby udelat -> http://www.youtube.com/watch?v=7kqvrWCR-Ug
keep smilin'
To dáš... Já z teorie umím taky kulový, ale umět poskládat základní akordy a určit tóninu skladby je potřeba. Měl jsem v bloku s texty takovou švindltabulku, kde byly přiřazené akordy k používaným tóninám, ale už ji nepoužívám - stačí mi vědět základní věci: Nejdůležitější akordy jsou tónika, subdominanta a dominanta, tj. první, čtvrtý a pátý stupeň (v C dur jsou to C, F a G), a v durové tónině jsou durové, v mollové jsou mollové. A mollová stupnice začíná na 6. stupni durové, tedy durová na třetím stupni mollové (k C dur je paralelní A moll - obsahují stejné tóny). Princip akordů si můžeš snado ověřit, když si vypíšeš třeba C dur nebo A moll a uvědomíš si, kde jsou půltóny a kde celé tóny. Když si dosadíš ke každému tónu kvintakord, zjistíš kde jsou velké a malé tercie, tedy zda je akord durový nebo mollovýSmileCZ píše:woro ty me chces zabit ze tu na me vytahujes takovyhle veci?sakra ja ty teorii asi vazne neuniknu
:-D