Jak docílit tohoto zvuku? (sběrné téma)

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Andreee

Příspěvek od Andreee »

Ja radim poridit si 5x nejaky tucny distorz.. Treba uber metaly a zapojit je vsechny za sebou.

Sranda
DirX

Příspěvek od DirX »

Ted mě napdlo-Marshall jackhammer JH-1---to by už bylo použitelné a pokud by tomu chyběla štáva tak nějaký nakopávač třeba bad monkey nebo tubscreamer.....
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Fractal Audio - Axe-Fx ULTRA už brzooo!!!
P5YCHO

Příspěvek od P5YCHO »

Vy ste všichni fakt dobrý vtipálci..Když chce zvuk Slayer,tak chce zvuk Slayer a nevim proč mu to berete... Efekt fakt nevim,ale Marshall prodává kombíčko 10W signatury Kerryho Kinga... Na 99% to bude stát oproti originálnímu zvuku za prd,ale bude to asi nejblíž,co se dostaneš...Nebo koupit mulťák a zkoušet a zkoušet...
Stagg SG + Guitar Rig 3
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

P5YCHO píše:Vy ste všichni fakt dobrý vtipálci..Když chce zvuk Slayer,tak chce zvuk Slayer a nevim proč mu to berete... Efekt fakt nevim,ale Marshall prodává kombíčko 10W signatury Kerryho Kinga... Na 99% to bude stát oproti originálnímu zvuku za prd,ale bude to asi nejblíž,co se dostaneš...Nebo koupit mulťák a zkoušet a zkoušet...
Ne, je to obyčejnej Marshall MG, možná mírně pozměněnej, signovanej, předrazenej, ale jinak uplne sh*t, tudy cesta nevede...

edit: a proč mulťák? myslím že tady jde hlavně o zkreslení, tak si může koupit Mezal Zone, nebo já nevim co, když mu nebude vyhovovat tak ho proda na bazaru a koupi zas neco jinyho.
schecter damien 7(w/ EMG 707), engl e530, l-amp 50W 6L6 poweramp, engl e212v
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
P5YCHO

Příspěvek od P5YCHO »

cerfotoc píše:
P5YCHO píše:Vy ste všichni fakt dobrý vtipálci..Když chce zvuk Slayer,tak chce zvuk Slayer a nevim proč mu to berete... Efekt fakt nevim,ale Marshall prodává kombíčko 10W signatury Kerryho Kinga... Na 99% to bude stát oproti originálnímu zvuku za prd,ale bude to asi nejblíž,co se dostaneš...Nebo koupit mulťák a zkoušet a zkoušet...
Ne, je to obyčejnej Marshall MG, možná mírně pozměněnej, signovanej, předrazenej, ale jinak uplne sh*t, tudy cesta nevede...

edit: a proč mulťák? myslím že tady jde hlavně o zkreslení, tak si může koupit Mezal Zone, nebo já nevim co, když mu nebude vyhovovat tak ho proda na bazaru a koupi zas neco jinyho.
Mulťák z toho důvodu,že se tam nechá dokreslit víc věcí.Jasně že teď nemyslim dokreslení distorze,to by krabka jasně vyhrála,ale spíš ty vedlejší efekty jako reverb,phaser,tremolo atd...

Hlavně pro člověka tak jednostranně založenýho bude ulťák lepší.Až ho přestanou bavit Slayeři a že ten čas taky jednou přijde,tak aspoň nebude muset vyházet věci z okna,ale bude moct experimentovat se zvukem.
Stagg SG + Guitar Rig 3
B.Mikey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B.Mikey »

Tak zkreslení se může hodit vždycky :wink: , když poslouchá Slayer, tak neznamená že až je přestane poslouchat tak nebude potřebovat zkreslení.
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Když mam představu o zvuku, tak je hloupost kupovat multiefekt - ten má zvuků milion, ale milion úplně k ničemu. Distortion pedál neoplývý jen jedním zvukem - dá se nastavit síla zkreslení, volume či tone a u některých ještě mnohem více. Za mě si vyber kvalitní krabičku - hlavně ne multiefekt.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
DirX

Příspěvek od DirX »

Jak říkám Marshall-Jackhammer je to přímo marshallácký zvuk takže bude těm slayerům blíž...
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Fractal Audio - Axe-Fx ULTRA už brzooo!!!
pAdám
Bandzone: http://bandzone.cz/sorryholka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pAdám »

no na grunge po vzoru nirvany...asi toho bosse..neco jako mudhoney urcite nakej vic fuzz pedal..nevim jak zni ten muff tak sorry...ale toho rata ma kamos a zni zajimave...ja mam tu ds-1 a je to dobrej efekt..
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

pAdám
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pAdám »

ty mas rad mudhoney?ja je miluju:D--Ale nevedel sem ze hraji na tyhle efekty,i kdyz mi to mohlo bejt jasny podle nazvů...big muff,super fuzz,atd... :D ...mudhoney clovek pozna vzdycky podle toho zvuku. :D
pAdám
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pAdám »

nemas predstavu kolik asi tak stoji ten big muff?
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

pAdám píše:nemas predstavu kolik asi tak stoji ten big muff?
Big Muff? Na bazaci se da sehnat i za 1000,- Kc, v kramech ten se starym designem stoji okolo 1500... novejsi asi 1300 ...
http://www.youtube.com/watch?v=NXcpqldmg_8
pAdám píše:ty mas rad mudhoney?ja je miluju:D--Ale nevedel sem ze hraji na tyhle efekty,i kdyz mi to mohlo bejt jasny podle nazvů...big muff,super fuzz,atd... :D ...mudhoney clovek pozna vzdycky podle toho zvuku. :D
A tak sem tam si je poslechnu z nostalgie... :)
Marko007

Tom Morello - Jaký efekt ?

Příspěvek od Marko007 »

Zdravím , nemohl by mi někdo prosím poradit co to používá za efekt ten kytarista ? http://www.youtube.com/watch?v=D1j823QH6cU ve 2:57 ten zvuk začně , dík moc :D
Petrpeter
*1.5.1975
+1.8.2008
Odpočívej v pokoji...a dík za všechno
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Tom Morello používá hodně whammy pedál takže asi tak. A nějaký delay k tomu. Myslím, že by to mohlo odpovídat.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
timac
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od timac »

Digitech WH-1 Whammy (original release) + Boss DD-2 Digital Delay
Naposledy upravil(a) timac dne 8.03.2009 15:51, celkem upraveno 1 x.
Marko007

Příspěvek od Marko007 »

Děkuju moc :) ten zvuk se mi líbí :)
Petrpeter
*1.5.1975
+1.8.2008
Odpočívej v pokoji...a dík za všechno
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

Marko007 píše:Děkuju moc :) ten zvuk se mi líbí :)
Cena původního Whammyho se ti bude líbit taky, neboj. :D

Supr sound. Morello holt ví, jak na to. :wink:
Zdenall

KoRn Munky

Příspěvek od Zdenall »

Zdravím jsem v tomto naprostý lajk chci se zeptat jaké všechny ty krabičky na efekty používá Munky z kapely KoRn a co by to stálo... :D
Obrázek
Obrázek
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“