Johnnnnnnnnnny - nahravky bicich
Pravidla fóra
-
Johnnnnnnnnnny
- Kontaktovat uživatele:
Tak co? Nějakej postup ? Sem zvědavej jak to bude znít dohromady.
Jinak k tomuhle způsobu nahrávání bicích bych řek: Jednodušší než komplet akusticky, širší možnosti efektů, zvuk neni zkreslenej tolika mikrofonama, ale neni tam tolik ta atmosféra, sou to prostě spíš jednotlivý údery.
Ten splast na začátku je mi totálně proti srsti, ale s hudbou to může bejt vpohodě, to si nedovedu představit.
Nahráváme jeden demáč, tak ti sem postnu bicí pro porovnání.
Jinak činely mám eště horší než vy (aspoň teda cenově)
Držim palce ať to dopadne podle představ.
Jinak k tomuhle způsobu nahrávání bicích bych řek: Jednodušší než komplet akusticky, širší možnosti efektů, zvuk neni zkreslenej tolika mikrofonama, ale neni tam tolik ta atmosféra, sou to prostě spíš jednotlivý údery.
Ten splast na začátku je mi totálně proti srsti, ale s hudbou to může bejt vpohodě, to si nedovedu představit.
Nahráváme jeden demáč, tak ti sem postnu bicí pro porovnání.
Jinak činely mám eště horší než vy (aspoň teda cenově)
Držim palce ať to dopadne podle představ.
ať to šlape!
-
Johnnnnnnnnnny
- Kontaktovat uživatele:
lepší?
Já nevim, sem asi hluchej, ale ten kopák mi špatnej nepřišel ani předtim
Dal sem na ten kopák kompressor a ekvalizér pro zvýšení attaku
Já nevim, sem asi hluchej, ale ten kopák mi špatnej nepřišel ani předtim
Dal sem na ten kopák kompressor a ekvalizér pro zvýšení attaku
ať to šlape!
- Scotty
- Kontaktovat uživatele:
2 Johnnnnnnnnnny: asi je to jenom mýma bednama ale mi ten kopák zní jako kdyby jste třískali místo kopáku do plastový krabičky
ale je to asi jeno mýma bednama takže cajk

92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
Kytara:STAGG - Heavy C - Serie 450
Komba:STAGG 20 GA,Kustom DART 10,Hocke 50w lampa
Efekt:Digitech RP250
Keyboard:Yamaha E413
Kytara:STAGG - Heavy C - Serie 450
Komba:STAGG 20 GA,Kustom DART 10,Hocke 50w lampa
Efekt:Digitech RP250
Keyboard:Yamaha E413
-
Johnnnnnnnnnny
- Kontaktovat uživatele:
Už sem se bál, že pokaždý když sem něco hodim, tak mě pošlete s kopákem do háje..
Preview i s nástrojema - Basa drnčí, kytara je mimo, zpěv mimo a navíc špatně slova, ale zvuk snad bude tak nějak.
Jinak dík za přesunutí téma a omlouvám se za bordel
ať to šlape!
nahravka z koupelny?
MTD Beast 5, Marshall MB 4210, Warwick RockKejbl 6m, Warwick YellowLejbl
Audix OM2s
Klarinet, Melodica, fletny, nejake klapky, jambo, spanela, ...
--------------------------
Jolana Superstar misto luku =)
zmena: www.skazenaskarlet.wz.cz
Audix OM2s
Klarinet, Melodica, fletny, nejake klapky, jambo, spanela, ...
--------------------------
Jolana Superstar misto luku =)
zmena: www.skazenaskarlet.wz.cz
-
Johnnnnnnnnnny
- Kontaktovat uživatele:
-
Johnnnnnnnnnny
- Kontaktovat uživatele:
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
-
Johnnnnnnnnnny
- Kontaktovat uživatele:
nějak mi to tu uniklo..
ještě bych celkově ubral basy, protože mi to tu drnčí jaxvině (ale to si můžu taky) a mírně to celkově kreslí. Přidal bych na kopáku ještě trochu toho mlasku...
poslouchám dobře že ti zezačátku mírně pokulhává hajtka v tom protikopu ? ale zvuk je ok
blíží se to pomale ale jistě, je vidět že si s tim vyhráváte, ty plechy jsou libový!!!
ještě bych mírně přidal na ostrosti snare, zdá se mi kapku zvukově unavenej a třeba proti tomu ride je v pozadí
jen tak dál..
ještě bych celkově ubral basy, protože mi to tu drnčí jaxvině (ale to si můžu taky) a mírně to celkově kreslí. Přidal bych na kopáku ještě trochu toho mlasku...
poslouchám dobře že ti zezačátku mírně pokulhává hajtka v tom protikopu ? ale zvuk je ok
blíží se to pomale ale jistě, je vidět že si s tim vyhráváte, ty plechy jsou libový!!!
ještě bych mírně přidal na ostrosti snare, zdá se mi kapku zvukově unavenej a třeba proti tomu ride je v pozadí
jen tak dál..
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
je fakt, že ten tom zní dost kulatě, ale pokud je dřevněnej, tak tak znít má.... mě to přebasovaný nepřinde... možná jen kytara, ale ne přebasovaná, ale málo středovýšková...pehve píše:nějak mi to tu uniklo..
jen tak dál..
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
-
Johnnnnnnnnnny
- Kontaktovat uživatele:
máš pravdu... Je to tim, že sem to celý nahrával se zapnutym gainem (tak na třetinu)
Myslel sem, že je to jako u komba, že když gain je nula tak to nenahrává.
mám tu další ukázku.. Hodně sem poladil kopák a přechody + kytary sou nahraný bez toho gainu, tak to neni tak zlý, ale furt se mi zdá, že tomu něco chybí.
Jinak co se týče těch plechů, tak už mě začínaj štvát.. Myslim, že sejmutý sou dobře, ale prostě sou to levný šunty a pozná se to
A ty kytary mě taky pěkně štvou. Na to, že je to nahrávaný na marshalovi za 40 000.- a supermikrákem Sennheiser e 906, tak je to dost naprd.
Myslel sem, že je to jako u komba, že když gain je nula tak to nenahrává.
mám tu další ukázku.. Hodně sem poladil kopák a přechody + kytary sou nahraný bez toho gainu, tak to neni tak zlý, ale furt se mi zdá, že tomu něco chybí.
Jinak co se týče těch plechů, tak už mě začínaj štvát.. Myslim, že sejmutý sou dobře, ale prostě sou to levný šunty a pozná se to
A ty kytary mě taky pěkně štvou. Na to, že je to nahrávaný na marshalovi za 40 000.- a supermikrákem Sennheiser e 906, tak je to dost naprd.
ať to šlape!
ty kytary se mi celkem líbí (až na to zkreslení - to už ne) , ty bici jsou nějak utopené, ne? chtělo by je trochu vytáhnout 
Kapela:
AV Guitar s EMG 81 + 85, Peavey 6505+, Orange PPC 412 V30
Studio:
Reaper DAW, Focusrite Saffire Liquid 56, Focusrite Saffire 40, JBL LSR 305, GAP FC 1, Line Audio CM3´s, Shure SM 57, Soundking ED007, Audix OM 2, Audix D4, Audix i5, Akai LPD 8, Presonus Faderport, Hammerwave comps, 500 series rack by Vandaalelectronics, Golden Age Pre 573, LaChapell Audio Pre 583s
AV Guitar s EMG 81 + 85, Peavey 6505+, Orange PPC 412 V30
Studio:
Reaper DAW, Focusrite Saffire Liquid 56, Focusrite Saffire 40, JBL LSR 305, GAP FC 1, Line Audio CM3´s, Shure SM 57, Soundking ED007, Audix OM 2, Audix D4, Audix i5, Akai LPD 8, Presonus Faderport, Hammerwave comps, 500 series rack by Vandaalelectronics, Golden Age Pre 573, LaChapell Audio Pre 583s
-
Johnnnnnnnnnny
- Kontaktovat uživatele:
Tak už sme to dali dohromady i se zpěvem a kytarou.
budu rád když okomuntejete zvuk, ale i hudbu
Tady to je
budu rád když okomuntejete zvuk, ale i hudbu
Tady to je
ať to šlape!
Tak jo, nebudu psat zadnou omacku kolem ,vypichnu, co se mi nelibi:
1) Hroznej reverb, navic reverbujes i kopak, ja osobne ho radeji nechavam vicemene dry
2) Uzky stereo? Prijde mi, ze cinely jsou hrozne moc ve stredu, mam rad, kdyz je crash nebo ride hodne na kraji
3) Basu bych trochu zekvalizoval a mozna vytahl
4) Kytaru bych mozna zdvojil
Ma zajimavej spinavej zvuk, do tohohle stylu asi dobrej.
5) Vokal je silene nahlas, chybi mi u nej dynamika a vzdusnost. A zpevak by se mohl vic snazit
Jak po strance intonace, tak vyslovnosti.
6) 1:20 a 2:30 je nejaka divna a falesna basa - schvalne? Mnohem lip by se tam IMHO hodil slide na base
7) od 3:15 zpiva zpevak do krabice nebo co? Jestli to ma byt lo-fi efekt, tak je dost spatne udelanej
Je to cely az neprijemne natlaceny limiterem
Co se tyce hudby - je to diametralne jinej styl nez to, co posloucham a hraju, ale hudebne mi to prijde celkem slusny. Akorat zpevova linka mi prijde dost nudna
1) Hroznej reverb, navic reverbujes i kopak, ja osobne ho radeji nechavam vicemene dry
2) Uzky stereo? Prijde mi, ze cinely jsou hrozne moc ve stredu, mam rad, kdyz je crash nebo ride hodne na kraji
3) Basu bych trochu zekvalizoval a mozna vytahl
4) Kytaru bych mozna zdvojil
5) Vokal je silene nahlas, chybi mi u nej dynamika a vzdusnost. A zpevak by se mohl vic snazit
6) 1:20 a 2:30 je nejaka divna a falesna basa - schvalne? Mnohem lip by se tam IMHO hodil slide na base
7) od 3:15 zpiva zpevak do krabice nebo co? Jestli to ma byt lo-fi efekt, tak je dost spatne udelanej
Co se tyce hudby - je to diametralne jinej styl nez to, co posloucham a hraju, ale hudebne mi to prijde celkem slusny. Akorat zpevova linka mi prijde dost nudna
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus