Vysvetleni cele sestavy

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

Jestli to není nahrané přes zesák-bednu-mikrofon, ale přes nějaký speaker simulátor tak není divu že je to roj včel pod dekou. Nejpoužitelnější způsob při homerecordingu se (nejen mě) jeví konvoluční (impulsní) reverb (pokud není tedy k dispozici makrofón atd. jakože doma v obýváku většinou není) - výsledky jsou prakticky k nerozeznání od skutečné bedny sejmuté mikrákem a i digitál to povýší do použitelných dimenzí.
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Mylanne já mám dojem že tenkrát morák to ESH ještě neměl ne?? Voni to nahrávali normálně komplu nevim přes co...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Robo

Příspěvek od Robo »

Dobrej thread. No mozna muj dotaz patri jinam, ale kdyz uz je to tady tak pekne nacaty, tak mi pls reknete, co je to PA. Aktivni repraky alias power amplion? A jestli jo, proc se to takhle pouziva. Predpokladam proto, ze nestaci 100W hlava. Takze se vezme treba 500W PA? A jestli jo, proc se teda nevyrabi 500W zesilovace/hlavy? Kvuli mixu? I kdyz budou mit vsichni v kapele treba 100w kombo (basa, kejtra, zpev = 3x100W) - to se pak tohle vsechno pichne do jednoho 500W PA a 100W vyšťavená hlava bude fachat jako "priposlech"? A co kdyz je potreba nekolik kilowatt? To znamena ze se sezene 10kW zesik a hafo beden? To se pak asi nebude napajet ze zasuvky 220 nebo jo?
Nepredpokladam, ze bych to nekdy potreboval vedet, ale zajima me to, tak za pripadny odpovedi diky.
nity

Příspěvek od nity »

PA...sou ty repraky co hrajou na koncerte do lidi, velky po stranach podia...pasivni znamena ze sou napajeny zesilovacema zvlast, aktvini kdyz maj zesilovac v sobe...

kazdej z kapely ma svuj aparat(hlavu+box,kombo) to mu hraje pro nej, zpevak ma mikrofon...a ted se ta cela kapela nazvuci, to znamena ze se daj mikrofony pred ty aparaty nebo to de z tech aparatu linkou do mixu..z toho mixu se to posila do toho PA aby to slysely taky lidi pod podiem:)
Gibson Les Paul Custom 1978, Godin Gseries, Soldano X88R, Mesa 50/50(6L6), Mesa Roadking 2*12, Crybaby Classic, Rocktron Xpression, Boss TU-2, Nobels MF-2
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

KIWI píše:Mylanne já mám dojem že tenkrát morák to ESH ještě neměl ne?? Voni to nahrávali normálně komplu nevim přes co...
Clovece vidis to :) ...to taky nevim, kazdopadne nas to nikam neposunulo, ptz nevime jestli to mel ci ne a kdyz jo, tak jeslti to nahraval pres bednu nebo jen rovnou do PC...
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

Robo píše:Dobrej thread. No mozna muj dotaz patri jinam, ale kdyz uz je to tady tak pekne nacaty, tak mi pls reknete, co je to PA. Aktivni repraky alias power amplion? A jestli jo, proc se to takhle pouziva. Predpokladam proto, ze nestaci 100W hlava. Takze se vezme treba 500W PA? A jestli jo, proc se teda nevyrabi 500W zesilovace/hlavy? Kvuli mixu? I kdyz budou mit vsichni v kapele treba 100w kombo (basa, kejtra, zpev = 3x100W) - to se pak tohle vsechno pichne do jednoho 500W PA a 100W vyšťavená hlava bude fachat jako "priposlech"? A co kdyz je potreba nekolik kilowatt? To znamena ze se sezene 10kW zesik a hafo beden? To se pak asi nebude napajet ze zasuvky 220 nebo jo?
Nepredpokladam, ze bych to nekdy potreboval vedet, ale zajima me to, tak za pripadny odpovedi diky.
Tak se jdi podívat na nějaký koncert, ale ne do klubu pro 8 člověků. Tos fakt nikdy žádný neviděl, ani na videu ???
Robo

Příspěvek od Robo »

rain píše:
Robo píše:Dobrej thread. No mozna muj dotaz patri jinam, ale kdyz uz je to tady tak pekne nacaty, tak mi pls reknete, co je to PA....
Tak se jdi podívat na nějaký koncert, ale ne do klubu pro 8 člověků. Tos fakt nikdy žádný neviděl, ani na videu ???
No jediny co vidim na koncertech je hafo beden, spousta kabelu, mraky priposlechu a obcas nabusenej rack s nevim cim vsim moznym. Vlastne jsem si na tech vetsich koncertech nikdy nevsiml ani mikraku pred aparatama :) No mozna ze ten rack ovlada svetla a hmlu a zbytek v nem jsou zesiky (?) pro PA (?)
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

robo:

jde o to že když hraješ v malem klubíku, tak ti to apráty můžou utáhnout (přeřvat bicí a celkový hluk) ale sladit hlasitost kytary, basaka, bicaře a zpěvu jen na jejich aparaty je celkem oříšek...ty aparáty se se nemůžou dělat s obrovskym výkonem hlavně proto, že aprát hraje nejlíp když je vytavenej skoro na max.. proto se dělají nižší watáže, vytavěj se snímají se pak nástrojovejma mikrakama ktery vedou do mixu a z mixu do beden vedle podia.. to je prostě klasicka cesta..

to kombo které máš pak na podiu za sebou funguje defacto hlavně pro tebe jako kytaristu jako takový odposlech, že se slyšíš a zvuk pro lidi jde skrz to PA

sem si dovolil malý nákres, miluju nákresy :D

Obrázek
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
nity

Příspěvek od nity »

este si zapomnel dat odposlech bicmanovi..nejlip 1000w :D
Gibson Les Paul Custom 1978, Godin Gseries, Soldano X88R, Mesa 50/50(6L6), Mesa Roadking 2*12, Crybaby Classic, Rocktron Xpression, Boss TU-2, Nobels MF-2
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

nity píše:este si zapomnel dat odposlech bicmanovi..nejlip 1000w :D
jo no jo bych ho okradl o zážitek :D je to ilustrační obrázek, ten princip základní z toho je snad poznat no :)
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Hanzbiker

Příspěvek od Hanzbiker »

Trainman píše:
Já mám třeba Fendera American de Luxe

V kontextu tohoto topicu mi to připomíná jezdce F1, který neví, kolik má jeho auto kol, ale nic proti :)

A srovnávat Bugeru s Marshallem je taky trošku zcestný, někteří na Tebe za tohle už nepromluví :)
Trainman ty seš zase chytrej jak rádio...Proč by nemohl mít American De Luxe..?O tom že neumí hrát tu nepadlo ani slovo...Ten člověk se akorát ptal co to je hlava popřípadě kombo nebo racková sestava a co to znamena když je u boxu napsaný 4x12...A ne na to jak to vypadá když někdo kdo má American De Luxe neví co znamená to co sem psal v předchozí větě... :roll:
Fender Stratocaster MIJ, Fender Showmaster, Orange Rockerverb RK50C212 MKII.....
nity

Příspěvek od nity »

pupack píše:
nity píše:este si zapomnel dat odposlech bicmanovi..nejlip 1000w :D
jo no jo bych ho okradl o zážitek :D je to ilustrační obrázek, ten princip základní z toho je snad poznat no :)
jo, je to gut..ja sem si pri tom vzpomnel na jednu prihodu jak tady vod nas zvukar rikal, ze ty bubeniky nechape, ze chtej az 1000w odposlech...ze s tim vozvucis malej klub a typci to chtej sami pro sebe
Wraith
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wraith »

hodim to sem ať nezakládám nové téma:)
může mi někdo objasnit funkci předzesilovače?:) nevyznám se v tom, například by mě zajímalo k čemu je dobrej třeba ten Sensamp, pochopil jsem že ho můžu zapojit k reprákum od PC a budu moct hrát přes ně, protože simuluje zesilovače, chápu to dobře?:) v tom případě bych to ale mohl píchnout i do reproboxů ? dyštak klidně vystvětlení jak pro debila:)
Custom Guitar @ ENGL Screamer
Dunlop CryBaby | SansAmp GT-2 | MXR EVH Phase 90 | Boss CE-3
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Wraith píše:hodim to sem ať nezakládám nové téma:)
může mi někdo objasnit funkci předzesilovače?:) nevyznám se v tom, například by mě zajímalo k čemu je dobrej třeba ten Sensamp, pochopil jsem že ho můžu zapojit k reprákum od PC a budu moct hrát přes ně, protože simuluje zesilovače, chápu to dobře?:) v tom případě bych to ale mohl píchnout i do reproboxů ? dyštak klidně vystvětlení jak pro debila:)
signál z předzesilovače je ale strašně slabý a můsí se dál zesílit a od toho je koncový zesilovač, bedny od komplu jsou vpodstatě aktivní bedny(mají zabudovaný zesilovač). Hlavně na něm vzniká většina zkreslení u kytarových aparatur => využití +- stejné jako zkreslovací krabka. A tou simulací spíš myslíš simulaci kytarové reproboxu, díky kterému můžeš hrát právě přes bedničky od komplu, protože kytarové repro má jinou charakteristiku.
Wraith
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wraith »

ahá díky díky :) a jakej význam to má například když Sensamp zapojim mezi kombo a kytaru, čistě jen simulace toho boxu?
Custom Guitar @ ENGL Screamer
Dunlop CryBaby | SansAmp GT-2 | MXR EVH Phase 90 | Boss CE-3
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Wraith píše:ahá díky díky :) a jakej význam to má například když Sensamp zapojim mezi kombo a kytaru, čistě jen simulace toho boxu?
čístě jen zkreslení a změna zvuku:) simulaci boxu nepotřebuješ když máš kytarový box(kombo) ny? :) ale preamp se spíš zapojuje do smyčky(za samotný preamp komba/hlavy) protože ze dvou preampů za sebou nemusí lézt uplně nejlepší zvuk...
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“