Sluchátka pro nahrávání

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
gumba

Sluchátka pro nahrávání

Příspěvek od gumba »

Ahoj,
rád bych si pořídil uzavřená sluchátka - např. pro poslech podkladu při vícestopém nahrávání, případně jako odposlech při trénování na kontrabas. Potřebuju, aby sluchátka nebyla přebuzena ani zmíněným kontrabasem (který chci mít při trénování více zesílený, než podklad). Popravdě se mi za ně nechce dávat moc peněz, takže uvítám především rady, jestli např. do 1500czk seženu něco slušného, nebo mám raději přehodnotit a připlatit.
Moc příspěvků ohledně sluchátek jsem tady nenašel a příliš jim nerozumím, takže nepohrdnu nějakým tím odkazem, co byste mi doporučili. :) Zatím používám jako nouzovku nějaké levné Geniusy, což je ale docela hrůza :), tedy asi cokoli bude lepší.
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Mám doma jedny behringery HP5000 nebo co to je za model. Teď si nejsem jistej. Zvukově to za tu cenu není špatný, ale nesedí mi na hlavě. Mají hodně malý ty kapsy na uši. Takže ty mě moc nevyhovují. Pak tu mám AKG K44 od Wohmy. Příjemnej zvuk a moc pěkně sedí na hlavě. S těma jsem spokojenej. Jak by zvládaly kontrabas a pod. netuším. Nikdy jsem s nima něco podobného nezkoušel. Ale neviděl bych v tom zásadní problém. Není to taky žádnej high-end. Jsou to poměrně obyčený sluchátka. takže za ty tvoje peníze se dají koupit i určitě nějaký lepší.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Budget reseni:
AKG K44, resp. dnes uz spis K77 (novejsi model) - hraji trochu nezajimave, ale celkem slusne sedi na usich a tlumi, na monitoring dobre
Sennheiser HD201 (pripadne 202) - ty jsem ted poridil, protoze byly za bezkonkurencni cenu (daji se sehnat kolem 500 novy, je to doprodej). Maji silene tenky privodni kabely, ale jinak mi prijdou jeste o neco lepsi nez ty K44ky a i lip hrajou.

Pokud bys do toho mohl zainvestovat o neco vic, pak muzes udelat to same, co ja - koupil jsem z eBaye Sennheiser HD280 Pro, jsou to spickovy sluchatka, ktery u nas stoji cca 3500, na eBayi jsou i s postou k nam kolem 100 dolaru, coz uz je dnes sice pres 2000, ale stale podle me vyhodne. Tyhle sluchatka tlumi uplne bohovsky a maji i dost dobry zvuk na michani a kontrolni poslechy - je to proste vyrazne vyssi liga nez ty predchozi.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
mando

Příspěvek od mando »

tiez mam ako druhe - odposluchove sluchadla HD201 a za tie prachy su skvele
Lachim

Příspěvek od Lachim »

mám uzavřený Senny HD260 Linear a super.
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“