Basa na metal

Precission, Jazz, Modern, ...

Nej značka basy na metal

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

.:DannY:.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od .:DannY:. »

ultra-violence píše:Máte někdo zkušenosti s tímhle? Díky za info :)
s čím jako? s e-shopem?
*bass >>> Squier Vintage Modified Jazz Bass
*komb >>> Line6 LowDown Studio 110
*cable >>> Adam Hall
*case >>> kufřík (+Warwick RB20505 B)
*stand >>> Warwick RS20800 B
*strings >>> Hartke HSB440
*effects pedal >>> Zoom B2
--------------------------------------
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
ultra-violence

Příspěvek od ultra-violence »

To nejde přímý odkaz? Mrchy... http://www.muzikant.cz/baskytary-7/bask ... l-8427.php už by to mělo fakat.
Nevycerpa te, kdyz jdes prilis rychle, ale to, ze jdes prilis pomalu a zacinas se nudit." Cliff Burton
Kustomator

Příspěvek od Kustomator »

ultra-violence píše:To nejde přímý odkaz? Mrchy... http://www.muzikant.cz/baskytary-7/bask ... l-8427.php už by to mělo fakat.
Měl jsem tu čest zabrnkat si na ni v u Houdka v Plzni. Je to kvalitní basa vhodná do agresivnějších stylů - takže rychlý krk s nízkým dohmatem, aktivní elektronika a silný hutný zvuk. Neumím o tom sepsat esej, jestli ale hledáš kvalitní metalovou basu určitě tuhle Jacksonku zahrň do výběru. Ještě bych možná doplnil, že je poměrně lehká (oproti Jazz Bassům) takže nebudeš na koncertě tak trpět :wink:
Basa: Apollo DGB-1350, Kombo: Kustom KBA30X, Struny: Jimi Hendrix 1202 XL, Trsátka: Jim Dunlop X-H, Kabely: Stagg
ultra-violence

Příspěvek od ultra-violence »

To všechno rád slyším, uplně to stačí! Ted mám pětku Kramer, je super ale celkem těžká, no a přemýšlím o něčem novém :) ObrázekObrázek
Nevycerpa te, kdyz jdes prilis rychle, ale to, ze jdes prilis pomalu a zacinas se nudit." Cliff Burton
ywwo

Příspěvek od ywwo »

HEj nehrali jste nekdo na ten rockbass od warwicku? jaka je to bassa?
Keen 5 strun
Tesla music 130
Kustom Deep end 410
Kontaktovat uživatele:

ywwo píše:HEj nehrali jste nekdo na ten rockbass od warwicku? jaka je to bassa?
To ti asi těžko někdo řekne páč Rockbass je značka ne model...
*cable >>> Adam Hall
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
DJmanasek
Rádce
Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJmanasek »

On Asi myslí Rockbass Corvette Standart Ash :)

No, není to špatná basa, ale není to warwick
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40
Obrázek
ywwo

Příspěvek od ywwo »

Jezis marja kdyz se nekdo zepta jak hrajou ibanezy nebo corty tak taky reknete jestli zhruba dobre nebo zhruba spatne nebo ze mivaj ty a ty vady. A ne ze je to znacka a ne model. To je mi platne jak sterace na ponorce.
Keen 5 strun
Tesla music 130
Kustom Deep end 410
Kustomator

ywwo píše:Jezis marja kdyz se nekdo zepta jak hrajou ibanezy nebo corty tak taky reknete jestli zhruba dobre nebo zhruba spatne nebo ze mivaj ty a ty vady. A ne ze je to znacka a ne model. To je mi platne jak sterace na ponorce.
Tak ono od určité cenové kategorie bývá všechno poměrně v pohodě. Je to levnější Warwick, podobně jako má Fender Squier. Pro začátek nebo jako mezistupeň pokud tě to táhne k Warwick zvuku chybu neuděláš. Mě se třeba hodně líbí jejich bezpražce.
Basa: Apollo DGB-1350, Kombo: Kustom KBA30X, Struny: Jimi Hendrix 1202 XL, Trsátka: Jim Dunlop X-H, Kabely: Stagg
lahy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lahy »

Lidi ja nevim, ale vybírat podle značky basu je celkem blbost. Jako taky je samozřejmost, že se budete řídit podle značky ale každej výrobce vybírá tůzný typi. Treba warwick... tam bys určitě na metalek něco s Humbuckerama vybral. U cortu to stejny. Staggu bych se vyhl co jsem zatim četl.
Kontaktovat uživatele:

právě proto jsem napsal co jsem napsal... na blbou otázku...
*cable >>> Adam Hall
Kustomator

lahy píše:Lidi ja nevim, ale vybírat podle značky basu je celkem blbost. Jako taky je samozřejmost, že se budete řídit podle značky ale každej výrobce vybírá tůzný typi. Treba warwick... tam bys určitě na metalek něco s Humbuckerama vybral. U cortu to stejny. Staggu bych se vyhl co jsem zatim četl.
Tak není to pravidlem. Pokud chceš model, který je pevně spjatý s nějakou značkou. Já chci například jako další nástroj Jazz Bass a tam je to jasné - Fender (nebo nějakej pěknej kousek Squieru).

Jinak není úplně tak od věci se zeptat na zkušenosti s nějakou značkou obecně, ale uznávám, šlo to lépe definovat.
DJmanasek
Rádce
Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJmanasek »

No, já chci jako další basu konkrétně Marcus Miller Jazz Bass
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40
Obrázek
cenda

Příspěvek od cenda »

jo jinak to pravidlo, že do tvrdý muziky především hambucker je celkem blbost... singly tomu dávaj taky dobře na p***l abych pravdu řek tak se mi poslední dobou ten zvuk hodně líbí... a víc se tam prosadí... ale chce to už ňáký lepší jako třeba MEC....
Naposledy upravil(a) cenda dne 10.03.2009 22:49, celkem upraveno 1 x.
Kustomator

cenda píše:jo jinak to pravidlo, že do tvrdý muziky především hambucker je celkem blbost... singly tomu dávaj taky dobře na p***l abych pravdu řek tak se mi poslední dobou ten zvuk hodně líbí... a víc se tam prosadí... ale chce to už ňáký lepší jako třeba MECK....
Tak ono se to říká spíš u kytar - tam je nakreslenej zvuk přes HB lepší.
cenda

Příspěvek od cenda »

Kustomator píše:
cenda píše:jo jinak to pravidlo, že do tvrdý muziky především hambucker je celkem blbost... singly tomu dávaj taky dobře na p***l abych pravdu řek tak se mi poslední dobou ten zvuk hodně líbí... a víc se tam prosadí... ale chce to už ňáký lepší jako třeba MECK....
Tak ono se to říká spíš u kytar - tam je nakreslenej zvuk přes HB lepší.
přesně...

jinak si myslim, že kytarovej singl je zbytečnej výmysl... hučí to bzučí to šumí to... a ani u těch hodně drahejch se mi zvuk nelíbil...
Kontaktovat uživatele:

cenda píše: jinak si myslim, že kytarovej singl je zbytečnej výmysl... hučí to bzučí to šumí to... a ani u těch hodně drahejch se mi zvuk nelíbil...
no co já vím tak singl byl první a humbucker vznikl jako reakce na brumy...
*cable >>> Adam Hall
lahy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lahy »

Kustomator píše:
lahy píše:Lidi ja nevim, ale vybírat podle značky basu je celkem blbost. Jako taky je samozřejmost, že se budete řídit podle značky ale každej výrobce vybírá tůzný typi. Treba warwick... tam bys určitě na metalek něco s Humbuckerama vybral. U cortu to stejny. Staggu bych se vyhl co jsem zatim četl.
Tak není to pravidlem. Pokud chceš model, který je pevně spjatý s nějakou značkou. Já chci například jako další nástroj Jazz Bass a tam je to jasné - Fender (nebo nějakej pěknej kousek Squieru).

Jinak není úplně tak od věci se zeptat na zkušenosti s nějakou značkou obecně, ale uznávám, šlo to lépe definovat.
Jo tak to je taky pravda. Ale myslel sem to tak že když chceš basu na metal tak to není o tom, která značka je pro basy na metal lepsi. :roll:
lahy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lahy »

cenda píše:jo jinak to pravidlo, že do tvrdý muziky především hambucker je celkem blbost... singly tomu dávaj taky dobře na p***l abych pravdu řek tak se mi poslední dobou ten zvuk hodně líbí... a víc se tam prosadí... ale chce to už ňáký lepší jako třeba MEC....
Nejlepší je podle mě do metalu HB + singl. A to ze singly bzuci je celkem blbost. Mozna nějaký jo, ale to máš už zase podle výběru a seštelování EQ.
cenda

Příspěvek od cenda »

lahy píše:
cenda píše:jo jinak to pravidlo, že do tvrdý muziky především hambucker je celkem blbost... singly tomu dávaj taky dobře na p***l abych pravdu řek tak se mi poslední dobou ten zvuk hodně líbí... a víc se tam prosadí... ale chce to už ňáký lepší jako třeba MEC....
Nejlepší je podle mě do metalu HB + singl. A to ze singly bzuci je celkem blbost. Mozna nějaký jo, ale to máš už zase podle výběru a seštelování EQ.
buď to nebo rozepínatelný HB... to je pravda ruchy u basovejch singlů nejsou takový jak u kytarovejch... ale když si tam naženeš trochu víc vejšek aby to pořádně cinkalo tak tak se tomu pomalu nevyhneš...
Odpovědět

Zpět na „Baskytary“