Schémata na kytarové efekty

Stavba a úpravy efektů, footswitchů a dalších zařízení
Odpovědět
Little.Sick.Fish
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Little.Sick.Fish »

Moleek píše:Hele nevíte někdo, proč jsou na netu tuny efektů, lampovejch zesilovačů, preampů a koncáku, ale žádný (asi) tranzistorový kytarový aparatury? Něco mi napovídá, že by to do začátku bylo jednodušší a bezpečnější než lampy.
To ti napovídá správně;) pokud jsi úplný začátečník, tak zkus Ruby Amp, najdeš tady o tom i téma.
Ono je ten problém, že na netu bejvaj většinou schémata těch známějších efektů a zesíků, no a známých, léty prověřených tranzistorových zesilovačů podle mě není tolik, jako lampáčů, takže tak.
kytary:Epiphone SG G400 Goth (snímače Dimarzio PAF Classic), Fokus Strat S-S-S K.A.
komba: Laney VC50, Behringer GMX 110
efekty: Wah GD-45, Danelectro Milkshake chorus, Danelectro PB&J delay
Sunmay
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sunmay »

No pokud se někdo chystáte stavět a navrhovat si plošňáky tak tady je celkm dobrej návod:
http://www.paja-trb.unas.cz/elektronika/eagle.html

Jinak plošnáky vám vyrobí například semach
Epiphon SG G400 Cherry
Cort Earth 70
Fender Frontman 15R
Efekt - Burana Crunch (c) Sunmay
ohryzek36

Příspěvek od ohryzek36 »

Snad nevadí, že je to torrent:

http://thepiratebay.org/torrent/4164784 ... Schematics

Jsou to 3 soubory:
1. Archív, ve kterém je hromada různých schémat (zesilovače, efekty, atd..)
2 anglicky psané knížky, tipuju tak 20 roků staré:
- Guitar Electronics for musicals - všechno o elektronice v kytaře (jen přímo v nástroji - takže snímače, přepínání, přes různé singl/HB , in-phase/out-phase přepínače až po aktivní elektroniku - a nejen to) - víc jak 350 obrázků, 128 stran
- Electronic projects for musicans - to samé, ale o stavbě efektů - jsou tam popsané úplné základy (sice v EN), taky hafo obrázků, je to taky dost zajímavé, je tam 27 různých projektů - předzesilovače, fuzzy, kompresory - asi kvůli patentům tam není popsaný žádný známý efekt - ale asi se taky bude hodit. 219 stran.

Doufám,že jsem neporušil nějaké pravidla :) (těma knížkama ).

P.S: seedovat to nemůžu, už to mám dlouho stažené a ten torrent se mi nějak ztratil.
griper

Příspěvek od griper »

Ty jo, nemáte nějaký schéma na feedbacker?
ohryzek36

Příspěvek od ohryzek36 »

Jo, něco by se našlo - třeba Boss Distortion / feedbacker -
http://www.godiksennet.com/images/sch/B ... backer.pdf - je to trochu složitější.
griper

Příspěvek od griper »

tam mi prekazi to distortion..ja bych to chtel dat na konec pedalboardu a jenom tim delat tu vazbu... vis jak to myslim..aby to proste zvazbilo ten zvuk co udelaj ty krabky pred tim feedbackerem...
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

mam tri otazky:
1) Obrázek na tomhle nakresu ty trojuhelniky sou log. hradla??
2) jakej tranzistor tam idealne pouzit??
3) nevadi kdyz dam do Obrázek tranzistor PN2222A nebo BC548C misto tech co by tam meli byt (2N5088, 2N2222...) otazka je spis o tom jestli (za predpokladu ze sou NPN) nespalim kombo (o zvuk tolik nejde (hodlam experimentovats vice tranzistorama a co se mi bude nejvic libit pouziju))
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Nejsou to hradla ale operační zesilovače. :P

Ty tranzistory teoreticky můžeš změnit jestli mají obdobné charakteristiky. Tohle bývají běžné NPN za pár korun. Problém by snad být neměl. Vždycky je ale lepší koupit to co je ve schématu. :)

A k tomu TS. Zkus si sehnat nějaké lepší schéma TS se dělá v tolika verzích a modifikach až to není pěkný. :lol:
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

Smrťokvítek píše:Nejsou to hradla ale operační zesilovače. :P
ok chapu...
takze misto kuprikladu 2N2222 ktery ma podle GME parametry: NPN 40V 0.6A 0,625W B 100-300 TO92
muzu s kldem pouzit BC548C ktery ma :NPN 30V 100mA 0,5W B:420-800 TO92??
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
ohryzek36

Příspěvek od ohryzek36 »

Tam můž být skoro cokoliv... ideální je, když to bude NPN a zesílení mezi 100 a 300, ale na experimentování vystačí cokoliv (namátkou BC141, BC337, BC546, BC547 (asi nejpoužívanější, verze A,B,C se liší zesílením, A má nejmenší),BC548, BC549, BC550 (ty jsou nízkošumové), BC639, BC879... ).

Ono ten 2N2222 není nějaký extra tranzistor, jen se tak moc využívá kvůli tomu, že je to úplně obyčejný univerzální tranz, co se dělá už snad 50 roků (nebo 40? teď nevím :?: ) a všichní jsou na něho zvyklí. :)
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

ohryzek36 píše:Tam můž být skoro cokoliv... ideální je, když to bude NPN a zesílení mezi 100 a 300, ale na experimentování vystačí cokoliv (namátkou BC141, BC337, BC546, BC547 (asi nejpoužívanější, verze A,B,C se liší zesílením, A má nejmenší),BC548, BC549, BC550 (ty jsou nízkošumové), BC639, BC879... ).

Ono ten 2N2222 není nějaký extra tranzistor, jen se tak moc využívá kvůli tomu, že je to úplně obyčejný univerzální tranz, co se dělá už snad 50 roků (nebo 40? teď nevím :?: ) a všichní jsou na něho zvyklí. :)
díky :-)
to sem chtěl slyšet :)
www.black-audio.net
rejmank

Příspěvek od rejmank »

cao lidi skusil sem se pustit do stavby krabičky mám sehnanýho i kluka kterej mi se stabou pomůže ale jelikož slovo pájení sem slyšel dnes poprvé :lol: tak sem poprosil taťku ať mi helfne a ten mi dal na prostudování knížku slabikář radioamátéra myslíte si že je to dobrej začátek na naučení uplnejch základů? no prostě načem jste se učili vy
kytara:squier telecaster special 2
kombo:crate flexwave 15
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

rejmank píše:cao lidi skusil sem se pustit do stavby krabičky mám sehnanýho i kluka kterej mi se stabou pomůže ale jelikož slovo pájení sem slyšel dnes poprvé :lol: tak sem poprosil taťku ať mi helfne a ten mi dal na prostudování knížku slabikář radioamátéra myslíte si že je to dobrej začátek na naučení uplnejch základů? no prostě načem jste se učili vy
tak ja sem se ucit lak ze sem si vzal kus ty desky na pajeni nastrihal si 2cm dlouhy dratky a pajel hezky jeden vedle druhyho aby se mi to neslejvalo...
opravdu na tom nic neni chvilku si to skousej (pajej je fakt blizko) a az to bude nejak vypadat (nebude se ti to slejvat, lesknout z prepalovani atd) tak muzes jit delat efekt :-)
jinak prvni co sme delali ve skole byl jednoduchej usmernovac (asi 6 nebo 7 soucastek) a na poprvi vsechno fungovalo vazne na tom nic neni...
www.black-audio.net
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Náhodou na pocket metall muff by asi schéma ještě nebylo co? :).. Nějak mě napadlo, že vzhledem k rozměrům v něm nebude asi příliš součástek a dalo by se to zkusit i postavit...
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Moleek píše:Náhodou na pocket metall muff by asi schéma ještě nebylo co? :).. Nějak mě napadlo, že vzhledem k rozměrům v něm nebude asi příliš součástek a dalo by se to zkusit i postavit...
Asi tě zklamu ale na rozměry nehleď. Já nevím jak to vevnitř vypadá ale klidně tam může být deska s hrmomadou SMDček. :lol: Takže si moc nepomůžeš.

Jinak co bych ti poradil je použít google. Tam najdeš ohledně schémat to co potřebuješ. Určitě tě to potom zavede na osvědčené forum freestompboxes nebo i jiné další. :wink:
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Smrťokvítek píše:
Moleek píše:Náhodou na pocket metall muff by asi schéma ještě nebylo co? :).. Nějak mě napadlo, že vzhledem k rozměrům v něm nebude asi příliš součástek a dalo by se to zkusit i postavit...
Asi tě zklamu ale na rozměry nehleď. Já nevím jak to vevnitř vypadá ale klidně tam může být deska s hrmomadou SMDček. :lol: Takže si moc nepomůžeš.

Jinak co bych ti poradil je použít google. Tam najdeš ohledně schémat to co potřebuješ. Určitě tě to potom zavede na osvědčené forum freestompboxes nebo i jiné další. :wink:
Google byl první... ;)
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Tak to je blbý. :(
Zkus pohledat na tom freestompboxes.org fóru.
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

Re: Schémata na kytarové efekty

Příspěvek od Jaguar master »

Zdravím všecky páječe :)

Našel jsem stránky kde je celkem veškeré know-how jak na kytarové efekty...http://www.beavisaudio.com
Pokud to tady už je tak nevadí, raději dvakrát než jednou...stojí za to si to projet...Možná to někdy přeložím :D
Final Frontier
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

Jaguar master píše:Zdravím všecky páječe :)

Našel jsem stránky kde je celkem veškeré know-how jak na kytarové efekty...http://www.beavisaudio.com
Pokud to tady už je tak nevadí, raději dvakrát než jednou...stojí za to si to projet...Možná to někdy přeložím :D
tyjo díky, tohle mě zaujalo: http://www.beavisaudio.com/projects/NoisyCricket/

ze bych si postavil aparatek na chalupu? :mrgreen:
schecter damien 7(w/ EMG 707), engl e530, l-amp 50W 6L6 poweramp, engl e212v
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jaguar master »

Volám všecky mody :D nechtěl by to tady někdo upravit? Promazat ten začátek a dát do prvního topicu všecky linky? :) Díky moc, máte u mně pivo :D :twisted:
Final Frontier
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“