Vazbení
Pravidla fóra
Vazbení
Sorry že s tím otravuju, ale v téhle podobě tu ten problém ještě nebyl. Koupil jsme si ke kobyle na explorer seymour ducan designed a mám na kytaře pickguard z hliníkového plechu. Vyměnil jsme snímač jenže když pustím struny šíleně hučí narozdíl od krkového původního který hučí jen jemně. Ale zjistil jsem že když se dotknu toho pickguardu tak přestanou hučet. To slabé hučení u krkového se sníží na totální minimum a to silné u kobylového se podstatně sníží. Taky jsem zjistil že kdž ve zkušebně hodím kombo tak aby přehlučilo aspon trochu bicí tak ten nový kobylkáč šíleně piští ikdyž držím struny a přitom ten krkáč je celkem v klidu (resp když fakt dám gain na max tak taky zlobí ale nejsem šílenec). Nevíte co s tím? protože mě celkem štve když chcu hrát třeba enter sandman a stačí abych dal gain a výšky na ani ne 50% a už to piští ikdyž držím struny.
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
co přesně blbě? záleží nějak na tom jak velikou část toho uzemnovacího drátu tam napájím? protože jsem ho tam pajnul jen kousek
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
nebo taky když sundám čepičku z potáku a dotknu se ho tak to přestane hučet ale přitom uzemění byhc měl mít napájeno správně
koukejte - dráty od toho snímače jsou - tenký černý, tenký tyrkysový a ten tlustý černý co jde na na poták je uzemění

dělal jsem to podle tohohle diagramu

jiank měli jsme dost slabou pajku a špatně se to pajelo tak to nevypadá zrovna nejelegantněji
koukejte - dráty od toho snímače jsou - tenký černý, tenký tyrkysový a ten tlustý černý co jde na na poták je uzemění

dělal jsem to podle tohohle diagramu

jiank měli jsme dost slabou pajku a špatně se to pajelo tak to nevypadá zrovna nejelegantněji
Chalane jak ja vydim ten bordel a ten litr pajky...podivej podle toho nakresu mas cerny kablik pripojit na vstup potenciometru , byli a cerveny musis spojit a zeleny a zemnici uzemnit...podle toho jak to mas vyfocene tak tam nevim co na tom potenciometru dela ten zluty kam s tim tlustym sedym...a taky bych zkontroloval jestli se ten cerny nedotyka vystupu protoze tak jak to mas napajene ty tak sory ale takhle to napaji jedine cunik...to je fakt maras nezapomen ze veskery signal jde pres sminamce a ze je zaklad mit kvalitni spoje uz v kytare....
Fokus PRS, Engl E530, Mesa Boogie Simul 295 Stereo, Custom Mahogany Cab 2*12 Vintage 30, Morley Mark Tremonti Power Wah,TC Electronic G-Major,Rack 8U SKB, Voodoo Labs Pedal Power 2 plus,Voodo labs Ground Control Pro midi switch, Behringer TO800, Dunlop Jazz III,Struny Ernie Ball 56-10
to uzemnění neboli bare je ten tlustý černý a zelený je zelený a tence černý je na té pacičce. Ty žluté a kdesi cosi ostatního to už tam bylo a tím je to pospojované s tonem a druhým volume. Měnil jsem ligicky jen ty od snímače. a je to celkem bordel no. ale měli jsme po ruce jen minipajku a s tou to šlo dost blbě. takže myslš že když ty spoje udělám lepší že by to mělo zlepšit problém?
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
Je to teda hrozne "prismrknuty", ta pajka evidentne neprohrala dostatecne ten plech. Ale myslim ze tohle neni hlavni pricina.
Huceni, ktere zmizi pri dotyku kovove casti - neco je asi spatne uzemene. Mas ten plechovy picguard spojenej se zemi (na tom potaku hlasitosti) ? To samy kobylka nebo strunik (aby se uzemnily i struny).
Piskani snimace i pri zatlumenych strunach - snimac asi nema zavoskovane vinuti a pri vetsim gainu a hlasitosti ty dratky nepatrne kmitaji kolem magnetu a cele se to rozvazbi. Slusne snimac (treba RM
) jsou zalite voskem a tohle vubec nedelaji. Zrejme ten tvuj ma od "pana Duncana" jenom to jmeno 
Huceni, ktere zmizi pri dotyku kovove casti - neco je asi spatne uzemene. Mas ten plechovy picguard spojenej se zemi (na tom potaku hlasitosti) ? To samy kobylka nebo strunik (aby se uzemnily i struny).
Piskani snimace i pri zatlumenych strunach - snimac asi nema zavoskovane vinuti a pri vetsim gainu a hlasitosti ty dratky nepatrne kmitaji kolem magnetu a cele se to rozvazbi. Slusne snimac (treba RM
Hraju výhradně na šrot.
Tak vosk ve snímačích se po nějaké době rozpadá takže ho zkusím navoskovat. Ten pickguard se mi dotýká jen přepínače na snímače. Ale v tomhle bych problém neviděl - dotýkal se i s tím starým snímačem.
Jenže ono to nebude celkovým uzemněním ten krkový hučí úplně neznatelně - hrozně malinko akorát když se dotknu pickguardu tak zaznamenám malý rozdíl, kdežto ten kobylkáč hučí podstatně víc a když se dotknu pickguardu rozdíl je podstatně znatelnější.
Jenže ono to nebude celkovým uzemněním ten krkový hučí úplně neznatelně - hrozně malinko akorát když se dotknu pickguardu tak zaznamenám malý rozdíl, kdežto ten kobylkáč hučí podstatně víc a když se dotknu pickguardu rozdíl je podstatně znatelnější.
Tak problém s pískáním vyřešen. Vyhrabal jsem ve sklepě 4 svíčky roztavil je a zalil to - pískot je ta tam.
doporučuju každému komu začnou snímače při vyšších hlasitostech pískat ikdyž drží kobylku
- Jaguar master
- Kontaktovat uživatele:
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
pen picguard je uzeměný přes poťáky - je mezi něma prostě kontakt.... Podle mě tam ale díky němu může vznikat dvojitá zem - zem ej spojená na více místech, mezi kterejma může bejt lehce jinej potenciál a prostě se chová jako vodič a tím vytváří nežádoucí signál. asi ybch projistotu ještě uzemnil tu zem... jinak napaájené mi to přijde dobře.... čuník bych tomu neřek. Čuníci si ti fabrikoví páječi, co používaj lowendový dráty a polovina spojí drří an dobrý slovo. Důležitý je nejdřív začínovat celej drát až pu bužírku a ten pak pájet... Pokud je cín jn na špičce, tak se snadno vykroutí, nebo zlomí. Osobně bych ten spoj ještě krapet propekl, aby sedl větší plochou na ten pot.. neboj se kdyžtak použít dvě pájky, když to nepude. TA izolace teda opravdu nějaká ukouslá no... Bužírku neoholovat moc, aby se to tam pak nemohlo kratovat. Jinak o ale vypadá,ž e by ten spoj mohl držet..
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
- pigdestroyer
- last.fm: tlumok
- Bandzone: pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
- Jaguar master
- Kontaktovat uživatele:
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
snad tammůže být nějakj odpor, na něm úbytek napětí a tak.... hlavní je zemnit dobře a pokud možno do jednoho bodu.Jaguar master píše:Jak se uzemní zem?
Teda byla ta odpověď vůbec mířená na moji otázku?
Roztavil jsem svíčku sundal ze snímače takový ten kryt ala emg (pod ním je ještě klasický humbucker -
a ten jsem ponořil do vosku tak jak je a potom jsem vosk akorát na vršku krytu oškrábnul at to nevypadá blbě.
a ten jsem ponořil do vosku tak jak je a potom jsem vosk akorát na vršku krytu oškrábnul at to nevypadá blbě.Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
- Jaguar master
- Kontaktovat uživatele:
to turbo_MaCk: no zemním to podle schématu, na každém poťáku ne
(lehce OT) zemněné něco. Ale co kdybych ty místa kde jsou poťáky odizoloval? Třeba kouskem ilozačky to podlepil. Potom by stačilo teda jen uzemnit ten pickguard normálně drátem na společnou zem (některý z poťáků)?
Popř. jak to řešit s tím odporem? Jak velký a jak ho zapojit?
Pro mně jsou odpory atd...velká neznámá
To víš na stavebce se elektro neřeší 
EDIT: citace z bas od Janec:
(lehce OT) zemněné něco. Ale co kdybych ty místa kde jsou poťáky odizoloval? Třeba kouskem ilozačky to podlepil. Potom by stačilo teda jen uzemnit ten pickguard normálně drátem na společnou zem (některý z poťáků)?
Popř. jak to řešit s tím odporem? Jak velký a jak ho zapojit?
Pro mně jsou odpory atd...velká neznámá
EDIT: citace z bas od Janec:
Takže to možná ani nebudu muset zemnit, a možná by to nešlo ani pájetNerez, stejně jako hliník je magneticky netečný = ovlivní elektromagnetické pole snímače asi tak, jako makeup ovlivňuje hudbu skupiny Kiss (pouze vizuálně) Very Happy
Final Frontier
- Abu
- Kontaktovat uživatele:
Elektricka vodivost a magnetizmus jsou trochu jine veci. Podle me by kazda elektricky vodiva vec (tedy i nemagneticky hlinik atd) na kytare mela byt spojena se zemi, jinak budou problemy. Vyjimkou jsou samozrejme takovy pidiveci jako sroubky, tam je to jedno, ale plechovej pickguard bych uzemnil na 100%.Jaguar master píše:Takže to možná ani nebudu muset zemnit, a možná by to nešlo ani pájet
A nerez asi fakt pujde hodne blbe pajet.
Hraju výhradně na šrot.
- Jaguar master
- Kontaktovat uživatele:
- Abu
- Kontaktovat uživatele:
To by asi bylo nejlepsi a nejjednodussi reseni, jeden potak nechat primo spojenej s tim plechem.
Hraju výhradně na šrot.
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
OP: vůbec. Největší utrpení pájet na kliník fakt že jo....Abu píše:Elektricka vodivost a magnetizmus jsou trochu jine veci. Podle me by kazda elektricky vodiva vec (tedy i nemagneticky hlinik atd) na kytare mela byt spojena se zemi, jinak budou problemy. Vyjimkou jsou samozrejme takovy pidiveci jako sroubky, tam je to jedno, ale plechovej pickguard bych uzemnil na 100%.Jaguar master píše:Takže to možná ani nebudu muset zemnit, a možná by to nešlo ani pájet
A nerez asi fakt pujde hodne blbe pajet.
s tím poťákem. Přesně jak říkáš. ideální by bylo jeden neodizolovat, naopak ho očistit, aby měl co nejlepší kontakt s pickem a přez něj to uzemníš (dál pak do kobylky samozřejmě.