Struny na basu
Pravidla fóra
Tak jsem natahnul ty Sfarza (45-100) a vyzkoušel hnedka na Galčovi. Po první zahrané zkoušce se mi zdá zvuk dost tenký a více do výšek (obvykle mám totiž na base trošku více vytáhnuté výšky, ale ted jsem to nemusel dělat).
Ečko na sucho nezní příliš dobře, v aparátu už je to lepší, přesto z toho ale není cítit ta hutnost nové ocelové struny.
Na slap mi struny nezní příliš dobře, nejlépe zní s trsátkem.
Toť mé review.
Ečko na sucho nezní příliš dobře, v aparátu už je to lepší, přesto z toho ale není cítit ta hutnost nové ocelové struny.
Na slap mi struny nezní příliš dobře, nejlépe zní s trsátkem.
Toť mé review.
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Nevíte jestli se dělají nějaké hybridní sady? Myslím jako třeba 40, 60, 80, 100, 135... Prostě aby tam to Hčko tak nevlálo...
Jinka mám zbrusu nově profesionálně natáhlé červené Warwicky a ten zvuk úpe brutálně kovový...jak na akustice nové třináctky...
Jo a ještě k natahování...bavil jsem se o tom s panem kytarářem a ten říkal že by to mělo být namotané odshora dolů a těch zavitů by tam mělo být co nejvíc ale NEPŘEKRÝVAJÍCÍCH SE samozřejmě aby ta struna vycházela od kolíku co nejníž a byla oproti krku jakoby co nejvíc zalomená...jestli mě chápete...
Jinka mám zbrusu nově profesionálně natáhlé červené Warwicky a ten zvuk úpe brutálně kovový...jak na akustice nové třináctky...
Jo a ještě k natahování...bavil jsem se o tom s panem kytarářem a ten říkal že by to mělo být namotané odshora dolů a těch zavitů by tam mělo být co nejvíc ale NEPŘEKRÝVAJÍCÍCH SE samozřejmě aby ta struna vycházela od kolíku co nejníž a byla oproti krku jakoby co nejvíc zalomená...jestli mě chápete...
*bass >>> Squier Vintage Modified Jazz Bass
*komb >>> Line6 LowDown Studio 110
*cable >>> Adam Hall
*case >>> kufřík (+Warwick RB20505 B)
*stand >>> Warwick RS20800 B
*strings >>> Hartke HSB440
*effects pedal >>> Zoom B2
--------------------------------------
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
*cable >>> Adam Hall
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
Nad tím natahováním zřejmě nemá cenu špekulovat, at si to každej natáhne jak chce, když mu to ladí. Jediný co teda jako fakt vadí, když ta struna trčí ven, chápete když někdu to strunu nenamotává od konca a ten 15cm konec nechá trčet ven a neustřihne to 
mě ale fatk nehorázně s**e že Warwick nedělaj sady 45-100, nechápu proč, bych to kupoval jedna radost...
mě ale fatk nehorázně s**e že Warwick nedělaj sady 45-100, nechápu proč, bych to kupoval jedna radost...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
natáhlé kytarářem (to měl být joke...)cenda píše:co to je profesionálně natáhlé struny???
to u mě ani nejde... já ten konec strčím do dírky v tom kolíku takže se to musí předem uštípnout... jen se to nesmí přehnat...jednou jsem tu četl že to nějaký borec uštípl moc a měl tam pak půl závitu...KIWI píše:Jediný co teda jako fakt vadí, když ta struna trčí ven
*cable >>> Adam Hall
*cable >>> Adam Hall
-
BUDAJ-31
Hej mám problém s novýma strunama... mám ty červené warwy a jako dobrý ale nějak mi drhnou... máznul jsem to tímhle http://www.musiccenter.cz/GHS-FAST-FRET ... y/:3:17758 a je to sice mastné ale furt to sem tam zadrhává... nemáte tip co na to?
*cable >>> Adam Hall
*cable >>> Adam Hall
- DJmanasek
- Rádce
- Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
- Kontaktovat uživatele:
No, já mám teďka nové Černé Warwicky Handmade, a ty jsou naprosto skvělé, zvuk je úplná lahoda 
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40

Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40

vzal sem si teďka Olympie na pětku... sice jsou slabší než sem zvyklej ačkoliv jsou značený jako 0,45 tak na Béčku vychází o jednu desetinu míň než sem vždycky měl... zvukove jsou takovej ten střed ani šit ani nic extra co by mě posadilo na řiť (takový sem ještě neslyšel)... tak sem zvědavej kolik toho vydrží... zatim se mi líbí...
-
BUDAJ-31
kedy si mi pisal?:D nbolo to na SK fore bo ja si ani uz nepametam , predavac z hudobnin my ich poradil ze su lepse ako tie EBS co som mal..no zatial hraju celkom fajn ale uvidim casom..ty si ich nemal?ako dlho moze vyzdrzat ta zelezitost ked ich aj po hrani cistim cistidlom?garde píše:....."Budaj" nehnevaj sa ale Ty si taký toto onéééé......veď som Ti písal, že sú to fajn struny.....choď kludne do nich.....BUDAJ-31 píše:a nikto nic ohladom tych Rotosouund?doplnujem ze to je taky orange obal
Mám ten stejnej problém. Před pár týdny jsem je natáhl na bezpražec a musím je dat pryč. Hrozně mi na tom drhnou prsty a nedá se na tom dělat žádný glisando. Na normální pětce jsem s nima velice spokojenej a nemám důvod měnit..annY:. píše:Hej mám problém s novýma strunama... mám ty červené warwy a jako dobrý ale nějak mi drhnou... máznul jsem to tímhle http://www.musiccenter.cz/GHS-FAST-FRET ... y/:3:17758 a je to sice mastné ale furt to sem tam zadrhává... nemáte tip co na to?
Když jsem se po telefonu bavil s borcem z Music data tak mi říkal, že ty červený warwy jsou hrozně drsný. A je to tím, že jsou ocelový. Jestli chceš něco co víc klouže tak mi doporučil niklový struny. Dneska jsem si koupil D´Adario Nickel wound XL 45. Tak jsem zvědavej jeslti to bude lepší jak mi tvrdil
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
-
BUDAJ-31
Hm.. jaký struny dává na basy Harley Benton? 
Trsátka: Sharkfin by Landström | Struny: Ernie Ball Top Heavy | Kytara: Fender Stratocaster | Efekti: Fender PT 100, Fender Fuzz-Wah (& booster), BBE Green Screamer, Boss DS-1 | Hlava: Blackheart Little Giant BH5H | Repro: Blackheart BH 112 / Kombo: Crate BT-15 | Hraju od léta 2007
jaký mají ty nikláky zvuk oproti ocelovkám? škoda že teďka nemám prachy...pak pls poreferuj co ty tvoje...aivn86 píše:Mám ten stejnej problém. Před pár týdny jsem je natáhl na bezpražec a musím je dat pryč. Hrozně mi na tom drhnou prsty a nedá se na tom dělat žádný glisando. Na normální pětce jsem s nima velice spokojenej a nemám důvod měnit..annY:. píše:Hej mám problém s novýma strunama... mám ty červené warwy a jako dobrý ale nějak mi drhnou... máznul jsem to tímhle http://www.musiccenter.cz/GHS-FAST-FRET ... y/:3:17758 a je to sice mastné ale furt to sem tam zadrhává... nemáte tip co na to?
Když jsem se po telefonu bavil s borcem z Music data tak mi říkal, že ty červený warwy jsou hrozně drsný. A je to tím, že jsou ocelový. Jestli chceš něco co víc klouže tak mi doporučil niklový struny. Dneska jsem si koupil D´Adario Nickel wound XL 45. Tak jsem zvědavej jeslti to bude lepší jak mi tvrdildoufám, že jo.
*cable >>> Adam Hall
*cable >>> Adam Hall
Tak jsem natáhl ty niklový d´adaria. Mám je tam zatím chviličku. Zvuk je zatím o poznání výraznější než ty červený warwy. Nemyslím to tak, že by ty warwy nehrály, ale niklovky jsou prostě víc výrazný na vejškách a hodně cinkají. S tím klouzáním měl chlapík pravdu. Je to o dost lepší, ale hlazený struny jsou prostě hlazený struny. jenže ty zase nemají takovej zvuk....
Takže suma sumárum zatím se mi to líbí. Niklovky mají takovej jasnější zvuk. Ocelový struny jsou takový trošičku chladnější né tak ostrý.
Ale spíš mi dej ještě tak týden 14 dní, až se trochu ohrají. A pak se napíšu ještě. Jak budou hrát až si sednou... Teď jsou fakt úplně nový.
Takže suma sumárum zatím se mi to líbí. Niklovky mají takovej jasnější zvuk. Ocelový struny jsou takový trošičku chladnější né tak ostrý.
Ale spíš mi dej ještě tak týden 14 dní, až se trochu ohrají. A pak se napíšu ještě. Jak budou hrát až si sednou... Teď jsou fakt úplně nový.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801