No name zakázková basa vs. levnej Stagg

Precission, Jazz, Modern, ...
Odpovědět
lu.kas
Kontaktovat uživatele:

No name zakázková basa vs. levnej Stagg

Příspěvek od lu.kas »

Zdravím,
plánuju začít s hraním na basu - zatím nemám žádné zkušenosti. Na první nástroj mám dost málo peněz a tak řeším jak ušetřit.
Narazil jsem na inzerát použité baskytary udájně vyrobené na zakázku, aktivní SBS elektronika. Nic víc o ní nevím.
Řeším tedy, jestli koupit radši tu nebo novýho extrémně levnýho Stagge BC300. Nic moc konkrétního jsem tady na foru o něm nenašel, ale když vidím názory na levný basy obecně, napadá mě jestli teda nebude lepší tahle, s aktivní elektronikou. Na co bych se měl prodejce zeptat?

Co byste mi doporučili?

Díky

Vím že výběr levný basy tady už byl hodněkrát, ale na modely který mě zajímaj nikde moc žádný reference najít nemůžu, tak se ptám.
Naposledy upravil(a) lu.kas dne 15.02.2009 22:23, celkem upraveno 2 x.
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Doporučil bych jet tu basu vyzkoušet s někým kdo tomu rozumí. Pokiud ti řekne že nestojí za nic a at ju nebereš, mužeš začít řešit jiný možnosti.
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
lu.kas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lu.kas »

Bohůžel ten člověk bydlí dost daleko, já jsem bez řidičáku a busama je to komplikovaný a nikoho, kdo basám fakt rozumí neznám - člověk kterej na to chodil asi dva roky do hudebky se tak asi brát nedá... :)

A co si myslíte o tomhle? SX není zlá značka, ne? Mělo by se jednat o zakázkovej kus, ale právě proto o tom není moc informací...
Dr.Stein

Příspěvek od Dr.Stein »

Nekupuj nic z levnejsich kompletu.... a raci vubec nic z nich... Ten Stagg neni
moc velky terno... kamarad mel nejaky problemy s krkem, ale jinak je s ni spokojeny... do zacatku ti to bude stacit.... nebo jeste se muzes mrknou po nejaky Cortce na kytarach, nebo Ibanezach...
Gallien Krueger RB1001, Kustom Deep End 410, S.b.Fender JazzBass, Compresor Samson16C, Monster Cabell
A chuť do hry...
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Mě jenom přijde divné, že by basa na zakázku stála tolik, co Stagg... Buďto je s ní něco v nepořádku, nebo je to nějaká noname bez loga (nebo s obroušeným logem).
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

rozhodně je t zvláštní basa... Myslím tu home made. jestli to nemá žádnej "rodnej list" a nevíš co to je. Tak bych to nebral. jestli se cena pohybuje v řádech pár málo tisíců. to bych raději koupil nějakou novou levnou ibanezu nebo fokusku. Máš na to aspon 2 roky záruky.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
lu.kas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lu.kas »

Cituju co mi k ní napsal:
Bassa je vyrobena malou slovenskou firmou SBS před asi pěti lety. Nevím jestli firma existuje.
Jsem druhý majitel nástroje a hrraju na něj bez problémů tři poslední roky,naposled asi před měsícem.
Basa hrála ve zkušebně,na koncertech v klubech a střihla si i pár festů.
Prodávám ji proto,že se mi nedávno za velmi výhodných podmínek dostala do ruky 5ti strunná Fender jazzbass a to je přecejen trochu jiná liga...
SBS -ka hraje čistě,trochu víc středově a nemá žádné mechanické ani elektrické skryté závady.
Jediné co jí chybí je svrchní matka vstupního konektoru na šňůru. Nijak to nevadí a jeho výměna je opravdu korunová záležitost a zabere asi 20 minut."
Na tu SX říkáte co? Začíná mi bejt víc sympatická...
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

basak RattleBucket ma basu od SBS kopie musicman si myslim, a na koncerte to hralo dobre....
Kustomator

Příspěvek od Kustomator »

Ono nechat si udělat basu na zakázku u kytaráře určitě vyjde na víc, než levná nová. Pod 20 tisíc se se zakázkovou nevejdeš. Doporučoval bych ti na začátek poohlédnout se po Jazz Bass Squieru, je za pěknou cenu a zpracování na velmi dobré úrovni.
Basa: Apollo DGB-1350, Kombo: Kustom KBA30X, Struny: Jimi Hendrix 1202 XL, Trsátka: Jim Dunlop X-H, Kabely: Stagg
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

hele jde o to taky za kolik ti ji nabízí? Ona by nemusela být špatná. Ale jestli by ti ji posílal a ty nevíš vlastně co kupuješ tak je to docela riziko.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
lu.kas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lu.kas »

no 1500... To je samozřejmě výborná cena, až moc - podezřelá... A váhám mezi tou SX, podle fotek vypadá v lepším stavu, a i se mi víc líbí...

Jak velkej může bejt rozdíl ve zvuku tý aktivní vs. pasivní (SX) elektroniky?
lu.kas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lu.kas »

Mno nic, vzal jsem tu SX a v rámci možností mého posouzení jsem s ní spokojen...
Adanos

Příspěvek od Adanos »

SBS nieje firma ktorá vyrába basgitary ale snimače a elektroniku, ale úprimne povedané sú to najlepšie snímače vyrábané v strednej Európe , používa ich napr. Rudo Sivčák profesionálny výrobca basgitar, a na tu basu je ta cena viac než podozrivá.
Naposledy upravil(a) Adanos dne 1.01.2010 20:54, celkem upraveno 2 x.
Strandberg Boden Prog 6 Black;
Strandberg Boden Standard 6 Trem Gold
Ibanez S420; Ibanez S8QM; Harley Benton CST-24T;
Keen Art Series Strat; LAG Tramontane T70DCE
Fortin Sigil; Peavey 6505+; Orange PPC 412 AD
Sivčák 5 Custom Bass
Epiphone Thunderbird IV
Marshall MB4210
garde

Příspěvek od garde »

Adanos píše:SBS nieje firma ktorá vyrába basgitary ale snimače a elektroniku, ale úprimne povedané sú to najlepšie snímače vyrábané v strednej Európe , používa ich napr. Rudo Sivčák profesionálny výrobca basgitar, a na tu basu je ta cena viac než podozrivá.
....waaaauuuu super kúsok tá basa....vitaj na začiatok....dovolím si oponovať Ti SBS snímače sú jedny z najlepších snímačov vyrábaných v strednej Európe, aj Sivčák aj Keller....používali aj Kent Armstrongy....osobne si myslím, že za SBSkami nezaostávajú......

....a pre kupujúceho.....mal si si kúpiť radšej tú homemade basu....určite len omrzela majiteľa a potrebuje ju predať a je mu jedno, že za koľko.....
Lakland Skyline 55-02 DLX
GK 700RB-II + GK 810SBX
kapela: http://bandzone.cz/unknownman
Adanos

Příspěvek od Adanos »

Jasné že nezaostávali ale je to len vec vkusu ja výrobcu SBS osobne poznám a chcem povedať že sú kvalitne a viem že bi mi vyhovel v mojich nárokoch , preto bi som volil radšej SBS
Bude asi pravda že ho omrzela , hlavne keď písal že nemá žiadne vady , za tu cenu bi som ju bral
Naposledy upravil(a) Adanos dne 1.01.2010 20:54, celkem upraveno 3 x.
Sivčák 5 Custom Bass
Epiphone Thunderbird IV
Marshall MB4210
garde

Příspěvek od garde »

garde píše:....waaaauuuu super kúsok tá basa...
....týmto som ale myslel Tvoju basu....
Lakland Skyline 55-02 DLX
GK 700RB-II + GK 810SBX
kapela: http://bandzone.cz/unknownman
Adanos

Příspěvek od Adanos »

garde píše:
garde píše:....waaaauuuu super kúsok tá basa...
....týmto som ale myslel Tvoju basu....
Ja viem :D , je to síce čína ale narazil som na dobrý kúsok , a pri dobrom nastavení sa nanej hra perfektne
Sivčák 5 Custom Bass
Epiphone Thunderbird IV
Marshall MB4210
Odpovědět

Zpět na „Baskytary“