jaký mikrofon?

Dynamické, kondenzátorové, bezdrátové, ...
Odpovědět
spriteOL

jaký mikrofon?

Příspěvek od spriteOL »

ahoj všem...potřeboval bych poradit jaký koupit mikrofon...pročetl jsem hodně diskuzí a spíš me to vic zmatlo nez pomohlo:D...chci doma něco aspon trochu solidně nahrát..jde mi hlavně o zpěv...mám hlas zhruba v toníně ala Elton John...kdyby to hrálo nějakou roli...nechci do mikrofonu vrážet zase hodně peněz,ale aby se dalo nahrát nějaky slušny demo a znělo to aspon dobře.....sice par lidi co mělo možnost slyšet nějakou moji nahravku,kterou jsem nahral na nějakym chrchlaku za 100penez tak jim to pripadalo super,ale precijen chci zkusit kvalitnějši vybavení... ....takže spíš uvažuju o nějakym velkomembránovým studiovym mikrofonu.. docela se mi zamlouva tenhle.. http://www.audiopro.cz/prodejni-katalog ... y/c-1.html jeslti s tím ma někdo zkušenosti budu rad..nebo poradte jaky vybrat.. cena tak max do 2600,-kdyby se dalo...využiju to v 99% na nahravani doma..vsem dekuju za pripadny rady....
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Poohlidni se po mikrofonech MXL, napr. model V67 je presne ve tvych cenovych moznostech, poslouzil by i MXL 990 - ten mam a je na vokaly celkem slusny. Nezapomen, ze ale potrebujes kvalitni mikrofonni predzesilovac s phantomovym napajenim.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

Shure beta SM58 - to je vyzkoušená klasika a standard na většině profi i amatérských podiích. Podle mě by každý zpěvák tenhle kousek (klidně i v hand provedení) měl vlastnit. :wink:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Monikad píše:Shure beta SM58 - to je vyzkoušená klasika a standard na většině profi i amatérských podiích. Podle mě by každý zpěvák tenhle kousek (klidně i v hand provedení) měl vlastnit. :wink:
1) SM58 se v jinem nez "hand" provedeni nedela
2) SM58 je mnohem drazsi nez spousta beznych velkomembranovych kondenzatoru, ktery budou mit lepsi zvuk.

Shure SM58 je mozna standard na podiich, ale ve studiu ti minimalne pri nahravani zpevu na moc veci neni.
Somnus Aeternus
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Wohma píše: ........ 1)SM58 se v jinem nez "hand" provedeni nedela
2) SM58 je mnohem drazsi nez spousta beznych velkomembranovych kondenzatoru, ktery budou mit lepsi zvuk.

Shure SM58 je mozna standard na podiich, ale ve studiu ti minimalne pri nahravani zpevu na moc veci neni.
1) opět omyl. Můj i tvůj. Dělá se nejen do ruky, ale i v náhlavních provedeních (samozřejmě jen ta vložka mikrofonu). Moje chyba je v nepřesný terminologii... myslela jsem na bezdrát.

2) SM 58 není tak drahý, ovšem v porovnání se srovnatelnými kousky konkurence. je ale fakt že studiově se dají používat jiné mikrofony, ale o hodně dražší. na druhou stranu z logiky věci netuším, proč by si kolega-zpěvák měl pořizovat špičkový studiový mikrofpon. kdyby vybavoval studio, tak snad, ale jinak?? každé studio, do kterého zavítá mu stejně patřičné vybavení nabídne.
naprotitomu na podiu se mu vlastnictví tohoto mikrofonu hodí. Ano, každý zvukař je schopen mu nějaký mikrofon ke zpěvu nabídnout, no svůj je svůj. A nejde jen o kvalitu, ale i o pocit, o hygienu (kdo často hraje ví, jak tty "putovní" mikrofony častokrát nevoní).... prostě je to pro zpěváka dobré.

je pravdou, že mé zkušenosti jsou sice letité jak z pohledu od mixu tak z podia, no 99% z živých vystoupení. Studiová práce mě potkává coby hudebnici jen opravdu zřídka a rozhodně mi stačí prsty na rukou to spočítat. :lol:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

No vicemene souhlasim, ale autor pise, ze bude v 99% mikrofon pouzivat na nahravani doma. Co se tyce hygieny, muze to byt trochu podivinske, ale staci si koupit vlastni "grill" mikrofonu, kterej vyjde na 7 dolaru + posta, a o hygienu je pri zapujcovani mikrofonu postarano :) Mne osobne to prijde jako mnohem ekonomictejsi reseni. SM58 ti zapujci v podstate kazdej zvukar (i kdyz tedka se hodne vidi spis Audixy), takze je to z myho pohledu noseni drivi do lesa, zvlast, kdyz autor ocividne koncertni snuru neplanuje ;)

No abych to nejak uzavrel: Dobry zvuk se da pochopitelne dostat z dynamickych i kondenzatorovych mikrofonu (aspon z vetsiny), ale do studia je praktictejsi a lepsi kondenzatorovy, ktery ovsem nelze pouzit na koncerte (alespon ne na zpev). SM58 bude mit naproti tomu o neco horrsi zvuk, ale bude mozne jej pouzit ve zkusebne a na koncerte. Jinymi slovy je to o prioritach.
Somnus Aeternus
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Jo, s tím posledním odstavcem souhlasím beze zbytku. :wink:
spriteOL

Wohma

Příspěvek od spriteOL »

fantomovy napajeni mam...teda mam zvukovku E-MU tracker pre....
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Ta ma navic i dost slusnej preamp, tos koupil dobre :)
Somnus Aeternus
spriteOL

Příspěvek od spriteOL »

Wohma: tak to jsem rad,ze nemam nejakej totalni sh*t...no tka jeste poresit ten mikrak...jinak dik za rady.... 8)
pavel2
Odborník

Příspěvek od pavel2 »

No, když už kondenzátor, tak plnohodnotnej a to nebude pod 3000,- Kč.
Levnější micy jsou často dost mizerné...

Z dynamik k občasnému pódiovému využití a pro častější nahrávání můžu doporučit AKG D5.

Jde o povedený dynamický mikrofon s dostatečným frekvenčním rozsahem a jsou dnes k mání okolo 2000,- Kč.

Špičkový je pak D7, ovšem cena je kolem 5000,- Kč.

Z cenově dostupných kondenzátorů, které zvládnou jak studio, tak live je třeba Rode M3.

Samozřejmě je důležité jaký máš hlas a co/jak vlastně zpíváš.

SM58 je opravdu velká legenda, ale jinak nic moc.

Mám je všechny k dispozici a D5 je na zpěv drtivě nejfrekventovanější
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Pavel2: Doporucuju nekde vyzkouset mikrofony MXL, budes asi mile prekvapen ;)
Somnus Aeternus
spriteOL

Příspěvek od spriteOL »

tak zitra mi mikrak prifrci,tak jsem zvedaveeej...
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

Wohma píše:Pavel2: Doporucuju nekde vyzkouset mikrofony MXL, budes asi mile prekvapen ;)
na MXL si brousím zub.... příští měsíc začíná rachota a první prachy dou na danelectro cool cat tremolo a na MXL a následně Shure SM57
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Odpovědět

Zpět na „Mikrofony a snímání“