Jaké používáte trsátko???

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
mehari

Příspěvek od mehari »

woro90 píše:To fakt s tak zmrvenou technikou uhraje metal? No to je borec... Jak dobře by asi hrál, kdyby to trsátko nezarážel pod struny...
mno v tom je tak trochu ten kříž, nechci tu spamovat tohle téma, ale ve zkratce bych se pod jeho styl hraní a pod samotnou hudbu nepodepsal ani za 100 gibsonů. Bohuž stránky jim nefungují (torzo je zde https://www.ic.cz/s/?search=darkhearts), abys mohl posoudit sám... :wink:
LP Epi SP.II, Laney 65W (hybrid)
Homer:Podle testu jste oba idioti.
Lenny:Fakt? Díky. Kolik jsme dlužni?
woro90

Příspěvek od woro90 »

mehari píše:
woro90 píše:To fakt s tak zmrvenou technikou uhraje metal? No to je borec... Jak dobře by asi hrál, kdyby to trsátko nezarážel pod struny...
mno v tom je tak trochu ten kříž, nechci tu spamovat tohle téma, ale ve zkratce bych se pod jeho styl hraní a pod samotnou hudbu nepodepsal ani za 100 gibsonů. Bohuž stránky jim nefungují (torzo je zde https://www.ic.cz/s/?search=darkhearts), abys mohl posoudit sám... :wink:
Lautr nic. Prázdná stránka... Ale jestli neumí hrát s normálním trsátkem, hraje s nenormálním a neumí hrát ani s ním, pak prostě neumí hrát a ještě si vymýšlí blbiny, ne? :wink:

Ale k tématu: Nedávno jsem nakoupil spoustu trsátek různých druhů, a zatím u mě vedou: Brain .73, .88, Dunlop Frank Kozik Tortex .60, .73, 1mm (je mi na nich sympatická ta průsvitná bílá barva a vtipný potisk), z trojstranných Gibson Medium, Dunlop Tortex .60, ze speciálních Jazz III, Big Stubby 1mm a desetikoruna.

Star Picks mě zklamaly, ta hvězdička je jinde, než to držím (je strašně vysoko), a na klíčích stejně mám provrtané Brain .73.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
mehari

Příspěvek od mehari »

:D Slušně řečeno jsi ho celkem vystihnul.

Mno to je moc hezkej arzenál picků. Předpokládám, že spolu hezky kontrastujou a na koncíku to vypadá trochu jak na diskotéce :lol: .
woro90

Příspěvek od woro90 »

mehari píše::D Slušně řečeno jsi ho celkem vystihnul.

Mno to je moc hezkej arzenál picků. Předpokládám, že spolu hezky kontrastujou a na koncíku to vypadá trochu jak na diskotéce :lol: .
Kdyby na koncíku... V kapele na kytaru bohužel nehraju, není čas... Já jenom hrozně často trsátka ztrácím, takže je mám všude možně - a při té příležitosti zkouším, čím se mi dobře hraje. Ale barvičky mám :D
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
mehari

Příspěvek od mehari »

woro90 píše:Kdyby na koncíku... V kapele na kytaru bohužel nehraju, není čas... Já jenom hrozně často trsátka ztrácím, takže je mám všude možně - a při té příležitosti zkouším, čím se mi dobře hraje. Ale barvičky mám :D
:D To ztrácení možná trochu souvisí s tim, co máš v podpisu, ne? :D
woro90

Příspěvek od woro90 »

mehari píše:
woro90 píše:Kdyby na koncíku... V kapele na kytaru bohužel nehraju, není čas... Já jenom hrozně často trsátka ztrácím, takže je mám všude možně - a při té příležitosti zkouším, čím se mi dobře hraje. Ale barvičky mám :D
Kupodivu trsátka ztrácím i ve střízlivém stavu, i když zhruba desetkrát pomaleji... V hospodě ztrácím hlavně ta desetikorunová.
Moleek

Příspěvek od Moleek »

woro90 píše:
mehari píše:
Kupodivu trsátka ztrácím i ve střízlivém stavu, i když zhruba desetkrát pomaleji... V hospodě ztrácím hlavně ta desetikorunová.
A dokonce ani kytaru nepotřebuješ co? :lol:
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

me se stava ze mam v kapse treba 1 nebo 2 trsatka a kdyz si tam dam klice a pak je taham tak mi ty trsatka obcas vypadnou, nekdy si toho vsimnu, nekdy ne :evil:
schecter damien 7(w/ EMG 707), engl e530, l-amp 50W 6L6 poweramp, engl e212v
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
frytol

Příspěvek od frytol »

cerfotoc píše:me se stava ze mam v kapse treba 1 nebo 2 trsatka a kdyz si tam dam klice a pak je taham tak mi ty trsatka obcas vypadnou, nekdy si toho vsimnu, nekdy ne :evil:
Ja bych ztratil i trsatko, ktery by melo velikost hrany 5cm..:D poztracim je dycky..:P a tak pouzivam krabicku od energy bonbonu :D:D:!:
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Já abych je neztrácel, tak je mám v plechovce od bonbónů... Made in Stockholm- ulice Kungens k***a... :)
Banan58
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Banan58 »

Já je mám všude po pokoji a v přihrádce v kufru od kytary, vždycky se něco najde.

Zase sem se po George Dennis vrátil k želvíkům a to k 0,88 (zelený) a 0,73 (žlutý).

Chapman ML3 Modern (EMG 81+66) >>> Line6 Helix LT >>> Peavey Redstripe Bandit jako monitor - kvanta delaye a reverbu - ještě pár modrejch led diod, přeladit do open C a je ze mě Devin Townsend wannabe hadra :D
wenca93

Příspěvek od wenca93 »

ze svých 6 trsátek sem ztatil všechny, ale 4 už sem našel :D, sem líný si je dávat na jedno místo
Gibson SG --> Tech21 Sansamp British, Dallas-Arbiter Fuzzface, VOX Time machine, Digitech Whammy --> Crate V50, Kustom 12 Gauge, Marshal ms-2:D

Stara španělka - DADGAD
Cibich
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cibich »

to já je nosim v krabičce od poplašňáků btw nejvíc se mi zamlouvá Dunlop jazz 1 a Fender medium
Guitar: Harley Benton Strat
Bass guitar: Jolana Vikomt bass
Acoustic guitar: Cremona Luby
Amp: Crate FW 65
Effects: Digitech RP80
Cable: Rockcable by Warwick 6mm
Shaman

Příspěvek od Shaman »

wenca93 píše:ze svých 6 trsátek sem ztatil všechny, ale 4 už sem našel :D, sem líný si je dávat na jedno místo
No problematika mizení trsátek mě osobně zasahuje naprosto strašlivým způsobem. Koupím si jich deset a za tejden zjišťuju, že jich půlku nemám. Já prostě nechápu KAM se to proboha může ztrácet, mi to snad žere nějakej šotek nebo co.. :D
woro90

Příspěvek od woro90 »

Shaman píše:
wenca93 píše:ze svých 6 trsátek sem ztatil všechny, ale 4 už sem našel :D, sem líný si je dávat na jedno místo
No problematika mizení trsátek mě osobně zasahuje naprosto strašlivým způsobem. Koupím si jich deset a za tejden zjišťuju, že jich půlku nemám. Já prostě nechápu KAM se to proboha může ztrácet, mi to snad žere nějakej šotek nebo co.. :D
Já jsem to vyřešil - nejuniverzálnější, tj, Brain .73, mám provrtané a pověšené na klíče, na šňůrku k popruhhu u kytary a do kroužkového bloku, pak mám na klíčích provrtanou střední trojstrannou dunlopku, v peněžence mám aspoň jeden tortex mezi drobnými a za občankou další + GD 0.88, na poličce u postele mám minimálně 5 různých, a většinou si u každé kytary nechávám jedno trsátko prostrčené mezi strunami nad 12. pražcem. Mám jich spoustu, takže je mám pořád po ruce. Nikdo ale nevím, kolik se mi jich ztratí, takže zase budu nakupovat až nenajdu ani jedno. Snad abych si jedno uvázal na kalhoty k poklopci, abych o něm pořád věděl...
guitarista.2

Příspěvek od guitarista.2 »

Používám dunlopy (classa), tvrdost něco od 80-1.0. Stejně to závisí na strunách, jo a lidičky snad znáte tvrdší trsátko účinnější zvuk. :lol:
woro90

Příspěvek od woro90 »

guitarista.2 píše:Používám dunlopy (classa), tvrdost něco od 80-1.0. Stejně to závisí na strunách, jo a lidičky snad znáte tvrdší trsátko účinnější zvuk. :lol:
Do jisté míry ano, ale pokud jsi kovář, nemůžeš používat tvrdá trsátka. Třeba ke zpěvu si na akustiku beru radši měkčí (0.73) s normální špičkou, občas s kulatou pro ostré výšky a méně středů, na elektriku mám rád na doprovody tvrdší obyčejné, a na melodie Jazz III. U té akustiky se totiž rád rozmáchnu a když to víc prožívám, napálím to občas moc. Mám na ní dvanáctky struny a 1mm tortex už je moc. Ta třiasedmdesátka je dost tvrdá na to, abych ty struny dokázal přervat, ale dost měkká, aby se zasekávala nebo brala struny moc silně když zapomenu na techniku a soustředím se na hudbu :wink: Na strumming prostě úplné kopyto nejde použít, je to spíš o tom, zvolit trsátko podle síly strun a stylu hraní, aby umožnilo zapráskat strunami o pražce, ale prominulo drobné chybky. A tvrdší trsátko sice umožňuje hlasitější hraní, ale platí to jen o těch tenkých. 1mm hraje skoro stejně jako 3mm, jen se jinak drží.

...jo nakonec jsem si to na ty kalhoty vážně pověsil, ale ne k poklopci ale do kapsy :D
Andreee

Příspěvek od Andreee »

Ja problematiku ztraceni trsatek resim tak, ze si jednou za dva mesice koupim 5 trsatek a vzdycky kdyz zrovna potrebuju trsatko, tak se kouknu pod klavesnici, pod podlozku k mysi, na televizi.. Proste nekde to trsatko vzdycky bude :)
Jinak pouzivam dunlopy sede 0.7 a 0.8.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Andreee píše:Ja problematiku ztraceni trsatek resim tak, ze si jednou za dva mesice koupim 5 trsatek a vzdycky kdyz zrovna potrebuju trsatko, tak se kouknu pod klavesnici, pod podlozku k mysi, na televizi.. Proste nekde to trsatko vzdycky bude :)
Jinak pouzivam dunlopy sede 0.7 a 0.8.
He he, používám stejnou techniku - na každém místě doma, kde potenciálně můžu hrát, se jistě nachází minimálně jeden Dunlop Tortex Jazz H3 :P
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Já mám pár záložních v kasičce :D (Bohužel peněz je tam pomalu ještě míň :lol: ) Jináč jsem si koupil od Dunlopu ten držák (ten pěknej - né ten ošklivej) a dal ho zezadu na hlabu s tim že to neni vidět a jsou vždy po ruce
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“