Jak docílit tohoto zvuku? (sběrné téma)

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Zdenall

Příspěvek od Zdenall »

ok co by stálo toto všechno :D
# Rocktron Banshee Talk Box
# DigiTech Matel Master Distortion
# Outbox Fuzz/Buzz Box
# Ibanez LF-7 Lo Fi Filter Pedal
# Ibanez DE-7 Dealy/Echo
# Electro-Harmonix Small Stone Phaser (slow)
# Electro-Harmonix Small Stone Phaser (faste)
# Ibanez BC-9 Bi-Mode Chorus
# Dunlop UV-1 Uni-Vibe Rotating sp. Effect
# Boss PS-5 Super Shifter
# Boss RV-3 Digital Reverb/Delay
# Digitech XP-100 Whammy-Wah (pr. 04)
# Digitech XP-100 Whammy-Wah (pr. 13, 18, 21)
# Whirlwind Selector A/B Box (clean/dirty)
# Whirlwind Selector A/B Box (MB/Diesel dirty)
Obrázek
Obrázek
Nesst
Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

To si děláš srandu, ne? Mazej použít google...
Zdenall

Příspěvek od Zdenall »

ja cel jen odhatt nebudu dam davat postupne kazdý zvlášť
Obrázek
Obrázek
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

stálo by to HODNĚ a nevím k čemu ti je přesně okopírovat někoho efekty, snad si postupne kupuj krabičky co potřebuješ, ale jen tak si koupit vsechny krabky co ma nekde Munky napsany... :roll: :)
schecter damien 7(w/ EMG 707), engl e530, l-amp 50W 6L6 poweramp, engl e212v
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
Zdenall

Příspěvek od Zdenall »

jen jen me zajima co by to mohlo stat 10 000 20 000
Obrázek
Obrázek
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

beztak aktivne pouziva tak dve tri krabky, zbytek ma jen kvuli jedine pisnicce ne:Dspis nez krabky bych investoval do K7...podle seznamu tech krabek este usetris ne:D
mxMichael
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mxMichael »

Jen tak pro zajimavost jaky mas vlastne zesilovac ? me by totiz celkem zajimalo jaky zvuk by jsi s pomoci tech krabicek dostal treba z behringera :D :D
Fokus PRS, Engl E530, Mesa Boogie Simul 295 Stereo, Custom Mahogany Cab 2*12 Vintage 30, Morley Mark Tremonti Power Wah,TC Electronic G-Major,Rack 8U SKB, Voodoo Labs Pedal Power 2 plus,Voodo labs Ground Control Pro midi switch, Behringer TO800, Dunlop Jazz III,Struny Ernie Ball 56-10
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Naco to všechno? Hlavně mají sedmistrunky s nízkovýstupovýma HBčkama a myslím, že valili dost přes Mesy dual nebo triple recto. Zbytek je jen lehké koření ;-)

Navíc to teda dost sedí od borce, co se ptá na Korny a v podpisu má teplý bratry :lol:
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
LarryColl
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LarryColl »

Nejsem si jistej, ale myslim, ze pouzival Bognery
Nepijte vodu... p*caj v ni ryby:)
Epiphone Les Paul Midnight Ebony Ltd. Ed
Bugera 6262 + Crate FW412A
Line6 PODXt Live + Metal Pack
Zdenall

Příspěvek od Zdenall »

a nevíte co je tady vše za efekty... tyto pisnicky bych chtel zrovna
http://www.youtube.com/watch?v=8Nc730LGTFQ
Obrázek
Obrázek
mxMichael
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mxMichael »

Vyborne effekty a ten nejlepsi je zanima Mesa Boogie Roadking :D ten si kup a pak dej vedet jestli je to ok ;-) :-D
Fokus PRS, Engl E530, Mesa Boogie Simul 295 Stereo, Custom Mahogany Cab 2*12 Vintage 30, Morley Mark Tremonti Power Wah,TC Electronic G-Major,Rack 8U SKB, Voodoo Labs Pedal Power 2 plus,Voodo labs Ground Control Pro midi switch, Behringer TO800, Dunlop Jazz III,Struny Ernie Ball 56-10
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *Twisted.Brother* »

Myslím že u munkyho zvuku fakt nejsou hlavní krabky :wink:
Zdenall

Příspěvek od Zdenall »

:D a co že by zkušenosti a kytara se 7 strunama to taky nechapu jak se nato hraje když to má 7 strun
Obrázek
Obrázek
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

Zdenall píše::D a co že by zkušenosti a kytara se 7 strunama to taky nechapu jak se nato hraje když to má 7 strun
zadna veda..dyz to mas ve standartnim ladeni tak mas akorat navic nejhrubsi strunu kera je ladena do H..a munky to ma AGDCFAD myslim..myslim ze to je "problem" jako ctyr a peti struna basa
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

je tu pár lidí včetně mě co máme sedmičku, fakt to není žádná věda, jestli tě zajímá něco konkrétního tak se ptej, ale na Korn je fakt nejduležitější pořádná sedmistrunka + pořádnej aparát, používá různý efekty, ale bez toho se fakt dá obejít, dřív jsme hráli asi 5 coverů od KoRn s kapelou a nepouíval sem v tu dobu žádnej efekt a žádnej problém. Pokud toužíš po nějaký efektu tak si ho kup, ale ne že zkopíruju někoho sestavu efektů přesně, na co ti ty krabky budou? pokud chces hrat KoRn revival tak to smysl má, ale na vlastní tvorbu bys stejně nevěděl jak ty všechny efekty využít(možná jo, nechci ti křivdit), a pokud si jenom chces zahrat korny tak platí co už sem psal - sedmička + aparát - nejlíp mesa recto, nebo roadking.

Kdybys chtěl koupit všechny ty efekty co píšeš tak si připrav víc než 20tisíc, budeš totiž muset řešit i napájení pro ty efekty a určitě aji pedalboard.
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

McKozias píše:
Zdenall píše::D a co že by zkušenosti a kytara se 7 strunama to taky nechapu jak se nato hraje když to má 7 strun
zadna veda..dyz to mas ve standartnim ladeni tak mas akorat navic nejhrubsi strunu kera je ladena do H..a munky to ma AGDCFAD myslim..myslim ze to je "problem" jako ctyr a peti struna basa
jenom opravím, munky ladí do ADGCFAD - prohodil jsi to:) Dřív jsem tak taky ladil, ale přešel jsem do H, zní to líp, navíc basákovi to do A už znělo dost blbě, na to je fakt potřeba pořádnej aparát.

Obrázek
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

cerfotoc píše:
McKozias píše:
jenom opravím, munky ladí do ADGCFAD - prohodil jsi to:) Dřív jsem tak taky ladil, ale přešel jsem do H, zní to líp, navíc basákovi to do A už znělo dost blbě, na to je fakt potřeba pořádnej aparát.
jo, ja prave vahal jestli ADG nebo AGD..a pocitat se mi to nechtelo:D, ja dzy hral neco od kornu tak sem hodil struny ze sedmistrunky bez tenkyho e..a neladil sem C, takze to bylo ADGFAD, zjistil sem, ze na to C nehrajou zas tak casto..sice to nebylo nic extra, ale bylo to aspon o krucek bliz k tomu zvuku
Zdenall

Příspěvek od Zdenall »

njn uvidím no...zatím jedu momentálně na akustiku elektriku mám bohužel Jolanu ale plně funkční ale nejsem jeste dobrej jsem celkem začátečník momentálně jedu na akustiku a kdyz si vemu elektriku nak mi to jeste nesedi slapu si na struny vseci rikaj ze elektrika je good ze ma uzký krk ale mě to zas naopak dělá problémy šlapu si na jiné struny...njn ale chtěl bych si zahrát neco od Kornů maj fakt dobré songy...a Munky to je borec pro mě...
Obrázek
Obrázek
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

Zdenall píše:njn uvidím no...zatím jedu momentálně na akustiku elektriku mám bohužel Jolanu ale plně funkční ale nejsem jeste dobrej jsem celkem začátečník momentálně jedu na akustiku a kdyz si vemu elektriku nak mi to jeste nesedi slapu si na struny vseci rikaj ze elektrika je good ze ma uzký krk ale mě to zas naopak dělá problémy šlapu si na jiné struny...njn ale chtěl bych si zahrát neco od Kornů maj fakt dobré songy...a Munky to je borec pro mě...
korny zboznuju, ale myslim ze jejich songy zvladne i zacatecnik(treba ja), nemaj to moc tezky, vesmes riffy pres dve struny..jakou mas akustiku?spanelku?ta ma sirsi krk tj to musi byt asi nezvyk, ja zacal na ibane akustice s pomerne uzkym krkem(myslim ze tam moje elektrika nema krk o moc uzsi)takze prechod byl v klidku, ale dat mi nekdo do ruky spanelku, nevim jestli by to dopadlo dobre
Kodlc
Kontaktovat uživatele:

Re: Kytarový efekt (The Verve)

Příspěvek od Kodlc »

KarlCZ píše:Zdraviim.

Mezi efekty patřím mezi začátečníky, jinak kytaru ovládám celkem dobře, potřeboval bych poradit nějaký dobrý efekt k Epiphone Les Paul Standard Plus, aby měl zvuk, jako hrají Verve ;-)

Díky moc

Upraven nazev, Wohma
Nejlepší asi bude se podívat na http://en.wikipedia.org/wiki/Nick_McCabe kde je seznam efektů, které kytarista The Verve používá :)
Fender American Standard Stratocaster, BOSS OD-3, ProCo Turbo Rat, EHX Small Stone, Ibanez AD-9
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“