Peavey Valve King 212

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
draken-x

Peavey Valve King 212

Příspěvek od draken-x »

Dobry den. chci si koupit kombo Peavey Valve King 212 do zkusebny
Máme ve zkušebně celkem dobrý mixák. Nevíte, dá se kombo propojit do mixáku, aby se na mixáku dala ovlivňovat hlasitost toho komba?
Aby nas mohl nazvucit zvukar.
Nuker
Kontaktovat uživatele:

Re: Peavey Valve King 212

Příspěvek od Nuker »

O tomhle kombu je tu hafo threadu , použíj tlačitko hledat !
.:- Washburn X22 -- Guitar Rig 3 -- Amplitube 2 -- Amplitube Metal -- Amplitube Fender -- Amplitube Jimi Hendrix -- Dunlop Jazz III -- Red Lucky Strike -:.
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

draken-x píše:Nevíte, dá se kombo propojit do mixáku, aby se na mixáku dala ovlivňovat hlasitost toho komba?
Většinou (pokud nemá kombo výstup se simulací reproboxu, což VK IMHO nemá) se snímá přes mikrofon. Z mixu hlasitost komba neovlivníš, ale ovlivníš hlasitost výstupu za mixem (kombo -> mix -> výstup).
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

nevim jak mate velkou zkusebnu, ale jestli to dobre chapu tak ces 100W celolampu a este to hnat do nakych repraku?ohluchnes:D
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

draken-x píše:Dobry den. chci si koupit kombo Peavey Valve King 212 do zkusebny
Máme ve zkušebně celkem dobrý mixák. Nevíte, dá se kombo propojit do mixáku, aby se na mixáku dala ovlivňovat hlasitost toho komba?
A proč si chceš kupovat 100w 2*12 dělo když chceš stejně zvučit přes PA? Na to by ti stačil slušný pream se simulací boxu a ještě na tom budeš líp jak s valvoušem imho. Jinak tenhle výstup do PA má třeba moje JCM, není to tak časté...
Scotty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scotty »

McKozias píše:nevim jak mate velkou zkusebnu, ale jestli to dobre chapu tak ces 100W celolampu a este to hnat do nakych repraku?ohluchnes:D
Psal Aby je mohl zvučit zvukař takže to asi nebude jen do zkušebny :wink:
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
Kytara:STAGG - Heavy C - Serie 450
Komba:STAGG 20 GA,Kustom DART 10,Hocke 50w lampa
Efekt:Digitech RP250
Keyboard:Yamaha E413
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

Scotty píše:
McKozias píše:nevim jak mate velkou zkusebnu, ale jestli to dobre chapu tak ces 100W celolampu a este to hnat do nakych repraku?ohluchnes:D
Psal Aby je mohl zvučit zvukař takže to asi nebude jen do zkušebny :wink:
Dobry den. chci si koupit kombo Peavey Valve King 212 do zkusebny
Máme ve zkušebně celkem dobrý mixák.

Tak nevim..ale jinac se da nazvucit kazde kombo ne?
Vlčák

Příspěvek od Vlčák »

A nešlo by to z efektové smyčky ze SEND poslat rovnou do mixu??? nevím.. :roll:
Vintage AV2SGB Tele, Epiphone Strat, Jolana Alfa
VOX Valvetronix VT100 Head
Home made box 212, 112
http://seltudymeldudy.rajce.idnes.cz/Box/
afektband

Příspěvek od afektband »

Vlčák píše:A nešlo by to z efektové smyčky ze SEND poslat rovnou do mixu??? nevím.. :roll:
Nešlo...zaprví valveking má sériovou smyčku, takže signál do koncáku by žádnej nešel, zadruhý by byla potřeba simulace boxu.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
draken-x

Příspěvek od draken-x »

Chtel bych to kdyby nas treba zvucili na koncertech. Jak by se to udelalo ?
afektband

Příspěvek od afektband »

draken-x píše:Chtel bych to kdyby nas treba zvucili na koncertech. Jak by se to udelalo ?
Nijak, jenom mikrofonem. Říkam, že ta smyčka je seriová, takže pokud nepošlete signál zpátky do returnu, tak to hrát nebude.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

draken-x píše:Chtel bych to kdyby nas treba zvucili na koncertech. Jak by se to udelalo ?
strci ti pred repro mikrak...a nekde sem tu cetl ze se mikrak dava jenom k jednomu repraku takze mas mozna lepsi koupit valvekinga 112 a ktomu slusnej mikrofon..tu 212 stejne asi ve zkusebne nevytavis a na tech koncertech te prizvuci jak si rikal
draken-x

Příspěvek od draken-x »

Latam píše: A proč si chceš kupovat 100w 2*12 dělo když chceš stejně zvučit přes PA? Na to by ti stačil slušný pream se simulací boxu a ještě na tom budeš líp jak s valvoušem imho. Jinak tenhle výstup do PA má třeba moje JCM, není to tak časté...
Máme ve zkušebně 2x
http://kytary.cz/jbl-jrx125-pasivni-rep ... 52:0:0:1:0

Mám si tedy k tomu koupit pream ?
Přemejšlel sem o jedny hlavě Marshall. Ale ted nevim - do tech repraku de zpěv, druha kytara (z multiefektu), basa, a já. Tak jestli to pak nebude stat za prd. Jestli nebude lepsi koupit pro sebe reprobox
afektband

Příspěvek od afektband »

draken-x píše:
Latam píše: A proč si chceš kupovat 100w 2*12 dělo když chceš stejně zvučit přes PA? Na to by ti stačil slušný pream se simulací boxu a ještě na tom budeš líp jak s valvoušem imho. Jinak tenhle výstup do PA má třeba moje JCM, není to tak časté...
Máme ve zkušebně 2x
http://kytary.cz/jbl-jrx125-pasivni-rep ... 52:0:0:1:0

Mám si tedy k tomu koupit pream ?
Přemejšlel sem o jedny hlavě Marshall. Ale ted nevim - do tech repraku de zpěv, druha kytara (z multiefektu), basa, a já. Tak jestli to pak nebude stat za prd. Jestli nebude lepsi koupit pro sebe reprobox
Kdybys měl jenom preamp, musí mít simulaci boxu, nemůžeš to pustit jenom tak do PA, to by byl mega hnus. Pokud máš třeba nějakej podlahovaj preamp/multiefekt, tipu Line 6 Pod XT Live, tak tam se hraní do linky celkem často praktikuje.

johnatán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od johnatán »

afektband píše:Říkam, že ta smyčka je seriová, takže pokud nepošlete signál zpátky do returnu, tak to hrát nebude.
dovoluju si odporovat - Kinga mam takže vim o čem mluvim..smyčka je taká nějaká seriově/paralelní:-) (nevim jak to nazvat)..sice se nedá nastavit poměr efektu ani sílu signálu do smyčky, když vytáhneš kabel ze SEND ale do RETURN už ho nevrátíš, zesák normálně hraje dál..dlouho sem to tak používal jako výstup pro ladičku;-) a dokonce sem i zkoušel tu blbost s mixem ale kvůli síle výstupu ze smyčky byl z mixu slyšet jen hafec zkreslenej bordel (a to i při clean kanálu na zesu)
Haik Black Beauty / Fire by LM Les Paul / Squier Obey Stratocaster ---> AKG WMS 40 wireless ---> Dunlop Crybaby / Boss CH 1 / Danelectro Cool Cat Drive / Ibanez LU 20 tuner ---> Mesa/Boogie F-30 --> HALLVAD 2x12"
basa Ibanez TRB-100
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

Kup si kombo a víc neřeš. A ž budeš hrát koncert v klubu, bude ti VK212 bohatě stačit. A až budeš někde na větším podiu kde bude zvučit zvukař, bude to jeho starost jak to nazvučit, od toho ti zvukaři jsou 8)
afektband

Příspěvek od afektband »

johnatán píše:
afektband píše:Říkam, že ta smyčka je seriová, takže pokud nepošlete signál zpátky do returnu, tak to hrát nebude.
dovoluju si odporovat - Kinga mam takže vim o čem mluvim..smyčka je taká nějaká seriově/paralelní:-) (nevim jak to nazvat)..sice se nedá nastavit poměr efektu ani sílu signálu do smyčky, když vytáhneš kabel ze SEND ale do RETURN už ho nevrátíš, zesák normálně hraje dál..dlouho sem to tak používal jako výstup pro ladičku;-) a dokonce sem i zkoušel tu blbost s mixem ale kvůli síle výstupu ze smyčky byl z mixu slyšet jen hafec zkreslenej bordel (a to i při clean kanálu na zesu)
Valvekinga mám taky, ale nehraje mi to, tak fakt nevim. Ale send i return funguje, tak fakt nevim.

johnatán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od johnatán »

afekt:tak ted sakra nevim:-) nasadil si mi brouka do hlavy, musim to zkusit dneska:-) ale sem si skoro jistej že to fachalo...i když taky je možnost (i když tomu bych moc nevěřil) že je to jinak řešený u 112 a jinak u hlavy...
Haik Black Beauty / Fire by LM Les Paul / Squier Obey Stratocaster ---> AKG WMS 40 wireless ---> Dunlop Crybaby / Boss CH 1 / Danelectro Cool Cat Drive / Ibanez LU 20 tuner ---> Mesa/Boogie F-30 --> HALLVAD 2x12"
basa Ibanez TRB-100
afektband

Příspěvek od afektband »

johnatán píše:afekt:tak ted sakra nevim:-) nasadil si mi brouka do hlavy, musim to zkusit dneska:-) ale sem si skoro jistej že to fachalo...i když taky je možnost (i když tomu bych moc nevěřil) že je to jinak řešený u 112 a jinak u hlavy...
Jj, taky to zkusim ještě jednou, ale nejdřív tak přští týden. Chtěl jsem si právě taky hodit ladičky na send, ale právě to nehrálo. :? 8)

maf

Příspěvek od maf »

ahoj vsichni

nejprve omluva,nechtel jsem zakladat nove tema,tak jsem to vlozil sem
mam dotaz ohledně externiho boxu pro Peavea 212 valve king...bohužel ani v navodu ani zde na foru jsem se nedocetl jaky ten box je mozno pouzit...myslim tim vykon(w) a hlavne impendanci(ohmy)...moc se v tom nevyznam,a nerad bych to kombo nejak poskodil...za zadu je na nem prepinac na 4..8...12ohm,o vykonu nic...
a zda kdyz ten box pripojim tak hraje pouze ten box nebo i repro z komba...neco malo(ale hodne malo)vim o zapojeni repra v boxu do serie a paralalne,ale netusim jaky mohu pouzit???
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“