Mensi zkresleni..

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
xaviik

Mensi zkresleni..

Příspěvek od xaviik »

Zdravim.. mam kytaru Squier by fender strat .. puvodne S-S-S po pul roce HB-S-S ... HB sem si dokoupil.. znacka R.M.pickups .. HB mel perfektni zkresleny zvuk az do te doby co jsem si vymenil picguard za picguard s obsazenim jednoho HB takze mam na kytare pouze jeden HB a zadne singly proste jenom hambac :D... no a tedkom ten HB nema skoro zadny zkresleny zvuk.. akorad tak trosku a je to velmi basovy zvuk... cisty kanal je vpoho.... nevite v cem je chyba ? ze by na to mel vliv odstraneni singlu a potenciometru "tone" ? mam uz tam totiz jenom potenciometr "volume" prosim kdyztak o pomoc :) dekuju
Andreee

Příspěvek od Andreee »

Cim zkreslujes? A jak si obesel ten tone potak?
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Musi byt nekde chyba v zapojeni. To ze z obvodu zmizi prepinac, 2 singly a ovladac "tone" by nemelo mit vliv na zvuk toho HB. Odstranil si spolu s tone potakem i ten kondenzator co je k nemu pripojeny?
Hraju výhradně na šrot.
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

asi si to spatne prepajel..mas nake schema podle kereho si to delal?uka
xaviik

Příspěvek od xaviik »

Andreee píše:Cim zkreslujes? A jak si obesel ten tone potak?
nicim nezkresluju akorad prepinam zkresleni na kombu na cisty / zkresleny zvuk ... ty dva potaky tone sem zrusil.. takze mam jen volume
xaviik

Příspěvek od xaviik »

McKozias píše:asi si to spatne prepajel..mas nake schema podle kereho si to delal?uka
http://www.rmpickups.cz/soubory/schema_1xhb_1xvol.gif a odpajel sem aji kondenzator co byl u tone... je to spatne? stejne kdyz tam nemam ty potaky tone tak nacem jinem to ma byt pripajeny?
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

xaviik píše:
McKozias píše:asi si to spatne prepajel..mas nake schema podle kereho si to delal?uka
http://www.rmpickups.cz/soubory/schema_1xhb_1xvol.gif a odpajel sem aji kondenzator co byl u tone... je to spatne? stejne kdyz tam nemam ty potaky tone tak nacem jinem to ma byt pripajeny?
jestli se ti tam nahodou neco neodpojilo.., treba jedna civka..takze bys ztoho mel singl, ktery brumi a blbe se zkresluje(je to mozne?)
xaviik

Příspěvek od xaviik »

McKozias píše:
xaviik píše:
jestli se ti tam nahodou neco neodpojilo.., treba jedna civka..takze bys ztoho mel singl, ktery brumi a blbe se zkresluje(je to mozne?)
vsechny draty mam normalne zapojene.. ale prave nevim jestli dobre.. ten HB ma ctyri draty + nejaky drat omotany kolem vsech dratu.. (myslim ze je to stineni ) ....
1) hnedy sem dal na prvni zub potenciometru (levy )
2) na druhy prisel bily kablik z toho otvoru na kytare pro kabel .. nevim jak to nazvat..
3) na treti zub prisel cerny z toho otvoru na ten kabel .. ktery je spojen s plastem potaku
4) na plast potaku take prisel bily drat z hambace a drat to "stineni" hambace..
5) na potak sem dale pripajel kostru kytary..
6) no a na HB mi zbyly dva draty ... zeleny a zluty myslim .. a ty sem spojil k sobe a nikde nezapojil..

doufam ze rozumis.. :D
Abu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

To by melo byt spravne, jak to popisujes.
Nedotyka se nekde neceho ten spoj zluty+zeleny, mel by byt necim odizolovany (staci kus lepici pasky).
Menil jsem snimace na obou svych kytarach za RMka a bylo to bezproblemu.
Hraju výhradně na šrot.
xaviik

Příspěvek od xaviik »

Abu píše:To by melo byt spravne, jak to popisujes.
Nedotyka se nekde neceho ten spoj zluty+zeleny, mel by byt necim odizolovany (staci kus lepici pasky).
Menil jsem snimace na obou svych kytarach za RMka a bylo to bezproblemu.
no mam to jenom spojene ( zacinovane k sobe ) a neni to nicim izolovane.. jentak to tam lezi.. ( ten zlutozeleny ) .. skusim to teda oblepit paskou
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

hoši hoši - kdyby ste tu kytaru nechali jak je vyrobená... proto je tak vyrobená...proto má strat singly, les paul hambáče atd atd...

kytara není Merkur ani Letadýlko.. kytará má standardy a je desítky let vyvíjená a nemělo by se do toho zasahovat, je to léty osvědčený postup..

čili :arrow:

dobře ti tak :D zničit strata který je typický cinkavým zvukem singlů, a narvat tam jen jeden hambáč a ještě k tomu RM...

se ti kytara pomstila :twisted:
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Abu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Ale houby, kytary, krabicky, zesilovace a vsechna tahle krasna "jednoducha analogova elektro-akusticka technika" si primo rika o experimenty!!
Kdyby nebyli lidi jako Hendrix, EVH, Fripp a spousta dalsich, co se nebali delat na svych nastrojich drasticke upravy a pokusy, tak dodnes hrajou kytaristi akordovy doprovod na klenute akustiky nekde vzadu v jazzovych bigbandech.
:D
Hraju výhradně na šrot.
xaviik

Příspěvek od xaviik »

takze izoloval sem to a kytara jede zase perfektne (asi se to fakt neceho dotykalo ).. dik moc za pomoc :)
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Abu píše:Ale houby, kytary, krabicky, zesilovace a vsechna tahle krasna "jednoducha analogova elektro-akusticka technika" si primo rika o experimenty!!
Kdyby nebyli lidi jako Hendrix, EVH, Fripp a spousta dalsich, co se nebali delat na svych nastrojich drasticke upravy a pokusy, tak dodnes hrajou kytaristi akordovy doprovod na klenute akustiky nekde vzadu v jazzovych bigbandech.
:D
no nerad te zklamu, ale ja zadne experimenty v ubrani dvou snimacu a pridanim humbuckeru nevidim...spis mi to prijde skoda.. a je mi lito toho strata

navic nechapu smysl toho jak upravy Henrixe, EVH a Fripp ovlivnili to, ze by jinak kytaristi hrali doprovod na klenuté akustiky :DDD

naopak se drzim prave radsi toho co se za poslednich X let ujalo jako nejlepsi, vcetne toho hendrixe atd.. On prave definoval nejvic klasicky zvuk stratu se singlama přeci!!

Proste strat = 3 singly... LP 2x humbucker ... atd atd... od doby elektrickych kytar se zkouselo lecos ... proc myslis ze se dodnes vyrabí kytary tak jak se vyrábí? asi pro to ze to tak funguje nejlíp...

me se proste příčí ničit něco co je zaběhlé... zrovna tak tele s humbuckerem... asi sem ortodoxní nebo vintage zalozenej.. ale takhle to citim ;)
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Abu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

No ja bych si ze Strata ty SC taky nesundaval, maximalne bych dal ke kobylce nejakej rozpinaci mini-hb, ale proti gustu.... Naopak takovy "radobytele" s dvema rozepinatelnejma HB, to je super nastroj, mam ho asi mesic a porad se tech zvuku nemuzu nabazit. Puvodne to mela byt jen druha zalozni kytara, ale zatim hraju porad jen na ni. :)

Samozrejme ze predelavat nejaky kvalitni znackovy tele, starat nebo LP je cunarna a zbytecny niceni dobryho nastroje, ale ty ruzny laciny asijsky potvory si o nejaky to vylepseni primo rikaj. A kdyz uz treba menim snimace, tak si tam klidne to rozpinani na singly dam. (J.Page mel taky na LP sileny rozepinani snimacu s asi 20ti kombinacema).

Ale nic ve zlym, kazdej at si hraje na to co mu vyhovuje, lety overena klasika ma urcite neco do sebe, ale ruzny experimenty se mi taky libej...
Asi skoncime toto OT tema, ne ? :wink:
Hraju výhradně na šrot.
Andreee

Příspěvek od Andreee »

Treba ja sem pro experimenty, ale vyndat snimace jenom proto, aby tam nebyly mi pride vazne skoda.. Nic to neprida akorat te to ochudi o dalsi zvukovy moznosti.
Abu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

To asi jo. Taky by mi prislo skoda ty dva singly vyndat, specialne ten krcni by mi hodne chybel. Nadruhou stranu musim rict, ze me osobne na kytre ten prostredni snimac dost prekazi. Proto taky nemam Strata, ikdyz zvukove se mi libi, ale mechanicky mi tam ten snimac vadi, mam rad kdyz mam dost prostoru pro trsatko :wink:
Hraju výhradně na šrot.
Regular John

Příspěvek od Regular John »

Abu píše:To asi jo. Taky by mi prislo skoda ty dva singly vyndat, specialne ten krcni by mi hodne chybel. Nadruhou stranu musim rict, ze me osobne na kytre ten prostredni snimac dost prekazi. Proto taky nemam Strata, ikdyz zvukove se mi libi, ale mechanicky mi tam ten snimac vadi, mam rad kdyz mam dost prostoru pro trsatko :wink:
Tobě vadí prostřední snímač? :lol: :lol: Šak se brnká do strun a ne do pickguardu, nechápu, čemu ti tam může vadit :)
Abu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

No je to asi psychycky problem. :) Jasne ze mi tam neprekazi jako mechanicky, ze bych do nej narazel trsatkem, ale prijde mi to proste takovy divny, malo prostoru. A u Strata to jeste jde, ale kdyz jsem hral na nejaky RGcko (Ibanez), tam uz nebylo vubec zadny misto, vsude samej snimac. :wink:
Hraju výhradně na šrot.
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

Abu píše:No je to asi psychycky problem. :) Jasne ze mi tam neprekazi jako mechanicky, ze bych do nej narazel trsatkem, ale prijde mi to proste takovy divny, malo prostoru. A u Strata to jeste jde, ale kdyz jsem hral na nejaky RGcko (Ibanez), tam uz nebylo vubec zadny misto, vsude samej snimac. :wink:
jn, to souhlas..me tam ten prostredni pripada proste navic..ale vyndavat se mi ho teda nece
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“