Fender lampa, problem

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Eliot
Kontaktovat uživatele:

Fender lampa, problem

Příspěvek od Eliot »

Nazdar, vlastnim maly celolampovy Fender Super Champ XD zhruba od decembra minuleho roku.
Prednedavnom sa vsak na skuske zacali prejavovat vyrazne problemy pravdepodobne s reproduktorom. Pri vysokej hlasitosti vydava reproduktor velmi rusivy, "chraplavy" zvuk, je to velmi neprijemne a prakticky sa s tym na vyssej hlasitosti neda hrat.
Aparat nikdy nezmokol ani nic podobne:) bolo s nim zaobchadzane naozaj starostlivo.
Poziadal som uz o reklamaciu, ale napriek tomu by ma zaujimalo, co to moze sposobovat pripadne ci sa to neda nejako podomacky vyriesit:)

Vopred vdaka
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

Jak jsme spolu mluvili, ještě mě napadla naprosto triviální, ale důležitá věc. Psal jsi, že jsi hrál naplno. Při týhle hlasitosti zcela jasně lampový komba už hodně kreslej, není možný, že za to chraplání považuješ normální kreslení elektronek a repráku? dělalo to na čistý zvuk?
To pak není chyba, ale přirozená věc. Pomohla by ale zas výměna repra, za silnější, který kreslí později.
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

Možná teď mi někdo něco udělá, ale mě párkrát zafungovalo, když se mi nechtělo utahovat repro, opřít aparát zadní horní hranou o svislou zeď - jestli to přestane, máš to někde nedotažený...
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

Hledat možný příčiny různýho bordelu ve zvuku je taky docela fajn v nedotaženej šroubech, to je fakt.)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“