Libovinky z dílny TECH 21

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Exhum

Libovinky z dílny TECH 21

Příspěvek od Exhum »

HELLo borci,

dnes byl u nás ve zkušebně borec s krabičkou od TECH 21 speciálně model Sans Amp TRI A.C. http://www.musiccenter.cz/Tech-21-Sans- ... y/:3:29420 No simulace Messy mě naprosto rozkopala! O téhle firmě jsem slyšel už dříve ale nějak po ní extra nepátral ale dnes jsem nakouknul pod víko rakve. No jsem z nich docela posazenej na prdeli. Už dlouho přemýšlím jak si zlepšit zvuk svýho RozdaLLa (nemusím asi říkat, že mě nějak extra neuspokojuje) za nějakej ten drobnější peníz (těžký to život studenta) a takovejhle pre-amp by mohl být ono...

Čertužel jsem neměl moc času si s tou ďáblovou skříňkou pohrát tak se chci zeptat jestly se Sans Amp TRI A.C http://www.musiccenter.cz/Tech-21-Sans- ... y/:3:29420 nemáte někdo zkušenosti? Zajímalo by mě jestly se ze simulace Messy nebo Marshalla dá za ty prachy vytřísknout pěknej, brutální zvuk na extrémní metal. Ale spíše mě zaujala možnost simulace čistě jenom Messy - SansAmp California http://www.musiccenter.cz/Tech-21-SansA ... y/:3:31313

Takže nemáte někdo zkušenosti?
-> IBANEZ RGA 121 Prestige, Ibanez RGAIX7U
-> KEMPER profiler rack, ENGL Powerball 2, Peavey 6505+
-> ENGL 4 x 12" PRO Slanted E412VSB (V30), HB 112 V30
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Te'ď se na bazaru (i na Aukru) objevuje SansAmp, tak se mrkni tam, bude to za menší peníz. Myslím, že tan California je zbytečné kupovat, protože to podle mě bude prostě jenom část toho efektu a za tu cenu se to nevyplatí.
r0nn!e

Příspěvek od r0nn!e »

JJ přesně jak říká Rotten. Ta California je oddělená od těch jiných krabek (výšky, středy a basy si můžeš dokroutit na aparátu). Takže za ty prachy nehoráznost. Já mam SansAmp GT-2 a fakt paráda. A pěknou pilku z toho určitě dostaneš. Akorát nevím jestli na extrémní metal.
Scotty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scotty »

Sry za dementní dotaz ale když je to Simulace lamp tak to zřejmě jde zapojit i před Trand že??? :oops: PLS Jestli je to blbost nezabíjejte mě(Zastřelit se půjdu sám :lol: )
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
Kytara:STAGG - Heavy C - Serie 450
Komba:STAGG 20 GA,Kustom DART 10,Hocke 50w lampa
Efekt:Digitech RP250
Keyboard:Yamaha E413
fakal

Příspěvek od fakal »

Tak zapojit před trand jde všechno, ale jde hlavně o velikost repra. Ale to mně taky zajímá jakej by byl zvuk páč tyhle efekty sou fakt super.
Cort G250(popruh ORX, struny Daddario exl110, slides Jim Dunlop), Planet Wawes + homemade + Smrckaeffects kabely, napáječ Smrckaeffects 8x, Jim Dunlop classic WAH, SansAmp TRI AC preamp, Addrock Ol Yeller, Ernie Ball Volume Pedal, JamMan Solo, Fender Blues Jr.
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

r0nn!e píše:JJ přesně jak říká Rotten. Ta California je oddělená od těch jiných krabek (výšky, středy a basy si můžeš dokroutit na aparátu). Takže za ty prachy nehoráznost. Já mam SansAmp GT-2 a fakt paráda. A pěknou pilku z toho určitě dostaneš. Akorát nevím jestli na extrémní metal.
no, OBČAS mi na SansAmpu ty středy fakt chybí. ale to je spíše výjimečná situace :-) to že to můžeš dokrouit na aparátu je sice hezké, ale když si chceš vychytat čistý zvuk a k tomu zkreslení z krabky a jediné středy na které se můžeš spolehnout jsou ty na aparátu... je to asi tak omezující jako společné korekce pro více kanálů :-)

jinak SansAmpa GT-2 vřele doporučuju :-) zvukově z toho jde vytáhnout opravdu hodně, je to vhodné na nahrávání (viz podpis :D) a zvukově podle mě VELICE povedené
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

co me na tom Sansamp chybi tak je prepinani mezi kanalama ze potrebuju prepnout mezi fender soundem a marshal soundem tak to proste nejde musim se sehnout a prepnout tak to nejde, sice mam behringra kopii GT ale mam pocit ze to ma taky jeden prepinac.... do ted si nadavam ze jsem si nekoupil Sansamp TRI-ac za 2k boze jsem to ale CU*** No a ty stredy samo sebou nesnasim EQ do Vecka
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Disasterpiece píše: No a ty stredy samo sebou nesnasim EQ do Vecka
u SA jsem si žádného véčka nevšim, právě že jsou tam ty středy moc pěkně zastoupené jednotlivýma módama a pozicema mikráků :-)
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

ja mam prave toho behringra a mikrak mam mimo osu sice to kompenzuju marshal modem a vic gainem ale porad to neni ono :roll:
Exhum

Příspěvek od Exhum »

rotten77 píše:Myslím, že tan California je zbytečné kupovat, protože to podle mě bude prostě jenom část toho efektu a za tu cenu se to nevyplatí.
No nad tím jsem právě taky přemýšlel, jestly na Sans Amp TRI A.C najdu plnohodnotnou verzi simulace Messy tak jak je na SansAmp California. Nějak se mi to nezdá když je rozdíl 1 simulace : 3 simulacím a peněžně to výjde o cca 2.000Kč víc...
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Exhum píše:
rotten77 píše:Myslím, že tan California je zbytečné kupovat, protože to podle mě bude prostě jenom část toho efektu a za tu cenu se to nevyplatí.
No nad tím jsem právě taky přemýšlel, jestly na Sans Amp TRI A.C najdu plnohodnotnou verzi simulace Messy tak jak je na SansAmp California. Nějak se mi to nezdá když je rozdíl 1 simulace : 3 simulacím a peněžně to výjde o cca 2.000Kč víc...
plnohodnotné simulace mesy jsou i na GT-2kách. California má maximálně výhodu že je o trochu levnější, má ovládání středů a potenciometr character kterým se dá natočit spousta zvuků (chceš-li druhů mesy). na GT-2 se dá pendlovat (tak jak to teda slyším já) mezi zvukem DC a Rectifieru

samozřejmě TRI AC má výhodu v přepínání kanálů, ale to bych já třeba moc nevyužil, stačí mi natočit si jedno zkreslení a konec. maximálně když hraju nějaký blues, přepnu na marshall :-)
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Disasterpiece píše:ja mam prave toho behringra
Jaky s tim mas zkusenosti? Uvazuju, ze si to poridim jako zalozni reseni, kdyby mi nahle chciplo lampovy kombo, popr na cviceni doma. Nepotrebuju zadnej higain, spis aby to umelo peknej crunch a pri nakopnuti overdrivem davalo solovej zkreslenej zvuk. A naopak pri stazeni na kytare aby se to vycistilo. Podle ruznejch ukazek to vypada dobre, ale neni nad to zeptat se nekoho, kdo to na osahany.
Hraju výhradně na šrot.
Exhum

Příspěvek od Exhum »

Dark Axel píše:plnohodnotné simulace mesy jsou i na GT-2kách. California má maximálně výhodu že je o trochu levnější, má ovládání středů a potenciometr character kterým se dá natočit spousta zvuků (chceš-li druhů mesy). na GT-2 se dá pendlovat (tak jak to teda slyším já) mezi zvukem DC a Rectifieru

samozřejmě TRI AC má výhodu v přepínání kanálů, ale to bych já třeba moc nevyužil, stačí mi natočit si jedno zkreslení a konec. maximálně když hraju nějaký blues, přepnu na marshall :-)
No já bych asi nejvíce uživil to zkreslení podobný Rectifieru (nevím teda jestly si to sedne s aparátem) jinak přepínat taky nějak extra nepotřebuju. Jen by třeba bodlo na druhej kanál si natočit hlasitější Marshall na sola no...

No a proto jsem právě přemýšlel nad variantovou Californie. Přeci jenom rozdíl 2.000Kč když plnohodnotně nevyužiju vše co mi TRI A.C. nabízí mi příjde trochu zbytečný obětovat...
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Abu píše:
Disasterpiece píše:ja mam prave toho behringra
Jaky s tim mas zkusenosti? Uvazuju, ze si to poridim jako zalozni reseni, kdyby mi nahle chciplo lampovy kombo, popr na cviceni doma. Nepotrebuju zadnej higain, spis aby to umelo peknej crunch a pri nakopnuti overdrivem davalo solovej zkreslenej zvuk. A naopak pri stazeni na kytare aby se to vycistilo. Podle ruznejch ukazek to vypada dobre, ale neni nad to zeptat se nekoho, kdo to na osahany.
Zkusenosti s tim mam zatim dobre, zvukova skala je opravdu velka a da se natom natocit hodne zvuku, myslim ze bys s tim problem nemel.
fakal

Příspěvek od fakal »

Zdar, asi budu kupovat SansAmp tri ac, myslíte že je to za 3500 dobrý? Asi do toho pujdu, ale napište co si myslíte, chtěl bych to buďto ke kombíčku na cvičení abych si našel nějakej zvuk a typ co my sedí. A taky na nějaký amatérský nahrávání z linky a tak.Má to někdo, a nerozbylo se mu to? Když to chci jen na doma není lepší ta g2? Nemá víc zvuků?
Cort G250(popruh ORX, struny Daddario exl110, slides Jim Dunlop), Planet Wawes + homemade + Smrckaeffects kabely, napáječ Smrckaeffects 8x, Jim Dunlop classic WAH, SansAmp TRI AC preamp, Addrock Ol Yeller, Ernie Ball Volume Pedal, JamMan Solo, Fender Blues Jr.
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

fakal píše:Zdar, asi budu kupovat SansAmp tri ac, myslíte že je to za 3500 dobrý? Asi do toho pujdu, ale napište co si myslíte, chtěl bych to buďto ke kombíčku na cvičení abych si našel nějakej zvuk a typ co my sedí. A taky na nějaký amatérský nahrávání z linky a tak.Má to někdo, a nerozbylo se mu to? Když to chci jen na doma není lepší ta g2? Nemá víc zvuků?
za 3500 je to skvělý, taky jsem ten inzerát viděl :-)
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

fakal píše:Zdar, asi budu kupovat SansAmp tri ac, myslíte že je to za 3500 dobrý? Asi do toho pujdu, ale napište co si myslíte, chtěl bych to buďto ke kombíčku na cvičení abych si našel nějakej zvuk a typ co my sedí. A taky na nějaký amatérský nahrávání z linky a tak.Má to někdo, a nerozbylo se mu to? Když to chci jen na doma není lepší ta g2? Nemá víc zvuků?
Tri AC je gut, s tim se da dobre hrat i v kapele, pokud nemas poradnej apec. Zkresleni vubec nejde srovnavat s G2kou, ta ma zkresleni dost hrozny a je dobra jen do zacatku, na domaci cviceni anebo kvuli modulacnim efektum. Cena mi prijde dost dobra.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Wohma píše:
Tri AC je gut, s tim se da dobre hrat i v kapele, pokud nemas poradnej apec. Zkresleni vubec nejde srovnavat s G2kou, ta ma zkresleni dost hrozny a je dobra jen do zacatku, na domaci cviceni anebo kvuli modulacnim efektum. Cena mi prijde dost dobra.
hou hou hou to by mě zajímalo jak jsi to měl nastavené a přes co jsi to honil že ti to připadalo dost hrozné
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Precti si to jeste jednou, prosimte :lol:
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »