Jak na kolík ?
Pravidla fóra
Jak na kolík ?
Ahojte. Koupil jsem si akustiku Cort Earth 70 NS ... Ale prasklo mi hned první den tenké éčko
A nevim jak na ten kolík dole,jak ho vyndat (myslim ten bílej kolík dole na kobylce akustiky).... Prosím nevíte někdo zda použít násilí a nebo je na to nějakej fígl ? Nerad bych to zničil.Děkuji
(ps tomu se řiká fakt smůla,hned první den)
Cort KX Custom SBB , Cort X-6
Kabely Cordial by Neutrik
Digitech RP50
Marshall Valvestate 8040
Digitech RP50
Marshall Valvestate 8040
Když ti praskla jedna tak už vyměň určitě všechny. Stejně ty tovární většinou nestojí za nic. Jak psal kolega něčím to zkus vypáčít. Někdy to jde fakt ztuha. Ale i ten kolík se dá náhradní koupit pětikorunu 
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Juu moc děkuju za extra rychlé odpovědi.Vzal jsem si majzlík a kladivo a majzlíkem jsem umajznul ten kolík... Potom v té díře zůstal zbytek toho kolíku,tak jsem vzal vrtačku a vyvrtal jsem to. Pak jsem si všim,že ten kolík budu nejspíš znova potřebovat,abych měl čim uchytit new strunu. Nasadil jsem tam novou strunu..... jenže tou vrtačkou jsem provrtal bohužel i druhou stranu kytary.... zbytek kolíku my propadl skrz celou kytaru na zem.... Ale já jsem se nevzdával. Celou díru jsem zalil chemoprenem,pak tam na to přilepil zbytek kolíku a struna drží jako nová.... Potom jsem chtěl strunu přidělat na ladící mechaniku..... Přidělávám přidělávám,už to mám a utahuju..... Struna se napíná a najednouu : RUP ...... Doma už jsem neměl new struny,tak jsem tátovi čornul spodní E z jeho akustiky a začal jsem odznova ....

Digitech RP50
Marshall Valvestate 8040
Digitech RP50
Marshall Valvestate 8040
Ty voe.... tys pos××× celou kytaru? Já jsem s tím měl napoprvý taky problém ale tohle?jindrak píše:Juu moc děkuju za extra rychlé odpovědi.Vzal jsem si majzlík a kladivo a majzlíkem jsem umajznul ten kolík... Potom v té díře zůstal zbytek toho kolíku,tak jsem vzal vrtačku a vyvrtal jsem to. Pak jsem si všim,že ten kolík budu nejspíš znova potřebovat,abych měl čim uchytit new strunu. Nasadil jsem tam novou strunu..... jenže tou vrtačkou jsem provrtal bohužel i druhou stranu kytary.... zbytek kolíku my propadl skrz celou kytaru na zem.... Ale já jsem se nevzdával. Celou díru jsem zalil chemoprenem,pak tam na to přilepil zbytek kolíku a struna drží jako nová.... Potom jsem chtěl strunu přidělat na ladící mechaniku..... Přidělávám přidělávám,už to mám a utahuju..... Struna se napíná a najednouu : RUP ...... Doma už jsem neměl new struny,tak jsem tátovi čornul spodní E z jeho akustiky a začal jsem odznova ....![]()
![]()
![]()
To svět neviděl... vezmu kombinačky, povolím (resp. sundám z ladicí mechaniky) strunu a kombinačkama chytnu vrček kolíku a normálně to vytáhnu..
tak toto je fakt moc... at si z nás pán nedělá p***l... ty vole běž radši hrát... a pokud si provrtal kytaru na skrz tak radši snad ani nechoď hrát... rikal jsem si ze si ráno po akci zpříjemním čtením keců na foru, ale tohle sem opravdu nečekal
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
No....
Byla to legrace.... Mě už nebavilo furt psát jak se mi vše povedlo a že vám děkuju za rady
Tak jsem si vymyslel takový story s tim že třeba někoho pobavim
Kytara je naprosto vpořádku,povolil jsem to lžičkou a žádná tátova struna potřeba samozřejmě nebyla
Teď ale řešim další otázku... To spodné éčko bylo určený pro elektrický kytary. Hraje to pěkně. Myslíte že tam mám hodit zbytek strun (pro elektriky)
Teď ale řešim další otázku... To spodné éčko bylo určený pro elektrický kytary. Hraje to pěkně. Myslíte že tam mám hodit zbytek strun (pro elektriky)
Digitech RP50
Marshall Valvestate 8040
Digitech RP50
Marshall Valvestate 8040
Hele hrát tam budou i struny na elektriku. Ale kup si raději normální na akustickou kytaru. Nejlíp jestli máš tak 500.- tak si kup Elixirky. Jsou to naprosto špičkový struny....Vydrží hrozně dlouho a zvuk mají parádní.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
No. 500 se mi hned dávat nechce,zrovna náhodou jsem si včera i s akustikou koupil struny v akci na mojí elektriku,a netušil jsem,že je hned načnu
Bude to horší zvuk,pokud už je tam teda natáhnu všechny ? Sou to D´ADDARIO desítky.
Digitech RP50
Marshall Valvestate 8040
Digitech RP50
Marshall Valvestate 8040
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Na ten kolík je dobrá klička na struny.
Tady je to krásně ukázané jak to dělat. Používání náčiní nevhodného pro tento druh činnosti může způsobit nepěkné škody.
http://www.guitarlessonworld.com/lessons/lesson2.htm
Tady je to krásně ukázané jak to dělat. Používání náčiní nevhodného pro tento druh činnosti může způsobit nepěkné škody.
http://www.guitarlessonworld.com/lessons/lesson2.htm
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
- ...EDGE...
No, jestli ses aspon ze zlomku takova lama, jak jsi psal, tak nekupuj Elixiry
Skoda jich...jestli takova lamka nejsi, klidne kup, ale abys koupil balik za 500 a 3 z nich znicil a provrtal a predhodil psum...je skoda
EDIT: Ne, sranda to nebyla
RE-EDIT: Sranda, byla to sranda, delam si srandu a pouzivej EDIT
EDIT: Vidis, pekne, ne?
Skoda jich...jestli takova lamka nejsi, klidne kup, ale abys koupil balik za 500 a 3 z nich znicil a provrtal a predhodil psum...je skoda
EDIT: Ne, sranda to nebyla
RE-EDIT: Sranda, byla to sranda, delam si srandu a pouzivej EDIT
EDIT: Vidis, pekne, ne?
Naposledy upravil(a) ...EDGE... dne 14.03.2009 13:19, celkem upraveno 3 x.