Marshall hybrid120w nebo Marshall lampa 50w?mate zkusenosti?

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
david.krompy

Příspěvek od david.krompy »

A co treba takovy Peavey VALVEKING 100 HEAD a k tomu treba box od RANDALLu?? mate s tim nekdo zkusenosti??? hlavne teda s tou hlavou??
romcx75
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romcx75 »

ja tu hlavu mel cca pul roku, za ty penize je urcite lepsi volba randall rh50t k tomu randall boxu, me osobne se zvuk hodne libi. U toho VK je docela problem s tema 100W, je to az moc, nedaval sem to na vic jak 4/10 ve zkusebne a rvalo to dost. Navic se tedkom cena VK vysplhala celkem vysoko, zkusil bych si oboje byt tebou,

http://www.bandzone.cz/beastart

kytara: Schecter Damien 6
AMP: Rockwell Red trip Duo 120w
Box: 412 , 2xV30, 2xG12T-75
Mooer Reecho
david.krompy

romcx75 píše:ja tu hlavu mel cca pul roku, za ty penize je urcite lepsi volba randall rh50t k tomu randall boxu, me osobne se zvuk hodne libi. U toho VK je docela problem s tema 100W, je to az moc, nedaval sem to na vic jak 4/10 ve zkusebne a rvalo to dost. Navic se tedkom cena VK vysplhala celkem vysoko, zkusil bych si oboje byt tebou,
no, kdyz 100w si daval na 4/10 tk tech 50w by bylo tak tech 8/10 coz znamena skoro na max..neni pak vetsi pravdepodobnost ze uskvarim lampy, nebo ze to dříve prestane hrat???
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

no zalezi na zkusebne.. ja davam 120lampovych wattu na 5,5 - 6/10 jak se to po chvili zahreje tak davam hlasitost niz, tak na 5/10 .. ale je to zkusebnou, je mala a musime to strasne hulit.. 50w nedas na 8/10, spis tak na 5/10 oproti 100w.. a vykonu se neboj. kdyz nekdo hraje bluegrass nebo podobny kanaly tak mu je asi 50w moc ale na bordel 100 uzijes bez problemu.
jaroslav.celujko
last.fm: http://www.last.fm/user/celujkojaroslav
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jaroslav.celujko »

a co treba pouzit 100w hybrid Marshlall Valvestate 8100? Zvuk ma hodne dobrej, a hlavne nemyslim si, ze to zni jako trnadak...takze rve hodne v kobinaci z sobrym boxem...
-Charvette 150 Japan;
-Kemper Profiling Amp rack;
-Marhsall 8100 + Marshall 1960A;
-Marshall 8080;
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Bože tady zase padají <->viny. Mezi 100w a 50w není zase takový rozdíl, rozhodně to nehraje dvakrát hlasitěj, což znamená že to s 8/ je docela blbost. 50w lampového aparátu je dost na všechno, pokud nebudeš hrát na velkém open airu;) A jinak, bež do obchodu a vyzkoušej si různé aparáty. Vidím že o zvuku moc jasno nemáš, protože valveking a marshall(kopie) jsou někde naprosto jinde.
david.krompy

Latam píše:Bože tady zase padají <->viny. Mezi 100w a 50w není zase takový rozdíl, rozhodně to nehraje dvakrát hlasitěj, což znamená že to s 8/ je docela blbost. 50w lampového aparátu je dost na všechno, pokud nebudeš hrát na velkém open airu;) A jinak, bež do obchodu a vyzkoušej si různé aparáty. Vidím že o zvuku moc jasno nemáš, protože valveking a marshall(kopie) jsou někde naprosto jinde.
no mas pravdu, o zvuku moc nevim, protoze 5 let sem v kapele hral na basu, a ted prechazim na kytaru, a o kytarovych aparatech popravde nevim skoro vubec nic...taky proto tady pisu, kdybych vedel co je co, tak sem nepisu.. a jaky je teda ten rozdil ve zvuku mezi vavlekingem a kopii od marshalla??;)
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Hlavně v charekteru zvuku... ono je takové to obecné rozdělení na britský (marshall, vox, orange - spíš středovější zvuk) a amreciký (mesa, fender, peavey - basovější zvuk) kterého se vlastně vůbec nemusíš držet:D. Blbě se to popisuje, najdi si ukázky na YT a hlavně zkoušej než něco koupíš, nemyslel jsem to jako buzeraci, prostě tě chci jenom popohnat k lepšímu zvuku:)
david.krompy

Latam píše:Hlavně v charekteru zvuku... ono je takové to obecné rozdělení na britský (marshall, vox, orange - spíš středovější zvuk) a amreciký (mesa, fender, peavey - basovější zvuk) kterého se vlastně vůbec nemusíš držet:D. Blbě se to popisuje, najdi si ukázky na YT a hlavně zkoušej než něco koupíš, nemyslel jsem to jako buzeraci, prostě tě chci jenom popohnat k lepšímu zvuku:)
no, tk vzhledem taky k omezenym financnim prostredku, sem si tak zkratil vyber na JCM800 kopii 50w, nebo valvestate100w k tem samo nejaky box, a nebo jeste PeaveyVK 212-to je kombo...vsechno se da sehnat z druhe ruky kolem tech 10-12k..neslysel sem je, potreboval bych to spise do tvrdsiho punk-rocku az rocku..o valvekingach sem slysel dost, ze pry marshallovske hybridy stoji zvukem za nic..ale newim, znamy mi zas rikal ze maj celkem slusny zvuk...
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

No já slyšel jenom ty novější hybridní maršály a ty stojí fakt za prd (+ještě celolamová dsl 401). Starého "valvestejta" jsem neslyšel, ale ty jsou vychvalované všude možně. Poslouchal jsi už něco na tom YT? Protože kopie osmikila bude mít fakt uplně jiný zvuk než valveking...
david.krompy

Latam píše:No já slyšel jenom ty novější hybridní maršály a ty stojí fakt za prd (+ještě celolamová dsl 401). Starého "valvestejta" jsem neslyšel, ale ty jsou vychvalované všude možně. Poslouchal jsi už něco na tom YT? Protože kopie osmikila bude mít fakt uplně jiný zvuk než valveking...
ted posloucham, moc z toho jako nejde ze rozpoznat, ale rozdil tam je..me se libi oboji zvuk, ten peavey je takovy basovejsi, kdezto marshall tam ty basy ma taky,ale k tomu i ty vysky a stredy..mozna ze ten marshallovskej zvuk se mi libi vic..a ktere valvestaty parti mezi ty starsi? a bude nejaky rozdil ve zvuku kdybych mel valvouse jako kombo, nebo komplet?treba o stejnem vykonu?
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Joo, tak natohle expert nejsu. Ale o valvestatech se tu psalo dost tak hledej:) Jinak rozdíl mezi kombem a hlavou bude... hlava s boxem je něco jiného jak kombo, bude to víc tlačit(taky podle počtu repráků a kvality žeano). Box je prostě většinou bytelnější než kombo a na zvuku to musí jít znát. Já mám třeba kombinaci 2*12 komba a ktomu 2*12 externí box a su spokojený:)
A ještě, hrál jsem na valvekinga kombo 1*12 50w a hrálo to na prd. Pak jsem pích kamarádova valvekinga hlavu do mého boxu a tlačilo to slušně, takže asi tak no...
david.krompy

a co takhle todle? http://www.musicmarket.sk/331-peavey-wi ... ountry=CZE

je to peavey windsor hlava lampova i box..nevypada spatne a kupodivu ten komplet je i cenove dostupny..
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Na to se zeptej wohmy, ten ho chvíli měl... Jinak ta hlava nemusí byt špatná, ale box bych ktomu pořídil jiný, tenhle bude stát za prd vzhledem k ceně hlavy samotné. Jo a tohle je tuším jednokanál takže čístý a zkreslený zvuk ztoho současně nevytáhneš uplně stoprocentně, furt to bude nakřáplé... Tohle by sis měl taky uvědomit, jestli jednokanál a hrát si s poťákama na kytaře nebo krabkama nebo dvoukanál
gorax
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gorax »

pigdestroyer píše:no zalezi na zkusebne.. ja davam 120lampovych wattu na 5,5 - 6/10 jak se to po chvili zahreje tak davam hlasitost niz, tak na 5/10 .. ale je to zkusebnou, je mala a musime to strasne hulit.. 50w nedas na 8/10, spis tak na 5/10 oproti 100w.. a vykonu se neboj. kdyz nekdo hraje bluegrass nebo podobny kanaly tak mu je asi 50w moc ale na bordel 100 uzijes bez problemu.
no já mám 120W hybrid a na zkušebně to je na 7/10.. ale to asi je tím, že mám úplně na pi*u repro 1x150W celestion
Ibanez RG 270DX
Laney TF700

-"kid: I've heard that alcohol makes people stupid."-
-"Fry: No I...doesn't."-
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

Uvědomte si vážení že porovnávat výkon nebo hlasitost tím že někdo to má na 4/10 a někdo na 7/10 je absolutně zcestné a nicneříkající. Každý zesilovač nebo preamp je jinak zkonstruovaný, jsou tam jiné hodnoty poťáků, jiné zesílení atd... To jen tak na okraj.
No a dotyčný by si měl nejdříve rozmyslet co že to vlastně chce za zvuk, co bude vlastně hrát, potom si případně něco poslechnout a vyzloušet, jinak to je debata o ničem, páč možností je mraky.
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

david.krompy píše:
Disasterpiece píše:staci ti k tomu dobrej box a v nem repra s vysokou citlivosti, pak muzes klidne bourat zdi.
BTW: pochybuju ze vyuzijes vsech tech 50W (ale treba se mylim :roll: )

a jake boxy patri mezi ty s tou vysokou citlivosti?? taky ber ohledy, na cenovou dostupnost, nemuzu do toho dat vsecky prachy ze:-p je lepsi s 1 reprem, 2 nebo 4 reprakama??
Box nema citlivost :) citlivost maji repra ;)
Tak nam rekni nejaky cenovy strop.Kolik bys chtel vrazit do toho boxu.
david.krompy

Latam píše:Na to se zeptej wohmy, ten ho chvíli měl... Jinak ta hlava nemusí byt špatná, ale box bych ktomu pořídil jiný, tenhle bude stát za prd vzhledem k ceně hlavy samotné. Jo a tohle je tuším jednokanál takže čístý a zkreslený zvuk ztoho současně nevytáhneš uplně stoprocentně, furt to bude nakřáplé... Tohle by sis měl taky uvědomit, jestli jednokanál a hrát si s poťákama na kytaře nebo krabkama nebo dvoukanál
no box bych klidne poridil jiny, jenze ta hlava sama o sobe stoji okolo 13k, a box kolem 8k...a pri koupi kompletu necelych 16k, tkze ono to vyjde levneji...a mam na to tak maximalne 15k...mozna jeste tech 16..tak newim, ale poslouchal sem ukazky na netu (youtube,nahravky,zaznamy) a zda se mi ze vubec nezni spatne
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“