Nylonové struny

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Zdenall

Nylonové struny

Příspěvek od Zdenall »

Zdravím dnes jsem byl u kamaráda a měl nylonové struny celkem se mi to zalíbylo...prosím řeknete mi názor na ty struny + i - a ono to vypadá jako takřka struna do sekačky :D a ty sou v ruzných barvách tak se chci zeptat jestli nejdou sehnat třeba barevné... díky :)
Obrázek
Obrázek
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

+ na akustice zněj libově 8)

- na elektrice jaksi nefungujou :lol:
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

rasomaso píše:+ na akustice zněj libově 8)

- na elektrice jaksi nefungujou :lol:
ja treba preferuju zvuk akustiky s kovovyma strunama ;)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Zdenall

Příspěvek od Zdenall »

ok a jak je to stema barvama?
Obrázek
Obrázek
Homerda

Příspěvek od Homerda »

Sezenes bud cerny nylon anebo ten obycejny ciry (pruhledny, bezbarvy)
Stop dreaming, start playing!
Lime

Nylonky

Příspěvek od Lime »

Zdravím,
firma La Bella dělá nylonové struny: černé, žluté, červené a čiré... tak přeju hodně úspěchů se strunama
Guitars: Fender: Telecaster, American Deluxe Stratocaster; Ovation Ultra series; Gibson Chet Atkins CEC
Effects: Line 6 HX STOMP; BOSS: SD-1, ES-8; TONEX Pedal; Origin Effects Cali76; Salva Tonewheel
Amplifier: Laney LC-30II; Mackie HD 1221
Strings: ERNIE BALL; Black Smith; MARTIN ACOUSTIC GUITAR STRINGS; D´Addario
Tuners: BOSS-TU12H

http://www.youtube.com/@jerusalemCZ
Nevrin

Příspěvek od Nevrin »

Takže;
nylonky: jenom na španělky, lepší hra prsty (vybrnkávání), jsou měkčí, nelze hrát trsátkem (pro mě příšerný zvuk)
kovové (bronz): na ostatní akustiky (ne na španělku, zkroutí ji), hra prsty poněkud (dosti) nepříjemná, výborné na hru trsátkem
mají rozdílnou barvu zvuku (nylon sametovější, bronz cinkavý), bronz ztrácí časem twang
RJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RJ »

Tak na nylonkách se hraje hlavně klasika jako Bach. Na dobprovody a akordovou hru to moc není
Stratocaster : Čína, Mexiko HSS
Akustika : jedna od táty z roku 1974, druhá je Nylonka od Schneidera
Kombo: VOX AD60VT
Zdenall

Příspěvek od Zdenall »

díky moc v pondělí se pudu kouknout do obchodu doufám že tam budou aspon ty černé objednávat se mi nece pres net jen kvuli strunam dalsich 100 za postovne... :D a zrovnan nemam prachy :D v pondeli mi ma totiz dojit UV zářivka na zeď modrá :D pro dobrou atmosféru při hraní :D i když to spíš tak na diskotéku :D
Obrázek
Obrázek
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

S většinou věci co jsou tu napsané nemůžu souhlasit.
1) na nylonky můžeš hrát klidně trsátkem
2) na španělku se opravdu kovovky nedoporučují, ale i přesto znám spoustu lidí, včetně mě, kdo je tam má a nic se nestalo
3) nylonky jsou klidně i na akordy a na doprovodnou hru, nevidím důvod proč ne
4) na kovovky se mi se mně osobně vybrnkává velice dobře, a nezdá se mi že se dá nějak extra zobecnit že je to "(dosti) nepříjemné"
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
RJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RJ »

KIWI píše:S většinou věci co jsou tu napsané nemůžu souhlasit.
2) na španělku se opravdu kovovky nedoporučují, ale i přesto znám spoustu lidí, včetně mě, kdo je tam má a nic se nestalo
4) na kovovky se mi se mně osobně vybrnkává velice dobře, a nezdá se mi že se dá nějak extra zobecnit že je to "(dosti) nepříjemné"
1) ano, samozdřejmně to jde, ale jsou na to IMHO vhodnější struny kovové.
2) kobylka není vyrobena na takový tlak, takže tu hrozí, že se kobylka odlepí a usekne někomu hlavu. Pak se musí pracně lepit (kobylka/hlava)
3) viz číslo 1.
4) mě se na kovové struny vybrnkává podstatně hůř než na kovové. A to píšu jako pokročilý hráč na španělu.

A nechápu kam tím míříš, argument že "to jde" pro mě není argument. Stejně tak můžu ve společenským obleku uklízet toaletu, protože to jde, ale když vím, že chcu vyčistit záchod, tak si na to vezmu nějaký starý hadry, jestli mi rozumíš.
Zdenall

Příspěvek od Zdenall »

hoši hoši jd o struny :D nehádejte se podle mě se každému líbí něco tečka :D
Obrázek
Obrázek
RJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RJ »

Zdenall píše:hoši hoši jd o struny :D nehádejte se podle mě se každému líbí něco tečka :D
jasně chápu tě, ale není náhodou diskuzní forum právě pro to, aby tu lidi diskutovali? Třeba mi Dark axel vysvětlí něco co neznám a třeba se z toho poučím, to je víceménně důvod proč sem chodím. Jasně, můžem tu tolerovat cizí názor a "nehádat se", ale já se klidně pohádám, když mi z toho něco kyne
Zdenall

Příspěvek od Zdenall »

sak ja jen říkal at se nehádáte...
Obrázek
Obrázek
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Nikdo se tu snad nehádá; pokud se RJ bude chtít pohádat, tak se mnou se mu to nepodaří :D

Rji, já ten svuj příspěvek napsal, protože podle toho co jsem to tu četl, tak jste to tady rozhazovali do dvou skupin co na co jde hrát a co je k čemu určený, víš ;)

Jinak s těma kovovejma strunama na tu španělu, to co jsi napsal samozřejmě vím, to je jasný, ale vycházím z faktu že hodně lidí z mého okolí tam prostě dává kovovky odjakživa a nikdy se jim s tim nic nestalo. Ale máš pravdu že oficiální postoj je takový jaký píšeš.
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
60'Rock_N'_Roll

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

mě se zamlouvá zvuk nylonek, ale jen basů, čili E,A,D. Ty jsou potažený a je ten zvku faktr smetanbovej, na G,H,E se mi zase nylonky nelíbjej a kovový jo, takže hybrid
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

KIWI píše:S většinou věci co jsou tu napsané nemůžu souhlasit.
100% souhlas se všemi body.
Zdenall

Příspěvek od Zdenall »

ok v pondělí si du koupit ale potřebuji poradt jaké já ještě struny nekupoval mam na svojí akustice Fender a jak dojdu do toho obchodu tak se me zeptá jaké cu... a já nevím co ji mám říct ci prostě struny na akordy a i když si na to zabrnkám bude to celkem ok proste normal struny na všeobecné hraní pokud mi rozumíte
Obrázek
Obrázek
RJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RJ »

já se zatím nehádám a ani to nemám v plánu, ale mám takový tvrdý styl vyjadřování, že to lidi tak občas chápou. Ale já rád mluvím přímo k věci. TO je jedno.

Samozdřejmně se změnou strun kytara zásadně nemění, furt to jsou jenom struny a jedná se jen o změny zvuku a hraní a ty nejsou tak markantní, abyto ovlivnilo nástroj jako takový, skutečně se dá aji na španělu hrát death metal.

Zdenall: zapomněl jsi uvést to nejdůležitější, kolik za to chceš utratit. Za 260kč se dají pořídit DaDárka Pro-Arte, což jsou naprosto vyhovující struny pro většinu kytaristů, ale hádám že za to chceš utratit podstatně míň. Jestli se bavíme o nějakých 100 korunách, tak si podle MĚ můžeš vybírat podle toho, jak se ti líbí obal. Neznám tyhle levné struny a pochybuju, že tam jsou nějaké výrazně lepší struny nad konkurencí, protože se beztak vyrábí v jedný továrně. Můj názor
Zdenall

Příspěvek od Zdenall »

nechci dělat blbiny chci se dopracovat ke kvalitní muzice a na té se nemá šetřit počítám s 350Kč
Obrázek
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“