Kill Switch / Kill Pot (vypínač signálu na kytaře)

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Kill Switch / Kill Pot (vypínač signálu na kytaře)

Příspěvek od dayslypper »

Diskuze o efektu jménem Killswitch či kill switch, vychytávka, která umí hodně ozvláštnit kytarový projev.

Asi největší kultovka:

Buckethead - Jordan
Montáž Kill Switche

Fishman Kill Pot!

Ten potenciometr je navíc geniální v tom, že má i fixaci v poloze naplno, takže najde využití i pro lidi, co mají volume pot blízko strun a hraním si jej stahují.
Naposledy upravil(a) dayslypper dne 4.11.2012 11:33, celkem upraveno 5 x.
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

jen si dovolím doplnit http://www.youtube.com/watch?v=S-woe3SC ... re=related

tady je to vidět lépe :-)

mám na kytaře, na občasné blbnutí je to fajn :-)
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

Dark Axel píše:jen si dovolím doplnit http://www.youtube.com/watch?v=S-woe3SC ... re=related

misto jakeho potaku to tam mas?
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

McKozias píše:
Dark Axel píše:jen si dovolím doplnit http://www.youtube.com/watch?v=S-woe3SC ... re=related

misto jakeho potaku to tam mas?
mám jen jedno volume, místo tone mám killswitch a místo druhého volume miniswitch na rozepínání kobylkového HB

akorát jsem zjistil, že jsem to rozestavil blbě a bduu muset volume potenciometr přehodit s killswitchem

edit: jinak to přesouvám pod hardware, do efektů mi to moc nesedí :wink:
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Nějak se mi nezdá to paralelní připojení... Nemělo by to být do série před konektor? Aby to k něčemu bylo?
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Moleek píše:Nějak se mi nezdá to paralelní připojení... Nemělo by to být do série před konektor? Aby to k něčemu bylo?
To máš fuk, buď sériově = zamezíš signálu, aby dosáhl jacku, nebo paralelně = pustíš signál přes jack do země. Výsledek stejný, ne? :)
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Demilich píše:
Moleek píše:Nějak se mi nezdá to paralelní připojení... Nemělo by to být do série před konektor? Aby to k něčemu bylo?
To máš fuk, buď sériově = zamezíš signálu, aby dosáhl jacku, nebo paralelně = pustíš signál přes jack do země. Výsledek stejný, ne? :)
Jo to by mohlo.. Já přes tu elektroniku moc nejsem, tak mě to nedošlo.. Možná kdyby se to jen přerušilo, tak by to mohlo brumět a takhle ne.. proto to tak třeba je.. kdo ví.. Já teda ne :D
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
griper

Příspěvek od griper »

Moleek píše:
Demilich píše:
Jo to by mohlo.. Já přes tu elektroniku moc nejsem, tak mě to nedošlo.. Možná kdyby se to jen přerušilo, tak by to mohlo brumět a takhle ne.. proto to tak třeba je.. kdo ví.. Já teda ne :D
kdybys neprerusil zem tak by to nebrumelo..ale osobne bych to taky udelal seriove..
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

Parádní věc. V současné době hledám nějakej vypinač, který by měl menší dráhu potřebného stisku, protože když hraju s killswitchem déle než dvě minuty, tak můj prostředníček má dost...
Wraith
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wraith »

prodávaj nějakej spínací potenciometr, nějak sem to nedokázal vyguglit, že bych ho dal místo tone poťáku
Custom Guitar @ ENGL Screamer
Dunlop CryBaby | SansAmp GT-2 | MXR EVH Phase 90 | Boss CE-3
ohryzek36

Příspěvek od ohryzek36 »

Má být paralelně - kdyby byl do série, tak by při zmáčknutí bruměl - ono sice nepřerušíš zem, ale při zmáčknutí by se kabel choval, jako by byl vypojený z kytary... a když je to paralelně, tak se signál uzemní a je ticho.

:P
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

Kamahl píše:Parádní věc. V současné době hledám nějakej vypinač, který by měl menší dráhu potřebného stisku, protože když hraju s killswitchem déle než dvě minuty, tak můj prostředníček má dost...
kde si to prosimte sehnal?
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

McKozias píše:
Kamahl píše:Parádní věc. V současné době hledám nějakej vypinač, který by měl menší dráhu potřebného stisku, protože když hraju s killswitchem déle než dvě minuty, tak můj prostředníček má dost...
gme.cz, vypadá přesně jako ten na obrázku výše.
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

Kamahl píše:
McKozias píše:
gme.cz, vypadá přesně jako ten na obrázku výše.
okej, dikes
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Zajímalo by mě, jestli by se dal vyrobit killswitch, který neusekne zvuk tak ihned. Myslím tak rychle, aby zůstal zachovaný ten efekt, ale aby to nebylo useknutí úplně natvrdo.

Popř. i regulovatelná rychlost ztlumení by taky nemusela být špatná.
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

dayslypper píše:Zajímalo by mě, jestli by se dal vyrobit killswitch, který neusekne zvuk tak ihned. Myslím tak rychle, aby zůstal zachovaný ten efekt, ale aby to nebylo useknutí úplně natvrdo.

hehe,si rovnou pridelej na kytaru klavesnici
Demilich

Příspěvek od Demilich »

dayslypper píše:Zajímalo by mě, jestli by se dal vyrobit killswitch, který neusekne zvuk tak ihned. Myslím tak rychle, aby zůstal zachovaný ten efekt, ale aby to nebylo useknutí úplně natvrdo.

Na co máš na kytaře Volume knoflík ? Nevymýšlej :P
Killswitch to utne hned, volume poťákem si to zavřeš plynule, ale ikdyž s tím co nejrychleji točíš tak nedosáhneš toho seku jako KS. na to co říkáš máš přesně Volume :wink:
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Vím, ale daly by se s tím pak dělat ještě větší kejkle, než Volume, protože by to bylo o něco rychlejší a malíček by byl volný.
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

dayslypper píše:Vím, ale daly by se s tím pak dělat ještě větší kejkle, než Volume, protože by to bylo o něco rychlejší a malíček by byl volný.
tak jasne ze tim muzes carovat, dej to nakemu dobremu elektrikari a jeto
woro90

Příspěvek od woro90 »

Ale s tou klávesnicí to není až tak špatný nápad :wink: Ještě že u strata není kam to nacpat, jinak už by byla behringerka děravá a prodrátovaná až hrůza...
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“