Nylonové struny

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
RJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RJ »

jo tak to jsi v mojí kategorii, za tyhle peníze kupuji struny Savarez a už je používám pár let. Střední pnutí, občas tvrdé, dají se koupit aji hybridní ale ještě jsem se knim nedostal.
Je dobře, že nechceš na strunách šetřit, ale nevím, jestli to má u tebe význam (nic proti). Být tebou, tak si koupím ty dadárka Pro-arte, ty fakt nezklamou a dají se tedka pořídat za moc pěkný peníz. Si pamatuju jak jsem je kupoval za 320, tedka jsou okolo 250. Jestli jseš z Prahy, tak je nejlevnější mají v Huml music na Michelské. Nejdražší struny co jsem viděl byly v Kytarách.cz (kwá já si koleduju).

Jo a až je budeš nasazovat, tak si na to udělej čas a nervy, bo ty struny nemaj vzadu žádnou kuličku jak sme zvyklí u kovovejch, navíc se rády vyvlíkaj z ladících kolíků .

Cože to máš za kytaru?
Stratocaster : Čína, Mexiko HSS
Akustika : jedna od táty z roku 1974, druhá je Nylonka od Schneidera
Kombo: VOX AD60VT
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Zdenall píše:počítám s 350Kč
Savarez, jsou dle (a nejen) mého nejlepší.
RJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RJ »

Jester píše:
Zdenall píše:počítám s 350Kč
Savarez, jsou dle (a nejen) mého nejlepší.
jo to souhlasím, ale někdy bych je chtěl porovnat s těma Pro-arte. Ale to je zhola nemožný, musel bych mít dvě identické kytary.
Stratocaster : Čína, Mexiko HSS
Akustika : jedna od táty z roku 1974, druhá je Nylonka od Schneidera
Kombo: VOX AD60VT
Zdenall

Příspěvek od Zdenall »

no bohužel su z Hodonína to je u Brna v Po si je pudu koupit ale ještě ste mi neřekli jaký typ nebo tak neco to tam mám dojít a říct dobrý den nylonové struny na akustiku? do tolika a tolika penez
Obrázek
Obrázek
.:DannY:.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od .:DannY:. »

mám možná blbý dotaz (asi si je začnu číslovat) mám doma tohle:

Obrázek

no a otázka zní jestli na to můžu natáhnout nylonky... páč co jsem viděl (no moc toho nebylo) tak ty nylonky byly na těch španělách natáhlé tak jsko skrzočko tak mě zajímá jestli to půjde i tady s touhle kobylkou...
*bass >>> Squier Vintage Modified Jazz Bass
*komb >>> Line6 LowDown Studio 110
*cable >>> Adam Hall
*case >>> kufřík (+Warwick RB20505 B)
*stand >>> Warwick RS20800 B
*strings >>> Hartke HSB440
*effects pedal >>> Zoom B2
--------------------------------------
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
Nevrin

Příspěvek od Nevrin »

Možná uvázat na konec korálek nebo udělat uzlík??? BTW španělky a akustiky (na kov) mají rozdílné přední desky (akustika má zesílenou přední desku a má více žeber kvůli věšímu tahu strun). "Originál španělský" zvuk z toho dostaneš těžko, ale rozhodně to bude zajímavé (a asi hodně tiché).
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Podle mě je to blbý nápad - to je kytara na kovový struny ne na nylonky. Třeba si taky uvědom, že nylonový struny jsou tlustší než kovové a že možná budeš muset pilovat nultý pražec.
Na té fotce je špatně vidět kobylka, nepoznám z toho, jakým způsobem se se v ní uchytávají struny. Normálně jsou u western kytar takový umělohmotný zarážky, které drží struny v těle za bullet na konci struny. Nylonové struny ten bullet většinou nemají. Když jo, tak ho mají jenom nejtenčí tři struny. No a zatím u všech nylonek s tím umělohmotným zakončením, které jsem měl, mi ten umělohmotný baznek na konci struny do dvou dnů praskl. Takže nylonky uchytit jedině na očka.

EDIT: Tak jsem si tu fotku pořádně nazvětšoval a vypadá to, že to je typ kobylky, která bývá na klasických španělkách - takže to uchyť na očka.
Nevrin

Příspěvek od Nevrin »

Značku Stamar neznám, ale dávat nylonky je na ní škoda. Možná se šeredně pletu ale vyhlíží jako ideální táboráková kytara, jakou jsem si vždycky přál.
EDIT: Tak jsem si tu fotku pořádně nazvětšoval a vypadá to, že to je typ kobylky, která bývá na klasických španělkách - takže to uchyť na očka.
Myslíš akustikách (kov > jako western, jumbo, ect...). tz. kolíček a pod něj očko. Na španěle jsou jen "tunýlky".
Kontaktovat uživatele:

*jo mám tam ty plastové kolíky
*jo s tou kobylkou to je asi fakt
*nehraju na ní...valí se mi doma (a reznou na ní nic struny :oops: ) tak jsem chtěl zkusti ty nylonky...
*cable >>> Adam Hall
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
Nevrin

Příspěvek od Nevrin »

.annY:. píše: *nehraju na ní...valí se mi doma (a reznou na ní nic struny :oops: ) tak jsem chtěl zkusti ty nylonky...
Tak s ní maž do školy balit holky. :twisted:
Kontaktovat uživatele:

Nevrin píše:
.annY:. píše: *nehraju na ní...valí se mi doma (a reznou na ní nic struny :oops: ) tak jsem chtěl zkusti ty nylonky...
Tak s ní maž do školy balit holky. :twisted:
tu už mám sbalenou i bez kytary :wink:
*cable >>> Adam Hall
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

prodávají se i nylonky, které končí takovým plastovým korálkem a tak se nemusí vázat (jak já tohle na lidušce nenáviděl)...

ale osobně si teda nemyslim, že je dobré dávat na western nylonky...
Kontaktovat uživatele:

qwer píše:prodávají se i nylonky, které končí takovým plastovým korálkem a tak se nemusí vázat (jak já tohle na lidušce nenáviděl)...

ale osobně si teda nemyslim, že je dobré dávat na western nylonky...
jo...to je jenom takový experiment... mě se líbí ten zvuk tak že bych si sem tam brnknul... ale říkám větší problém bude nejspíš s tím nutlým pražcem... pilovat se mi to nechce tak se na to asi radši vykašlu...
*cable >>> Adam Hall
nity

Příspěvek od nity »

pokud nehrajete klasiku, tak nylonky nenatahujte, to uz si muzu pak natahnout nylonky na les paula
Gibson Les Paul Custom 1978, Godin Gseries, Soldano X88R, Mesa 50/50(6L6), Mesa Roadking 2*12, Crybaby Classic, Rocktron Xpression, Boss TU-2, Nobels MF-2
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

.annY:. píše:*jo mám tam ty plastové kolíky
Tak na nylonky zapomeň, neuchytíš je tam.
qwer píše:prodávají se i nylonky, které končí takovým plastovým korálkem a tak se nemusí vázat (jak já tohle na lidušce nenáviděl)...
Ano, o tom jsem psal, ale ty ball-ended struny jsou jenom na těch neopředených - "g, h, e" a navíc ten korálek nevydrží tah těch strun (moje zkušenost na španěle) a poměrně rychle praskne. Tak jsem je stejně motal na očka a příště už nekoupil, proč vyhazovat peníze navíc za něco, co nefunguje. Ale je to zkušenost hodně stará, možná se to teď už zlepšilo.
BTW mému oku prostě ty smyčky na španělce evidentně dělají dobře, tak je to nejkrásnější :wink:
nity

Příspěvek od nity »

Jester píše: mému oku prostě ty smyčky na španělce evidentně dělají dobře, tak je to nejkrásnější :wink:
presne tak, kdyz umis vazat, tak je to stejne rychly jako na spanele, na elektrice, vsude..
Gibson Les Paul Custom 1978, Godin Gseries, Soldano X88R, Mesa 50/50(6L6), Mesa Roadking 2*12, Crybaby Classic, Rocktron Xpression, Boss TU-2, Nobels MF-2
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Thomastik - CF128 ale upoznuji, ze opravdu nejsou cerne ani jinak barevne. :lol: :lol: :lol:
Chces na kytaru hrat, nebo cumet :?: :?: :?: :cry:
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
nity

Příspěvek od nity »

uz na klasiku nevalim a struny menim akorat na vanoce:) ale jaký thomastiky myslis? posli pls odkaz..pouzivám thomastiky na elektriku a osobne mam pocit ze to vsechny dadarka, elixiry a tak strka do kapsy vod trenyrek...
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Jak jsem psal CF128 nebo 127 - www.chn.cz
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Jinak souhlas - Na akusticky Spectrum hraju dele nez 10 let, jiny struny na akustiku nepouzivam.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“