Reproduktory k počítači

Aktivní reproboxy, pasivní reproboxy, zesilovače, ...
Odpovědět
gumba

Reproduktory k počítači

Příspěvek od gumba »

Ahoj,
chci pořídit reproduktory k PC, na kterém nahrávám hudbu a z nabídek e-shopů jsem trochu zmaten. Pro monitoring při nahrávání budu používat sluchátka (pravděpodobně Sennheiser HD280 Pro), takže jde spíše jen o běžný poslech hudby, případně o orientační poslech hotové nahrávky (převážně folk).

Nechci tady z vás tahat odkazy, spíš nevím obecně, co vlastně mám chtít. Nějaký 5.1 nebo 7.1 potvory nejspíš nepotřebuju, myslím, že pro pěkný poslech stačí i stereo. Ale jaké bedny vybrat? Aktivní/pasivní výhybky? 2-pásmo nebo 3-pásmo? Velikostí bych se chtěl vejít cca do 30cm na výšku, zesilovač aby měly pokud možno v sobě. Repra bych asi přimontoval na zeď do výšky cca někam nad horní hranu monitoru (počítač mám v rohu místnosti)... může to tak být?

Nechci po vás teď ani tak odkazy, jako spíš radu, co v e-shopech hledat. Dotazy na konkrétní kousky kdyžtak přihodím později.

Díky... Jo - cenu si představuju někde kolem 2000.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Cau,
s cenou do 2K si moc vybirat nemuzes... Za me na poslech hudby urcite stereo, kdyz je hudba delana do dvou kanalu, tak mi prijde logicky ji na dvou kanalech poslouchat. Mimo to kdyz vyrobce vyrobi 2 anebo 6 repraku za stejnou cenu, tak u tech 6 musel neco osidit, zejo :)

Celkem slusne hrajou ty Geniusy HF-1250-X (nebo nejak podobne, hlavne bacha, podobny oznaceni ma i nejaky plastovy model - tohle jsou drevotriskovy velky bedny), ted ma i nastupce (tusim model 2000), ktery je snad jeste o chlup lepsi. Anebo se muzes na bazaru podivat, jestli nekdo neprodava maly "studiovy" monitory - neco jako M-Audio Studiophile AV anebo nejaky starsi rady, pripadne Edirol MA nebo neco podobneho.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
gumba

Příspěvek od gumba »

Pročítal jsem si recenze těch Geniusů (SP-HF2.0 1250X), zdá se, že jsou mezi nenáročnými uživateli poměrně oblíbené. Narazil jsem na několik tipů k tuningu (vycpat vatou, odstínit kabely, přemostit korekční zesilovač...), tak si případně pohraju, když se mi nebudou líbít. Myslím, že za tu cenu se i vyplatí přijít o záruku, dobastlit je a navíc zavzpomínat na studia :).

Ale ještě v tom pořád nemám moc jasno: namátkou jsem vybral dvoje repra kolem 2000: SONY SSB1000 a ACOUSTIQUE QUALITY Toba 327. Píšeš, že do 2000 si moc vybírat nemůžu, přesto ty geniusy stojí pod tisícovku. Tak kde je rozdíl? Má tedy cenu se tím zabývat? 2500 mi pořád přijde jako dobrá cena.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

For je v tom, ze ty Geniusy jsou cenove dost podsazeny, srovnatelny produkty konkurence se prodavaji tak za 1500-2000. Bohuzel vyssi trida uz jsou jenom vylozene hifi audiofilsky bedny (kde jeste mnohem vic platis za znacku), anebo studiove monitory, ktere ale cenove zacinaji kolem 5K za par (za ty nejmensi, za ktery nerucim). Jestli si clovek chce zvukove fakt polepsit, pak je nejlevnejsi moznost koupit KRK RP5 (cca 3-3,5K za kus) - pripadne neco podobneho (ma par konkurentu - Tapco, Yamaha, tusim i nejaky Eventy a Tannoye, mozna i ty BXovy M-Audia). Cokoli mezi tim se podle me nevyplati, protoze to vyrazne vernejsi prednes nez ty Geniusy nebude mit (snad s vyjimkou tech mensich monitoru, o kterych jsem mluvil, ale tam to asi bude horsi na basech).

O tech Sony a Acoustique vubec nic nevim, takze nemuzu nic rict. Je mozny, ze jsou oproti Geniusum lepsi, ale stejne si myslim, ze pokud stoji kolem 2K, tak kor od Sony to bude podobne. BTW never vsemu, co se pise na netu - zvlaste o bednach a zvlaste na hifi forech, tam jsou lidi schopni naspat nehorazny veci :) A recenze (ostatne jako u vseho) je nutne brat s rezervou.
Somnus Aeternus
gumba

Příspěvek od gumba »

BTW never vsemu, co se pise na netu
no právě proto se ptám tady, protože konkrétně Ty jsi mi zatím odpověděl na všechny dotazy, navíc takovým způsobem, že je pochopí i lama jako jsem já :) ;; a ne jako obchodník, kterej chce prodat to nejdražší.

Jinak díky za info, já se jdu těšit na vejplatu :)
gumba

Příspěvek od gumba »

Tak jsem se rozhodl koupit ty Geniusy SP-HF2.0 1250X, ale zjistil jsem, že je nikde pořádně nemají, tedy nikde blízko. Zapátral jsem tedy po podobných Geniusech a našel jsem zrhuba tohle:

HF2000A - http://www.czechcomputer.cz/product_doc ... 7F242.html
HF2000 - http://www.czechcomputer.cz/product_doc ... 8B6C1.html
HF3000A - http://www.czechcomputer.cz/product_doc ... 7F220.html

Má s nimi někdo zkušenosti, jestli se jedná o adekvátní náhradu? Nejvíce se mi vzhledově líbí 2000, ale z popisu není jasné, zda je to dřevo, nebo plast... Ovšem z fotek uživatelů to vypadá na dřevo, takže snad ok. Na 2000A a 3000A se mi moc nelíbí, že mají ovládací prvky na boku, jinak ale asi budou lepší (větší středobasový měnič). Rád bych je připevnil na zeď a ten pravý do pravého rohu místnosti, což by znamenalo mít ovládací prvky u zdi.
Pokud by ale reproduktory šly prohodit - zvolit, který bude pravý a který levý - tak by to nevadilo. Mám v plánu se do bedýnek podívat a případně vytunit, co půjde, takže i kdyby ono prohození pravého-levého mělo znamenat práci s pájkou, rád ji podstoupím.
Kustomator

Příspěvek od Kustomator »

Já mám u druhého PC Genius SP-HF3000A a za tu cenu jsem 100% spokojen. Ve srovnání s levnými Hi-Fi (např. Magnat Monitor) si vedou skvěle. Hraje to tak nějak frekvenčně vyváženě, hlasitost je pro mě i předimenzovaná, žádný brum a hučení. Svůj účel jako ozvučení PC určitě splní. Na ty ovládací prvky po stranách si snadno zvykneš, naopak jsem rád, nesvítí na mě silná modrá led dioda.
Samozřejmě nedostaneš za necelých 1500 nic extra. Ano, mají svoje nedostatky. Primárně používám Behringery B2031 a tam je zvuk úplně na jiné úrovni. Přesto říkám, že ve své kategorii nemají Geniusky konkurenci. Nějaké maličké studiové monitory s 3" nebo 4" reproduktorem na tom o mnoho lépe nebudou. Jo a zvolit si který bude který můžeš snadno, signál se přivádí klasickými cinch konektory, tak je jednoduše prohodíš.
Basa: Apollo DGB-1350, Kombo: Kustom KBA30X, Struny: Jimi Hendrix 1202 XL, Trsátka: Jim Dunlop X-H, Kabely: Stagg
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

V popisku u nekterych pisou na zacatku "dreveneho provedeni", coz je sice pekne necesky preklad, ale myslim celkem jasny :)
Somnus Aeternus
Lachim

Re: Reproduktory k počítači

Příspěvek od Lachim »

Teď jsem udělal jednu zkušenost s bedýnkama Genius. Nevim,jakej to byl typ,ale kamoš je kupoval těsně pod 1000. Takže asi něco podobnýho,co se tady popisuje. Hrály docela fajn,jen v tom chrastilo.
Tak jsem to rozdělal a docela překvapení. 2x TDA 2030,slušnej JAMICON kondík 4400 mikroF,chlazení,trafíčko - no stačí to. Takže fakt gutt. Ale co mě překvapilo,zapojení repráků. Normálně "naprasáka" přímo na výstup siliče,seriově bez jedinýho odporu,cívky ba ani kondík na vejškáči :shock:
Jak to může ten vejškáč vydržet? A že to vůbec může tak slušně hrát :shock: :shock:
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Skoda, zes to nevyfotil... Rozdelavat se mi to kvuli tomu nechce :) Nemuzou to mit osefovany nejak jinak? Nekdy ta zapojeni byvaji docela nepochopitelna, ale funkcni.
Somnus Aeternus
Lachim

Příspěvek od Lachim »

S tim focenim mě to teda nenapadlo. A z desky za TDA-čkama šly dva kablíčky do basáčku a z něj zase do výškáčku. Prostě série jak vyšitá. A v cestě nic
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
Rádius

Příspěvek od Rádius »

Zdravím,
rovněž bych si rád pořídil repro k PC (hudba, kytara, filmy) cena kolem 3000, zatím jsem našel v inzerci tyto "Magnat Monitor C": http://elektro.bazos.cz/inzerat/3248686 ... itor-C.php
V jednom příspěvku v tomto vláknu jsem narazil na nepříliš pozotivní komentář na tento typ a značku. Máte s nima někdo njěaké zkušenosti?

Často slýchám různé názory na to, zda je lepší koupit dvou či třípásmové repro okolo 2500 (čili levnější). Někdo tvrdí, že za každou cenu tři pásma (kvůli kytaře - středy) a někdo zase tvrdí, že docílím lepší kvality u dvoupásmových regálových reproduktorů.
Doporučili byste mi hledat po bazarech starší repro, nebo je vzhledem k financím (cca 3000 repro + zhruba 1000 zesilovač) vhodnější koupit prostě nějaký aktivní repro přímo k pc.
Zvukovku bych dokoupil externí Lexicon Alpha.

Díky za rady,
Rádius.
Naposledy upravil(a) Rádius dne 22.02.2014 20:46, celkem upraveno 1 x.
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

Zacnu od konce, to je jednodussi: Alphu bych uz dnes nekupoval ... sice je levna (a vcelku slusna), ale je to uz dost letity kus hardware a ma svy mouchy, viz prislusne tema (ale pouzit se da, wtz ... s poslednima ovladacema je vcelku stabilni, latence (v GR) se da nastavit na 5,3 ms (celkove 10,4 ms (podle udaju v ovladacim panelu)), hrat pres to jde (s privrenyma ocima, obcas mi to vadi trochu)). Proste bych zkusil neco jineho, novejsiho...

S tema reproduktorama je to slozitejsi ... ale ja osobne bych vybral proste nejaky dobry aktivni repraky k pocitaci, a neresil nejaky polo/profi monitory (protoze za takovy das 2-3x vic, a stejne asi nemas idealni poslechovy prostor, to je skoro skoda penez nekdy...). Asi je muj nazor ovlivneny tim, ze v praci mam velky 8" monitory a jeste subwoofer (a akustickou upravu mistnosti), a stejne s tim nejsem uplne spokojenej. Ale na tohle tema je tu pomerne dost povidani v podobnych tematech, vybavuju si matne dve znacky: Modecom a Microlab, podival bych se po necem takovym (nevim, co je dnes na trhu, chce se to rozhlidnout)... proste po slusny bednicce za rozumnou cenu.

Edit: ten odkaz na ty Monitor C neni funkcni (resp. vede jinam). A ... koukal jsem zatim o co jde .. a vypada to jako normalni pasivni bedny (podle perovejch svorek (a napisu) asi ani zadny velky hifi), takze bys potreboval jeste zesilovac k nim...
Rádius

Příspěvek od Rádius »

Díky za procitnutí do reality, nějak jsem si to furt nechtěl přiznat :-).
Elinor
Bandzone: http://bandzone.cz/elinor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elinor »

Ahoj! Podědila jsem reproduktory Magnat 144108K http://www.magnatmuseum.nl/wp/?page_id=5384
a zajímá mě, jestli se dají použít připojením k počítači jak odposlechy při domácím nahrávání?
Nebo jsou to starý herky, který mám radši prodat a za ty peňouze koupit nějaký nový monitory?
Díky moc! :lol:
Skladby www.elinor-songs.com
Sochy a erby www.sochaz.cz
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

Ja myslim, ze jestli jsou v poradku, tak to bude OK (resp. lepsi, nez OK).

Akorat budes potrebovat nejaky zesilovac...
Elinor
Bandzone: http://bandzone.cz/elinor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elinor »

Paris píše:Ja myslim, ze jestli jsou v poradku, tak to bude OK (resp. lepsi, nez OK).

Akorat budes potrebovat nejaky zesilovac...
Díky!
Jejda z toho jsem jelen, co všechno ke všemu je vždycky třeba :D
(jestli jsou v pořádku teprv zjistím, až se mi k nim podaří sehnat kabely :) )
PS: A když mám zvukovku Lexicon Omega - tak zesilovač není třeba? (teda jestli se ty repráky dají píchnout do zvukovky)
Skladby www.elinor-songs.com
Sochy a erby www.sochaz.cz
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

nedaji. potrebujes zesilovac. temer libovolny (vykon priblizne 50-100 W do 4 Ohm), treba nejaky takovy doma mas... nebo se poridi za nejakou tu stovecku v bazaru. zesilovac, receiver ... proste nejaky "hifi" :)
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od martina72 »

Paris pravdu dí, nejlepší je jakýkoliv kvalitní receiver, ideálně starý japonec, klidně třicet, čtyřicet let starý, postačí Sony, nebo jest možno jít o třídu výš, na bazaru to nestojí mnoho. Doma jsme šli u všech počítačů, v garáži a dílně ještě o třídu níž, máme všude Aiwy NSX-999 MkII, pětikanál, což je sice koncepčně šmejd, ale zesilovače v nich vůbec nejsou špatné, zbytek má životnost mizivou, a na bazarech jsou tedy za babku.

Kód: Vybrat vše

Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.
Odpovědět

Zpět na „Zesilovače a reproboxy“