Kill Switch / Kill Pot (vypínač signálu na kytaře)

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

woro90 píše:Ale s tou klávesnicí to není až tak špatný nápad :wink: Ještě že u strata není kam to nacpat, jinak už by byla behringerka děravá a prodrátovaná až hrůza...
by to byla jak harmonika
wenca93

Příspěvek od wenca93 »

McKozias píše:
dayslypper píše:Zajímalo by mě, jestli by se dal vyrobit killswitch, který neusekne zvuk tak ihned. Myslím tak rychle, aby zůstal zachovaný ten efekt, ale aby to nebylo useknutí úplně natvrdo.

Popř. i regulovatelná rychlost ztlumení by taky nemusela být špatná.
hehe,si rovnou pridelej na kytaru klavesnici

Obrázek

:D
Gibson SG --> Tech21 Sansamp British, Dallas-Arbiter Fuzzface, VOX Time machine, Digitech Whammy --> Crate V50, Kustom 12 Gauge, Marshal ms-2:D

Stara španělka - DADGAD
Moleek

Příspěvek od Moleek »

dayslypper : nedalo by se tomu pomoct nějakym kondenzátorem třeba?
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Andreee

Příspěvek od Andreee »

Rekl bych, ze by si ten kond. stejne uchoval jen jeden kopecek signalu :oops:
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Kondenzátor je blbost. Tak to prostě nefunguje. Jediná možnost je řešit to elektronicky. A to je celkem zbytečné kvůli takové hlouposti.

Ještě můžeš stáčet volume potenciometr, to bude mít stejný efekt ale musíš to dělat rychle. :P
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dayslypper »

Série/paralelní:
Zatím tu nikdo nezmínil docela zásadní rozdíl kromě brumu. Běžně se vyrábějí jen čudly, co při stisknutí sepnou. Pokud tedy provedete sériové zapojení, tak vám kytara bude hrát, jen když stisknete tlačítko. Kdežto při paralelním zapojení při stisku zvuk přerušíte ukostřením (zkratováním).

Výběr čudlu
Koupil jsem si v GME ten samý knoflík. Hlavně při nákupu zkontrolujte, jestli není cvakací. Ale i tak to nebude ideál, budu si s ním muset dost pohrát, hlavně s pružinami. Jde dost těžko a spíná až při polovině stisku. Možná by byl lepší nějaký mikrospínač.
afektband

Příspěvek od afektband »

dayslypper píše:Série/paralelní:
Zatím tu nikdo nezmínil docela zásadní rozdíl kromě brumu. Běžně se vyrábějí jen čudly, co při stisknutí sepnou. Pokud tedy provedete sériové zapojení, tak vám kytara bude hrát, jen když stisknete tlačítko. Kdežto při paralelním zapojení při stisku zvuk přerušíte ukostřením (zkratováním).

Výběr čudlu
Koupil jsem si v GME ten samý knoflík. Hlavně při nákupu zkontrolujte, jestli není cvakací. Ale i tak to nebude ideál, budu si s ním muset dost pohrát, hlavně s pružinami. Jde dost těžko a spíná až při polovině stisku. Možná by byl lepší nějaký mikrospínač.
To není blbej nápad. Ty jdou mačkat hodně lehce.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

Na mžikové spínače už jsem taky myslel, ale nějak 'sem ještě neobjevil takovou součástku, aby v provozu taky něco alespoň vydržela... Nějaké tipy?
dayslypper píše:Běžně se vyrábějí jen čudly, co při stisknutí sepnou
No jo, proto to chce rozepínacího čudla. Taky mám sice nainstalovaný klasický spínač, ale ono najít nějakej dobrej dá opět práci... Nějaké tipy? :lol:
Skipper
Bandzone: http://www.bandzone.cz/fan/skipper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skipper »

na co čudl, ja mma na kejtře spínač stejnej jako na přepínání snímačů(dvoupolohovej) a stačí to v klídku
EVH Wolfgang Special, Gibson LP BFG-TG (Nashville 2007), Epiphone LP Custom (Hořovice 1994), Maya Stratocaster (Japonsko 1984), Chapman ML1-7 RS, Victory VX Kraken mkII a Janíček picks.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Skipper píše:na co čudl, ja mma na kejtře spínač stejnej jako na přepínání snímačů(dvoupolohovej) a stačí to v klídku
pokud pominu, že se tím ten přepínač docela slušně opracovává, je to pomalejší, omezené tím ež musíš mít 2x volume atd... tak je ten čudl fakt k ničemu, no :P
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

Trošku jsem dneska pohledal a našel jsem jeden spínač, který 'sem nikdy předtím ještě nenašel...

B 1384 - rozepínací tlačítko, poměrně dobrá velikost, docela fajn vypadá, chtělo by to zjistit, jak dobře se mačká. :)
LAMA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LAMA »

dayslypper píše:Zajímalo by mě, jestli by se dal vyrobit killswitch, který neusekne zvuk tak ihned. Myslím tak rychle, aby zůstal zachovaný ten efekt, ale aby to nebylo useknutí úplně natvrdo.

Popř. i regulovatelná rychlost ztlumení by taky nemusela být špatná.
Volume pedál..... :wink:
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
R.I.P. PetrPeter + 1.8.2008
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

LAMA: To ne, myslím fakt jen čudl.
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Dark Axel píše:
Skipper píše:na co čudl, ja mma na kejtře spínač stejnej jako na přepínání snímačů(dvoupolohovej) a stačí to v klídku
pokud pominu, že se tím ten přepínač docela slušně opracovává, je to pomalejší, omezené tím ež musíš mít 2x volume atd... tak je ten čudl fakt k ničemu, no :P
Proč 2 volume? Já to pochopil, že má stajnou jako na přepínání, ale jedná se o dva kusy... takže jedno vlume stačí ne? :shock:
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Moleek píše:
Dark Axel píše:
Proč 2 volume? Já to pochopil, že má stajnou jako na přepínání, ale jedná se o dva kusy... takže jedno vlume stačí ne? :shock:
Krk volume 0
Kobylka volume 10
---> Přepínáš, z kobylky na krk a zase zpět... přerušuješ tím signál...
--- ale asi se na to vykašlu, a nechám si killswitch postavit... :)
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Přesně tak to asi pochopil Axel, ale já bych řek, že má normálně přepínač, a k tomu ještě jeden na výstupu coby kill.. ale nevim...

Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

Tak jsem si objednal ten spínač, jak 'sem na něj dával odkaz... Jelikož je rozepínací, tak ho můžu zapojit sériově, což bude jednodušší a s menším brumem.

Doufám, že se bude líp mačkat, než můj dosavadní killswitch...
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Kamahl: Čkej, jak menší brum? Znělo tu, že větší brum právě dělá sériové zapojení, protože signál nebude uzeměný. A teď tu tvrdíš opak.
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

dayslypper píše:Kamahl: Čkej, jak menší brum? Znělo tu, že větší brum právě dělá sériové zapojení, protože signál nebude uzeměný. A teď tu tvrdíš opak.
Kytarář mi teda říkal, že při paralelním zapojení klasického spínače vzniká brum kvůli zkratování...
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Tak ono i logicky že? :) Když paralelně spojíš zem, tak ti můžou přecházet bludné proudy z ní do obvodu = do ampecu. Zatímco když odpojíš sériově, tak máš prakticky danou zem na zemnící část kabelu = nešumí pokud vím a k HOT výstupu nemáš připojeno nic kromě pár cm drátku ke KS :) nemáš ten Brum kde nabrat moc... Zatímco přes paralelně spojený stisklý KS ti zem přes KS vjede až do HOT na kabelu = známe co to udělá když se dotknete špičky kabelu v ampecu prstama :) bzzzzzzz

EDIT: Abyste nemysleli že kecám, tak to mám sériově udělané na svém shiTensonu a po stisku a rozpojení je hrobové ticho :wink:
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“