Krabičky

Stavba a úpravy efektů, footswitchů a dalších zařízení
boga
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od boga »

taky si ho chci postavit. Ne na zivy hrani, ale na nahravani do kompu.
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

Jojo, na nahravani a hlavne na experimenty se zvukem doma. Na live hrani to taky nechcu. Jinak kdybych mel prachy tak si to koupim, ale laka me zkusit si to postavit:)
schecter damien 7(w/ EMG 707), engl e530, l-amp 50W 6L6 poweramp, engl e212v
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

myslim ze jednodusi by bylo si poridit Behra GDI-21 mam ho a za necelej litr je to supr vec.
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

Disasterpiece píše:myslim ze jednodusi by bylo si poridit Behra GDI-21 mam ho a za necelej litr je to supr vec.
A nevis jak to zni v porovnani s originalem?
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

jee, no moc si to nepamatuju a vlastne sem to ani neporovnaval, na original sem hral cca pred pul rokem a zvuk bych rek i stejnej ale nvm to sto procentne bylo to davno a stejne sem zkousel kombo.
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

Ok, diky za tip, az budu nekde tak to zkusim:)

Obrázek
nodj

Příspěvek od nodj »

tohle jsem použil já-umělohmotný pevný krabičky-za pár drobnejch..jsou k tomu šrouby,takže plnohodnotná,v případě potřeby rozšroubovatelná krabička..a je jich spousta v různejch velikostech..
http://www.tipa.eu/cz/kategorie/vse-pro ... /krabicky/

použil jsem to při stavbě talkboxu a teď jsem to použil na tenhle předzesilovač:
http://img8.imageshack.us/my.php?image=obraz023yt1.jpg

jsou dost pevný,takže jsem s nima spokojenej..a hlavně snažší opracovatelnost-třeba při vrtání...( a ještě líp se provrtává špičatejma ostrejma vrtákama do dřeva
griper

Příspěvek od griper »

Ale plast neodstíní, jedině ji uvnitř volepit alobalem. Napadlo mě že bych udělal i homemade krabku z plechu...
nodj

Příspěvek od nodj »

jsem nevěděl ,že se tam má něco stínit..Mam starej analog boss BE-5-plastová krabice a taky tam neni nic stíněný..
griper

Příspěvek od griper »

no ja kdyz to zkresleni encham odkryty tak chyta co jenom muze..uz sem ho zabalil do alobalu a je to dobrý..
ohryzek36

Příspěvek od ohryzek36 »

Já to cpu do normálních plechovek - když jsou trochu vyšší (od sardinek ne :) ), tak se tam nějaké jednodušší věci vejdou - sice nemají dno (když je to nadoma, tak nevadí - jen někdy nasere, že z FF vypadávají germaniové tranzistory, ale s tím se už člověk musí smířit :D ), ale na ty složitější věci buď krabičky od hammondu (nebo i z kamakoliv jinama), nebo udělat - stěny se nemusí se ani svařovat, dají se stáhnout šroubama (i samořeznýma) nebo spájet (klempířskou pákou - tak mám udělaný footswitch ke kombu).
Vypínač dávám jen DPDT (nejsou prachy) - buď LEDka není, nebo se nějak dodělá (milenium bypass apod).
P.S: když jsem se pokoušel ze začátku o efekty, tak jsem je cpal do plastových krabic od mastí a chytalo to pěkný bordel... od té doby jdu jen do kovových. :D
griper

Příspěvek od griper »

asi fakt sezenu plech.. to vyjde levnej.. Taky bratranka napadlo to udelat z ty desky na plosnaky, ale to mi pride divny..
nodj

Příspěvek od nodj »

griper

Příspěvek od griper »

ono tech krabicek je na netu mrdy, ale levny sou maly a vyhovujici dou do stovek...
ohryzek36

Příspěvek od ohryzek36 »

Jakési dvě krabičky z desek od plošňákú taky mám - ale nedělal jsem je - z plošňáku jsou jen stěny a vnitřek (ten opravdový plošňák). Stěny dané měděným dovnitř a vevnitř je přes celou krabičku plošňák se součástkama - ten taky zpevňuje konstrukci - všechno je spájené cínem - při návrhu se musí dát pozor na to, aby i u součástkového plošňáku byla měď (vždy zem) až po okraje, aby bylo plošňák za co přichytit. Matky jsou přípájené v rohoch, na nich našroubované dno a víko (to už je normální plech). Nevypadají nijak špatně (já mám je mám skoro černé, ale nastříkat se dají vždycky) a taky něco vydrží - teď jsem si na jednu z nich stoupl na delší chvíli (cca 15s/ 80 Kg :D ) a je O.K. :)
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Kdo by to myslel vážněji tak tady je takový vylepšený model co dělá Hammond. :)
http://www.pedalenclosures.com/
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Šel jsem okolo zámečníků, co dělají nerez gastro zařízení. Udělali mi krabky po 200Kč. V roce 2003. Je to luxus. Tehdy jsem moc netrefil rozměr, žádnou origo krabku jsem neměl.
kmensik píše:Jasně, stavět si něco doma na profi úrovni se vážně finančně nevyplatí, to jsem si vyzkoušel. Jen se tím člověk hodně naučí. A potom třeba ví, že vestavba bufferu do kytary (onboard) stojí nějakou přípravu, práci, ale ty součástky jsou za koruny. Nějaký kvalitní fet nebo mosfet stojí 13 korun.
Takhle jsem si před lety hrál, teď je lepší něco koupit.
Obrázek
http://www.hudebniforum.cz/viewtopic.ph ... highlight=
griper

Příspěvek od griper »

Já už plech sehnal. Dokonce zadarmo, takže se do toho pustim nějak o výkendu..
metr.puk

D.I.Y. Pedalboard

Příspěvek od metr.puk »

:D Tento pedaloboard asi bude patřit do oddělení ABSOLUTE D.I.Y., i tak to sem hodim: http://nzp.yc.cz/losfotos/

Použitý materiál:
- plech 0,5 mm z Baumaxu (formát 500 x 250 mm stojí cca 180,-)
- 3x šroubky na připevnění efektů (Marshall a Boss jsem musel nenávratně proděravět, ale stejně už je nikdy nehodlám prodat a ten Behringer už v soubě díru měl)
- napájecí adaptér, který dává cca 1 A
- konektory
- dvě hodiny práce

Časem bude následovat "upgrade" propojek efektů, který budou řešený stejně jako ty napájecí...
Všechno jsem to ohybal pomocí kombinaček, proto je to takové varchlaté :roll:
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Ty jo ale vypada to celkem hezky, nechces mi taky jeden udelat na zakazku? :) Jen bych prosil pripevneni velcrem a ne navrtat :))
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“