Ty konce z tý koženky nevydržej. Měl jsem takovej pás 2x a pokaždý se za chvíli vytahal a basa pak vypadávala. Proste na nic!!!
Teď mam pas LEVYS. Byl za dobrý prachy, tak jsem ho vzal. Je sice z nylonu (nebo co je to za plast), takže nic moc příjemnej a klouže. Má ale šířku asi 10cm, takže z něj nebolí záda a docela mi sedí.
Hlavně ty konce má z nějaký pevný textilie, takze ani po roce (mozná ho mam i dýl) se nevytahala díra - nic. Spokojenost.
Určitě si časem pořídim koženej, ale to až bude nutnej a budou prašule
Ty konce z tý koženky nevydržej. Měl jsem takovej pás 2x a pokaždý se za chvíli vytahal a basa pak vypadávala. Proste na nic!!!
Teď mam pas LEVYS. Byl za dobrý prachy, tak jsem ho vzal. Je sice z nylonu (nebo co je to za plast), takže nic moc příjemnej a klouže. Má ale šířku asi 10cm, takže z něj nebolí záda a docela mi sedí.
Hlavně ty konce má z nějaký pevný textilie, takze ani po roce (mozná ho mam i dýl) se nevytahala díra - nic. Spokojenost.
Určitě si časem pořídim koženej, ale to až bude nutnej a budou prašule
Ja ho mam přes rok a je absuletně v nezměněný... používá, plastový zámky za 35,- a je to uplně super... klidně si obtočim kytaru okolo krku... jediný co bych mu vytknul je počáteční tvrdost... než se správně vymačkal tak tak mě při koncertech řezal do krku... tak že sem měl vždycky cucák... ale to bylo tak při prvních třech tejdnech...
kožence bych basu nikdy nesvěřil...kožené konce byla moje jediná podmínka na ten provizorní pás co mám...
*bass >>> Squier Vintage Modified Jazz Bass
*komb >>> Line6 LowDown Studio 110
*cable >>> Adam Hall
*case >>> kufřík (+Warwick RB20505 B)
*stand >>> Warwick RS20800 B
*strings >>> Hartke HSB440
*effects pedal >>> Zoom B2
--------------------------------------
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
To cenda: Tak to se divim, mě se to vytahalo pokaždý. Asi jsem měl nějaký hrozný kšunty. Já teď taky nandal zámky. Pevný, kvalitní, kovový. Teď se to nemá kam hnout a ani díra se nemá šanci vytahat
Basu neprohazuju. Za 1) To neumim, 2) Nehrávám na tak velkých podiích
To .:DannY:. : Dobře jsi udělal. S tou koženkou fakt nemam dobrý zkušenosti a divim se, že cenda má.
Jinak v místě kde si mi dotýká řemen ramena ho chci nějak vytunit (zdrsnit, aby neklouzal) Nemáte nějaký nápady, jak to udělat?
Pepe píše:Jinak v místě kde si mi dotýká řemen ramena ho chci nějak vytunit (zdrsnit, aby neklouzal) Nemáte nějaký nápady, jak to udělat?
něco tam našít... já si asi teďka provizorně udělám nějakou výztuhu z molitanu a flanelu nebo nějaké takové měkčí látky...
*bass >>> Squier Vintage Modified Jazz Bass
*komb >>> Line6 LowDown Studio 110
*cable >>> Adam Hall
*case >>> kufřík (+Warwick RB20505 B)
*stand >>> Warwick RS20800 B
*strings >>> Hartke HSB440
*effects pedal >>> Zoom B2
--------------------------------------
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
Pepe píše:To cenda: Tak to se divim, mě se to vytahalo pokaždý. Asi jsem měl nějaký hrozný kšunty. Já teď taky nandal zámky. Pevný, kvalitní, kovový. Teď se to nemá kam hnout a ani díra se nemá šanci vytahat
Basu neprohazuju. Za 1) To neumim, 2) Nehrávám na tak velkých podiích
ty zámky tomu hodně pomáhaj, zabraňujou tomu pohybu co ten pás ničí... taky sem měl špatný zkušenosti s koženkou, nikdy mi nevydržela, ale ty zámky to uplně vyřešili...
Pravda že je ta umělotina na h***o... ale co nadělám když skoro nemám prachy to si radej koupim nějakej pěknej sirokej levnej a na koženej si pak našetřím....
Pepe píše:Jinak v místě kde si mi dotýká řemen ramena ho chci nějak vytunit (zdrsnit, aby neklouzal) Nemáte nějaký nápady, jak to udělat?
něco tam našít... já si asi teďka provizorně udělám nějakou výztuhu z molitanu a flanelu nebo nějaké takové měkčí látky...
No nad něčím takovým taky právě přemejšlim a nevim co tam dát. Až to vykoumeš, takmi dej vědět a kdyžtak pošli ňáký fotky, ať se inspiruju. Zatim se obejdu bez toho
cenda píše:ty zámky tomu hodně pomáhaj, zabraňujou tomu pohybu co ten pás ničí... taky sem měl špatný zkušenosti s koženkou, nikdy mi nevydržela, ale ty zámky to uplně vyřešili...
Jo tak ty zámky jsou fakt v pohodě. Neni šance se hnout! já používám tyhle marvelly, akorát v černé barvě. Musel jsem je nainstalovat, protože moje nová basa měla úplně blbě řešený ty cvočky na který se dává pás. Teď je to vyřešeno.
Navíc jsem chtěl, abych mohl pás odepínat, když dávám basu do kufru. To bych s Bernardama nemoh
Ahoj, rád bych se zeptal, zda někdo nemáte nějaké doporučení pro popruh.
V současné době mám Planet Waves 74 T 000, se kterým jsem opravdu spokojený až na jednu drobnost - tou je celková délka popruhu, který bych potřeboval tak o 10-20cm delší.
Opravdu se mi na něm hodně líbí jeho šířka a "polstrování" u ramene, takže se váha dobře rozloží, popruh se tolik nezařezává a hraní je o hodně pohodlnější než u klasických užších popruhů, bohužel se mi zatím nedaří najít žádný popruh, který by měl tyto vlastnosti také a zároveň byl o něco delší (ostatně po Internetu se hledá trochu komplikovaněji, když u spousty popruhů schází více obrázků nebo údaje o délce/šířce).
Tento popruh co mám tak má šířku 74mm/3" (ale klidně bych se spokojil i s nějakým o něco užším, ale zase ne o moc) a délku 59,5"/151,13cm.
Dík. Docela zajímavé čtení, ale bohužel Planet Waves pokud vím, žádné delší popruhy nedělá (čímž odpadává spousta z těch zmiňovaných), ten MONO vypadá opravdu luxusně, ale bohužel opět stejná délka, to samé i ten Warwick, jedině možná ty ORX, ale z těch obrázků nevím jak na tom jsou například s nějakým vyztužením té části u ramene, zas se bojím aby mě to neřezalo třeba do krku nebo tak něco...
Skoro se začínám bát, že mám až moc velké nároky, ale zas mi nepřijde, že bych chtěl něco nereálného
Pokud jsi hodně vysoký a jsi zvyklý hrát s kytarou níž, tak budeš mít asi problém.
Já měřím 183 cm, kytaru (ne basu) mám vysoko jak Angus Young a řemen mám dlouhý 140 cm.
Zkus českou firmu ORX - http://eshop.orx.cz/remeny/index.htm.
Dělají popruhy o délce 165 cm. Nebo si u nich nech dělat řemen na zakázku. Napiš jim, zavolej a uvidíš nebo uslyšíš.
Ale třeba ti tady někdo poradí něco lepšího.
Revan24 píše:Ahoj, rád bych se zeptal, zda někdo nemáte nějaké doporučení pro popruh.
V současné době mám Planet Waves 74 T 000, se kterým jsem opravdu spokojený až na jednu drobnost - tou je celková délka popruhu, který bych potřeboval tak o 10-20cm delší.
Opravdu se mi na něm hodně líbí jeho šířka a "polstrování" u ramene, takže se váha dobře rozloží, popruh se tolik nezařezává a hraní je o hodně pohodlnější než u klasických užších popruhů, bohužel se mi zatím nedaří najít žádný popruh, který by měl tyto vlastnosti také a zároveň byl o něco delší (ostatně po Internetu se hledá trochu komplikovaněji, když u spousty popruhů schází více obrázků nebo údaje o délce/šířce).
Tento popruh co mám tak má šířku 74mm/3" (ale klidně bych se spokojil i s nějakým o něco užším, ale zase ne o moc) a délku 59,5"/151,13cm.
Jo Thomanna jsem procházel, tam mají docela dobré informace k většině popruhů - bohužel mi přijde, že ty popruhy jsou buď delší jak 150cm anebo širší než 5cm, ale popruh, který by měl obě dvě tyto vlastnosti jsem tam nenašel (teda krom toho zmiňovaného Minotaur Black, ale raději bych trochu větší rezervu než 5cm na délku)...
Mám na basu 11 cm široký kožený popruhy od Thomanna a nemůžu si je vynachválit - jsou na hraní to nejpohodlnější, co jsem kdy měl. Zítra můžu změřit maximální délku - řekl bych, že jsou delší, než 140 cm, já je ale na max. nemám
Kilgore píše:Mám na basu 11 cm široký kožený popruhy od Thomanna a nemůžu si je vynachválit - jsou na hraní to nejpohodlnější, co jsem kdy měl. Zítra můžu změřit maximální délku - řekl bych, že jsou delší, než 140 cm, já je ale na max. nemám