jj...očekávám reference... ale nevím jestli to bude zvuk pro mě... teďka jsem si hrál s nastavováním komba a vlastně i basy a podařilo se mi nakroutit takový řek bych bluesový zvuk a docela se mi to líbí...tak možná by to chtělo něco s měkčím zvukem...spíš do středů a basů by se mi líbilo... kdyby měl někdo tip...aivn86 píše:...
Struny na basu
Pravidla fóra
*bass >>> Squier Vintage Modified Jazz Bass
*komb >>> Line6 LowDown Studio 110
*cable >>> Adam Hall
*case >>> kufřík (+Warwick RB20505 B)
*stand >>> Warwick RS20800 B
*strings >>> Hartke HSB440
*effects pedal >>> Zoom B2
--------------------------------------
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
*komb >>> Line6 LowDown Studio 110
*cable >>> Adam Hall
*case >>> kufřík (+Warwick RB20505 B)
*stand >>> Warwick RS20800 B
*strings >>> Hartke HSB440
*effects pedal >>> Zoom B2
--------------------------------------
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
Nějaký zkušenosti s těma poniklovanýma ocelovkama od Fendru Super Bass? Chcu to kaoufovat a budu je mi na base až pudem nahrávat něco do stuida, tak abych nebyl rozčarovanej...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
-
BUDAJ-31
Často je to spíš rukama než strunama..já praksnul Gčko Elixírů...BUDAJ-31 píše:no akurat po tyzdni asi mi praskla G-ckova struna...su to smeidygarde píše:....."Budaj" nehnevaj sa ale Ty si taký toto onéééé......veď som Ti písal, že sú to fajn struny.....choď kludne do nich.....BUDAJ-31 píše:a nikto nic ohladom tych Rotosouund?doplnujem ze to je taky orange obal
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
-
BUDAJ-31
Pokud praskáš strunu po jednom dnu hraní, tak to není tím, že bys na nu hrál moc. Být tebou zamyslím se nad svou technikou. Já také slapuju hodně moc a nepraskám struny.BUDAJ-31 píše:jj to je pravda.ja vecsinou pouzivam slapovu techniku ci uz hram na sucho alebo cez kombo.tak take struny ako Dadario mi vydrzi Gckova struna asi jeden den hrania:D..co uz..ale mal om EBSky a tie mi vydrzaly skoro pol roka
Měl jsem jedno Hartke. Byly za pár korun. Tak tuším okolo tří set. Nebylo to špatný a nebylo to nic extra. Prostě normální struny co nenaštvou a nepřekvapí...Dr.Stein píše:Muzikantii... mááte zkušenosti se strunami Hartke?
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
joo dekuju.... premyslim mezi tema Warwickama a Hartke strunama... jenze porad pouzivat to same dokola......(mysleno warwicky)
neznate nejake ktere si zachovaji svuj staly kovovy zvuk?
neznate nejake ktere si zachovaji svuj staly kovovy zvuk?
Gallien Krueger RB1001, Kustom Deep End 410, S.b.Fender JazzBass, Compresor Samson16C, Monster Cabell
A chuť do hry...
A chuť do hry...
Takže moje zkušenost s niklovkama po zkoušce s kapelou. Pěknej zvuk jak jsem psal trochu víc výraznější na středech a výškách. Při správný technice levý ruky z nich, ale klidně dostanu pěknej kulatej basovej zvuk. Takže na bezpražci mám poměrně širokej výběr zvuku. Záleží jak pracuješ s prstama. Platí to,že ocelovky se mi zdají víc položený do basů. Nikl je takovej jasnější..annY:. píše:jj...očekávám reference... ale nevím jestli to bude zvuk pro mě... teďka jsem si hrál s nastavováním komba a vlastně i basy a podařilo se mi nakroutit takový řek bych bluesový zvuk a docela se mi to líbí...tak možná by to chtělo něco s měkčím zvukem...spíš do středů a basů by se mi líbilo... kdyby měl někdo tip...aivn86 píše:...
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
-
BUDAJ-31
ake su podla teba Elixiry?KIWI píše:Pokud praskáš strunu po jednom dnu hraní, tak to není tím, že bys na nu hrál moc. Být tebou zamyslím se nad svou technikou. Já také slapuju hodně moc a nepraskám struny.BUDAJ-31 píše:jj to je pravda.ja vecsinou pouzivam slapovu techniku ci uz hram na sucho alebo cez kombo.tak take struny ako Dadario mi vydrzi Gckova struna asi jeden den hrania:D..co uz..ale mal om EBSky a tie mi vydrzaly skoro pol roka
Elixiry jsou jedny z nejlepších strun se kterýma jsem se setkal, vysoká trvanlivost a skvělej zvuk.BUDAJ-31 píše:ake su podla teba Elixiry?KIWI píše:Pokud praskáš strunu po jednom dnu hraní, tak to není tím, že bys na nu hrál moc. Být tebou zamyslím se nad svou technikou. Já také slapuju hodně moc a nepraskám struny.BUDAJ-31 píše:jj to je pravda.ja vecsinou pouzivam slapovu techniku ci uz hram na sucho alebo cez kombo.tak take struny ako Dadario mi vydrzi Gckova struna asi jeden den hrania:D..co uz..ale mal om EBSky a tie mi vydrzaly skoro pol roka
-
BUDAJ-31
Těžko říct, slyšel jsem hooodně nadávek na Elixíry, ale mně tenkrát vydržely rekordně...cenda píše:mě vydržely Elixíry asi měsíc a půl... pak se zvukově zhouply ke dnu a oloupaly se...
- Nomak
- Kontaktovat uživatele:
mně basa s elixirama hrála jak z prdele....zahuhlané, žádné výšky....to raději koupím čtvery moje oblíbené Warwick red label, levné ale dokonalé do metalu....
Ibanez SR1005 Prestige+Ibanez PGB1+Squier Precision Vintage Modified Bass, GK 1001RB II, GK NEO 412, EHX Bass Big Muff Pí, Warwick red label, prsty,
-
BUDAJ-31
tak akurat vcera som opet presiel na struny EBS ale niklovu verziu NICKEL TITANIUM...prvy dojem bol taky ze ma prekvapilo to ze na strubnach nikde neboly tie nitky alebo co to je ako sa to po case zacne tocit obmotevat a vypadavat ako na ostatnych,podruhe su to niklove a hra sa nanich ovela lepsie ako na hocijakych zelezach tak slydy sa tam daju robyt tiez dobre a tez ma prekvapil aj zvuk ako co som mal aj predtym ine niklove struny tak uvidim ako po case...povodne co som mal EBS struny (ale steel tak my vydrzaly pol roka)