POD XT Live ?vs. POD X3 Live
Pravidla fóra
Vsechno sem naistaloval, pustim se media Monkey, ale ten POD pri pripojeni pres USB nehraje.V pocitaci to negeneruje zadnej zvuk. Mozna je to naka banalita, ael podle navodu , co mam, sem udelal vsechno, co bych mel. V pocitaci to ael negeneruje zadnej zvuk. A myslim, ze v propojeni s USB by nemel bejt problem, protoze kdyz POD zapnu, tak mi hned naskoci primo v tom media Monkey , ze je pripojenej , tak vubec nevim...
jenom pro jistotu, na tom POD nic specialne nastavovat nemusim ne?
jenom pro jistotu, na tom POD nic specialne nastavovat nemusim ne?
k úspěchu nevede výtah musí se jít po schodech
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
no pozorhendy9 píše:Vsechno sem naistaloval, pustim se media Monkey, ale ten POD pri pripojeni pres USB nehraje.V pocitaci to negeneruje zadnej zvuk. Mozna je to naka banalita, ael podle navodu , co mam, sem udelal vsechno, co bych mel. V pocitaci to ael negeneruje zadnej zvuk. A myslim, ze v propojeni s USB by nemel bejt problem, protoze kdyz POD zapnu, tak mi hned naskoci primo v tom media Monkey , ze je pripojenej , tak vubec nevim...
ale kdyz propojis POD s PC tak to neznamena ze ti poleze zvuk POD z PC..
POD je externi zvukova karta, čili když chceš slyšet zvuky POD efektů, musíš mít repro nebo sluchátka zapojená do té zvukové karty ze které chceš něco slyšet, čili do POD
Kdyz mas repro zapojene ve zvukovce v PC tak nemuzes cekat ze ty repro budou prehravat zvuk POD kdyz v nem nejsou zapojene
nebo jak si to myslel?
já mám POD propojené s PC a z POD mam sluchatka .. pustim si multitrack (cubase, reaper, nuendo, audacity cokoliv) v nem si v nastaveni zvolim jako vychozi zvukovku POD s ASIO a pak si tam hodim treba mp3 nejaky backing, a hraju popr. nahravam, ale aby si to slysel musis mit repro či sluchatka v POD
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
no jo, ael prave , ze jak to mam nahrat?
musi to jit prece nak jinak nez pres lina in, od toho sem mzslel ze je tam to USB , protoze pokud to jedu jenom line inem, tak z toho zadnej poradnej zvuk nedostanu.
musi to jit prece nak jinak nez pres lina in, od toho sem mzslel ze je tam to USB , protoze pokud to jedu jenom line inem, tak z toho zadnej poradnej zvuk nedostanu.
Naposledy upravil(a) hendy9 dne 16.03.2009 23:07, celkem upraveno 1 x.
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
no takhle:hendy9 píše:no jo, ael prave , ze jak to mam nahrat?
POD propojis do PC, do POD mas sluchatka abyses slysel...
spustis nahravaci program ve kterem si ale v OPTIONS musis zmenit zvukovku z te co mas v PC aby pouzival ten program POD
no a pak ti veskere zvuky lezou z POD sluchatek a normalne to mas misto zvukovky v PC..
EDit: neee line in naco line in... skrze to USB nahravas
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
OKhendy9 píše:Diky , moc ani nevis , jak si mi pomoh ...jestli se nekdy potkame , tak mas u me pivo
Nahravat doma ve 24 bitech je plitvani mistem.
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
- krabiček a efektů kýbl
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
na druhou stranu proč ne... rozdil v miste jsem nijak nepozoroval.. v dnesni dobe nekolikaset giga disku je to fuk...Lachim píše:Nahravat doma ve 24 bitech je plitvani mistem.
Jasny,kazdyho vec. Disky jsou dnes velky jako krava. Ale ja jsem ze stare skoly a to mrhani mistem me prijde zbytecny. Doma stejne nikdo nema tak dobrou zvukovku a nezahraje to s ozvucenim tak dobre,aby to melo realny vyznam.
Toz tak
Toz tak
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- krabiček a efektů kýbl
Tak sem mel dnesak cas a konecen sem neco nahral, ael preco jenom cekal sem od toho daleko vic...
chtel bych z toho dostat zvuk jako je tohle
http://www.myspace.com/projectfuge
, ael to nemam ani z desetiny...otazka je cim to muze bejt?
Sptnym softwarem se snad ten zvuk tolik neznici, kvalitu sem si nastavil dostatecnou a preamby sem zkousel vsechny a myslim , ze mastering, takovy kouzla neumi. Nevite, kde by to mohlo vaznout?
Dytak poskytnu nahravky, aby ste videli, ze je to fakt bida
Sptnym softwarem se snad ten zvuk tolik neznici, kvalitu sem si nastavil dostatecnou a preamby sem zkousel vsechny a myslim , ze mastering, takovy kouzla neumi. Nevite, kde by to mohlo vaznout?
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
hm.. no ten software by to tak ovlivnit nemel... a do sluchatek ti to hraje v pohode? je treba mit v podu nasteven pri nahravni vystup na STUDIO DIRECT tot vse.. pak by to melo byt stejne tak jak to slysis ve sluchatkach.. co presne ti na tom zvuku vadi, chybí .. da se to nejak popsat?.. jinak mastering prave divy delahendy9 píše:Tak sem mel dnesak cas a konecen sem neco nahral, ael preco jenom cekal sem od toho daleko vic...
Vystup mam na ten Studio direkt a mam tu udaje pro Tone1 88.2 K a + 12dB
mam pocit ze sem s tim jednou kroutil , tak jestli by to nemohlo bejt tim
, nevim de o to ze ten zvuk neni jako ve sluchatkach ...neni to zas tak markantni , ale i v tech sluchatkach to neni z daleko , jako ten madarskej borejc, jeste bz to mohlo bejt kytarou a nebo si neumim nastavit poradnej zvuk, ale tomu sem uz venoval tolik casu , ze bych to neerek...
dytak mi napis na mail ja ti to poslu ...nemuzu si pomoct , ael je to zvuk jak s line inu ...nebo mi sem napis svuj mail
mam pocit ze sem s tim jednou kroutil , tak jestli by to nemohlo bejt tim
, nevim de o to ze ten zvuk neni jako ve sluchatkach ...neni to zas tak markantni , ale i v tech sluchatkach to neni z daleko , jako ten madarskej borejc, jeste bz to mohlo bejt kytarou a nebo si neumim nastavit poradnej zvuk, ale tomu sem uz venoval tolik casu , ze bych to neerek...
dytak mi napis na mail ja ti to poslu ...nemuzu si pomoct , ael je to zvuk jak s line inu ...nebo mi sem napis svuj mail
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
no hele ja pouzivam reaper, nejakej trial a i po skonceni trialu mi funguje dal, jen to na zacatku otravuje s nejakou registraci... a nemuzu si v kombinaci s POD stezovat, paradne mi to behalo i s adobe auditionhendy9 píše:Tak uz se nemusis namahat, bylo to softwarem ...doted nevim proc tomu tak bylo, vsechno dobre nastaveny od Herzu po bity a nejdeto ... no asi budu muset objetovat zbytek penez a koupit nakej original...
X3 ma oproti XT jeste 1 velkou vyhodu ze pres X3 muzes spivat{zapnout mikrak vyuzivat efekty}
take planuji koupi X3 ale jsem uz 3 mesice zranenej tak se do toho nezenu..jinak doufam ze to bude hrat ok pres muj Amp nebot nej na Pod jsou Monitor speakers asi..Jinak jsem v usa a tak doufam ze kdybych to zakoupil zde tak mne pak staci vymenit snuru s trafem na 220v{tady maj 110v}
stim prihlasenim na ten Monkey sem mel take problem koupil sem UX1 a ukazalo se ze uz to nekdo vlastnil a ta jsem to vratil
take planuji koupi X3 ale jsem uz 3 mesice zranenej tak se do toho nezenu..jinak doufam ze to bude hrat ok pres muj Amp nebot nej na Pod jsou Monitor speakers asi..Jinak jsem v usa a tak doufam ze kdybych to zakoupil zde tak mne pak staci vymenit snuru s trafem na 220v{tady maj 110v}
stim prihlasenim na ten Monkey sem mel take problem koupil sem UX1 a ukazalo se ze uz to nekdo vlastnil a ta jsem to vratil
Neni dulezite kolik let hrajes ale kolik hodin denne hrajes
Gear
Esp Ltd vipe 50
Jackson SL2
Digitech DF-7
Vox AD30VT-XL
Gear
Esp Ltd vipe 50
Jackson SL2
Digitech DF-7
Vox AD30VT-XL
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
no zpivat se da pres jakehokoliv PODa natacim tak zpev normalne, mam stare PODxt nahodim si tam compresor, delay a reverb a zpivambesip píše:X3 ma oproti XT jeste 1 velkou vyhodu ze pres X3 muzes spivat{zapnout mikrak vyuzivat efekty}
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
mnoo na http://www.youtube.com/view_play_list?p ... 195A54F635 toho mam dost a U2 ti do toho nehrajou, vsechno tam hraju jen ja - myslim kytaru..čili zvuk POD tam slysis v pohode tak jak je...hendy9 píše:Hele nemáš báký ukázky, kde v trvdšim i "měkčim" podánim. By mě zajímalo jakej zvuk z toho dokážeš vytáhnou...ale zas aby mi do toho nehráli orig. U2
v pozadi je akorat zpev a bici s basou ale jinak nejaky jiny ukazky natočit muzu v prubehu tydne kdyz to nebude stacit mno
Jo nákej along sem tam našel. Jinak nic nahrávat nemusíš , to je v pohodě akorát předtim sem , tam narazil na něco, kde ty ostatní nástroje dost řvali.... Jinak to nechci na death nebo podobný prasárny, když mluvim s normálnim člověkem , tak beru jako tvrdou hudbu SOAD nebo A7x ...ten tvůj zvuk co sem tam slyšel bych asi nevyloudil , ael to bude spíš asi o kytaře...ted mi de spíš o to, že z toho musim vytočit zvuk, kterej by byl tvrdšší , ael zárověn , tam nebyl bordel , a ted já o tom vim kulový, takže mě čeká docala prácička, ael jinak za ty U2 ti bude pár lidí vděčnejch, akorát tam neni moc vidět co hrajes, ale to by mělo bejt stejně o sluchu , tak nevim...
Jinak nevim jestli se na to mam ptát tebe nebo někoho jinýho , když si udělat tvrdší zvuk s co nejmenšim bordelem, tak mam v podstatě pár možností:
1 -tvrdej preamp a náký efekty k tomu a ztlumit to
2-tvdej pream a jenom ho trochu upravit
3-v podstatě nákej čistej pream a vytáhnou tam náký věci
4-jít na to s polotvrdym zvukem...
5-???
Jinak nevim jestli se na to mam ptát tebe nebo někoho jinýho , když si udělat tvrdší zvuk s co nejmenšim bordelem, tak mam v podstatě pár možností:
1 -tvrdej preamp a náký efekty k tomu a ztlumit to
2-tvdej pream a jenom ho trochu upravit
3-v podstatě nákej čistej pream a vytáhnou tam náký věci
4-jít na to s polotvrdym zvukem...
5-???